Προς το περιεχόμενο

Ποιον από τους 3 σκληρούς και ποια η διαφορά 8 με 16 MB cache;

tsakaloutis82

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να πάρω ένα σκληρό δίσκο για εξωτερικό που θα τον βάλω σε κουτί Enermax. Έχω καταλήξει σε 3 δίσκους με χωρητικότητα 250 GB οι οποίοι προέρχονται από τις 3 γνωστές μάρκες: Seagate, Maxtor, Western Digital. Ασφαλώς δεν τίθεται θέμα μάρκας (πόνεσαν τα μάτια μου να διαβάζω και ο καθένας λέει τα δικά του) αλλά συγκεκριμένων μοντέλων. Οι τιμές τους είναι περίπου ίδιες με απόκλειση περίπου 10 ευρώ.

Τα παραθέτω εδώ:

1)SEAGATE BARRACUDA 250GB 7200RPM SATA2 NCQ. Εδώ το link

Μνήμη Buffer: 8MB.

Εγγύηση: 5 χρόνια

Average Seek Time: 8ms

Πρωτόκολλο επικοινωνίας: Serial ATA με μέγιστη ταχύτητα διαμεταγωγής 300 MB/s.

2)MAXTOR HDD 250GB - 16MB - SATA2 BULK. Εδώ το link

Μνήμη buffer: 16MB

Average Seek Time: <9ms

Πρωτόκολλο επικοινωνίας: SATA2 300MB/s

3)WESTERN DIGITAL 250GB 7200RPM SATA RAID EDITION. Εδώ το link

Μνήμη buffer: 16MB

Average Seek Time: ?

Πρωτόκολλο επικοινωνίας: SΑΤΑ-150

Οι απορίες μου είναι οι εξής:

α) εφόσον θα χρησιμοποιηθεί ως εξωτερικός σκληρός έχει σημασία αν το buffer είναι 8 ή 16 MB;

β) το πρωτόκολλο επικοινωνίας SΑΤΑ-150 τι ακριβώς είναι; Έχει διαφορά από το SATA και SATA II; Είναι πιο αργό; πιο γρήγορο; Πιο παλίο; Πιο καινούριο;

γ) τι σημαίνει το "MBTF: 1 εκατ. ώρες" για έναν σκληρό δίσκο;

και

δ) ποιον μου προτείνετε;;;;

Δημοσ.

α) Δεν έχει την τρομακτική διαφορά...έχω τον 2ο δίσκο που γράφεις

β)SATA150=SATA I, το 150 δείχνει το ρυθμό μεταφοράς 150mb/sec

γ)MBTF=Mean Time Between Failures, ο μέσος χρόνος πριν εμφανιστεί βλάβη

δ)Ο maxtor είναι λίγο φασαριόζικος...Αν έπαιρνα νέο δίσκο θα έπαιρνα seagate. Με τους western είμαι τσακωμένος εδώ και πολύ καιρό :)

Δημοσ.

Να πούμε πως οι ταχύτητες που βλέπεις 150 - 300MB/s κτλ είναι οι max θεωρητικές ταχύτητες του πρωτοκόλλου SATA Ι-ΙΙ, όχι του δίσκου αυτού καθε αυτού. Η πραγματική ταχύτητα διαμεταγωγής των δίσκων είναι πολύ πιο κάτω.

Σε μία θεωρητική υπόθεση 2 πανομοιότυποι δίσκοι με μόνη διαφορά το sata I + II ελάχιστη εώς καθόλου διαφορά δεν θα έχουν σε επιδόσεις στην πράξη.

Αυτό μην το χρησιμοποιείς σαν κριτήριο επιλογής δηλ αν το ζητούμενο σου είναι η ταχύτητα.

Μεγαλύτερη διαφορά στις πραγματικές επιδόσεις θα δεις στη διαφορά 8-16mb buffer, όπως κ με το NCQ, στις ίδιες RPM/GB.

Προσωπικά θα διάλεγα seagate.

/sc

Δημοσ.

Η μεγαλύτερη cache θα παίζει κάποιο ρόλο εφόσον ο σκληρός θα χρησιμοποιείται σαν εξωτερικός ή όχι; Και εγώ τον Seagate σκέφτομαι να πάρω αλλά έχει 8 mb buffer ενώ οι άλλοι δύο 16 mb...

so?

Δημοσ.

Sou proteinw ton maxtor maxline III einai taxitatos ipostirizei ncq kai exei 16mb cache.Ti allo thes?kai argotera perneis kai enan deutero kai kaneis ena raid0 pou tha paei sfaira opws ekana egw!

Δημοσ.

Αν ρωτουσες πριν 1 χρονο θα ελεγα Maxtor ασυζητητη.

Δυστυχως η Maxtor εδω και 1 χρονο εχει προβληματα και προσφατα πωληθει στην Seagate οποτε τωρα σου προτεινω Western Digital χωρις δευτερη κουβεντα. Εχει μοντελο 250Gb σε SATA2.

Δημοσ.

Oi skliroi tis omws mia xara den einai ?ti exoun?apo epidoseis pane sfaira kai exoun kai 5 xronia eggiisi enw oi western digital ektos apo tous raptores exoun mono 3 xronia!kanw lathos?

Δημοσ.

Εχω Maxtor απο το 1994 που δουλευει ακομα , δυστυχως οπως ειπα τελευταια η Maxtor ειχε προβληματα. Συγκεκριμενα μεσα σε ενα χρονο αλλαξα 4 Maxtor τον ενα μετα τον αλλο στα καπακια επειδη ηρθαν χαλασμενοι απο το εργοστασιο.

Δημοσ.

apla sou etyxe...na pareis "kaka" kommatia giati emena egine to antitheto me WD eno oi MAXTOR kai oi SEAGATE pou exo einai mia xara prin paro ton WD pou exo tora apo ta 4 kommatia ta 3 itan OFF apo tin kataskeuh ekatse o 4.

tyxainoun auta...

Δημοσ.

kamia etaireia pou agorazei allh etaireia den tin symferei na pesei i poiothta ton proionton tis agorasmenis etaireias autos einai o kanonas tou emporiou.

dioti oi zhmies tis agorasmenhs tha epivarinoun kai autin pou tin agorase ektos an thelei na tin dialysei mono tote isxyei kati tetoio.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...