Προς το περιεχόμενο

Ηλιακός θερμοσίφωνας: τι προτείνετε;

CptBill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τελικά όταν τους ζήτησα να μου γράψουν τα 10 χρόνια εγγύησης που μου δίνους ως κατάστημα μου είπαν ότι δεν χρειάζεται και ότι περιμένουν εντός μηνός γραπτές εγγυήσεις από την εταιρεία μαζί με προσπέκτους των ηλιακών. (Βασικά σήμερα μίλησα με τον ιδιοκτήτα ενώ την προηγούμενη φορά είχα μιλήσει με την γυναίκα του). Τώρα τί να πω!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα

πρωτη φορα στο φορουμ και με οσα εχω διαβασει για τους ηλιακους εχω μαλλον χαθει,

εν πασει περιπτωση εγω βρηκα εναν stibeleltron ( τωρα εχει γινει stibeltherm ( αυτος μου ειπε ο γνωστος μου που θα μου τον πουλησει οτι ειναι stibeleltron δεν τον εχω δει ακομη )τριπλης ενεργειας στα 220 λιτρα με 850 ευρω αλλα δεν ξερω ακομη αλλα τεχνικα οπως αν ειναι αναλογικος η επιλεκτικος, ξερει καποιος να μου πει τι θα μπορουσε να ειναι σε αυτην την κατηγορια? και αν ναι εγω σκεφτομαι να τον παρω γατι τον θεωρω ευκαιρια αν και ενας 220αρης δεν μου ειναι απαραιτητος, ειναι ομως ευκαιρια? πωληση σε τιμη κοστους η κατι τετοιο τελος παντων.

Επεξ/σία από σακις1

καλησπερα

πρωτη φορα στο φορουμ και με οσα εχω διαβασει για τους ηλιακους εχω μαλλον χαθει,

εν πασει περιπτωση εγω βρηκα εναν stibeleltron ( τωρα εχει γινει stibeltherm ( αυτος μου ειπε ο γνωστος μου που θα μου τον πουλησει οτι ειναι stibeleltron δεν τον εχω δει ακομη )τριπλης ενεργειας στα 220 λιτρα με 850 ευρω αλλα δεν ξερω ακομη αλλα τεχνικα οπως αν ειναι αναλογικος η επιλεκτικος, ξερει καποιος να μου πει τι θα μπορουσε να ειναι σε αυτην την κατηγορια? και αν ναι εγω σκεφτομαι να τον παρω γατι τον θεωρω ευκαιρια αν και ενας 220αρης δεν μου ειναι απαραιτητος, ειναι ομως ευκαιρια? πωληση σε τιμη κοστους η κατι τετοιο τελος παντων.

Καλά η StiebeTherm, δεν έχει κλείσει;

η stibeltherm δεν ξέρω αν έχει κλείσει..αλλα είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν είναι stibeleltron αυτός που πάει να σου πουλήσει..εκτός και τον είχε αρκετά χρόνια απουλητο σε καμμια αποθήκη...που μάλλον υποπτο αν όχι απιθανο..

αν δε μάθεις χαρακτηριστικά δεν έχει νόημα να μιλάμε για τιμές...

καλησπερα

Αν είναι επιλεκτικός ο συλλέκτης τότε είναι πολύ καλή η τιμή που στο δίνει. Εγώ αν διαβάσεις παραπάνω πήρα 1 ίδιο με αυτό που λες αλλά 160 λίτρα διπλής ενέργειας με επιλεκτικό κα τα περαστικά μαζί στα 850 ευρώ.

Παιδιά τα φώτα σας παρακαλώ

Προχθές εγκατέστησα τον ηλιακό (200 λίτρων) στον κήπο σε απόσταση 30 μέτρων. Το πρόβλημα είναι ότι όταν ανοίγω το ζεστό βγαίνει άσπρο σχεδόν σαν γάλα. Που οφείλεται αυτό; Και το δεύτερο πρόβλημα είναι στην προσπάθεια μου να ξεβιδώσω ένα σκουριασμένο ρακόρ χρησιμοποίησα αντισκωρικό λάδι και τώρα το ζεστό μυρίζει

Περιμένω την πολύτιμη βοήθεια σας

ανοιξε το ζεστο νερο και αστο να τρεξει, λογικα σε λιγη ωρα θα καθαρισει

Το άφησα κανα 20λεπτο χθες και συνέχισε το ιδιο. Θα δοκιμάσω και σήμερα. Όσον αφορά το λάδι πόσο καιρό πιστεύετε θέλει γιαν φύγει μιας και είναι αδιάλυτο στο νερό. Μήπως να ανοίξω και να βάλω λίγη σπουνάδα για να τραβ'ηξει το λάδι;

Παιδιά τα φώτα σας παρακαλώ

Προχθές εγκατέστησα τον ηλιακό (200 λίτρων) στον κήπο σε απόσταση 30 μέτρων. Το πρόβλημα είναι ότι όταν ανοίγω το ζεστό βγαίνει άσπρο σχεδόν σαν γάλα. Που οφείλεται αυτό; Και το δεύτερο πρόβλημα είναι στην προσπάθεια μου να ξεβιδώσω ένα σκουριασμένο ρακόρ χρησιμοποίησα αντισκωρικό λάδι και τώρα το ζεστό μυρίζει

Περιμένω την πολύτιμη βοήθεια σας

Είναι προφανές ότι το άσπρο , αλλά και η μυρωδία του λαδίου είναι συνέπεια του αντισκωριακού που έβαλες. Άσπρο είναι το γαλάκτωμα του λαδιού από την ανάμιξη με το νερό. Μάλλον χύθηκε κάπου μέσα πολύ λάδι , θα πρέπει να το καθαρίσεις.

---------- Προσθήκη στις 09:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:54 ----------

Το άφησα κανα 20λεπτο χθες και συνέχισε το ιδιο. Θα δοκιμάσω και σήμερα. Όσον αφορά το λάδι πόσο καιρό πιστεύετε θέλει γιαν φύγει μιας και είναι αδιάλυτο στο νερό. Μήπως να ανοίξω και να βάλω λίγη σπουνάδα για να τραβ'ηξει το λάδι;

Όταν λες ότι το λάδι είναι αδιάλυτο στο νερό τι θέλεις να πεις; Πόσο λάδι έβαλες και που ; Ένα ρακόρ δεν είπες ότι ήθελες να ξεβιδώσεις; Σε αυτή την περίπτωση το βάζεις εξωτερικά και δεν μπορεί να περάσει στο boiler, εσύ που έβαλες;

Κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα.

Καταρχήν όταν μιλάς για αντισκωριακό, μιλάμε για κάποιο διεισδυτικό σπρέι τύπου wd-40 το οποίο ψεκάζεται εξωτερικά έτσι; Αυτό δε μπορεί να σου δημιούργησε τόσο πρόβλημα ώστε να μυρίζει το ζεστό μετά από τόση ώρα κατανάλωσης.

Ούτε το άσπρο χρώμα δικαιολογείται.

Εγώ πιστεύω ότι κάτι προϋπήρχε μέσα στο μπόιλερ, ή ότι τα υγρά του κλειστού κυκλώματος διαρρέουν στο νερό εσωτερικά και σου έρχονται στη βρύση.

Δε ρίχνεις μια ματιά τι γίνεται με το κλειστό κύκλωμα; Άνοιξε τις τάπες πλήρωσης, να δεις τι υπάρχει μέσα και μήπως όταν τις ανοίξεις τρέχει νερό συνέχεια, που είναι ένδειξη επικοινωνίας με το δίκτυο.

Το ρακόρ το οποίο πάλευες, που άνηκε; Ήταν σε καμιά σωλήνα του θερμοσίφωνα;

Λοιπόν το πρόβλημα νομίζω λύθηκε. Το νερό δεν μυρίζει άλλο και το άσπρο χρώμα έφυγε

Το ρακόρ που πάλευα ήταν μια συστολή από 1" σε 3/4" που ήταν βιδωμένη στον συλλέκτη (όχι τον ηλιακό) που φεύγουν τα ζεστά το σπιτιού. Εκεί είχα ρίξει wd-40 αλλά είχα ρίξει και από την εσωτερική πλευρά. Λοιπόν άλλαξα συλλέκτη γιατί ήθελα 1" και χωρίς να έχει κατάλοιπα λαδιού μέσα και πριν βιδώσω το ζεστό έβαλα και απορρυπαντικό πιάτων μέσα και το βίδωσα. Στην συνέχεια άφησα το ζεστό να τρέξει, έφυγε η σαπουνάδα που δημιουργήθηκε και τώρα όλα καλά. Το νερό είναι πάνω από 70C αλλά δεν ξέρω πόσο πιο πάνω μιας και τόσο πάει το θερμόμετρο που έχω βάλει στην θέση του θερμοστάτη.

Επίσης ήθελα να αναφέρω ένα ωραίο κόλπο που εφάρμοσα που δεν το γνωρίζουν πολλοί υδραυλικοί και το βρήκα ψάχνοντας στο Internet.

Ένωσα την είσοδο του κρύου με την έξοδο του ζεστού με μία θερμοστατική αναμεικτική βαλβίδα (40 ευρώ) και έτσι παίρνω στην έξοδο του ζεστού από 35 - 65 C ανάλογα με πόσο θα την ρυθμίσω. Έτσι γίνεται και εξοικονόμηση στο ζεστό και λιγότερα άλατα και μικρότερη καταπόνηση. Στην συνέχεια έβαλα μια δεύτερη ίδια βαλβίδα ανάμεσα στην σύνδεση σπιτιού-ηλιακού-ηλεκτρικού και έτσι αν έχει ζεστό ο ηλιακός παίρνει από αυτόν και αν δεν έχει, ανοίγω τον ηλεκτρικό ή τον καυστήρα με τον οποίο είναι συνδεδεμένος και η βαλβίδα αυτόματα παίρνει από αυτόν και το βγάζει και πάλι 35-65 C ανάλογα με την ρύθμιση. Είναι πολύ καλό κολπάκι και το συνιστώ

Ευχαριστώ για τη βοήθεια σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν κατάλαβα τι έγινε, και πώς βρέθηκε το wd-40 από το συλλέκτη στη βρύση. Αυτό μπορεί να συμβεί στους ηλιακούς ανοιχτού κυκλώματος. Άσε που το συγκεκριμένο είναι διαφανές και όχι άσπρο. Σίγουρα τα σύνδεσες όλα σωστά, έτσι;

Τεσπα, αφού είσαι ΟΚ, τώρα, όλα καλά.

Αυτό με τη θερμοστατική βάνα μεταξύ ηλιακού- ηλεκτρικού το είχα υπόψη, αλλά δυστυχώς το σημείο σύνδεσης στο σπίτι μου είναι σε απρόσιτο σημείο (μέσα σε τοίχο).

Για το μείκτη που σου βγάζει σταθερή θερμοκρασία, δε θα το έβαζα, γιατί η θερμοκρασία μπορεί να διαχειριστεί εύκολα από τη μπαταρία. Μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστείς όσο πιο καυτό νερό γίνεται, γιατί να έχεις περιορισμό πχ στους 60 βαθμούς;

Επεξ/σία από naive

Παιδιά γνωρίζει κανείς τους ηλιακούς θερμοσίφωνες Solartron ??? Μου δίνουν τα 160 λίτρα 750€ μαζί με την τοποθέτηση χάριν προσφοράς

Ακριβά στο δίνουν!!!

Το συγκεκριμένο πωλείται 550 ευρώ τελική τιμή με το ΦΠΑ μαζί.

Ξεκίνησα να διαβάζω από την πρώτη σελίδα, αλλά ομολογώ ότι κουράστηκα. Αυτό που κρατώ, είναι τα ονόματα 2 εταιρειών που φαίνεται να είναι οι πλέον αξιόπιστες. Θα ήθελα να απευθύνω ένα ερώτημα σε εσάς που είστε επαγγελματίες στο χώρο, για να μπορέσω να τακτοποίησω κάπως τα πράγματα και να ξέρω και για τι ακριβώς ψάχνω. Εξηγούμαι: Ενδιαφέρομαι να τοποθετήσω ηλιακό στο εξοχικό της οικογένειάς μου. Στο σπίτι υπάρχει λέβητας με boiler, έτσι ώστε το χειμώνα υπάρχει πάντα ζεστό νερό. Το boiler λειτουργεί και με ρεύμα, αλλά δεν το χρησιμοποιούμε ποτέ (πάντα αναφερόμενος στο χειμώνα). Το καλοκαίρι οι ανάγκες για ζεστό νερό καλύπτονται και πάλι μέσω του λέβητα, ο οποίος αν λειτουργήσει για μισή περίπου ώρα, καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες ζεστού νερού 3 ατόμων. Θεωρώ όμως ότι η λύση του ηλιακού θερμοσίφωνα για το καλοκαίρι είναι και πιο οικονομική αλλά και σαφώς οικολογική. Στην οροφή (κεραμοσκεπή) του σπιτιού βλέπω ότι υπάρχουν αναμονές και αν θυμάμαι καλά, ο υδραυλικός είχε προνοήσει και για ηλιακό, αλλά δε γνωρίζω λεπτομέρειες. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι χρειάζεται να εγκαταστήσω. Ηλιακό θερμοσίφωνα (συλλέκτες + boiler) ή σκέτους συλλέκτες, οι οποίοι μπορούν να συνδεθούν με το υπάρχον boiler (που βρίσκεται στο υπόγειο); Αν βάλω πλήρες σύστημα, πώς γίνεται η συνδεσμολογία; Δηλαδή, το νερό από το boiler της οροφής πάει στο υπόγειο για να περάσει στο άλλο boiler και να ξανα-ανέβει στο σπίτι, ή έρχεται στο σπίτι μέσω ξεχωριστής σύνδεσης; Οι αναμονές αυτές δηλαδή, πού καταλήγουν; Θα σας ήμουν ευγνώμων αν μου δίνατε κάποιες απλές πληροφορίες σχετικά με τις συνδέσεις, ώστε να καταλάβω αν χρειάζομαι πλήρες σύστημα στην οροφή, μόνο συλλέκτες ή συλλέκτες στην οροφή και καινούριο boiler στο υπόγειο. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...