Προς το περιεχόμενο

Αξιζει η κιθαρα που παρηγγειλα?

ΜΑΝΩΛΗΣ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν είναι για να μάθεις μόνος σου ίσως αν και φαντάζομαι θα την έχεις δοκιμάσει και δεν θα σου είναι σκληρή στα πατήματα. Μην εμφανιστείς σε κόσμο με αυτήν :)

Δεν κατάλαβα τίποτις...!

Δημοσ.

Τίποτα δεν κατάλαβες;

Οι ακουστικές κιθάρες είναι "σκληρές" στα πατήματα, κουράζουν τα δάκτυλα και τον καρπό σε ένα άτομο που δεν είναι εξοικειωμένο με το παίξιμο αυτού του οργάνου και ειδικά όταν δεν είναι καλές κιθάρες. Θα ήταν προτιμώτερο να μάθει σε κλασσική. Αλλά αν την δοκίμασε και δεν τον κουράζει καλώς.

Σαν μοντέλο δεν είναι καλή. Αλλά αν την θέλει για τον εαυτό του και για να μάθει δεν θα έπαιρνε και μία gibson! Σαφέστερο;

Δημοσ.
Αν δε θες να πας σε ωδείο και ιδιαίτερα' date='μπορείς να ψάξεις στο net για κάποιες

ξενόγλωσσες μεθόδους κιθάρας.Υπάρχουν αρκετά σε μορφή Acrobat.[/quote']

mipws tha mporouses na proteineis kapoia nikoskon?:-D

Δημοσ.
Αλλά αν την δοκίμασε και δεν τον κουράζει καλώς.

Και με ποιό κριτήριο έκρινε αν τον κουράζει;

Για την σκληρότητα που λες όσον αφορα το playability,κατα γενική ομολογία

οι ακουστικές είναι πιο "σκληρές" απο τις κλασσικες αλλα παίζει ρολο:

1.Οι χορδές (tension)

2.Η ταστιέρα

3.Η κλιση της ταστιέρας(άρα και το ύψος των χορδών).

Δημοσ.

Σχετικα με το αν ειναι δυσκολη στα πατηματα και το αν κουραζει τον καρπο θελω να πω οτι εδω και λιγες μερες που προσπαθω να παιξω δεν εχω αντιμετωπισει καποιο ιδιαιτερο προβλημα.Αυριο ξεκιναω ιδιαιτερα με εναν δασκαλο μιας και πιστευω οτι ειναι καλυτερα απο το να παω σε ωδειο.Ελπιζω να τα παω καλα και να μην μου φερει καμια κιθαρα στο κεφαλι...χεχε

Δημοσ.

Το αν είναι δύσκολη θα το δεις κυριώς σε αλλαγές και δη στα μπαρέ πιασίματα. Πάντως λίγο πιο σκληρή, λίγο πιο άνετη, όλες μαθαίνονται. Εγώ ξεκίνησα με μια αρχαία ακουστική πριν πάρω τις επόμενες και υπέφερα καθώς το τάστο είχε κλίση σαν μαύρη πίστα για σκιέρ, αλλά αυτό μου βγήκε σε καλό γιατί έπαιζα ανετότατα την ηλεκτροακουστική που αγόρασα κατόπιν.

Καλή τύχη και μην απογοητευτείς από τα σκαλώματα στην αρχή, περνάνε πιο γρήγορα απ' ότι νομίζεις. Μελέτη και κέφι πάνω απ' όλα.

Δημοσ.

torent sto blue-whitegt.com 34 Βιβλία Για Κιθάρα & Μπάσο ~220mb

<<Θα βρειτε απο απλες ασκησεις για τους αρχαριους μεχρι και βιβλια για Jazz.

Επίσης υπάρχουν και ορισμένα βιβλία με παριτούρες και ταμπλατούρες απο γνωστους δισκους.>>

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ο nikoskon ειναι καθηγητης κιθαρας και αναμφιβολα η γνωμη του μετραει περισσοτερο, ωστοσο διαφωνω με την αποψη να αρχισει καποιος με κλασικη κιθαρα και να συνεχισει με ηλεκτρικη, αν το ενδιαφερον του ειναι η ηλεκτρικη.

Ειναι σαν να μαθαινεις λατινικα για να προχωρισεις στο να μαθεις ιταλικα μετα απο χρονια. Σιγουρα θα σε βοηθησουν αλλα καλυτερα δεν θα ηταν να ειχες αρχισει με αυτα?

Εκανα ηλεκτρικη κιθαρα 3 χρονια ιδιαιτερο. Κλασικη κιθαρα δεν εχω. Πιστευω το πιο σημαντικο ειναι να κανεις και να μαθαινεις πραγματα που σε ενδιαφερουν πανω στο οργανο γιατι αν κανεις αγγαρεια δεν θα αντεξεις. Σιγουρα τα 2 οργανα εχουν πολλα κοινα στοιχεια και τεχνικες αλλα η φιλοσοφια τους δεν ειναι η ιδια ενω καποιες τεχνικες που παιζουν σημαντικο ρολο στην ηλεκτρικη κιθαρα ειναι περιορισμενες εως ανυπαρκτες στην κλασικη (tapping, sweep picking, string bending κλπ). Δεν συμφωνω με την αποψη οτι ειναι παιχνιδακι να μαθεις ηλεκτρικη αν ξερεις κλασικη.

Επισης πιστευω οτι ο καθηγητης σου πρεπει να σου μαθαινει τεχνικες που θα χρησιμευουν στο στυλ μουσικης που σου αρεσει. Αμα πχ σου αρεσει το metal και το hard rock θα πρεπει να κανεις speed mechanics και τεχνικες που χρησιμοιουνται εκει και πρακτικη με τετοια κομματια και λιγοτερο εμφαση πχ σε νοτες. Αμα σου αρεσει το blues, εμφαση θα πρεπει να δοθει στην εκφραστικοτητα και στον αυτοσχεδιασμο πανο σε πεντατονικες και blues κλιμακες. Χωρις να θελω να υποτιμησω τιποτα, δεν υπαρχει λογος να ξοδευουμε χρονο και χρημα για κατι που δεν μας ειναι αμεσα χρησιμο. Αν μη τι αλλο, ο χρονος μας ειναι περιορισμενος και δεν παμε ολοι για επαγγελματιες.

Παντως σε οποιαδηποτε περιπτωση, ψαξε καθηγητη. Οσο και να σου φαινεται οτι οι φιλοι σου παιζουν καλα τωρα, σε ενα χρονο απο τωρα θα τους βαζεις τα γυαλια.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

η επιλογη σου εινα σχετικα καλη , αφου ειναι η πρωτη σου κιθαρα.

φαντασου να εδινεσ ενα καρο λεφτα και μετα να ξενερωνες και τνα την παρατουσες!!!!θα εκλεγεσ τα λεφτα σου!!!!!!

θα ηθελα να μαθω ..γιατι ακουστικη και οχι ηλεκτρικη?

οσο για τον νακα μην τον εχεις στο βαθρο!επειδη ασχολουμε με το θεμα και ειμαι απο πειραια,θα σου ελεγα να εψαχνεσ και σε αλλα μαγαζια οπως΄...Jojef

και αλλα ααξιολογα στην Αθηνα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...