chrisyj Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 καλημέρααπ' όσο ξέρω βάσεις έτοιμες δεν υπάρχουν. στην πράξη δεν είναι και απαραίτητο να υπάρχουν αφού αυτό που χρειάζεται στην ουσία είναι μια απλή σιδηροκατασκευή με κάποια σιδηρογωνιά. κάτι σαν το σκελετό...τραπεζιού θεωρώ ότι μια σιδηρογωνιά 40 Χ 40 ή 50 Χ 50 (με πάχος 4-5 mm) είναι αρκετή. τώρα το αν θα είναι γαλβανιζέ ή απλή, αυτό είναι θέμα επιλογής και...κόστους$$$ ένα ύψος 20-30cm νομίζω ότι είναι υπεραρκετό. αν πριν γίνει η μόνωση έχεις καταλήξει στο μοντέλο του ηλιακού τότε μπορείς, επικοινωνώντας με την αντίστοιχη εταιρία, να μάθεις τις ακριβείς αποστάσεις που έχουν τα πόδια του ηλιακού κι έτσι η κατασκευή να γίνει στις ίδιες διαστάσεις. αν όχι, κοιτώντας άλλα ηλιακά, φτιάχνεις ένα πλαίσιο με βλαση μέσο όρο και από κει και πέρα αυτός που θα βάλει τον ηλιακό κάνει τις ψιλοπροσαρμογές που θα χρειαστούν. προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ένα πλαίσιο διαστάσεων 100 cm X 150 cm θα σε καλύψει για γενική χρήση (με κάποιες προσαρμογές βέβαια) ---------- Προσθήκη στις 09:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:11 ---------- προσωπικά δεν τους γνωρίζω από τα λίγα πράγματα που έχω μάθει για τους ηλιακούς θεωρώ ότι αξίζει να διερευνηθούν 2 πράγματα από την ιστοσελίδα τους 1) εγγύηση. δίνουν 10ετή εγγύηση σε glass. είναι γραπτή? έχει ψιλά γράμματα? μήπως για να ισχύει χρειάζεται service του 100εύρου κάθε χρόνο? 2) 160L καλύπτει 4-5 άτομα!!! ναι σίγουρα τα καλύπτει. αν πάρουμε σαν σημείο αναφοράς τον...Ιούλιο. τον χειμώνα όμως, εκεί που χρειαζόμαστε το ζεστό νερό, ΔΕΝ τα καλύπτει. όχι μόνο ο συγκεκριμένος αλλά κανένας 160άρης Ευχαριστώ για την απάντηση, δεν έχω δει ακόμη την εγγύηση αλλά πιστεύω ότι κανένας δεν δίνει τόσο μεγάλη εγγύηση χωρίς κάποιους όρους. Όσον αφορά στα πόσα άτομα καλύπτει ο 160L είμαι της ίδιας γνώμης, εκτός αυτού ο καθένας γράφει ότι θέλει αφού υπάρχουν τόσες παράμετροι για τον υπολογισμό των ατόμων.
CELTU Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Μερικές διαφωτιστικές απαντήσεις για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες.ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 1.) Τι κερδίζω με την χρήση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα; Με την χρήση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα κερδίζουμε από 40% έως 80% εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας. Το ποσοστό αυτό ποικίλει ανάλογα με την ποιότητα του ηλιακού θερμοσίφωνα. 2.) Με ποιά κριτήρια να επιλέξω τον ηλιακό μου θερμοσίφωνα; Ένας καλός ηλιακός θερμοσίφωνας πρέπει να έχει: -μπόιλερ τοποθετημένο κάθετα -κάδο αποθήκευσης ζεστού νερού με διπλή αντισκοριακή προστασία -επιλεκτικούς ηλιακούς απορροφητές -ηλιακό τζάμι υψηλής καθαρότητας, ασφαλείας (άθραυστο) 3.) Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του κάθετου μπόιλερ; Το μπόιλερ όταν είναι σε κάθετη θέση αποκλείει την ανάμιξη σε μεγάλο βαθμό του ζεστού νερού με το κρύο. Δηλαδή, όταν καταναλώνουμε ζεστό νερό, τη θέση του την καταλαμβάνει το κρύο που εισέρχεται. Άρα υπάρχει μια νοητή ευθεία πρόσκρουσης ζεστού - κρύου. Το εμβαδόν αυτής της επιφάνειας (επιφάνει απώλειας) είναι πολύ μικρότερο από ότι σε οριζόντια τοποθετημένο μπόιλερ. Αυτό σημαίνει ότι η πτώση της θερμακρασίας του ζεστού νερού που περίσσεψε στο κάθετο μπόιλερ είναι πολύ μικρή και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε την επόμενη μέρα. 4.) Ποια η διαφορά μεταξύ του κλειστού και του ανοικτού κυκλώματος; Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας πρέπει να είναι κλειστού κυκλώματος (λειτουργία με αντιψυκτικό) διότι αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα (δεν καταστρέφονται οι ηλιακοί συλλέκτες). Μας δίνει 50% μεγαλύτερο όριο ζωής και μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης. 5.) Σε τι βοηθάει το αντιψυκτικό που περιέχει μέσα η συσκευή; Στην περίπτωση που η θερμοκρασία πέσει κάτω των 0°C δεν επιτρέπει στον θερμικό φορέα να παγώσει και έτσι αποκλείει το σπάσιμο των σωλήνων. 6.) Πως μπορώ να προστατέψω τη συσκευή για να μήν σπάσει από τον παγετό; Αν και εφόσον είστε σίγουροι ότι ο ηλιακός θερμοσίφωνας στο θερμικό του φορέα έχει ικανοποιητική ποσότητα αντιψυκτικού υγρού, δεν υπάρχει φόβος για το σύστημα. 7.) Ποιο είναι το όριο ζωής μιας ηλιακής συσκευής; Το όριο ζωής ενός ηλιακού θερμοσίφωνα καλής ποιότητος πρέπει να είναι μεταξύ 12 και 17 χρόνων. 8.) Γιατί είναι απαραίτητη η συντήρηση ενός ηλιακού; Η συντήρηση ενός ηλιακού συστήματος, όπως εξάλλου όλων των συσκευών και μηχανών, είναι απαραίτητη, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργία και η απόδοσή του. Κάνοντας service στην καθορισμένη στιγμή, βοηθάμε το σύστημά μας να "αντέξει" στην πάροδο του χρόνου και να μας δίνει τις υπηρεσίες του για περισσότερα χρόνια και με αποτελεσματικότητα. 9.) Κάθε πότε πρέπει να κάνω service και τι περιλαμβάνει; Καλό είναι το πρώτο service του συστήματός μας να γίνει στο τέλος του τρίτου έτους λειτουργίας του και έπειτα κάθε 3 - 4 χρόνια. Κάνοντας το service, το ειδικευμένο συνεργείο μας ελέγχει την λειτουργία του συστήματος, την αντιψυκτική ικανότητα του θερμικού φορέα στο κλειστό κύκλωμα της συσκευής και αλλάζει την ράβδο μαγνησίου που περιέχει το μπόιλερ. Σε περίπτωση που έχει παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα, το συνεργείο μας πληροφορεί και συνεννοείται με τον πελάτη πριν από οποιαδήποτε ενέργειά του. Για ραντεβού εξυπηρέτησης από τα συνεργεία μας, παρακαλώ ελάτε σε επαφή μαζί μας. 10.) Ποια πιστοποιητικά πρέπει να έχει ένα ηλιακό σύστημα για να θεωρείται αξιόπιστο; Ένα ηλιακό σύστημα πρέπει να έχει δήλωση συμμόρφωσης προς τον ΕΛΟΤ (CE) και test report βαθμού απόδοσης από το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ. 11.) Τι σημαίνει το σήμα CE που πρέπει να έχει κάθε ηλιακός θερμοσίφωνας; Σημαίνει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία με δήλωση συμόρφωσης προς τον ΕΛΟΤ έχει εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας της λειτουργίας του ηλεκτρικού μέρους της συσκευής. 12.) Δεν έχω ζεστό νερό με το ηλεκτρικό ρεύμα, τι συμβαίνει; Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να καλέσετε κάποιον ηλεκτρολόγο για έλεγχο ηλεκτρικού καλωδίου από το θερμοσίφωνα μέχρι τον πίνακα. Αν δεν διαπιστωθεί βλάβη πρέπει να καλέσετε το συνεργείο μας για περαιτέρω έλεγχο. 13.) Γιατί ο ηλιακός θερμοσίφωνας έχει χαμηλή απόδοση και δεν λειτουργεί κανονικά; Σε αυτή την περίπτωση οι αιτίες μπορεί να είναι οι εξής: -χαμηλή στάθμη του θερμικού φορέα (αντιψυκτικού υγρού) στο κλειστό κύκλωμα της συσκευής. -ανεπαρκής χρόνος επαφής ηλιακών ακτίνων με τον ηλιακό θερμοσίφωνα -ανεπαρκή ηλιοφάνεια (κατά τους χειμερινούς μήνες συνήθως) -κακής ποιότητας ηλιακοί συλλέκτες. 14.) Υπάρχει περίπτωση διάβρωσης στο εσωτερικό του κάδου; Ναι, υπάρχει. Ένας καλός ηλιακός κάδος πρέπει να έχει διπλή αντισκοριακή προστασία, ούτως ώστε να αποφεύγεται η διάβρωση. 15.) Πόση ώρα πρέπει να έχω ανοικτό το ηλεκτρικό ρεύμα ώστε να ζεσταθεί το νερό του κάδου; Περισσότερο από μια ώρα και ανάλογα με το μέγεθος του κάδου. 16.) Τι απόδοση έχει το ηλιακό σύστημα τις ημέρες που έχει συννεφιά; Ο ηλιακός θερμοσίφωνας με επιλεκτικούς συλλέκτες έστω και με 50% συννεφιά, μας δίνει 30 - 40°C ζεστό νερό. 17.) Μπορώ σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας να μεταφέρω το σύστημα ή χρειάζεται να αγοράσω καινούργιο; Η απεγκατάσταση και μεταφορά ενός ηλιακού συστήματος είναι ιδιαίτερα απλή σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας. Η εργασία αυτή όμως οφείλει να γίνεται από κάποιον ειδικό ή από το συνεργείο της εταιρείας μας. 18.) Υπάρχουν άλλοι τρόποι που μπορεί να δουλέψει ο ηλιακός θερμοσίφωνας εκτός από τον ήλιο και το ρεύμα; Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί επίσης να λειτουργήσει σε συνεργασία με το καλοριφέρ. Πηγή: http://www.she.com.gr/gr_web/erotisis/erotisis.htm Βρε παιδιά τι γίνεται εδώ? Ο καθένας υποστηρίζει τα δικά του όσον αφορά την θέση του boiler (οριζοντια ή καθετη). http://www.solarstar.gr/category.html?c=5&l=1&title=%CE%A3%CF%85%CF%87%CE%BD%CE%AD%CF%82%20%CE%95%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82
haris_216 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Βρε παιδιά τι γίνεται εδώ?Ο καθένας υποστηρίζει τα δικά του όσον αφορά την θέση του boiler (οριζοντια ή καθετη). άσε τι υποστηρίζει ο καθένας φίλε μου. αν δεν παινέψει το σπίτι του θα πέσει να τον πλακώσει ανέβα πάνω στην ταράτσα σου και κοίτα τριγύρω. πόσους ηλιακούς βλέπεις? πόσοι από αυτούς έχουν κάθετο και πόσοι οριζόντιο καζάνι? με δεδομένο ότι οι ηλιακοί στο ξεκίνημά τους (τέλη της δεκαεττίας του 70) χρησιμοποιούσαν σε αρκετές περιπτώσεις κάθετο καζάνι, το οποίο τώρα όμως τείνει να εκλείψει, δεν δημιουργεί εύλογες απορίες? γιατί στρέφονται όλοι (σχεδόν) προς τα εκεί? ή είναι καλύτερο για κάποιο λόγο ή φθηνότερο. εμένα εκείνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι το οριζόντιο υπερτερεί του κάθετου όταν γίνεται χρήση της αντίστασης. γιατί ενώ το κάθετο έχει τον θερμοστάτη κάτω κι έτσι πρέπει όλη η ποσότητα του νερού να φτάσει στην θερμοκρασία πριν κλείσει η αντίσταση, στον ορισόντιο βρίσκεται στην μέση. πράγμα που στο μυαλό μου "μεταφράζεται" σε οικονομία ρεύματος. αν τώρα κάποιος άλλος φίλος έχει κάποια παραπάνω υπέρ η κατά, ας τα μοιραστεί μαζί μας μπας και βγάλουμε άκρη
zeibekis Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Tο κάθετο καζάνι υπερτερεί από το οριζόντιο. Στο οριζόντιο το κρύο νερό που εισέρχεται ανμυγνύεται με το ζεστό σε μεγαλύτερο βαθμό από οτι στα κάθετα. Τα οριζόντια υπερτερούν αισθητικά και με τους επιλεκτικούς συλλέκτες θεωρείται περιττό το κάθετο
haris_216 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Τα οριζόντια υπερτερούν αισθητικά και με τους επιλεκτικούς συλλέκτες θεωρείται περιττό το κάθετο μα αν δεν κάνω λάθος, οι επιλεκτικοί συλλέκτες "βγήκαν" στην αγορά πριν καμιά δεκαριά χρόνια. και άρχισαν να χρησιμοποιούνται αρκετά και να γίνονται γνωστοί εδώ και κανα 5άρι χρόνια. από την άλλη, η "επικράτηση" (ή αν όχι επικράτηση αλλά τουλάχιστον η κυριαρχία) του οριζοντίου καζανιού έχει γίνει πολύ νωρίτερα. δηλαδή αυτό έγινε για αισθητικούς λόγους; δεν έχω λόγους να το αμφισβητώ απλά μου φαίνεται περίεργο σε μια εποχή (δεκαετία 80) που τα κτήρια που χτίζονταν δεν ήταν και ότι πιο όμορφο, να καθορίσθηκε η τελική μορφή της νέας τεχνολογίας (ηλιακής) με βάση το αισθητικό κριτήριο
armonia Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Kαλησπέρα σας, σημερα επισκέφθηκα την εκθεση στο ΜΕΚ Παιανίας. μέσα σε όλα ψάχνω και για ηλιακό. εκεί βρήκα τους COSMOSOLAR της SKYLAND που δίνουν εγγύηση εφ΄όρου ζωής! Το θέμα είναι ότι στο επίσημο site τους δίνουν 5 και 10 χρόνια εγγύηση !!! Τί γίνεται τελικά στην Ελλάδα??? Ο ΜΑΛΤΕΖΟΣ είναι πολύ ακριβότερος και δίνει 10 χρόνια εγγύηση. Έχει κανείς άποψη? να μου στείλει μύνημα παρακαλώ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα καταλήξω στους COSMOSOLAR.
haris_216 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Kαλησπέρα σας, σημερα επισκέφθηκα την εκθεση στο ΜΕΚ Παιανίας. μέσα σε όλα ψάχνω και για ηλιακό. εκεί βρήκα τους COSMOSOLAR της SKYLAND που δίνουν εγγύηση εφ΄όρου ζωής! Το θέμα είναι ότι στο επίσημο site τους δίνουν 5 και 10 χρόνια εγγύηση !!! Τί γίνεται τελικά στην Ελλάδα??? Ο ΜΑΛΤΕΖΟΣ είναι πολύ ακριβότερος και δίνει 10 χρόνια εγγύηση. Έχει κανείς άποψη? να μου στείλει μύνημα παρακαλώ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα καταλήξω στους COSMOSOLAR. για αυτό το "εγγύηση εφ' όρου ζωής" έχω πει τη γνώμη μου και στο παρελθοόν. τώρα το γεγονός ότι η ίδια εταιρία στην έκθεση λέει άλλα και στην ιστοσελίδα της άλλα, νομίζω ότι "μιλάει" από μόνο του και δεν χρήζει περισσότερου σχολιασμού ο μαλτέζος απ' όσο ξέρω δίνει 10 χρόνια εγγύηση για τον inox. Στον glass νομίζω ότι είναι 5 χρόνια. Αυτού του "μήκους" η εγγύηση θεωρώ ότι είναι ρεαλιστική και σε συνδυασμό ίσως με ένα καλό όνομα στην αγορά, δίνει μια αίσθηση ασφάλειας. Σίγουρα είναι ακριβότερος αλλά εκείνο που πρέπει να μας απασχολεί ως καταναλωτές πλέον (ίσως θα έπρεπε και από παλιά) σε όλες μας τις επιλογές είναι αν κάτι τα λεφτά του ή όχι. Σίγουρα μπορείς να βρεις σε μεγάλα πολυκαταστήματα ηλιακό με 650 ευρώ. αν όμως σε 5-6 χρόνια βγεις ξανά στην γύρα για άλλο; "το φθηνό το κρέας το τρώνε τα σκυλιά" "το ακριβό ΔΕΝ είναι ΠΑΝΤΑ καλό. αλλά το καλό είναι ακριβό" δύο λαϊκές ρήσεις που ίσως πρέπει να ξαναθυμηθούμε, καθώς εκτός από το πόσο κάνει κάτι πρέπει τελικά να κοιτάμε και ΤΙ παίρνουμε με αυτα τα χρήματα. έχω μάθει από τον πατέρα μου (μιας κι εκείνος ήταν αλλά και εγώ είμαι "κατσαβιδάκιας" και μου αρέσουν τα "μαστορέματα" στο σπίτι) ότι στα εργαλεία να παίρνω το καλύτερο που μπορώ. το φτηνάρικο εργαλείο θα σε "κρεμάσει" όταν το χρειάζεσαι συν ότι στο τέλος θα αναγκαστείς να πάρεις το καλό για να κάνεις τη δουλειά σου αλλά θα έχεις ήδη πληρώσει (και πετάξει) και το φτηνιάρικο κατά τη γνώμη μου, ειδικά αυτό τον καιρό, χρειάζεται κάθε μας επιλογή (σε όλους τους τομείς) να έχει σαν γνώμονα την μέγιστη απόδοση και διάρκεια ζωής.
naive Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Kαλησπέρα σας, σημερα επισκέφθηκα την εκθεση στο ΜΕΚ Παιανίας. μέσα σε όλα ψάχνω και για ηλιακό. εκεί βρήκα τους COSMOSOLAR της SKYLAND που δίνουν εγγύηση εφ΄όρου ζωής! Το θέμα είναι ότι στο επίσημο site τους δίνουν 5 και 10 χρόνια εγγύηση !!! Τί γίνεται τελικά στην Ελλάδα??? Ο ΜΑΛΤΕΖΟΣ είναι πολύ ακριβότερος και δίνει 10 χρόνια εγγύηση. Έχει κανείς άποψη? να μου στείλει μύνημα παρακαλώ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα καταλήξω στους COSMOSOLAR. Επειδή πέρσι που έψαχνα για ηλιακό βρέθηκα στην ίδια θέση και το έψαξα: α. Η εγγύηση εφ' όρου ζωής ΔΕΝ είναι εργοστασιακή. Δηλαδή ο τύπος που εμφανίζεται εκεί σαν εκπρόσωπος του εργοστασίου, δεν είναι παρά λιανοπωλητής που συνεργάζεται μεν με το εργοστάσιο, αλλά ανήκει σε άλλη, εμπορική εταιρεία. Αυτό βέβαια δεν το αναφέρει, κάτι που κατά τη γνώμη μου θεωρείται τουλάχιστον παραπλάνηση. Έτσι, η εγγύηση εφ'ορου ζωής δίνεται από αυτόν. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό δεν έχει και πολύ μεγάλη αξία γιατί του χρόνου μπορεί να μην υπάρχει σαν εταιρεία, αλλάζοντας απλά το όνομα ή τη σύσταση της εταιρείας. Και τότε εσύ θα βρεθείς ξεκρέμαστος, και πιθανώς να μη σου αναγνωρίζει την εγγύηση ούτε το εργοστάσιο. β. Στις εκθέσεις φαίνεται ότι σου προσφέρουν μια τεράστια έκπτωση, για να σε δελεάσουν να αγοράσεις, υπό την πίεση του χρόνου. Συμβουλή μου είναι ποτέ να μην αφήνετε να σας επηρεάζει αυτό το κόλπο, για οποιοδήποτε αγορά. Μάλιστα, αν σκεφτείς λογικά, θα καταλάβεις ότι όχι μόνο δε θα πουλήσουν με μεγαλύτερη έκπτωση, αλλά θα προσπαθήσουν να βγάλουν και τα έξοδα της έκθεσης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εγώ βρήκα τον ίδιο cosmosolar 150€ φθηνότερο σε συνοικιακό κατάστημα από την προσφορά που μου έδωσαν στην έκθεση. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2010 από naive
patrickdrd Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 καλημερες να κανω κι εγω δυο ερωτησουλες: 1) εχω ηδη ενα ηλιακο και κανονικο θερμοσιφωνα, αλλα επειδη δεν θελω να αναβω τον δευτερο το χειμωνα (ειναι μεγαλος κ αργει να ζεστανει το νερο, ενω δεν ξερω κι αν επαρκει το ρευμα, παιρνω απο μια φαση) ελεγα να παρω κι ενα μικρο, θα μπορω να τους εχω κ τους τρεις συνδεδεμενους, εχω αλλωστε ενα διακοπτη στο μπανιο, ο οποιος γυρναει απο τον ηλιακο στον "κανονικο" και αντιστροφα, γινεται; 2) τι γνωμη εχετε για τους θερμοσιφωνες "ταχειας"; κανα 250αρι ακουσα κοστιζουν, αξιζουν; ευχαριστω προκαταβολικα
babisbam Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 δειτε και τα iliofar...εχουν 10 χρονια εγγυηση και δεν ειναι πολυ ακριβα....εχω παρει 2 και δεν εχω κανενα προβλημα εδω και 15 χρονια
zeibekis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 καλημερες να κανω κι εγω δυο ερωτησουλες: 1) εχω ηδη ενα ηλιακο και κανονικο θερμοσιφωνα, αλλα επειδη δεν θελω να αναβω τον δευτερο το χειμωνα (ειναι μεγαλος κ αργει να ζεστανει το νερο, ενω δεν ξερω κι αν επαρκει το ρευμα, παιρνω απο μια φαση) ελεγα να παρω κι ενα μικρο, θα μπορω να τους εχω κ τους τρεις συνδεδεμενους, εχω αλλωστε ενα διακοπτη στο μπανιο, ο οποιος γυρναει απο τον ηλιακο στον "κανονικο" και αντιστροφα, γινεται; 2) τι γνωμη εχετε για τους θερμοσιφωνες "ταχειας"; κανα 250αρι ακουσα κοστιζουν, αξιζουν; ευχαριστω προκαταβολικα Όταν λες οτι είναι μεγάλος δλδ πόσα λίτρα είναι; Απο την στιγμή που δουλεύει μέχρι τώρα γιατί να έχεις πρόβλημσ έτσι και αλλιώς και μικρότερο να βάλεις δεν σημαίνει οτι θα ανάβεις και τους δύο μαζί. Μία φάση αρκεί 4kw είναι η αντίσταση απλά θέλει προσοχή ειδικά αν είναι παλιό το σπίτι να μην έχεις και φούρνο ανοιχτό γιατί μπορεί να πέφτει η ασφάλεια. Αυτό με μια δοκιμή θα το καταλάβεις, Τους δύο ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες θα μπορουσες να τους συνδέσεις παράλληλα με κάποιο διαφορικό διακόπτη μαζί με ηλεκτροβάνα αλλά δεν αξίζουν τα χρήματα. Εγώ θα πρότεινα είτε να μείνεις με αυτόν που έχεις είτε για ταχυθερμαντήρα όπως λες και εσύ. Έχω ακούσει θετικά λόγια
haris_216 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 καλημερες 2) τι γνωμη εχετε για τους θερμοσιφωνες "ταχειας"; κανα 250αρι ακουσα κοστιζουν, αξιζουν; ευχαριστω προκαταβολικα έχοντας κάνει χρήση ταχυθερμοσίφωνα σε μπάνιο αρκετά χρόνια έχω να σου πω τα εξής: αν έχεις πρόβλημα με το ηλεκτρικό τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι οι ταχυθερμοσίφωνες έχουν αντίσταση πολλαπλάσια αυτής ενός θερμοσίφωνα. δηλαδή αντί για 4kw έχουν 7,8,11 ή και παραπάνω. πράγμα που σημαίνει σημαντικά μεγαλύτερο φορτίο. το επιχείρημα της οικονομίας (ζεσταίνεις μόνο όσο νερό χρησιμοποιείς) παύει να είναι τόσο εντυπωσιακό καθώς ναι μεν η αντίσταση δουλεύει λιγότερη ώρα αλλά με μεγαλύτερη κατανάλωση. αν σε αυτό προσθέσεις και το γεγονός ότι στον συμβατικό θερμοσίφωνα μένει και υπόλοιπο νερού για άλλη χρήση, τότε το θέμα "οικονομία" γίνεται ακόμα πιο συζητήσιμο όταν το νερό είναι πολύ κρύο (λογω χειμώνα) χρειάζεται να περάσει πιο αργά από τον ταχυθερμοσίφωνα προκοειμένου να ζεσταθεί ικανοποιητικά για χρήση. αυτό μεταφράζεται σε σημαντικά (ενοχλητικά) μικρότερη πίεση του ζεστού τέλος, παρά τους κανόνες και πιστοποιήσεις ασφαλείας, βρίσκεσαι να κάνεις χρήση νερού με τη συνεχή παρουσία ηλεκτρικού. τα δύο αυτά στοιχεία δεν είναι και οι καλυ΄τεροι φίλοι. αν τώρα εσύ δεν ανησυχείς για την συνύπαρξή τους, τότε προχώρα εγώ πάντως κάποια στιγμή τον έβγαλα και τον έβαλα στην αποθήκη
patrickdrd Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Όταν λες οτι είναι μεγάλος δλδ πόσα λίτρα είναι; Απο την στιγμή που δουλεύει μέχρι τώρα γιατί να έχεις πρόβλημσ έτσι και αλλιώς και μικρότερο να βάλεις δεν σημαίνει οτι θα ανάβεις και τους δύο μαζί. Μία φάση αρκεί 4kw είναι η αντίσταση απλά θέλει προσοχή ειδικά αν είναι παλιό το σπίτι να μην έχεις και φούρνο ανοιχτό γιατί μπορεί να πέφτει η ασφάλεια. Αυτό με μια δοκιμή θα το καταλάβεις, Τους δύο ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες θα μπορουσες να τους συνδέσεις παράλληλα με κάποιο διαφορικό διακόπτη μαζί με ηλεκτροβάνα αλλά δεν αξίζουν τα χρήματα. Εγώ θα πρότεινα είτε να μείνεις με αυτόν που έχεις είτε για ταχυθερμαντήρα όπως λες και εσύ. Έχω ακούσει θετικά λόγια δεν ξερω αν δουλευει βασικα, τον εχω βαλει εδω και αρκετα χρονια (10-15 ), αλλα δεν τον εχω αναψει ποτε (δεν εμενα εκει) - μηπως πρεπει να φωναξω εναν υδραυλικο πριν το πρωτο αναμα; έχοντας κάνει χρήση ταχυθερμοσίφωνα σε μπάνιο αρκετά χρόνια έχω να σου πω τα εξής:αν έχεις πρόβλημα με το ηλεκτρικό τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι οι ταχυθερμοσίφωνες έχουν αντίσταση πολλαπλάσια αυτής ενός θερμοσίφωνα. δηλαδή αντί για 4kw έχουν 7,8,11 ή και παραπάνω. πράγμα που σημαίνει σημαντικά μεγαλύτερο φορτίο. το επιχείρημα της οικονομίας (ζεσταίνεις μόνο όσο νερό χρησιμοποιείς) παύει να είναι τόσο εντυπωσιακό καθώς ναι μεν η αντίσταση δουλεύει λιγότερη ώρα αλλά με μεγαλύτερη κατανάλωση. αν σε αυτό προσθέσεις και το γεγονός ότι στον συμβατικό θερμοσίφωνα μένει και υπόλοιπο νερού για άλλη χρήση, τότε το θέμα "οικονομία" γίνεται ακόμα πιο συζητήσιμο όταν το νερό είναι πολύ κρύο (λογω χειμώνα) χρειάζεται να περάσει πιο αργά από τον ταχυθερμοσίφωνα προκοειμένου να ζεσταθεί ικανοποιητικά για χρήση. αυτό μεταφράζεται σε σημαντικά (ενοχλητικά) μικρότερη πίεση του ζεστού τέλος, παρά τους κανόνες και πιστοποιήσεις ασφαλείας, βρίσκεσαι να κάνεις χρήση νερού με τη συνεχή παρουσία ηλεκτρικού. τα δύο αυτά στοιχεία δεν είναι και οι καλυ΄τεροι φίλοι. αν τώρα εσύ δεν ανησυχείς για την συνύπαρξή τους, τότε προχώρα εγώ πάντως κάποια στιγμή τον έβγαλα και τον έβαλα στην αποθήκη θα φτασει μια φαση για τοσα kw;
haris_216 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 δεν ξερω αν δουλευει βασικα, τον εχω βαλει εδω και αρκετα χρονια (10-15 ),αλλα δεν τον εχω αναψει ποτε (δεν εμενα εκει) - μηπως πρεπει να φωναξω εναν υδραυλικο πριν το πρωτο αναμα; θα φτασει μια φαση για τοσα kw; καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον ηλεκτρολόγο σχετικά. εγώ είμαι (ήμουν) απλός χρήστης ταχυθερμοσίφωνα και σαν τέτοιος μίλησα
patrickdrd Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 κι εγω ρωτησα σε περιπτωση που ξερει καποιος εδω και σε ευχαριστω παρα πολυ ουτως ή αλλως για τις πληροφοριες που μου δωσες, θα τις μελετησω προσεκτικα
Προτεινόμενες αναρτήσεις