tsakaloutis82 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Θέλω να πάρω ένα σκληρό δίσκο για εξωτερικό που θα τον βάλω σε κουτί Enermax. Έχω καταλήξει σε 3 δίσκους με χωρητικότητα 250 GB οι οποίοι προέρχονται από τις 3 γνωστές μάρκες: Seagate, Maxtor, Western Digital. Ασφαλώς δεν τίθεται θέμα μάρκας (πόνεσαν τα μάτια μου να διαβάζω και ο καθένας λέει τα δικά του) αλλά συγκεκριμένων μοντέλων. Οι τιμές τους είναι περίπου ίδιες με απόκλειση περίπου 10 ευρώ. Τα παραθέτω εδώ: 1)SEAGATE BARRACUDA 250GB 7200RPM SATA2 NCQ. Εδώ το link Μνήμη Buffer: 8MB. Εγγύηση: 5 χρόνια Average Seek Time: 8ms Πρωτόκολλο επικοινωνίας: Serial ATA με μέγιστη ταχύτητα διαμεταγωγής 300 MB/s. 2)MAXTOR HDD 250GB - 16MB - SATA2 BULK. Εδώ το link Μνήμη buffer: 16MB Εγγύηση: 5 χρόνια Average Seek Time: <9ms Πρωτόκολλο επικοινωνίας: SATA2 300MB/s 3)WESTERN DIGITAL 250GB 7200RPM SATA RAID EDITION. Εδώ το link Μνήμη buffer: 16MB Εγγύηση: 5 χρόνια Average Seek Time: ? Πρωτόκολλο επικοινωνίας: SΑΤΑ-150 Οι απορίες μου είναι οι εξής: α) εφόσον θα χρησιμοποιηθεί ως εξωτερικός σκληρός έχει σημασία αν το buffer είναι 8 ή 16 MB; β) το πρωτόκολλο επικοινωνίας SΑΤΑ-150 τι ακριβώς είναι; Έχει διαφορά από το SATA και SATA II; Είναι πιο αργό; πιο γρήγορο; Πιο παλίο; Πιο καινούριο; γ) τι σημαίνει το "MBTF: 1 εκατ. ώρες" για έναν σκληρό δίσκο; και δ) ποιον μου προτείνετε;;;;
elapse Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 α) Δεν έχει την τρομακτική διαφορά...έχω τον 2ο δίσκο που γράφεις β)SATA150=SATA I, το 150 δείχνει το ρυθμό μεταφοράς 150mb/sec γ)MBTF=Mean Time Between Failures, ο μέσος χρόνος πριν εμφανιστεί βλάβη δ)Ο maxtor είναι λίγο φασαριόζικος...Αν έπαιρνα νέο δίσκο θα έπαιρνα seagate. Με τους western είμαι τσακωμένος εδώ και πολύ καιρό
madsc Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Να πούμε πως οι ταχύτητες που βλέπεις 150 - 300MB/s κτλ είναι οι max θεωρητικές ταχύτητες του πρωτοκόλλου SATA Ι-ΙΙ, όχι του δίσκου αυτού καθε αυτού. Η πραγματική ταχύτητα διαμεταγωγής των δίσκων είναι πολύ πιο κάτω. Σε μία θεωρητική υπόθεση 2 πανομοιότυποι δίσκοι με μόνη διαφορά το sata I + II ελάχιστη εώς καθόλου διαφορά δεν θα έχουν σε επιδόσεις στην πράξη. Αυτό μην το χρησιμοποιείς σαν κριτήριο επιλογής δηλ αν το ζητούμενο σου είναι η ταχύτητα. Μεγαλύτερη διαφορά στις πραγματικές επιδόσεις θα δεις στη διαφορά 8-16mb buffer, όπως κ με το NCQ, στις ίδιες RPM/GB. Προσωπικά θα διάλεγα seagate. /sc
tsakaloutis82 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Η μεγαλύτερη cache θα παίζει κάποιο ρόλο εφόσον ο σκληρός θα χρησιμοποιείται σαν εξωτερικός ή όχι; Και εγώ τον Seagate σκέφτομαι να πάρω αλλά έχει 8 mb buffer ενώ οι άλλοι δύο 16 mb... so?
DIMERR Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Sou proteinw ton maxtor maxline III einai taxitatos ipostirizei ncq kai exei 16mb cache.Ti allo thes?kai argotera perneis kai enan deutero kai kaneis ena raid0 pou tha paei sfaira opws ekana egw!
HellasVagabond Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Αν ρωτουσες πριν 1 χρονο θα ελεγα Maxtor ασυζητητη. Δυστυχως η Maxtor εδω και 1 χρονο εχει προβληματα και προσφατα πωληθει στην Seagate οποτε τωρα σου προτεινω Western Digital χωρις δευτερη κουβεντα. Εχει μοντελο 250Gb σε SATA2.
DIMERR Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Oi skliroi tis omws mia xara den einai ?ti exoun?apo epidoseis pane sfaira kai exoun kai 5 xronia eggiisi enw oi western digital ektos apo tous raptores exoun mono 3 xronia!kanw lathos?
HellasVagabond Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Εχω Maxtor απο το 1994 που δουλευει ακομα , δυστυχως οπως ειπα τελευταια η Maxtor ειχε προβληματα. Συγκεκριμενα μεσα σε ενα χρονο αλλαξα 4 Maxtor τον ενα μετα τον αλλο στα καπακια επειδη ηρθαν χαλασμενοι απο το εργοστασιο.
admin.iekep Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 apla sou etyxe...na pareis "kaka" kommatia giati emena egine to antitheto me WD eno oi MAXTOR kai oi SEAGATE pou exo einai mia xara prin paro ton WD pou exo tora apo ta 4 kommatia ta 3 itan OFF apo tin kataskeuh ekatse o 4. tyxainoun auta...
HellasVagabond Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Δεν πιστευω στις συμπτωσεις ειδικα οταν η Maxtor εξαγοραστηκε απο την Seagate ειναι δεδομενο πως θα πεσει η ποιοτητα της.
admin.iekep Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 kamia etaireia pou agorazei allh etaireia den tin symferei na pesei i poiothta ton proionton tis agorasmenis etaireias autos einai o kanonas tou emporiou. dioti oi zhmies tis agorasmenhs tha epivarinoun kai autin pou tin agorase ektos an thelei na tin dialysei mono tote isxyei kati tetoio.
HellasVagabond Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Η Seagate ειχε παντα μακραν την χειροτερη ποιοτητα απο ολες οποτε θα ριξει και την ποιοτητα της Maxtor.
admin.iekep Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 epetrepse mou na diafoniso me tin apopsi sou file hellas dioti gia mena oi WD apodeixtikan oi xeiroteroi kai oxi SEAGATE kai MAXTOR pou tous xrisimopoio eurutata.
spirosta Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Μια διευκρίνιση..... Άκυρο... κάτι σκέφτηκα αλλά είναι λάθος... Ας το σβήσει κάποιος..........
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.