Προς το περιεχόμενο

Linux-firewall-fileserver

john341

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είμαι εντελώς άσχετος με το Linux (Ξέρω πρώτη φορά το βλέπετε γραμμένο εδώ).Πρόκειται να βάλω DSL και θα ήθελα να χρησιμοποιήσω ένα παλιό μηχάνημα που έχω ώστε να του βάλω Linux.Θέλω να περνάω από το Linux για να βγαίνω internet ώστε να χρησιμοποιώ το Linux σαν firewall και σαν proxy.Φυσικά θα τρέχουν πάνω στο μηχάνημα του Linux όλα τα προγραματακια που βάζουν όσοι μπαίνουν στον κόσμο της dsl (p2p,dc++ ktlp).Θέλω με αυτόν τον τρόπο και εάν όντως είναι σωστό έτσι όπως το σκέφτομαι να περιορίσω στο ελάχιστο τον κίνδυνο από του να ‘κολλήσω’ οτιδήποτε στο standard pc που έχω το οποίο είναι φορτωμένο με όλη μου την δουλειά. Μπορείτε να μου προτείνεται με πιο version του Linux μπορεί να γίνει όσο πιο ανώδυνα γίνεται για έναν άσχετο σαν και εμένα?Και φυσικά εαν γίνετε απο κάποιον ο οποίος δεν εχει γνώσεις Linux καθόλου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρα πολυ καλο το link εξηγει τα παντα απο οτι βλεπω αλλα εαν αυτο ειναι για αρχαριους τοτε τα advanced τι ειναι?Ευχαριστω πολυ παντως απο οτι βλεπω εχω παρα πολυ δουλεια και διαβασμα μπροστα μου.Οντως να χρησιμοποιησω την εκδοση που λει μεσα ? RedHat 6.1.

http://www.zegeniestudios.net/ldc/

Σου προτεινω SuSE.

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=137584

Ομως δεν χρειαζεσαι firewall.Πολυ δυσκολο να κολλησεις ιο σε linux.

Βεβαια αν σε εχουν βαλει στο ματι η αν εχεις κανεναν server τοτε ψαξε το.

Το firewall το θελω για να περναω απο το linux ωστε να μην επιβαρινω το standard pc με νορτον και αλλα τετοια.Σιγουρα θα κοιταξω και ο router που θα παρω να εχει ενα στοιχειωδες firewall αλλα προσπαθω να διαφιλαξω to standard pc οσο γινετε.Ευχαριστω για τα link.Αυτο που βλεπω ειναι οτι γενικα χρειαζετε πολυ διαβασμα γιατι απο οτι καταλαβαινετε για καποιον που δεν εχει δουλεψει ποτε του linux αυτα του φαινονται γιαπονεζικα.Μας καλομαθε ο Gates με τα παραθυρακια του.

efoswn o router soy einai diktyakos kai ta pc soy einai se pseytiko diktyo pisw apo ayton.... 192.168.1.x.... tote to firewall soy einai peritto...

ektos an thes na pernas apo ekei gia na katagrafetai to ti ginetai .

sto pc soy antivirus tha valeis kanonika. den se swnei ena opoiodipote firewall i linux i otidipote allo apo ioys.

Η έκδοση Linux που θα βάλεις προσπάθησε να είναι κοντά στην ηλικία του μηχανήματος που θα χρησιμοποιείς, αυτό κυρίως για να μη σου "μασουλιούνται" όλοι οι πόροι του μηχανήματος για το τίποτα. Βέβαια υπάρχει και η αντίθετη άποψη που λέει πως θα είναι (ελαφρά ή βαρέως) πιο δύσκολη η εγκατάσταση, αλλά νομίζω πως αυτό ξεπερνιέται εύκολα με τη βοήθεια του google.

Καλή τύχη πάντως και όταν το τελειώσεις δώσε λεπτομέρειες.

Το σκεφτομουν να κοπσω οτι μπορω με το firewall toy router και απο εκει και μετα να κοπσω και με το firewall του linux.Ιsle σωστα καταλαβες το θελω και για downloads αλλα περισοτερο για να διαφιλαξω το standard pc.Κitsos μετα απο 10 χρονια χρησης internet απο δουλεια και απο σπιτι δεν εχω καταφερει να κολλησω ιο στο pc moy αλλα παντα spyware kai αλλα συναφη.Το standard pc επειδη το χρησιμοποιω και για 3d render θελω καθε πορο του ελευθερο και δεν θελω να το βαρυνω με norton και αλλα τετοια.Insomniak απο οτι βλεπω μαλον για fedora θα βαλω να ξεφυγω λιγο απο τα παραθυρα του gates.Ευχαριστω ολους παρα πολυ για τις πληροφοριες.

Υπάρχουν και μερικά antivirus για Linux, τα οποία, απ' ότι έχω ακούσει, σκοπό έχουν να προστετεύουν το δίκτυο από ιούς windows (δηλαδή μηχανήματα που έχουν Windows και βρίσκονται στο ίδιο τοπικό δίκτυο).

Δεν ξέρω ποια και πόσα είναι και κατά πόσο παρέχουν ένα βαθμό ασφαλείας. Πάντως πιθανό είναι να χρειαστείς και στο μηχάνημα με Windows antivirus και τα σχετικά.

Παλιό PC που θα γίνει και downloadPC και firewall και router και file server και θα τρέχει και Fedora ; Πόσο παλιό δλδ ; Επειδή όπως κατάλαβα θα βάλεις/έβαλες dsl και άρα πιθανό είναι να πήρες κάποιο router/switch/firewall (πχ εγώ έχω το usr 9108 ) αυτό έχει ήδη firewall το δε firmware του είναι ΉΔΗ linux (είναι λογικό. Είναι η πιο φθηνή, αξιόπιστη και δοκιμασμένη λύση). Το να βάλεις κάποιο PC μετά από αυτό είναι λίγο...overtreatment

Πιο λογικό μου φαίνεται να πάρεις ένα παλιό PC (είπαμε...δώσε specs) και να το κάνεις downloadPC και file server.

Το fedora είναι καλό για κάποιον πρωτάρη γιατί θα στηθεί σχετικά εύκολα και "ανώδυνα". Έχει καλό και εύκολο installer (Anaconda). Εαν πας στο Fedora έχει πάρα πολύ υλικό στα διάφορα fedora forum, με οδηγίες για το πώς τα καταφέρανε άλλοι. Το link που σου δώσανε πιο πάνω είναι πολυ καλό αλλά είναι καθαρά εισαγωγικό. Μην απογοητεύεσαι αν δεν το καταλαβαίνεις. In time...

Σίμος

Συγγνωμη για την καθυστερηση αλλα προς το παρον εχω νετ στην δουλεια μονο.Λοιπον το μηχανημα ειναι ενα ΡΙΙΙ 800 με 256 μνημη οποτε δεν νομιζω να εχω κανα φοβερο προβλημα αποδοσης.angelheart μολις απαντησες στην επομενη ερωτηση που θα εκανα για το τι router να παρω.Απλα προσπαθω να καταληξω σε μια λυση οπου ολα θα τρεχουν πανω στο linux και το standard pc θα το χρησιμοποιω για να βλεπω καμια σελιδα.Προσπαθω να κρατησω την χρηση του internet στο standard pc οσο γινετε πιο χαμηλα ωστε να μειωσω την πιθανοτητα καποιου ιου-spyware-worm κτλπ με οσο λιγοτερο φορτο γινετε απο προγραματα antivirus antιspyware κτλπ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...