Προς το περιεχόμενο

Ξαναγεμισμένο μελάνι μου το βλέπει άδειο

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα πολυμηχάνημα ΗΡ psc 1110.. Στην αρχή αγόραζα καινούργια μελάνια, αλλά απο κάποια φάση και μετά βρήκα κάποιον που γέμιζε. Έκανα αυτή τη δουλειά 3-4 φορές, δηλαδή γέμισα μεταχειρισμένο δοχείο με μελάνι, χωρίς προβλήματα. Την τελευταία φορά όμως που το έκανα, μου κάνει νερά. Μέσα απο το toolbox μου βλέπει άδειο το δοχείο, μου βγάζει εκείνο το σηματάκι στην taskbar, μου πετάει μήνυμα ότι έχει πρόβλημα το δοχείο, και μου λέει να βγάλω και να το ξαναβάλω. Το έκανα όμως αρκετές φορές, και δεν έκανε τίποτα. Όταν το κλείνω και το ανοίγω, καμιά φορά δεν βγάζει σήμα λάθους, αλλά όταν εκτυπώνω, σε άλλα σημεία εκτυπώνεται καλά, και σε άλλα σημεία της σελίδας είναι θωλά..

Υπάρχει τπτ που να μπορώ να κάνω? Μήπως είναι θέμα του να "ξεγελάσω" τον εκτυπωτή και να το βλέπει γεμάτο??

Δημοσ.

Τα περισσότερα cartridges των εκτυπωτών inkjet έχουν ενσωματωμένο ένα chip το οποίο αναφέρει την στάθμη των μελανιών στον driver.

Αν γεμίζεις το cartridge πριν αδειάσει τελείως, τότε το "ξεγελάς"...αν όμως η στάθμη των μελανιών προλάβει και πέσει αισθητά, ώστε ο αισθητήρας να αναφέρει άδειο cartridge, τότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα.

Λύσεις για το παραπάνω είναι συστήματα επαναγέμισης που δίνουν ειδικά cartridges που έχουν "hacked" chip, αλλά δυστυχώς νομίζω ότι είναι διαθέσιμα μόνο για εκτυπωτές Canon & Epson - συστήματα δλδ που οι κεφαλές είναι ξεχωριστές από τα cartridges των μελανιών.

Στην περίπτωση των HP δεν ξέρω καλύτερη λύση από την προφανή...αγοράζεις ένα αυθεντικό ή αναγομώμένο μελάνι που να το βλέπει σαν γεμάτο, και φροντίζεις να μην αδειάσει ξανά...

Δημοσ.

Ειδικά για τους HP εκτυπωτές, έχω να πω ότι έχουν πολύ καλή διαχείριση μελανιών και γι' αυτό, δεν είναι και το τρελό έξοδο να βάζεις γνήσια μελάνια. Αν ήταν epson έ, τότε, οπωσδήποτε αναγομωμένα... Τα cartrsidges που έχω τώρα, στον ηρωικό hp deskjet 970cxi (πολύ ακριβός στην εποχή του), μου λένε εδώ και τέσσερις μήνες-μέσω toolbox- ότι πρέπει να τα αλλάξω. Ακόμα όμως τυπώνουν μια χαρά ...

Δημοσ.

Μάλλον έτσι την πάτησα, πρέπει να μου τελείωσε εντελώς. Το περίεργο είναι, ότι αν και τον τελευταίο καιρό δεν είχα εκτυπώσει και πάρα πολλά, κάποια μέρα που έβαλα κάτι να εκτυπώσω, δεν εκτύπωσε τίποτα. Ενώ συνήθως ας πούμε όταν είναι ένα δοχείο στα τελευταία του, ε, κάνει κάποιες εκτυπώσεις, που απλά είναι μισές, ή ελαττωματικές. Αυτό ξαφνικά μια μέρα δεν εκτύπωνε τίποτα απολύτως..

Δημοσ.

Σε μία έκθεση υπολογιστών είχα δει "άδεια" μελάνια για ΟΛΟΥΣ τους εκτυπωτές τα οποία δεν είχαν μελάνι, αλλά μόνο ένα τσιπάκι το οποίο "καθάριζε" την μνήμη του εκτυπωτή και του προγράμματος διαχείρισης στον υπολογιστή (αναλόγως). Και νομίζω ότι είχαν κοντά στα 40 Ευρώ και χρησιμοποιούνταν θεωρητικά άπειρες φορές. Για ψάξε για τίποτα τέτοιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...