naive Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ. Επίσης κάτι άλλο. Έχω στο σπίτι θερμοσίφωνα που λειτουργεί και με ρεύμα και με τον καυστήρα πετρελαίου.Αν πάρω τριπλής ενέργειας ηλιακό πχ 170 λίτρα, τον συνδέω με ρεύμα και με τον λέβητα και απομονώνω τον άλλο θερμοσίφωνα ?? Αν γίνεται έτσι, συμφέρει όταν έχει συννεφιά και δεν έχει ο ηλιακός ζεστό νερό οπότε θα πρέπει να ανάψω είτε το πετρέλαιο είτε το ρεύμα και να ζεστάνω καζάνι 170 λίτρων?? Γιατί αυτός ο θερμοσίφωνας που έχω είναι πολύ μικρότερος. Ή δεν συνδέεται έτσι?? Πολύ σωστά προβληματίζεσαι γιατί να ξοδεύεις ενέργεια (=χρήμα) για να ζεστάνεις 170 λίτρα και όχι 80 (που πιθανώς να είναι ο εσωτερικός σου), όταν δεν έχει ήλιο. Θα σου πω ένα παράδειγμα για το πώς υπολογίζεται η κατανάλωση, για να μπορείς να υπολογίσεις μόνος σου: 1 Κcal είναι η ενέργεια που απαιτείται για να ανέβει 1lt νερού κατά ένα βαθμό C. Υποθέτοντας ότι το χειμώνα το νερό του δικτύου είναι 15 C και ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνα είναι ρυθμισμένος στους 65C, θα χρειαστεί για να ζεσταθεί ενέργεια: (65-15)*80= 4000Kcal, ή 4640WH ή 4,64ΚWH (1Kcal=1.16 βατώρα (WH)) Στην ίδια περίπτωση, υποθέτοντας ότι το νερό του ηλιακού είναι στους 35C από τον ελάχιστο ήλιο, η ενέργεια που θα χρειαστείς για να το πας στους 65 είναι: (65-35)*170= 5100Kcal= 5.92KWH Οπότε το εξέκιουτιβ σάμαρι κονκλούζιον είναι ότι με κατανάλωση 27,5% περισσότερης ενέργειας, έχεις 112,5% περισσότερο ζεστό νερό. Συνεπώς η απάντηση θα πρέπει να προσαρμοσθεί στην περίπτωσή σου. Δηλαδή θα πρέπει να λάβεις υπόψιν: 1. Πόσο ζεστό νερό χρειάζεστε στο σπίτι σου; Αν είστε 1-2 άτομα, τα 80 λίτρα είναι αρκετά, αν είστε 3-4, δε φτάνουν και πιθανώς να χρειαστεί να ανάψεις ξανά το θερμοσίφωνα. 2. Πόσο εύκολο είναι να αλλάζεις την πηγή του ζεστού, δηλαδή από ποιο θερμοσίφωνα τραβάς. Έχεις τρίοδη βάνα κάπου στο μπάνιο σού, ή θα πρέπει να ανεβαίνεις στην ταράτσα να ανοιγοκλείνεις τις βάνες; Άλλα πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη: 1. Μιλώντας για το συγκεκριμένο παράδειγμα, πρέπει να λάβεις υπόψη ότι εκτός από 27,5% περισσότερη ενέργεια, το ζέσταμα του ηλιακού θα πάρει και 27,5% περισσότερο χρόνο, μιας και οι αντιστάσεις τους είναι ίδιες. 2. Ο χρόνος αστοχίας του εσωτερικού σου θερμοσίφωνα έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα από τότε που τον τοποθέτησες, και συνήθως είναι 10-15 χρόνια. 3. Χρειάζεται να ελευθερώσεις χώρο στο μπάνιο ή το πατάρι; Για να μην το κάνω ακόμα πιο μπερδεμένο, δεν ασχολήθηκα με το ζέσταμα από το καλοριφέρ, όμως τα πράγματα είναι παρεμφερή με την περίπτωση του ρεύματος. Αν χρειάζεται να πάρεις το ποστ από την αρχή και βαριέσαι, συνοψίζοντας θα σου πρότεινα να κάνεις τον ηλιακό σου τριπλής τώρα και στην πορεία αποφασίζεις. Εγώ τους έχω κρατήσει και τους δύο προς το παρόν, και μπορώ να διαλέξω σε ποιον θα στείλω ρεύμα, αλλά δυστυχώς δεν έχω εγκατάσταση με τρίοδη βάνα στο διαμέρισμα. Προς το παρόν δεν έχω ξεμείνει από ζεστό νερό από τον ήλιο, το χειμώνα βλέποντας και κάνοντας. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2010 από naive Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geornirv Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Πολύ σωστά προβληματίζεσαι γιατί να ξοδεύεις ενέργεια (=χρήμα) για να ζεστάνεις 170 λίτρα και όχι 80 (που πιθανώς να είναι ο εσωτερικός σου), όταν δεν έχει ήλιο.Θα σου πω ένα παράδειγμα για το πώς υπολογίζεται η κατανάλωση, για να μπορείς να υπολογίσεις μόνος σου: 1 Κcal είναι η ενέργεια που απαιτείται για να ανέβει 1lt νερού κατά ένα βαθμό C. Υποθέτοντας ότι το χειμώνα το νερό του δικτύου είναι 15 C και ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνα είναι ρυθμισμένος στους 65C, θα χρειαστεί για να ζεσταθεί ενέργεια: (65-15)*80= 4000Kcal, ή 4640WH ή 4,64ΚWH (1Kcal=1.16 βατώρα (WH)) Στην ίδια περίπτωση, υποθέτοντας ότι το νερό του ηλιακού είναι στους 35C από τον ελάχιστο ήλιο, η ενέργεια που θα χρειαστείς για να το πας στους 65 είναι: (65-35)*170= 5100Kcal= 5.92KWH Οπότε το εξέκιουτιβ σάμαρι κονκλούζιον είναι ότι με κατανάλωση 27,5% περισσότερης ενέργειας, έχεις 112,5% περισσότερο ζεστό νερό. Συνεπώς η απάντηση θα πρέπει να προσαρμοσθεί στην περίπτωσή σου. Δηλαδή θα πρέπει να λάβεις υπόψιν: 1. Πόσο ζεστό νερό χρειάζεστε στο σπίτι σου; Αν είστε 1-2 άτομα, τα 80 λίτρα είναι αρκετά, αν είστε 3-4, δε φτάνουν και πιθανώς να χρειαστεί να ανάψεις ξανά το θερμοσίφωνα. 2. Πόσο εύκολο είναι να αλλάζεις την πηγή του ζεστού, δηλαδή από ποιο θερμοσίφωνα τραβάς. Έχεις τρίοδη βάνα κάπου στο μπάνιο σού, ή θα πρέπει να ανεβαίνεις στην ταράτσα να ανοιγοκλείνεις τις βάνες; Άλλα πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη: 1. Μιλώντας για το συγκεκριμένο παράδειγμα, πρέπει να λάβεις υπόψη ότι εκτός από 27,5% περισσότερη ενέργεια, το ζέσταμα του ηλιακού θα πάρει και 27,5% περισσότερο χρόνο, μιας και οι αντιστάσεις τους είναι ίδιες. 2. Ο χρόνος αστοχίας του εσωτερικού σου θερμοσίφωνα έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα από τότε που τον τοποθέτησες, και συνήθως είναι 10-15 χρόνια. 3. Χρειάζεται να ελευθερώσεις χώρο στο μπάνιο ή το πατάρι; Για να μην το κάνω ακόμα πιο μπερδεμένο, δεν ασχολήθηκα με το ζέσταμα από το καλοριφέρ, όμως τα πράγματα είναι παρεμφερή με την περίπτωση του ρεύματος. Αν χρειάζεται να πάρεις το ποστ από την αρχή και βαριέσαι, συνοψίζοντας θα σου πρότεινα να κάνεις τον ηλιακό σου τριπλής τώρα και στην πορεία αποφασίζεις. Εγώ τους έχω κρατήσει και τους δύο προς το παρόν, και μπορώ να διαλέξω σε ποιον θα στείλω ρεύμα, αλλά δυστυχώς δεν έχω εγκατάσταση με τρίοδη βάνα στο διαμέρισμα. Προς το παρόν δεν έχω ξεμείνει από ζεστό νερό από τον ήλιο, το χειμώνα βλέποντας και κάνοντας. Ευχαριστώ και πάλι. Είσαι πολύ κατατοπιστικός. Αλλά και πάλι έχω 1 ένσταση. Το χειμώνα με το καζανάκι του ηλιακού έξω πάνω στην ταράτσα θα έχει θερμοκρασία το νερό 35 βαθμούς?? Είναι δυνατόν ?? Ενώ το μπόιλερ στο πατάρι του σπιτιού σε εσωτερικό δηλ χώρο μόνο 15 βαθμούς?? Αντε αυτό το κατανοώ, θα έχει κρύο το χειμώνα οπότε μπορεί να έχει 15 βαθμούς. Αλλά το 35 βαθμούς σε εξωτερικό χώρο δεν μου κάθεται καλά. Επίσης το νερό του ηλιακού θα κρυώνει και γρηγορότερα εφόσον είναι έξω το boiler.Λογικό. Τί λες?? Τέλος αν κατάλαβα καλά υπάρχει δυνατότητα να συνδέσω και τα 2 μπόιλερ και να ανοίγω όποιο θέλω ??? Και πως ξέρω αν έχω τριοδη βάνα?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ και πάλι. Είσαι πολύ κατατοπιστικός. Αλλά και πάλι έχω 1 ένσταση. Το χειμώνα με το καζανάκι του ηλιακού έξω πάνω στην ταράτσα θα έχει θερμοκρασία το νερό 35 βαθμούς?? Είναι δυνατόν ?? Ενώ το μπόιλερ στο πατάρι του σπιτιού σε εσωτερικό δηλ χώρο μόνο 15 βαθμούς?? Αντε αυτό το κατανοώ, θα έχει κρύο το χειμώνα οπότε μπορεί να έχει 15 βαθμούς. Αλλά το 35 βαθμούς σε εξωτερικό χώρο δεν μου κάθεται καλά. Επίσης το νερό του ηλιακού θα κρυώνει και γρηγορότερα εφόσον είναι έξω το boiler.Λογικό. Τί λες??Τέλος αν κατάλαβα καλά υπάρχει δυνατότητα να συνδέσω και τα 2 μπόιλερ και να ανοίγω όποιο θέλω ??? Και πως ξέρω αν έχω τριοδη βάνα?? To χειμώνα ακόμη και με 1-2 ώρες ηλιοφάνεια το νερό ζεσταίνεται στον ηλιακό, και πιθανώς πάνω από 35C. Επίσης, το βαρέλι έχει εσωτερικά μόνωση (πολυουρεθάνη) που μειώνει πολύ την απώλεια θερμότητας. Έτσι διατηρείται ζεστό το νερό και τη νύχτα. Στο πατάρι, αν δεν έχεις ήδη ανάψει την αντίσταση ή το καλοριφέρ, το νερό έχει τη θερμοκρασία με την οποία μπαίνει από το δίκτυο (άντε 20C αν υποθέσουμε ότι θα πάρει τη θερμοκρασία του παταριού). Φυσικά αν έχεις ανάψει από την προηγούμενη και δεν το έχεις χρησιμοποιήσει, θα έχει και αυτό μεγαλύτερη θερμοκρασία. Αφού έχεις ήδη συνδεδεμένο με το καλοριφέρ τον εσωτερικό, αν συνδέσεις και τον εξωτερικό θα τους έχεις και τους δύο. Όμως, δε συνίσταται αυτό, γιατί θα σπαταλάς κάποια από τη θερμότητα του καλοριφέρ σε ζεστό νερό που δε θα χρησιμοποιήσεις, είτε στον έναν είτε στον άλλο θερμοσίφωνα, που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου. Καλό είναι να απομονώσεις τον ένα από τους δύο (έχουν βάνες που ανοιγοκλείνεις). Φυσικά η συμβουλή μου είναι να κρατήσεις του ηλιακού. Σχετικά με την τρίοδη, λογικά δε θα έχεις τώρα, το θέμα είναι αν υπάρχει εγκατάσταση που να την υποστηρίζει. Θα το τσεκάρει ο υδραυλικός που θα σου κάνει την εγκατάσταση αυτό, και θα αποφασίσεις. Αν μπορεί να μπει και είναι και σε προσιτό σημείο, βάλε. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2010 από naive Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mithrid Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Έκανες καλή δουλειά, περισσότερο τρίψιμο ούτε στο Βιλαμπάχο δε θα έριχναν . Μόνο με κατάλληλο διάλυμα θα γυαλίσουν αυτά, αλλά μην τρελαίνεσαι, το 99% ούτε καν τον ανοίγει ποτέ το θερμοσίφωνα μέχρι να τον πετάξει.Δε μπορώ να διακρίνω στη φωτογραφία, αλλά θα πρέπει να υπάρχει κάποιο "αυτάκι" που να βιδώνει πάνω το ανόδιο, συνήθως μπαίνει κάτω από την αντίσταση, αντιδιαμετρικά με το θερμοστάτη. Αν δεν το βρεις, μην πας να αγοράσεις ανόδιο, αλλά λογικά θα υπάρχει. Όσο για το μέγεθος, απλά ζήτα ένα για ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Για τα καλώδια: Το μαύρο είναι η φάση και το μπλε το ουδέτερο. Συμβολίζονται με L και N αντίστοιχα. Είναι σκοτεινή η φωτογραφία για να διακρίνω, κοίταξε μήπως βρεις τέτοια σύμβολα στις 2 βίδες για να καταλάβεις ποιο πάει που. Αυτό που σου περισσεύει είναι η βαλβίδα υπερπίεσης. Εκτονώνει σε περίπτωση που αυξηθεί πολύ η πίεση, όπως σε περιπτώσεις που χαλάσει ο θερμοστάτης και η θερμική ασφάλεια. Φυσικά και χρειάζεται, γιατί στην ανωτέρω περίπτωση μπορεί ο θερμοσίφωνάς σου να μετακομίσει σε άλλη γειτονιά. Έχει βελάκι πάνω που σου υποδεικνύει τη φορά που πρέπει να τη βάλεις (κατά τη ροή του νερού) και μπαίνει στη γραμμή εισόδου του κρύου. Με την πρώτη φωτό, θα ανεβούν οι πωλήσεις του εμφιαλωμένου νερού χαχαχα!!σκεφτομουν τα αλατα να τα κραταγα σε βαζο και να τα αρωματιζα...:-D:-D:-D ποιος ειναι αυτος ο Βιλαμπαχος?ανταγωνιστης?!? με εβαλες σε πειρασμο και το μουλιασα σε ξυδι απο το βραδυ με αποτελεσματα καλυτερα του προηγουμενου!ιδου η διαδικασια.... http://img11.imagehosting.gr/out.php/i1393502_100-2593.jpg http://img11.imagehosting.gr/out.php/i1393503_100-2594.jpg και με ελαχιστο σκουπισμα-τριψιμο:shifty::shifty: http://img11.imagehosting.gr/out.php/i1393504_100-2595.jpg εδω δεν βλεπω κανενα αυτακι.. μπορω να προσαρμοσω ανοδιο με αλλο τροπο? http://img11.imagehosting.gr/out.php/i1393505_100-2597.jpg μηπως υπαρχει τροπος να καθαρισω τα αλατα απο τον καθετο εσωτερικο σωληνα παροχης νερου?το χερι μου ισα-ισα καταφερε και μπηκε μεσα στην τρυπα...του θερμοσιφωνα! αλλα δεν τον φτανω με τιποτα!μιλαω για την ασπρη στηλη στη φωτο..εκτος και αν δεν ειναι αλατα υπαρχει περιπτωση αυτο το μεταλλικο αλατισμενο στο βαθος να ειναι υποδοχη για μαγνησιο?αν ναι μαλλον την πατησα γιατι δεν μπορω να το φτασω για να το αλλαξω... και απο την αλλη μερια που ειναι η αλλη ταπα ειναι γεματο πολυουρεθανη! http://img11.imagehosting.gr/out.php/i1393509_100-2605.jpg τελος τα ηλεκτρολογικα... το Ν ειναι στην αριστερη βιδα(μπλε καλωδιο) και το L δεξια(μαυρο καλωδιο).σωστα?επειδη θελω να παρω προεκταση καλωδιων μαζι με το πλαστικο τους γυρω γυρω τι μεγεθος καλωδιο πρεπει να ζητησω απο καταστημα ηλεκτρικων? http://img11.imagehosting.gr/out.php/i1393510_100-2598.jpg diy 4ever!!!:lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geornirv Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Παιδιά σας παρακαλώ προτείνετέ μου κάποιον καλό ηλιακό πάνω από 150 και κάτω από 200 λίτρα τον οποίο θα μπορέσω να βρω και στην Β. Ελλάδα (ειδικότερα) Σέρρες γιατί πήρα τηλ για τους Ηλιοφαν και δεν έχουν αντιπρόσωπο. Στείλτε μου με pm. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Παιδιά σας παρακαλώ προτείνετέ μου κάποιον καλό ηλιακό πάνω από 150 και κάτω από 200 λίτρα τον οποίο θα μπορέσω να βρω και στην Β. Ελλάδα (ειδικότερα) Σέρρες γιατί πήρα τηλ για τους Ηλιοφαν και δεν έχουν αντιπρόσωπο. Στείλτε μου με pm. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Φίλε ατύχησες, μόνο για αυτή τη μάρκα επιτρέπεται να μιλάμε εδώ μέσα, για τους άλλους ό,τι και να σου πουν είναι στημένο Σοβαρά τώρα, γιατί δεν κάνεις μια βόλτα στα καταστήματα της πόλης σου; Θα μπορέσεις να συγκρίνεις τιμές, να λάβεις περισσότερες πληροφορίες και να εξασφαλίσεις και καλύτερες προϋποθέσεις υποστήριξης μετά την αγορά, από το να κάνεις μια απρόσωπη αγορά από το τηλέφωνο ή το ίντερνετ. ---------- Προσθήκη στις 16:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:22 ---------- χαχαχα!!σκεφτομουν τα αλατα να τα κραταγα σε βαζο και να τα αρωματιζα...:-D:-D:-D ποιος ειναι αυτος ο Βιλαμπαχος?ανταγωνιστης?!? με εβαλες σε πειρασμο και το μουλιασα σε ξυδι απο το βραδυ με αποτελεσματα καλυτερα του προηγουμενου!ιδου η διαδικασια.... http://img11.imagehosting.gr/out.php/i1393502_100-2593.jpg http://img11.imagehosting.gr/out.php/i1393503_100-2594.jpg και με ελαχιστο σκουπισμα-τριψιμο:shifty::shifty: http://img11.imagehosting.gr/out.php/i1393504_100-2595.jpg εδω δεν βλεπω κανενα αυτακι.. μπορω να προσαρμοσω ανοδιο με αλλο τροπο? http://img11.imagehosting.gr/out.php/i1393505_100-2597.jpg μηπως υπαρχει τροπος να καθαρισω τα αλατα απο τον καθετο εσωτερικο σωληνα παροχης νερου?το χερι μου ισα-ισα καταφερε και μπηκε μεσα στην τρυπα...του θερμοσιφωνα! αλλα δεν τον φτανω με τιποτα!μιλαω για την ασπρη στηλη στη φωτο..εκτος και αν δεν ειναι αλατα υπαρχει περιπτωση αυτο το μεταλλικο αλατισμενο στο βαθος να ειναι υποδοχη για μαγνησιο?αν ναι μαλλον την πατησα γιατι δεν μπορω να το φτασω για να το αλλαξω... και απο την αλλη μερια που ειναι η αλλη ταπα ειναι γεματο πολυουρεθανη! http://img11.imagehosting.gr/out.php/i1393509_100-2605.jpg τελος τα ηλεκτρολογικα... το Ν ειναι στην αριστερη βιδα(μπλε καλωδιο) και το L δεξια(μαυρο καλωδιο).σωστα?επειδη θελω να παρω προεκταση καλωδιων μαζι με το πλαστικο τους γυρω γυρω τι μεγεθος καλωδιο πρεπει να ζητησω απο καταστημα ηλεκτρικων? http://img11.imagehosting.gr/out.php/i1393510_100-2598.jpg diy 4ever!!!:lol: Το Βιλαμπάχο είναι το χωριό που δεν έχουν το σωστό απορρυπαντικό πιάτων και ακόμα τρίβουν τα ταψιά μετά το πανηγύρι (μάλλον είσαι πολύ μικρός για να μη θυμάσαι τη διαφήμιση) Τα καλώδια όπως λες μπαίνουν, το μπλε στο Ν και το μαύρο στο L. Για το καλώδιο, πες τη χρήση που θες και θα σου δώσουν το κατάλληλο. Αν δε βρίσκεις υποδοχή για το ανόδιο δεν πειράζει, μη βάζεις, αφού δεν έχει σερμπατίνα μέσα, μικρό το κακό. Να είναι στο βάθος που υποψιάζεσαι, δεν παίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mithrid Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Το Βιλαμπάχο είναι το χωριό που δεν έχουν το σωστό απορρυπαντικό πιάτων και ακόμα τρίβουν τα ταψιά μετά το πανηγύρι (μάλλον είσαι πολύ μικρός για να μη θυμάσαι τη διαφήμιση) Τα καλώδια όπως λες μπαίνουν, το μπλε στο Ν και το μαύρο στο L. Για το καλώδιο, πες τη χρήση που θες και θα σου δώσουν το κατάλληλο. Αν δε βρίσκεις υποδοχή για το ανόδιο δεν πειράζει, μη βάζεις, αφού δεν έχει σερμπατίνα μέσα, μικρό το κακό. Να είναι στο βάθος που υποψιάζεσαι, δεν παίζει. αχαχαχαα!!:-D δεν βλεπω τηλεοραση και ειμαι σχετικα μικρος! πηγα σε ενα μαγαζι και μου ειπαν οτι αν θελω μπορω να δεσω το ανοδιο(6ε το κοστος) με tire up πανω στην αντισταση.γινεται αυτο βρε παιδια??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 αχαχαχαα!!:-D δεν βλεπω τηλεοραση και ειμαι σχετικα μικρος!πηγα σε ενα μαγαζι και μου ειπαν οτι αν θελω μπορω να δεσω το ανοδιο(6ε το κοστος) με tire up πανω στην αντισταση.γινεται αυτο βρε παιδια??? Τα tie-straps θα λιώσουν, τι είναι αυτό που είπαν! 6€ είναι αποδεκτό, μπορούσε να είναι και φθηνότερο. Καλύτερα, αν θες να βάλεις οπωσδήποτε, να το αφήσεις απλώς μέσα. Μην πολυ- ταλαιπωρείς την αντίσταση γιατί μπορεί να χαλάσει. Επίσης, πρόσεξε όταν την τοποθετήσεις να μην ακουμπάει το probe του θερμοστάτη και ξανα: Προσοχή με τα ρεύματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kid Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Καλό θα ήταν να συνεχίσετε το διάλογο σε prive msgs γιατι μάλλον έχετε ξεφύγει εκτός θέματος. Πολύ χρήσιμα αυτά που λέτε ..αλλά εκτός θέματος με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο δυσανάγνωστο το ήδη βαρύ και μεγάλο θέμα των ηλιακών. Χωρίς παρεξήγηση ελπίζω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mithrid Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Καλό θα ήταν να συνεχίσετε το διάλογο σε prive msgs γιατι μάλλον έχετε ξεφύγει εκτός θέματος. Πολύ χρήσιμα αυτά που λέτε ..αλλά εκτός θέματος με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο δυσανάγνωστο το ήδη βαρύ και μεγάλο θέμα των ηλιακών. Χωρίς παρεξήγηση ελπίζω.. φιλε kid δεν υπαρχει παρεξηγηση απο τη στιγμη που ειχα ανοιξει καινουριο τοπικ με θεμα τη συντηρηση και τοποθετηση ηλεκτρικου θερμοσιφωνα και το μεταφερανε εδω πρεπει να ανταποκριθω εδω και οχι στα πμ αλλωστε καλο ειναι να ξερει ο πονεμενος κοσμος και κατι παραπανω απο θερμοσιφωνες που θα τους βοηθησει Τα tie-straps θα λιώσουν, τι είναι αυτό που είπαν! 6€ είναι αποδεκτό, μπορούσε να είναι και φθηνότερο. Καλύτερα, αν θες να βάλεις οπωσδήποτε, να το αφήσεις απλώς μέσα. Μην πολυ- ταλαιπωρείς την αντίσταση γιατί μπορεί να χαλάσει. Επίσης, πρόσεξε όταν την τοποθετήσεις να μην ακουμπάει το probe του θερμοστάτη και ξανα: Προσοχή με τα ρεύματα. ερωτηση:το μαυρο χρωμα της αντιστασης που ειχε πανω(πριν λαμψει) και εφευγε σαν μελανι ηταν απο την οξειδωση? σωστο με τα tie.μου προτειναν να το δεσω με χαλκοσυρμα πανω στην αντισταση και η ακρη του ανοδιου να ακουμπαει στη βαση της αντιστασης,αλλιως δεν θα δουλεψει. επισης κατοπιν σωστης προβλεψης απο καποιον το αλλο αντικειμενο που δεν εφτανα στο βαθος ηταν τελικα το ανοδιο.ανοιξα την ταπα στην αλλη μερια του θερμοσιφωνα,εσκαψα την πολυουρεθανη μεχρι να βρω την βιδα και voila!!!ιδου οι φωτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 gponiris, ξεπέρασες τον εαυτό σου (και εμένα)! Ο δικός μου θερμοσίφωνας έχει πρεσαριστά καπάκια οπότε δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι ανοίγει το πίσω καπάκι. Ο δικός σου πολύ πιο πρακτικός σε αυτό το θέμα. Ο ILIO μου επεσήμανε και εμένα ότι το ανόδιο πρέπει να κρεμαστεί και όχι το αφήσεις απλώς μέσα. Προφανώς κάτι θα ξέρει παραπάνω. Όπως το σκέφτομαι και εγώ, πρέπει να έχει να κάνει με το ότι πρέπει να είναι γειωμένο για να δουλέψει. Φίλε kid όντως τραβάει σε διάφορες κατευθύνσεις αυτή η συζήτηση και γίνεται δαιδαλώδες το θρεντ, αλλά ο gponiris άνοιξε άλλο θρεντ και η διαχείριση τα ένωσε. Επίσης, πιστεύω ότι είναι καλύτερα να γράφουμε ανοιχτά για να μένουν οι πληροφορίες και σε μελλοντικούς αναζητητές αλλά και να διορθώνει ο ένας τον άλλο (όπως έγινε τώρα με τη θέση του ανοδίου). Για την οικονομία του θρεντ, εγώ θα πρότεινα να μην quotάρουμε συνέχεια ο ένας την απάντηση του άλλου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geornirv Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Λοιπόν έκανα μια αναζητησούλα για ηλιακό και βρήκα της Stiebe Therm (παλιά stiebel eltron) 160 λίτρων με 3πλή επίστρωση γυαλιού (νομίζω μου είπαν επισμάλτωση) διπλής ενέργειας με 10ετή εγγύηση 850 ευρώ και τα περαστικά μέσα στην τιμή. Είναι καλός?? Οι ανοξείδωτοι είναι καλύτεροι γιατί ο τεχνικός μου είπε ότι στην συγκόλληση που γίνεται στους ανοξείδωτους μετά από κάποια χρόνια προκύπτει πρόβλημα.Είναι με επιλεκτικό συλλέκτη. Θα κρατήσει παιδιά ?? Αξίζει ?? Είναι πιο καθαρό το νερό που βγαίνει?? Πείτε την γνώμη σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
umaga Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 γιατι να μν ειναι καθαρο ? ποσο κανει αν δεν γινομαι αδιακριτος ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lefteris_A Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Λοιπόν έκανα μια αναζητησούλα για ηλιακό και βρήκα της Stiebe Therm (παλιά stiebel eltron) 160 λίτρων με 3πλή επίστρωση γυαλιού (νομίζω μου είπαν επισμάλτωση) διπλής ενέργειας με 10ετή εγγύηση 850 ευρώ και τα περαστικά μέσα στην τιμή. Είναι καλός?? Οι ανοξείδωτοι είναι καλύτεροι γιατί ο τεχνικός μου είπε ότι στην συγκόλληση που γίνεται στους ανοξείδωτους μετά από κάποια χρόνια προκύπτει πρόβλημα.Είναι με επιλεκτικό συλλέκτη. Θα κρατήσει παιδιά ?? Αξίζει ?? Είναι πιο καθαρό το νερό που βγαίνει?? Πείτε την γνώμη σας. Όπως είπε και ο φίλος naïve σε προηγούμενο πόστ είναι καλό να ψάξεις στην περιοχή σου (αφού είσαι βόρεια Ελλάδα) για ένα ηλιακό και να κάνεις τη δουλειά σου. Καλό είναι να ψάξεις και εναλλακτικές προτάσεις. Δεν μπορεί να μην έχετε άλλα καταστήματα και αντιπροσώπους. (πάρε το χρυσό οδηγό της περιοχής και αν δεν βρείς αντιπρόσωπο τότε βρές τεχνικό να σου εγκαταστήσει ότι αγοράσεις.) Όσο για τριπλή επισμάλτωση είναι «λάθος» διότι το stibetherm είναι με τη μέθοδο της φωσφάτωσης . (Εκτός κι αν άλλαξαν προμηθευτή θερμοδοχείων.) Επίσης δεν εγκρίνω το συλλέκτη τους ο οποίος είναι χαλύβδινος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Λοιπόν έκανα μια αναζητησούλα για ηλιακό και βρήκα της Stiebe Therm (παλιά stiebel eltron) 160 λίτρων με 3πλή επίστρωση γυαλιού (νομίζω μου είπαν επισμάλτωση) διπλής ενέργειας με 10ετή εγγύηση 850 ευρώ και τα περαστικά μέσα στην τιμή. Είναι καλός?? Οι ανοξείδωτοι είναι καλύτεροι γιατί ο τεχνικός μου είπε ότι στην συγκόλληση που γίνεται στους ανοξείδωτους μετά από κάποια χρόνια προκύπτει πρόβλημα.Είναι με επιλεκτικό συλλέκτη. Θα κρατήσει παιδιά ?? Αξίζει ?? Είναι πιο καθαρό το νερό που βγαίνει?? Πείτε την γνώμη σας. Χωρίς να έχω γνώμη για τη συγκεκριμένη μάρκα, μιλώντας σε θεωρητικό επίπεδο: Το 3πλη επίστρωση γυαλιού με παραξένεψε και εμένα, αλλά εξηγείται με αυτό που είπε ο Λευτέρης για την φωσφάτωση. Γνωρίζω από τη θεωρία ότι η φωσφάτωση όταν γίνεται με ψεκασμό γίνεται σε 3 ή 5 στάδια, και μάλλον εκεί κολλάει το "3πλη". Όμως αυτό είναι διαφορετικό από την "επίστρωση γυαλιού". Γενικά η φωσφάτωση σα μέθοδος προστασίας κατά της οξείδωσης, δεν είναι η καλύτερη, μάλιστα σε πολλές εφαρμογές χρησιμοποιείται σα συνδετικό στρώμα για επιπλέον επικάλυψη. Αυτό με τη συγκόλληση στα ανοξείδωτα, ναι ισχύει στη λογική ότι οι κατασκευές χαλάνε συνήθως στις συγκολλήσεις. Στη συγκόλληση είναι αυξημένη η πιθανότητα να υπάρχει κάποια μικροατέλεια που θα την κάνει πιο ευάλωτη στην οξείδωση και στη θερμική κόπωση. Όλες οι κατασκευές έχουν πιθανά σημεία αστοχίας, και όλες θα χαλάσουν κάποτε εξαιτίας ενός από αυτά, δε μπορείς να τα εξαλείψεις απολύτως. Σχετικά με το "καθαρό" νερό, καλό είναι να μην πίνεις από κανένα θερμοσίφωνα, ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες που έβαλε ο gponiris από το θερμοσίφωνά του. Όλοι είναι θεωρητικά κατάλληλοι για πόσιμο νερό, αλλά κανένας δε βγάζει νερό πηγής. Κατά τα άλλα η τιμή είναι καλή, αλλά θα σου έλεγα και εγώ να ψάξεις λίγο ακόμα. Σκέψου ότι αν ασχοληθείς λίγο παραπάνω στην αγορά, ίσως να χρειαστεί να ασχοληθείς λιγότερο μετά από αυτή με το θερμοσίφωνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις