S2Katana Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Καλησπερα.Εχω το UPS MGE NOVA 1100AVR και θα ηθελα να μου πειτε τι να κανω για να διατηρησω σε αριστη κατασταση τις μπαταριες του.Καθε φορα που θελω να ανοιξω το pc, βαζω το UPS στην πριζα, μετα το ανοιγω κ μετα ανοιγω το pc.Μολις τελειωσω τη δουλεια μου, κλεινω το pc, κλεινω το UPS και το βγαζω απο την πριζα, αφου με πρηζει το ανεμιστηρακι του.Λετε καμια φορα να το αφησω να αποφορτιστει τελειως και μετα να το ξαναφορτισω??
accipio Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δεν ξέρω αν είναι σωστό να βγάζεις το UPS από την πρίζα κάθε φορά που κλείνεις τον υπολογιστή σου. Έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί συνεχώς και νομίζω ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα αν είναι συνεχώς στο ρεύμα. Τουλάχιστον το δικό μου (MGE Ellipse 800 Line interactive), που εδώ και τρία χρόνια ποτέ δεν το έχω βγάλει από την πρίζα (ούτε καν για να το αποφορτίσω πλήρως), δεν έχει πάθει τίποτα. Αντίθετα, ενός φίλου μου που το έκλεινε τελείως από το ρεύμα όταν έκλεινε τον υπολογιστή, του χάλασε σε λιγότερο από χρόνο. Δεν ήταν βέβαια επώνυμη μάρκα και ίσως ήταν τυχαίο περιστατικό. Ας μας πει και κάποιος άλλος τη γνώμη του.
e-tic Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Το UPS δεν πρέπει να το βγάζεις απο τη πρίζα, δεν είναι κάποια φορητή συσκευή που την φορτίζεις και περιμένεις να αποφορτιστεί για να την ξαναφορτίσεις. Είναι συσκευή συνεχούς λειτουργίας που περιμένει μεταβολή της εισερχόμενης τάσης ώστε να επέμβει και να τη σταθεροποιήσει στα επίπεδα που χρειάζεται. Αν ήθελες απλά μια προστασία απο υπέρταση τότε θα μπορούσες να πάρεις μια πρίζα ασφαλείας, που θα σου έβγαινε κατά πολύ φθηνότερα, και να αποσυνδέεις απλά το PC κάθε φορά που τελειώνεις τη δουλειά σου.
xalara87 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 re pedia epidi exw to idio ups me ton filo sas enimerwnw oti den to bgazi apo tin mpriza gia plaka alla logw thorybo . pistepste me ine aforitos... oso gia tin aporia pou ixe :ne kalo ine pou kai pou na apofortizonte oi mpataries kai na xanafortizonte meta
_BASSstarlet_ Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Ρε τι ακούμε οι άνθρωποι. Τα UPS και συγκεκριμένα οι Lead-Acid μπαταρίες που περιέχουν,δεν χρειάζονται κανενός είδους συντήρηση. Μην μπερδεύουμε τις μπαταρίες των παλιών κινητών με αυτές των UPS.
morpheas2 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Ontws kai egw apo oti 3erw ta UPS den prepei na bgenoyn pote apo thn briza,mono sthn pereiptwsh ths pleirous apofrthshs,poy prepei na ginetai poy kai poy:).Twra file moy,oso gia to anemistiraki,den koitas an ginete na to alla3eis me kapoio a8orybo na glitwseis to 8orybo,alla kai to UPS giati ayto poy kaneis den einai swsto.
S2Katana Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δλδ για να καταλαβω, το προβλημα ειναι οτι το βγαζω απο την πριζα ή το οτι το κλεινω καθε φορα που κλεινω το pc?Αν αποσυνδεσω το ανεμιστηρακι, θα εχει προβλημα?
eurander Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Το προβλημα ειναι κυριως οτι το βγαζεις απο την πριζα, αλλα και οτι το σβηνεις καθε μερα. Καλυτερα να το αφηνεις 24/7 στην πριζα αναμμενο. Τον ανεμιστηρα δε μπορεις να τον αποσυνδεσεις χωρις να τον αντικαταστησεις με αλλο γιατι χρειαζεται συνεχη ψυξη.
S2Katana Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Kαταλαβα!Λετε να του εχω κανει ζημια?Το αναβοσβηνω απο τον Ιουλιο.
spirosta Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Χαλάρωσε ζημιά δεν γίνεται εύκολα αλλά δεν κάνει καλό αυτό που έκανες ούτε στην μπαταρία ούτε στα ηλεκτρονικά. Όσο για τον θόρυβο αν μπορείς και ξέρεις άλλαξε το ανεμιστηράκι με κάποιο αθόρυβο αλλά ίδιων επιδόσεων. Επίσης αν δεν ξέρεις ή αν έστω μια φορά αναρωτηθείς μήπως δεν πρέπει να το κάνεις τότε... ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Το ρεύμα στα κυκλώματα του UPS δεν είναι αθώο αλλά μπορεί να τζιζζζζζ.....και να δεις τα ραδίκια ανάποδα...
S2Katana Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Nαι αυτο που λες το εχω υποψιν μου.Αν το αφησω μια φορα να αδειασει εντελως θα του κανω καλο ή οχι?
spirosta Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Κοίτα να δεις είναι πάνω κάτω (σαφώς όχι ίδιες) με τις μπαταρίες του αυτοκινήτου. Αν εκφορτίσουν τελείως (πράμα που σε ένα UPS δεν γίνεται) χάνουν λίγη ή αρκετή (ανάλογα) από την χωρήτικότητα τους. Αλλά αυτό μην σε προβληματίζει. Τώρα υπάρχουν πολλές απόψεις εκ των οποίων συνοπτικά αναφέρω (πάντα το ups μόνιμα στην πριζα): 1)Ποτέ εκφόρτιση για συντήρηση. Πάντα στην πρίζα και η μπαταρία μονίμως φορτισμένη. Αποφορτίζεται μόνο σε διακοπή ρεύματος 2)Εκφόρτιση μέχρι να σβήσει το ups ή μέχρι να φτάσει κρίσιμο σημείο η μπαταρία κάθε τρεις μήνες. Ηλογική αυτή βασίζεται όπως και στα κινητά που άμα τα φορτίζουμε χωρίς να έχει προηγηθεί εκφόρτιση μακροχρόνια μειώνεται η απόδοση. 3)Όμοια με παραπάνω αλλά εκφόρτιση κάθε 1 μήνα. Προσωπικά προτείνω δικιά μου μέθοδο. Σε καινούργια μπαταρία φορτίζουμε πλήρως και κάνουμε ανά ένα μήνα και για τρείς μήνες 2-3 πλήρεις εκφορτίσεις. Για να στρώσει η μπαταρία... Από εκεί και πέρα δεν κάνουμε τίποτε και τα αφήνουμε όλα στα ηλεκτρονικά του UPS. Έχω ένα MGE Ellipse 800VA με δύο μπαταρίες 7,2Αh Από δήσιο. Οι μπαταρίες είναι πλέον 2,5χρονών. Ακόμη και τώρα έγινε διακοπή μισάωρου και ήθελα να δω πόσο θα κρατήσει το εργαλείο οπότε το άφησα. Στα 30 λεπτά δεν είχε σβήσει όταν στην αρχή κράταγε 35 λεπτά.....
joef_gr Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 συμφωνω με τον φιλο spirosta! και γενικα καλο ειναι να μην το βγαζεις τοσο συχνα απο την πριζα!
S2Katana Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Σε ευχαριστω για την απαντηση spirosta.Τωρα που σε εμενα δεν ειναι καινουριο, ποια μεθοδο μου συνιστας να ακολουθησω?
spirosta Δημοσ. 28 Απριλίου 2006 Δημοσ. 28 Απριλίου 2006 Το αφήνεις στην πρίζα μόνιμα και απλά κλείνεις μόνο τον υπολογιστή.Μπορεί να καις λίγο ρεύμα παραπάνω (μπορεί λέω) αλλά και πάλι θα είναι απειροελάχιστο...Πολύ πιο ακριβό είναι να αλλάζουμε μπαταρίες κάθε 3 χρόνια. Επίσης για το ανεμιστηράκι όπως είπα αν είναι αλλαξε το αλλά με ΠΡΟΣΟΧΗ.Επίσης κοίτα μην ακυρώσεις και καμια εγγύηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.