ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Παρηγγειλα μια ακουστικη κιθαρα απο τον Νακα πιο πολυ για να μαθω στο σπιτι μονος μου.Ωχ τα αυτακια μου θα φωναζουν οι γειτονες.Δεν ηθελα να δωσω πολλα λεφτα και παρηγγειλα το μοντελο που βλεπετε.Λετε να αξιζει τον κοπο?Αλλωστε την πηρα απο τον Νακα που δεν νομιζω να φερνει σκαρτα πραγματα.Κατα την γνωμη μου παντα.Την γνωμη σας....
nikoskon Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Αφου είναι η πρώτη σου ακουστική κιθάρα,είτε είναι η καλύτερη είτε η χειρότερη δεν παίζει ρόλο και αξίζει. Αν προχωρήσεις,παραλληλα θα αυξηθούν οι απαιτήσεις σου και τοτε θα μπεις στην διαδικασια να παιζεις με κιθάρες προτού καταλήξεις,με γνώμονα το αυτί σου, το playability της κιθάρας και το ύφος της. Αρκετά αργοτέρα που ίσως να μην ικανοποιείσαι με καμία κιθάρα του εμπορίου, θα καταλήξεις να αγοράσεις ένα custom όργανο,κατασκευασμένο όπως το θες εσύ. Εν τέλει το αν αξίζει αυτή η κιθάρα που πήρες είναι υποκειμενικό.Για εσένα που τώρα αρχίζεις,αξίζει.Πάντως δεν νομίζω να σου μείνει πάνω απο δυο χρόνια.Με το που αρχίζεις να μπαίνεις στο "νόημα" θα θες άλλο όργανο. Σαν εταιρεία η Samick δε λέει και πολλά,αλλά στο εργοστάσιο της παραγεται το 70% και πλέον των κιθαρων παγκοσμίως. Καλόπαιχτη και μην βιάζεσαι να μάθεις... Υπομονή και θέληση.
nikoskon Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Ά.... για μουσικά όργανα ο νάκας δε λέει πολλά.Αν δεν έφερνε τις Parker δε θα είχα λόγο να αγοραζα ηλεκτρική απο εκεί. Σαν Guitarshop,στις ηλεκτρικες κιθαρες φέρνει "τελειωμένες" εταιρείες. Όσον υπάρχουν Paul Reed Smith,Ernie Ball/Musicman,Parker,Ibanez,Fender δεν υπάρχει κανένας λόγος για αγορα Dean,Washburn,Samick,Yamaha(με λίγες εξαιρέσεις). Αναφέρομαι πάντα στις ηλεκτρικές. Απο ακουστικές θα σου πρότεινα να ακούσεις Yamaha,Cort,Fender,Lakewood. Μιλάω για μια τάξη τιμών απο 550€ και πάνω,πολύ πάνω...
corsakias Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Αφου την πηρες...καλορίζικη!Και καλές εμπνεύσεις.
__D3mIaN__ Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 o nakas filtate de fernei kala pragmata, auto bgalto ap to myalo sou. kai oti kalo as poue fernei to xei PANAKRIBA!!!!! apapapapa.... apo dw kai sto e3hs otidhpote 8eleis na to agorazeis apo to thomann.de. h8ela na parw piatinia gia ta drums mou, eixa apofasisei na parw ta zildjian zxt kai o nakas ta xei sth 2plasia timh! sto thomann ta phra 100 euro peripou to ena.. ti leme twra. kai o aderfos mou phre th prwth hlektrikh ki8ara apo naka, htan mia yamaha pacifica 112... me 400 euro kapou ekei... den einai asxhmh gia ta lefta ths alla meta katalabe oti me ta idia lefta isws kati psila parapanw apo to thomann 8a xe parei kamia jackson sigoura kaluterh. tespa, phres auto pou phres, ma8e ekei alla mh 3anapas naka...plz krima einai........
__D3mIaN__ Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 by the way nikoskon, music man rulezzz! o aderfos mou 8elei na parei music man se xrwma mystic dream me piezio.... alla an deis timh de 8es polu gia kardiako kai pou na pareis ta idia se 7xordh... 3exna to, alla o hxos einai TELEIOS!
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Τελικά δεν την εχει διαθεσιμη ο νακας όποτε παρηγγειλα μια FENDER DG5 αν θυμάμαι καλα το μοντελο απο ενα μαγαζι στη γειτονια μου.Οποτε οτι θελω να ρωτησω θα ειναι και πιο κοντα σε μενα. Το αλλο που θελω να ρωτησω αν ξερει κανενας ειναι το κατα ποσο ειναι ευκολο να αρχισω να μαθαινω με νοτες μονος μου?Η πρεπει να παω σε κανα ωδειο ?
nikoskon Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Κατ'αρχήν ποια είναι η ηλικία σου; Εν γένει μπορείς και μόνος να αρχίσεις να μελετάς αλλά: 1.Είναι πολύ πιθανό να μαθαίνεις πράγματα λάθος,άρα να μην μάθεις να παίζεις σωστά. 2.Θα σου πάρει περισσότερο χρόνο,πολύ περισσότερο από ότι αν έκανες ιδιαίτερο. Κατα δεύτερον,ασχέτως του στυλ μουσικής που σου αρέσει να ακούς/παίζεις, πρέπει να αποκτήσεις ένα τεχνικό υπόβαθρο πέραν των βασικών. Παρόλο που η τεχνική για κάθε κιθάρα(κλασική/ακουστική/ηλεκτρική) είναι ξεχωριστή, υπάρχουν κάποια κοινά στοιχεία που καθιστούν την κλασική κιθάρα ως βάση. Το κυριοτερο είναι η τεχνική του αριστερού χεριού.Με απλά λόγια αν μάθεις να παίζεις σωστά και φτάσεις σε ένα μέσο επίπεδο με μια κλασική κιθάρα,τότε θα είναι παιχνιδάκι να μάθεις να παίζεις ακουστική και ηλεκτρική. Το ανάποδο όμως δεν συμβαίνει. Για το λόγο αυτό θα σου πρότεινα να πάρεις μια ξεφτίλα κλασική κιθάρα(50-60€) και ή να πας σε κάποιο ωδείο ή να βρείς κάποιον καθηγητή για ιδιαίτερα. Αυτό στο λέω και εκ πείρας. Ξεκίνησα με ακουστική αυτοδίδακτος,μετά ξεκινησα κλασικη με ενα θείο μου καθηγητή,στην συνεχεια έγινα καθηγητης(πτυχιο κλασικης κιθαρας) και τωρα ασχολούμαι με ηλεκτρική. @D3mIaN: Μια χαρά είναι MusicMan αλλά όπως και οι PRS έχουν συγκεκριμένο,μοντέρνο ήχο.Για τα χρήματα της πολύ καλή αλλά όχι τόσο ευέλικτη είναι Santana SE,κιθάρα προσανατολισμένη για βρώμικα.Τα καθαρά της δεν πείθουν,και είναι αρκετά μπουκωμένα.Όλα αυτά με αλλαγή μαγνητών ενδεχομένως να αλλάξουν,όχι όμως και ο χαρακτήρας της.
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 26 Χρονών είμαι και θέλω να αρχισω να μαθαινω μονος μου.το κακο ειναι οτι δεν εχω μουσικες βάσεις (νότες και άλλα τετοια) .2-3 φίλοι μου αρχισαν να μαθαινουν μονοι τους και εχουν φτασει σε ενα καλο σημειο μετα από 2 χρονια Το σκεφτομαι βεβαια να παω και σε ωδειο αλλα δεν ξερω τι παιζεται και αν θα καταφερω κατι καθως και μετα από ποσο καιρο θα μπορω να ακουω ενα κομματι και να το παιζω.Δεν εχω αγχος και δεν με νοιαζει οσο καιρο και να μου παρει αλλα θελω να μαθω
nikoskon Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Λόγω ηλικίας κυρίως θα σου πρότεινα να κάνεις ιδιαίτερο. Αλλά σου επαναλαμβάνω,αν μπορείς φυσικά,να πάρεις μια κλασσική και να αρχίσεις με κλασσικής παιδείας μαθήματα.Κατ'εμέ είναι το πιο σωστό και θα σε βοηθήσει πολύ να εξελιχθείς στο μέλλον σαν κιθαρίστας. Το πόσο γρήγορα θα μάθεις εξαρτάται κυρίως απο εσένα και τις ώρες που αφιερώνεις για μελέτη. Αν αποφασίσεις να πας σε ωδείο μπορώ να σου προτείνω ορισμένα μέσω pm. Ομοίως και για ιδιαίτερα.
nikoskon Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Αν δε θες να πας σε ωδείο και ιδιαίτερα,μπορείς να ψάξεις στο net για κάποιες ξενόγλωσσες μεθόδους κιθάρας.Υπάρχουν αρκετά σε μορφή Acrobat.
koutavaki Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Αν είναι για να μάθεις μόνος σου ίσως αν και φαντάζομαι θα την έχεις δοκιμάσει και δεν θα σου είναι σκληρή στα πατήματα. Μην εμφανιστείς σε κόσμο με αυτήν
nikoskon Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Αν είναι για να μάθεις μόνος σου ίσως αν και φαντάζομαι θα την έχεις δοκιμάσει και δεν θα σου είναι σκληρή στα πατήματα. Μην εμφανιστείς σε κόσμο με αυτήν Δεν κατάλαβα τίποτις...!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.