Προς το περιεχόμενο

Overclocking P4 2,4 Northwood

boom123

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το pc είναι P4 2,4Ghz ,mobo: MSI-6547, Ram: 2x256Mb PC2700(333Mhz), ψύκτρα: stock.

Ανέβασα τον cpu στα 2,7Ghz ανεβάζοντας το Vcore από 1,475V στα 1,525V (όλα OK).

Προσπάθησα με τα πιο χαλαρά timimings που μου δίνει η μητρική

CAS :2,5 και τα υπόλοιπα σε κατάσταση safe! (τι να πείς αυτο το mobo έχω... :cry: ) να ανεβάσω το fsb ακόμη στα 155Mhz από 150Mhz που το έχω,να το πάω δηλ στα 2,8Ghz.

Ανέβασα και το Vcore στα 1,6V (πιο πάνω δεν πάει! :cry: ) αλλά to OCCT stability test crashare συνεχώς!

Οποιοαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Τώρα το σύστημα είναι stable :

37acfebc8c0a8e2545168f3e25bf2266eb1d.jpeg

Δημοσ.

Καλύτερα να μην ανεβάσεις την vcore του επεξεργαστή αμέσως και σίγουρα ΟΧΙ μέχρι το τέρμα που την έφτασες...

Το καλύτερο είναι να αυξάνεις το fsb σιγά σιγά και να τρέχεις διάφορα stability tests και μόνο όταν αρχίσουν τα όργανα (crashes) να ανεβάσεις το vcore.

Νομίζω όμως ότι η μνήμη σου κάνει τη ζημιά, θα ήταν καλύτερα με 400άρες μνήμες.

Και να υποθέσω φυσικά ότι έχεις τα pci/agp κλειδωμένα έτσι;;;;

Κοίτα και εδώ http://www.thelab.gr/reviews/ocbasics_1.php πρώτα και προχώρα σιγά σιγά...

Δημοσ.

Τσεκαρε τα δικα μου στοιχεια...stock ψυκτρα,2Χ512@333ΜΗΖ και mobo QDI.Αρε αθάνατε P4.σκυλι μεχρι τωρα εχω μονο ψιλοπροβληματακια στο boot.κατα τ'αλλα στο OCCT ειμαι μεχρι στιγμης στο 26% και δεν κρασαρε ακομα.Να ανεβαινε λιγο ακομα το fsb...

post-26959-129062931746_thumb.jpg

Δημοσ.
Καλύτερα να μην ανεβάσεις την vcore του επεξεργαστή αμέσως και σίγουρα ΟΧΙ μέχρι το τέρμα που την έφτασες...

Το καλύτερο είναι να αυξάνεις το fsb σιγά σιγά και να τρέχεις διάφορα stability tests και μόνο όταν αρχίσουν τα όργανα (crashes) να ανεβάσεις το vcore.

Νομίζω όμως ότι η μνήμη σου κάνει τη ζημιά' date=' θα ήταν καλύτερα με 400άρες μνήμες.

Και να υποθέσω φυσικά ότι έχεις τα pci/agp κλειδωμένα έτσι;;;;

Κοίτα και εδώ http://www.thelab.gr/reviews/ocbasics_1.php πρώτα και προχώρα σιγά σιγά...

0.125V πιο πάνω από την εργοστασιακή τιμή έιναι μεν τέρμα αλλά όχι πολύ και το ανέβαζα με βήματα αφού crashare συνεχως...!

anyway το πρόβλημα θα το έχει λογικά το motherboard και οχι οι μνήμες.

thanks 4 ur help

Δημοσ.

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑ ΚΑΙ ΨΙΛΟΨΑΧΝΟΜΑΙ ΓΙΑ Overcklock,ΤΗΝ Vcore ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΥΞΑΝΩ?ΑΠΟ ΤΑ Bios ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ,ΕΙΝΑΙ ΑΧΝΕΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΞΩ.ΜΟΝΟ ΤΟ Fsb ΕΧΩ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 200 ΣΤΑ 215ΜΗΖ.

P4 ΣΤΑ 3.0 ΕΧΩ.ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ?

Δημοσ.
anyway το πρόβλημα θα το έχει λογικά το motherboard και οχι οι μνήμες.

thanks 4 ur help

Έτσι για να μου φύγει η απορία...

Από κανέναν φίλο πάρε μια μνημούλα 400άρα και κάνε την ίδια δοκιμή.

Δεν υπάρχει λόγος να βρεις 2χ256 και μία μικρή σου κάνει απλά για το τέστ.

Στο λέω επειδή πιστεύω ότι δεν φταίει το μπόρντ που έχεις. ;)

Δημοσ.
Το pc είναι P4 2' date='4Ghz ,mobo: MSI-6547, Ram: 2x256Mb PC2700(333Mhz), ψύκτρα: stock.

Ανέβασα τον cpu στα 2,7Ghz ανεβάζοντας το Vcore από 1,475V στα 1,525V (όλα OK).

Προσπάθησα με τα πιο χαλαρά timimings που μου δίνει η μητρική

CAS :2,5 και τα υπόλοιπα σε κατάσταση safe! (τι να πείς αυτο το mobo έχω... :cry: ) να ανεβάσω το fsb ακόμη στα 155Mhz από 150Mhz που το έχω,να το πάω δηλ στα 2,8Ghz.

Ανέβασα και το Vcore στα 1,6V (πιο πάνω δεν πάει! :cry: ) αλλά to OCCT stability test crashare συνεχώς!

Οποιοαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

[/quote']

Δεν νομιζω οτι θα καταφέρεις να ανεβεις αλλο! Το πρόβλημα βρίσκετε στο οτι ο επεξεργαστης σου ειναι B0 stepping, ενώ του Dklearhos είναι C1 stepping, που σημαίνει ότι δεν έχει πολλα περιθώρια overclicking!

Ο δικός μου P4 2.4B με C1 stepping έχει πιάσει 3.4 με αερόψυξη. Τώρα το δουλεύω μόνιμα στα 3.2. Φαντάζομαι με νερακι και μια καλύτερη μητρική (MSI 845PE έχω), θα μπορέσει να δουλεύει σταθερά στα 3.6!

• 2 χρόνια αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

Kαλυτερα να του στελνατε Pm.

Lunatic δεν επιτρεπονται greeklish.

Και κατι ακομα, πως πιστευετε οτι θα απαντησει το παιδι εφοσον το ποστ εχει γινει πριν ΔΥΟ και πλεον ΧΡΟΝΙΑ?

Δημοσ.

έχει πέσει πολύ φτιάρι σήμερα :-( και εσύ GeorgeMan παραφέρεσαι ξανά μην στα ξαναλέω υπάρχει ο ρουφιάνος αν δεν σου αρέσει κάτι τις παρατηρήσεις άστες για αυτούς που μπορούν να τις κάνουν...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...