Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
οπως ειπαν haris_216 και adiaforia ειναι επικαλυψη τιτανιου και οχι τιτανιο,γιατι θα επρεπε να κοστιζει 100000ε και οχι 1000 ο ηλιακος.επισης οταν λενε glass εννοουν οτι γινεται επισμαλτωση(οπως ειναι και οι ηλεκτρικες συσκευες εξωτερικα) και οχι οτι ειναι γυαλι.η εγγυση ειναι εργοστασιακη και δεν καλυπτει τις ηλεκτρικες αντιστασεις(ερωτηση μου:αληθεια τι μπορει να συμβει απο αυτο και ποσο θα κοστισει?).στο θεμα βαρελιου και ο χαλκος οξειδωνεται οπως καθε μεταλλο,και δεν ξερεις πραγματικα αν το ελασμα εσωτερικα του καδου εχει συγκοληθει,οποτε προτεινεται και το ανοδιο εκ των εσω του καδου,τουλαχιστον στα μοντελα της ηλιοφαν.τελος ο χαλκος δημιουργει πρασινιλα εκ των εσω που ειναι βλαβερο για την υγεια(εκει ηθελα να πω...και τα σπιτια που εχουν χαλκινες σωληνες υδρευσης ειναι μια χαρα?)

ολα αυτα απαντηθηκαν απο ΗΛΙΟΦΑΝ σημερα στις 1 δια τηλεφωνου.νομιζω οτι θα τεινω προς τα εκει τελικα,αλλα ειμαι δυσκολος πελατης ακομα κ θελω να το εξαντλησω :)

Έτσι από περιέργεια, αφού ο χαλκός είναι βλαβερός, γιατί πουλάνε και αυτοί μοντέλα με χαλκό; Και τι ακριβώς προκαλεί; Να ανησυχώ μη βγάλω καμία ουρά; :)

Είπαμε ότι όλα τα μέταλλα οξειδώνονται, αλλά σε κάποια σταματάει η οξείδωση στην επιφάνεια και σε άλλα αποκολλάται (σκουριά) μέχρι να φάει όλο το μέταλλο.

Επίσης, προσπάθησα να εξηγήσω στο προηγούμενο ποστ τη διαφορά μεταξύ οξείδωσης και ηλεκτρολυτικής διάβρωσης, μην τα ξαναλέω.

Πάντως πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετά δεδομένα πλέον σε αυτό το φόρουμ για να επιλέξει κανείς αυτό που του ταιριάζει καλύτερα. Καλορίζικοι λοιπόν και εύχομαι να μη σας (μας) απασχολήσει ο ηλιακός μας στις επόμενες δεκαετίες.

Στην ερώτηση για την αντίσταση: Τίποτα δε θα συμβεί αν χαλάσει απλώς δε λειτουργεί. Και δεν είναι ακριβή να αλλάξει. Δεν ξέρω γιατί δε δίνουν εγγύηση, ίσως γιατί καίγονται εύκολα ή γιατί δε μπορούν επειδή δεν έχουν και αυτοί εγγύηση από τον προμηθευτή τους. ίσως να υπάρχει κάποια τέτοια πολιτική από τους κατασκευαστές αντιστάσεων, δεν ξέρω.

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Έτσι από περιέργεια, αφού ο χαλκός είναι βλαβερός, γιατί πουλάνε και αυτοί μοντέλα με χαλκό; Και τι ακριβώς προκαλεί; Να ανησυχώ μη βγάλω καμία ουρά; :)

Είπαμε ότι όλα τα μέταλλα οξειδώνονται, αλλά σε κάποια σταματάει η οξείδωση στην επιφάνεια και σε άλλα αποκολλάται (σκουριά) μέχρι να φάει όλο το μέταλλο.

Επίσης, προσπάθησα να εξηγήσω στο προηγούμενο ποστ τη διαφορά μεταξύ οξείδωσης και ηλεκτρολυτικής διάβρωσης, μην τα ξαναλέω.

Πάντως πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετά δεδομένα πλέον σε αυτό το φόρουμ για να επιλέξει κανείς αυτό που του ταιριάζει καλύτερα. Καλορίζικοι λοιπόν και εύχομαι να μη σας (μας) απασχολήσει ο ηλιακός μας στις επόμενες δεκαετίες.

Στην ερώτηση για την αντίσταση: Τίποτα δε θα συμβεί αν χαλάσει απλώς δε λειτουργεί. Και δεν είναι ακριβή να αλλάξει. Δεν ξέρω γιατί δε δίνουν εγγύηση, ίσως γιατί καίγονται εύκολα ή γιατί δε μπορούν επειδή δεν έχουν και αυτοί εγγύηση από τον προμηθευτή τους. ίσως να υπάρχει κάποια τέτοια πολιτική από τους κατασκευαστές αντιστάσεων, δεν ξέρω.

Ρώτησα και γώ για την εγγύηση και μου είπαν ότι δεν μπορει να έχει ηλεκτρικό μέρος στην ευρώπη εγγύηση πάνω απο 2 χρόνια. Στον χάλκινο που έχεις έχει 50 χρόνια εγγύηση η αντίσταση?

Δημοσ.
Ρώτησα και γώ για την εγγύηση και μου είπαν ότι δεν μπορει να έχει ηλεκτρικό μέρος στην ευρώπη εγγύηση πάνω απο 2 χρόνια. Στον χάλκινο που έχεις έχει 50 χρόνια εγγύηση η αντίσταση?

Όχι, εξαιρείται. Λογικά αυτός που λες θα είναι ο λόγος.

Δημοσ.

naive εγω μαζι σου ειμαι :) δεν χρειαζεται να εξηγεις ξανα περι χαλκου,απλα ανεφερα τι ειπαν.για μενα παντως εσυ τα ειπες καλυτερα και ποιο αποδεδειγμενα :)

Δημοσ.
naive εγω μαζι σου ειμαι :) δεν χρειαζεται να εξηγεις ξανα περι χαλκου,απλα ανεφερα τι ειπαν.για μενα παντως εσυ τα ειπες καλυτερα και ποιο αποδεδειγμενα :)

Ρε παιδιά (ας επιτραπεί το φιλικό "ρε") Δεν είμαστε στρατιωτάκια των εργοστασίων. Όλοι στο ίδιο στρατόπαιδο βρισκόμαστε. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ. Ο καθένας έκανε την επιλογή του. Μερικές φορές είναι και θέμα τύχης κάποια πράγματα. Εγω δεν έχω τίποτα με το χαλκό απλά δεν το προτίμησα. (και παρεπιπτώντος εμένα δεν τον κατηγόρησαν, απλώς μου πρότειναν το τιτάνιο)

Το κυριώτερο άλλωστε είναι να μείνουμε ευχαριστημένοι απο τις επιλογές μας.

Δημοσ.

Απο ταράτσα είμαι ΟΚ!!!!

Τελικό τσεκάρισμα και έχω κάποιο ενδοιασμο μεταξύ ΗΛΙΟΦΑΝ και ΗΛΙΑΚΜΗ....

Πειτε κάτι στα γρήγορα βρε παιδιά!!!!!

Θα παραγγειλω σήμερα διότι είμαι χωρίς νερό!!!!!

Δημοσ.
Ρε παιδιά (ας επιτραπεί το φιλικό "ρε") Δεν είμαστε στρατιωτάκια των εργοστασίων. Όλοι στο ίδιο στρατόπαιδο βρισκόμαστε. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ. Ο καθένας έκανε την επιλογή του. Μερικές φορές είναι και θέμα τύχης κάποια πράγματα. Εγω δεν έχω τίποτα με το χαλκό απλά δεν το προτίμησα. (και παρεπιπτώντος εμένα δεν τον κατηγόρησαν, απλώς μου πρότειναν το τιτάνιο)

Το κυριώτερο άλλωστε είναι να μείνουμε ευχαριστημένοι απο τις επιλογές μας.

+1.

Άλλωστε γι' αυτό υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί τύποι, γιατί ο καθένας σκέφτεται με τον τρόπο του.

Σκοπός είναι να έχουμε όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούμε για να κάνουμε την καταλληλότερη για εμάς επιλογή. Αυτό το thread είναι πολύτιμο από αυτή την άποψη, γιατί ακούγονται πολλές απόψεις, οι οποίες δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμες με μια απλή έρευνα αγοράς στα καταστήματα, δυστυχώς, είτε γιατί οι πωλητές μεροληπτούν υπέρ του προϊόντος τους, είτε γιατί δεν γνωρίζουν, είτε γιατί δεν έχουν χρόνο για να σου εξηγήσουν, είτε γιατί και εμείς δεν έχουμε χρόνο να πάμε σε όλους. Ενώ εδώ υπάρχει αθροιστικά δεξαμενή πληροφοριών και εμπειριών. Το χρόνο που δαπάνησε ο καθένας εδώ για έρευνα, ας τον γλιτώσει ο επόμενος για να κάνει κάτι πιο δημιουργικό.

---------- Προσθήκη στις 16:19 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:17 ----------

Απο ταράτσα είμαι ΟΚ!!!!

Τελικό τσεκάρισμα και έχω κάποιο ενδοιασμο μεταξύ ΗΛΙΟΦΑΝ και ΗΛΙΑΚΜΗ....

Πειτε κάτι στα γρήγορα βρε παιδιά!!!!!

Θα παραγγειλω σήμερα διότι είμαι χωρίς νερό!!!!!

Ένα καλό κριτήριο για την περίπτωσή σου είναι ποιος θα στον φέρει πιο γρήγορα ;)

Δημοσ.
Αγορασα ΜΟΛΙΣ ηλιοφαν και τοποθετείται.... ΑΥΡΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Χαίρομαι που επιλέξαμε το ίδιο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί εμένα μου είπαν σε τρείς εργάσιμες απο τη στιγμή που το παράγγειλα το πρωί? :mad: Στο 2104257000 μίλησες?

Δημοσ.
Χαίρομαι που επιλέξαμε το ίδιο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί εμένα μου είπαν σε τρείς εργάσιμες απο τη στιγμή που το παράγγειλα το πρωί? :mad: Στο 2104257000 μίλησες?

Εσυ με πήρες στο λαιμο σου!!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D:lol::lol::lol::lol:

Παιζει αυριο να έχουν ραντεβου κοντά στο σπίτι μου (κεντρο) και να τους βολευει μάλλον απο οτι κατάλαβα.

Επίσης κλάφτηκα κ λιγο διοτι δεν έχω ζεστό νερό ουτε για δείγμα!!!!!!

Δημοσ.

Και μένα 3 εργάσιμες έκαναν να το φέρουν.

Δημοσ.

Γειά σας,

δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο μέρος για αυτό που θέλω, διότι δεν πρόκειται για νέο ηλιακό που θέλω να αγοράσω αλλά για πρόβλημα με κάποιον που έχω. Επειδή έγραψα στο αντίστοιχο forum (προβλημα με ηλιακο θερμοσιφωνα) και δεν πήρα καμμια απάντηση απο χθές, αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει ας απαντήσει. Σας παραθέτω το χθεσινό μου μύνημα

Πρίν απο 2 χρόνια αγόρασα ενα ηλιακό advance απο χαλκό με πενήντα χρόνια εγγύηση. Ζεστο νερό είχα αλλά εδώ και 2 μήνες ταλαιπωρούμαι γιατί άνοιξε το δοχείο και έχω γίνει κολλητή με τους τεχνικούς τους. Μετά απο πολλές επισκέψεις απο το κατάστημα και απο το εργοστάσιο, έφτασα να στείλω εξωδικο (δουλεύω σε γραφείο δικαστικών επιμελητων ευτηχως) ζητώντας να μου αντικαταστήσουν το δοχείο. Η αντικατάσταση έγινε αλλά με ενημέρωσαν ότι αν δεν θέλω να το ξαναπάθω πρέπει να βάλω μειωτή (καπως έτσι τελος παντων) πιεσης. Κατοικώ στην περιοχή της Γλυφάδας. Ποιά είναι η γνώμη σας? Γείτονες μου πάντως δεν είχαν παρόμοια προβλήματα ποτέ. Κάποιοι μου είπαν οτι γενικά οι χάλκινοι ηλιακοί ανοίγουν με τις πιέσεις. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος?

Δημοσ.

Εγώ έχω βάλει μειωτή πίεση γιατί έφτανε κοντά στα 10bar από ότι θυμάμαι.

Όχι για τον ηλιακό θερμοσίφωνα, αλλά γενικά.

Η μεγάλη πίεση γενικώς επιφέρει προβλήματα στις σωληνώσεις, στις μπαταρίες κλπ.

Αν θυμάμαι καλά είναι ρυθμισμένο στα 3,5bar.

Δημοσ.
Γειά σας,

δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο μέρος για αυτό που θέλω, διότι δεν πρόκειται για νέο ηλιακό που θέλω να αγοράσω αλλά για πρόβλημα με κάποιον που έχω. Επειδή έγραψα στο αντίστοιχο forum (προβλημα με ηλιακο θερμοσιφωνα) και δεν πήρα καμμια απάντηση απο χθές, αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει ας απαντήσει. Σας παραθέτω το χθεσινό μου μύνημα

Πρίν απο 2 χρόνια αγόρασα ενα ηλιακό advance απο χαλκό με πενήντα χρόνια εγγύηση. Ζεστο νερό είχα αλλά εδώ και 2 μήνες ταλαιπωρούμαι γιατί άνοιξε το δοχείο και έχω γίνει κολλητή με τους τεχνικούς τους. Μετά απο πολλές επισκέψεις απο το κατάστημα και απο το εργοστάσιο, έφτασα να στείλω εξωδικο (δουλεύω σε γραφείο δικαστικών επιμελητων ευτηχως) ζητώντας να μου αντικαταστήσουν το δοχείο. Η αντικατάσταση έγινε αλλά με ενημέρωσαν ότι αν δεν θέλω να το ξαναπάθω πρέπει να βάλω μειωτή (καπως έτσι τελος παντων) πιεσης. Κατοικώ στην περιοχή της Γλυφάδας. Ποιά είναι η γνώμη σας? Γείτονες μου πάντως δεν είχαν παρόμοια προβλήματα ποτέ. Κάποιοι μου είπαν οτι γενικά οι χάλκινοι ηλιακοί ανοίγουν με τις πιέσεις. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος?

Ρίτα, ενδιαφέρουσα περίπτωση, για να βλέπουμε και εμπειρίες όταν έρχεται η ώρα που χρειάζεται η εγγύηση. Τη συγκεκριμένη μάρκα την είχα βρει στην κλιμαθερμ, αλλά δε μου γέμισαν το μάτι. Αν θυμάμαι καλά δεν είχαν πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας (iso 9001) και γράφουν και κάτι ατάκες του στυλ:

"Υγειινό προϊόν, επιστημονικά ελεγμένο και πλήρως αποδεκτό, γι' αυτό και συνοδεύεται από πιστοποιητικά ποιότητας και υγιεινής από όλα τα ινστιτούτα του κόσμου". Σιγά μην είναι και από όλα τα ινστιτούτα του γαλαξία.

Στην περίπτωσή σου, γιατί έφτασες στο εξώδικο; Όταν τους είπες ότι χάλασε τι σου είπαν;

Γενικά οι συγκολλήσεις του χαλκού δεν έχουν την ίδια αντοχή στις τάσεις σχετικά με το σίδηρο, όμως οι προδιαγραφές υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις του δικτύου (δοκιμάζονται στα 20 bar και η πίεση 10 bar που αναφέρει ο Highlander μου φαίνεται πολύ μεγάλη, σε ποια περιοχή αναφέρεται; ). Πιστεύω ότι στην περίπτωσή σου υπήρχε κατασκευαστικό λάθος στη συγκόλληση. Τσέκαρε να δεις τι γράφει στην εγγύηση, στη δική μου λέει ότι ο θερμοσίφωνας είναι κατάλληλος για δίκτυα πόλεως, οπότε δε μπορούν να ισχυριστούν ότι φταίει η πίεση αν χαλάσει.

Όσον αφορά το μειωτή, αν όντως έχεις πρόβλημα όπως του Highlander, (θα το καταλάβαινες και στη βρύση), δε στοιχίζει πολύ να βάλεις, αλλά κατά την άποψή μου δεν είναι απαραίτητο. Πιστεύω ότι οι τεχνικοί προσπάθησαν να βρουν δικαιολογία για την κακή κατασκευή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...