Προς το περιεχόμενο

Ηλιακός θερμοσίφωνας: τι προτείνετε;

CptBill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
δεχομενος οτι τιτανιο ειναι καλυτερο απο glass,οπως αναφερθηκε,απευθυνομενος στους χρηστες ηλιοφαν ας μου πει καποιος που το κατεχουν μακροχρονια,τι αποδοση θερμοκρασιας εχει?θα προτιμηθουν οι τιτανιομανεις :) οσο για το μαρκετινγκ που κανουν θα δειξει στο προσεχως μελλον και την αποφαση μου για διαφημιση ή δυσφημιση,γιατι στο ηλεκτρονικο καταστημα http://www.agelopoulos.gr/eshop/index.php?cPath=22_60 εχει τιμη απο 1,545.00EUR σε 1,345.00EUR,οποτε θα υποθεσω οτι και η εκπτωση ειναι στη δευτερη τιμη και οχι στην πρωτη που μου παρουσιασαν στο τηλεφωνο.το θεμα του μαρκετινγκ με ενοχλει παντως γιατι το βλεπω κοροιδια.παμε στα αναπαντητα...

οσο για τους χρηστες του μη ηλιοφαν θα ηθελα να προτεινουν κατι το αντιστοιχο σε αλλες μαρκες και που να ειναι υπερικανοποιημενοι!ειμαι απαιτητικος αγοραστης :P

Μια διευκρίνιση: Το τιτάνιο ή glass που αναφέρεσαι, αφορά το υλικό του βαρελιού. Αυτό ελάχιστα επηρεάζει την απόδοση, επηρεάζει όμως τη διάρκεια ζωής. Για το τιτάνιο, εγώ ακόμα δεν κατάλαβα περί τίνος πρόκειται.

Η απόδοση επηρεάζεται από το συλλέκτη. Συλλέκτης glass δεν υπάρχει. Υπάρχουν χάλκινοι συλλέκτες απλοί ή επιλεκτικοί και λαμαρινένιοι πρεσσαριστοί. Κάποιοι επιλεκτικοί έχουν επίστρωση τιτανίου.

Το χαρακτηριστικό του βαρελιού που μπορεί να επηρεάσει την απόδοση είναι η μόνωση του, δηλαδή η ικανότητά του να κρατάει ζεστό το νερό το βράδυ ή όταν έχει συννεφιά. Βάζουν στρώμα πολυουρεθάνης, η οποία είναι κάποιας πυκνότητας και κάποιου πάχους.

Για τις προτάσεις που ζητάς, όσο διαβάζεις το thread προς τα πίσω θα βρίσκεις και εμπειρίες και απόψεις. Και θα σε συμβούλευα να μην παρουσιάζεσαι στους πωλητές σαν κάποιος που θέλει να δώσει όσα χρειάζεται για να αγοράσει τον υπερηλιακό, γιατί θα πληρώσεις τον κούκο αηδόνι και θα είσαι και ευχαριστημένος. Με τον ήλιο της Αθήνας, ένας μέσος ηλιακός έχει υπεραπόδοση.

Επεξ/σία από naive
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

naive εχω γινει κουκος οταν λεει το εργοστασιο για εγγυηση(οχι η αντιπροσωπεια) και οταν αφηνουμε ακαλυπτο το γεγονος οτι το εργοστασιο υποστηριζει οτι εσωτερικα του βαρελιου εχει τιτανιο (και οχι glass οπως χιλιοειπα) και δεν αναφερεται με αυτον τον ορο στην ποιοτητα του επιλεκτικου.και εδω σας καλω(ειδικους κυριως)να παρετε ενα τηλεφωνο στο εργοστασιο και να ρωτησετε ακριβως τι παιζει,ωστε να ξεδιαλυνω-ουμε το συνεφο της αμφιβολιας.

ολες οι επιλογες μου στηριζονται στο θρεντ αυτο και με βαση τα κριτηρια που ειπατε,οποτε ως αγοραστης δεν εχω ιδεα απο μαρκες και ξαναζητω την γνωμη σας αν η ηλιοφαν πληρει τα χαρακτηριστικα που αναφερετε.αν οχι περιμενω και αλλες μαρκες που πληρουν τα χαρακτηριστικα,εκτος απο megasun και hliosak που νομιζω οτι πληρουν κ με εχετε καλυψει με την ενημερωση της.

στην περιπτωση του μεσου ηλιακου θελω να ακουσω την αποψη σου και τι μαρκα προτεινεις.και επειδη το ζηταω εγω δεν θα σου πει κανεις οτι κανεις marketing (αυτο παει σε ολους) :)

και κατι τελευταιο.δεν χρειαζεται νομιζω να τρεχουμε σε pm απο τη στιγμη που καποιος μπορει να προτεινει με σωστα επιχειρηματα την επιλογη του.αυτο μπορει να γινει και μεσα απο την εμπειρια του,γιατι πιστευω οτι μπορει να υπαρξουν ηλιακοι που δεν ακουγονται(οπως υπαρχουν κ ανωνυμες ηλεκτρικες συσκευες)που αποδιδουν στο μεγιστο και επι περισσοτερων χρονων,και το αντιστροφο.

αναφερω μια περιπτωση μιας φιλης που εχει ηλιακο(δεν γραφει μαρκα) 35χρονια με κατακορυφο καζανι(προφανως γαλβανιζε),με σπασμενο συλλεκτη που εχει μαυρες σωληνες μεσα και ομως εχουν νερο ολη τη μερα!ειναι να αναρωτιεσαι....

Λοιπόν φίλε gponiris, ας τα πάρουμε ένα- ένα.

Καταρχήν δεν κατατάσσω τον εαυτό μου στους ειδικούς του θερμοσίφωνα, λέω την άποψή μου από τις γνώσεις που έχω αποκομίσει και εγώ μέσω του internet και μέσω της έρευνας αγοράς που είχα κάνει όταν ήθελα να αγοράσω ηλιακό (πήγα σε κάποιες εκθέσεις και στα μαγαζιά της περιοχής μου). Οπότε για τις συμβουλές μου: "use them at your own risk". Για το μόνο που μπορώ να σε διαβεβαιώσω είναι ότι δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να σε πείσω να αγοράσεις κάποια συγκεκριμένη μάρκα.

Πάμε στην υποψήφια επιλογή σου τώρα:

α. Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι είναι το τιτάνιο: Είναι όλος ο κάδος από έλασμα τιτανίου; Έχει μόνο επικάλυψη τιτανίου, και αν ναι τι υλικό είναι η βάση; Αυτή την επιλογή δεν την είχα εγώ όταν έψαχνα, οπότε δεν την ξέρω, και sorry, αλλά δεν καίγομαι και τόσο πολύ για να μάθω ώστε να κάθομαι τώρα να παίρνω τηλέφωνα στα εργοστάσια.

β. Την εταιρεία ΗΛΙΟΦΑΝ ή Αγγελόπουλος αε ή όπως τη λένε, δεν την ξέρω και από το site τους δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχει εργοστάσιο παραγωγής. Δηλαδή εννοώ ότι δεν ξέρω αν παίρνει πρώτες ύλες πχ ελάσματα μετάλλου και σωλήνες και τα κάνει θερμοσίφωνες ή παίρνει έτοιμους κάδους και συλλέκτες και τους συναρμολογεί σε θερμοσίφωνα. Δεν ξέρω αν έχει και πολύ σημασία αυτό βέβαια, αν το κάθε υλικό συνοδεύεται από τα πιστοποιητικά απόδοσης που έχουν αναφερθεί πιο πριν, αλλά καλό είναι να ξέρουμε τι παίρνουμε.

Σχετικά με τη δική μου επιλογή, ποια ήταν, και τους λόγους , τα έχω αναφέρει και θέσει προς συζήτηση πριν καταλήξω, οπότε τους συνοψίζω και εδώ:

Ξεκίνησα από το βασικότερο κατά τη γνώμη μου κομμάτι που είναι το βαρέλι, γιατί αυτό καθορίζει την αντοχή στο χρόνο:

Είχα να διαλέξω μεταξύ glass, ανοξείδωτο και χάλκινο. Οι τιμές μεταξύ ανοξείδωτου και χάλκινου είναι παρεμφερείς ενώ το glass ήταν γύρω στα 200€ φθηνότερο.

Κατέληξα στο χάλκινο, γιατί:

1. Ο λόγος που τρυπάνε κυρίως τα δοχεία είναι η ηλεκτρολυτική διάβρωση, καθώς επειδή μέσω του νερού δημιουργείται ηλεκτρολυτικό κελί με διαφορετικά μέταλλα, και το πιο ηλεκτροθετικό φθείρεται. Ο σίδηρος είναι πιο ηλεκτροθετικός από το χαλκό που υπάρχει στις σωληνώσεις της ύδρευσης και του συλλέκτη με αποτέλεσμα να διαβρώνεται. Για αυτό το λόγο οι κατασκευταστές προσθέτουν ανόδιο (μια ράβδο) μαγνησίου, που είναι πιο ηλεκτροθετικός από το σίδηρο και έτσι "θυσιάζεται " αυτή αντί του σιδήρου. Αναπόφευκτα όμως και ο σίδηρος έχει κάποιες απώλειες, και ειδικά στην περίπτωση που ξεχάσουμε να αλλάξουμε ανόδιο. Επιπλέον όταν καταστρέφεται στο μαγνήσιο, δημιουργούνται ρινίσματα που καταλήγουν στη βρύση.

Επίσης, το ίδιο συμβαίνει και από την εξωτερική πλευρά του δοχείου του νερού, όπου κυκλοφορεί το υγρό του εσωτερικού κυκλώματος (μεταξύ δοχείου νερού και μανδύα). Το βαρέλι μπορεί να τρυπήσει από έξω προς τα μέσα, ή προς τα έξω από την πλευρά του μανδύα. Εκεί μάλιστα δεν υπάρχουν ούτε προστατευτικές επικαλύψεις ούτε ανόδιο. Για αυτό το λόγο, πρέπει το υγρό του εσωτερικού κυκλώματος να αλλάζεται συχνά για να έχει συγκεκριμένο ph. Με το χαλκό, λύνονται όλα αυτά τα θέματα γιατί το νερό κυκλοφορεί συνέχεια σε χάλκινα μέσα.

2. Πέρα από την ηλεκτρολυτική διάβρωση, τα μέταλλα υποφέρουν και από οξείδωση. Δηλαδή άτομα οξυγόνου από το νερό ενώνονται μαζί τους και δημιουργούν οξείδια (σκουριά) που στη συνέχεια αποκολλούνται από το μέταλλο και το αδυνατίζουν μέχρι να τρυπήσει αλλά και καταλήγουν στη βρύση. Το ανοξείδωτο αν και αντέχει πολύ σε αυτό, δεν είναι τελείως άτρωτο, γι αυτό κάποια στιγμή χαλάει. Ο χαλκός, αντίθετα οξειδώνεται επιφανειακά, δημιουργώντας ένα πράσινο λεπτό στρώμα, που όμως δεν αποκολλάται και προστατεύει το υπόλοιπο μέταλλο (φαινόμενο παθητικοποίησης).

Υπάρχουν διάφορες ενστάσεις εδώ για το αν είναι επικίνδυνο για την υγεία αυτό το στρώμα. Αν είναι, τότε έχουμε όλοι πρόβλημα γιατί οι σωλήνες των σπιτιών είναι επίσης χάλκινες. Επίσης, οι χάλκινοι θερμοσίφωνες έχουν πιστοποιητικά ότι είναι κατάλληλοι για χρήση σε κυκλώματα πόσιμου νερού, και στο κάτω κάτω δεν πίνουμε συνήθως ζεστό νερό.

Σχετικά με το glass, η λαμαρίνα του είναι πολύ υποδεέστερη από το ανοξείδωτο (ο D.PAT εξηγεί πιο πριν) αλλά δεν έρχεται σε επαφή με το νερό λόγω της επισμάλτωσης (από τη μέσα μεριά). Εκτιμώ όμως ότι με τους κύκλους θερμικών διαστολών - συστολών η επικάλυψη που είναι ψαθυρό υλικό ρηγματώνεται και περνάει μέσα το νερό. Δεν είμαι 100% σίγουρος για αυτό το μηχανισμό γιατί δεν έχω δει κανένα τρύπιο βαρέλι, είναι η εκτίμησή μου σαν μηχανικός. Πάντως αποδεδειγμένα, τα glass έχουν τη μικρότερη διάρκεια ζωής.

Αυτά ήταν οι βασικότεροι λόγοι που με έκαναν να επιλέξω χάλκινο: Ότι δηλαδή αναμένω να έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και ότι δε θέλει αλλαγή ανοδίου ή εξειδικευμένη συντήρηση. Μόνο συμπλήρωμα με αντιψυκτικό κάθε δυο χρόνια.

Αφού κατέληξα στον τύπο του βαρελιού, οι επιλογές μου μειώθηκαν πολύ. Αποφάσισα να πάρω επιλεκτικό συλλέκτη για ταχύτερη απόδοση και καλύτερη αισθητική. Πρόσεξα να έχει τα σχετικά πιστοποιητικά και το solar keymark, που είναι υποχρεωτικό στη ΕΕ νομίζω από του χρόνου, αλλά κάποιοι το έχουν ήδη.

Τελικά κατέληξα στη μάρκα Sonne, γιατί:

α. Είχε όλες τις σχετικές πιστοποιήσεις

β. έμαθα ότι έχει εργοστάσιο κατασκευής

γ. δεν ήταν ακριβή (1150€ τα 160λιτρα, 3πλης)

δ. Έχει μια πιο σοφιστικέ σερμπατίνα για το 3πλης που έχει καλύτερη απόδοση

ε. είχε αντιπρόσωπο στην περιοχή μου, και μάλιστα τον πιο σοβαρό και ενημερωμένο πωλητή, που δεν προσπαθούσε να με κοροϊδέψει.

στ. ρώτησα κάποιον από αυτό το θρεντ που τον είχε βάλει πριν 2 χρόνια και μου είπε ότι είναι ευχαριστημένος

ζ. βλέπω πολλούς ίδιους στις ταράτσες της περιοχής μου.

η. Δίνει 50 χρόνια εγγύηση χωρίς να απαιτεί να αναλαμβάνει τα service.

Ελπίζω να βοήθησα, και επαναλαμβάνω ότι απλώς κάνω γνωστό το δικό μου σκεπτικό που ακολούθησα για την αγορά, ίσως να υπάρχει και καλύτερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρα σας.

Μια ερώτηση στα γρήγορα....

Ποια η άποψη σας για τον EL-200 SOL-TECH/3,6

Πως τον συγκρίνεται με τον sonne τον χάλκινο?

http://www.elco.gr/index.php/gr/contents/default/section/sunheaters/cnt/solar4.html

http://climahellas.gr/shop/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=67&category_id=88&option=com_virtuemart&Itemid=1

Επεξ/σία από konstantinosGT

naive επικροτω το σκεπτικο σου γιατι ακολουθαει την γενικη και ειδικη κλιμακα.πολυ σωστος προσανατολισμος για την επιλογη που εκανες.αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι εχουν βαση ολα αυτα που περιγραφεις,οποτε δεν συγκρινουμε εναν σχετικο με ασχετο θερμοσιφωνα(στη συγκεκριμενη περιπτωση σοννε εναντι ηλιοφαν για πολλους τεχνικους λογους),και στην τιμη που αναφερεις βρισκεις εναν glass ή ιnoχ.

εν ολιγοις ο χαλκινος ειναι...το μελλον!η αποδοση του ειναι καλη μεχρι τωρα?και αν επιτρεπεται σε ποια περιοχη εισαι?

εχω βγαλει τα ματια μου!

διαβασα ολες τις σελιδες!!!!!

να συνεισφερω στην συζητηση λεγοντας οτι πριν κανα 2 μερες πηρα την Ηλιοφαν τηλεφωνο εχοντας δει την διαφημιση της στην σιτυ πρες

για τον http://www.agelopoulos.gr/eshop/product_info.php?cPath=22_60&products_id=140

μου εδωσαν τιμη 1255 ευρω αν πληρωσω μετρητοις

μου ειπαν επισης οτι το καζανι ειναι απο τιτανιο που σαν υλικο ειναι ανθεκτικο και καταλληλο για τον ανθρωπο αφου απο αυτο κατασκευαζονται και τα χειρουργικα εργαλεια

δεν κρινω τα λεγομενα τους-απλα μεταφερω τι μου ειπαν και περιμενω τη γνωμη σας

Γεια χαρα σας.

Μια ερώτηση στα γρήγορα....

Ποια η άποψη σας για τον EL-200 SOL-TECH/3,6

Πως τον συγκρίνεται με τον sonne τον χάλκινο?

http://www.elco.gr/index.php/gr/cont...nt/solar4.html

http://climahellas.gr/shop/index.php...emart&Itemid=1

φιλε konstantinosGT ειμαι ασχετος με το θεμα αλλα προσπαθω να κρινω με τα κριτηρια που εχουν βαλει σε αυτο το θεμα πιο ειδικοι απο μενα στις πρωτες σελιδες γιατ τον ΕLKO το σαιτ αναφερει οτι εχει "Μόνωση από διογκωμένη οικολογική πολυουρεθάνη κλειστών κυψελών πάχους τουλάχιστον 40mm και πυκνότητας 42kg/m3 " ενω στις πρωτες σελιδες εδω λενε η μονωση να ειναι απο 6εκ και πανω και τα 5 χρονια μου φαινονται λιγα, τωρα για τον αλλο στις προηγουμενες σελιδες σε αυτο το θεμα αναφερουν καποιοι οτι το εχουν βαλει και ειναι ικανοποιημενοι και ενας που τον εχει μερικα χρονια οτι του τρυπησε 2 φορες το πηρε η εταιρεια για κολλημα και έμεινε 1 μηνα χωρις ηλιακο γιατι η εγγυηση δεν λεει αντικατασταση αλλα επισκευη. Μακαρι να πει τη γνωμη του και κανενας πολυ ποιο ειδικος απο μενα να δουμε τι λεει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
....

μου ειπαν επισης οτι το καζανι ειναι απο τιτανιο που σαν υλικο ειναι ανθεκτικο και καταλληλο για τον ανθρωπο αφου απο αυτο κατασκευαζονται και τα χειρουργικα εργαλεια

Ξαναλέω ότι δεν έχω γνώση για το τιτάνιο στα boilers και για αυτό δεν το συμπεριέλαβα.

Σαν υλικό το τιτάνιο πάντως έχει πάρα πολύ καλές ιδιότητες. Παθητικοποιείται όπως ο χαλκός και το ανοξείδωτο, επιδεικνύοντας πάρα πολύ μεγάλη αντοχή στην οξείδωση και σχηματίζοντας λεπτό φιλμ οξειδίου στην επιφάνειά του, που δε διακρίνεται (όπως το αλουμίνιο).

Χρησιμοποιείται στην ιατρική γιατί εκτός από την αντοχή του στη διάβρωση, παρουσιάζει και συμβατότητα με τον ανθρώπινο οργανισμό. Έχει επίσης πολύ καλές μηχανικές ιδιότητες, στο μισό περίπου βάρος από το σίδηρο.

Σημειώνεται βέβαια ότι και αυτό υπόκειται σε ηλεκτρολυτική διάβρωση, όπως όλα τα μέταλλα όταν βρεθεί σε ηλεκτρολυτικό κελί με χαλκό, και χρειάζεται ανόδιο μαγνησίου.

Σαν υλικο όμως είναι πολύ ακριβό και με πολύ δύσκολη κατεργασία. Αμφιβάλλω αν υπάρχουν πολλές βιομηχανίες στην Ελλάδα που να έχουν εξοπλισμό να το κάνουν.

Για αυτό, αμφιβάλλω ότι τα βαρέλια είναι κατασκευασμένα από έλασμα τιτανίου και μάλιστα σε αυτά τα επίπεδα τιμής, ίσως να πρόκειται για επικάλυψη. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για να εκφέρω απόψη.

Επεξ/σία από naive

Καλημέρα, τελικά βρέθηκα χθές στην έκθεση ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΗΠΟΣ στο πρωην ανατολικο αεροδρομιο και εκεί ήταν τρείς εταιρείες με ηλιακούς θερμοσίφωνες. Αρχικά είδα τον χάλκινο σε ένα περίπτερο ΜΙΤΣΟΥΜΠΙΣΙ και δεν με έπεισε η κατασκευή του. Ήταν με το καζάνι να ακουμπάει στην βάση. (χωρίς να βιδώνεται) Ο συλλέκτης επιλλεκτικός αλλά φτηνή κατασκευή, και η τιμή 1250 ευρώ. Μάλιστα μου είπαν με 1250 ευρώ στην ταράτσα σου (200λιτρα) και δεν χρειάζεται να κάνεις ποτέ service. Απο την κουβέντα μας όμως καταλήξαμε ότι χρειάζεται αλλάγή του αντιψυκτικού κάθε 2 χρόνια και αυτό το κάνει εξουσιοδοτημένος τεχνικός τους!!! Η εγγύηση καλύπτει μόνο διάβρωση στο καζάνι. Με λίγα λόγια πουλάνε ένα ηλιακό χάλκινο με 50 χρόνια εγγύηση μόνο κατά της διάβρωσης χωρίς να χρειάζεται service αλλά με την προυπόθεση να αλλάζεις αντιψυκτικό κάθε 2 χρόνια πληρώνοντας.!!! ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΑΝ. Το άλλο ηλιακό που είδα ήταν μια ερμαφρόδιτη κατάσταση λεγόταν SOLARPLUS και έδινε τα 200 λίτρα 1150 ευρώ με τοποθέτηση και εγγύηση εφ' όρου ζωής αλλά στο προσπέκτους έγραφε 20 χρόνια!!! Ο πωλητής καιγόταν να του δώσω 50 ευρώ να μην χάσω την προσφορά. ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ. Στην ίδια έκθεση είδα και την ΗΛΙΟΦΑΝ είχαν περίπου 30 ηλιακά στημένα και πάνω απο 10 πωλητές. Ομολογώ ότι εντυπωσιάστικα απο την κατασκευή που δεν έμοιαζε ε ότι έχω δεί μέχρι τώρα. Είναι με μπλέ συλλέκτες τιτανίου και μπλέ προφίλ αλουμινίου περιμετρικά το οποίο είναι ανοδειομένο. Το καζάνι βιδώνεται στην βάση που μου εξήγησαν ότι είναι σε σχήμα Π για να μην τσακίζει απο το βάρος. Το καζάνι γράφει επάνω στην λαμαρίνα ΗΛΙΟΦΑΝ (πράγμα το οποιο με κάνει να πιστεύω ότι μόνο φασόν δεν είναι) Μου έδειξαν όλα τα πιστοποιητικά και την εγγύηση η οποία δεν σε υποχρεώνει για service απο δικό τους συνεργελιο αλλά απο αδειούχο υδραυλικο. Η τιμή που μου έδωσαν για 200 λίτρα είναι 1250 για μετρητοίς (με 30%) έκπτωση. Εναλλακτικά μου πρότειναν και το ανοξείδωτο ηλιακό με 1200 ευρώ και 10 ετή εγγύηση. (αυτό έχει 1400 και κάνουν 200 ευρώ έκπτωση) Δεν έδωσα προκαταβολή γιατί δεν συνιθίζω να παραγγέλνω εν' θερμό αλλά ομολογώ ότι με έπεισαν. Άλλωστε ήταν μεσα στις αρχικές επιλογές μου. Λογικά θα παραγγείλω το ΗΛΙΟΦΑΝ με τα 1250 ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα. Ελπίζω να βοήθησα με τις πληροφορίες που μάζεψα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω μείνει χωρις θερμοσίφωνα απο χθες το βράδυ μιας που ο ηλεκτρικός τρύπησε....

Θέλω ένα 200άρι κοντά στα 1400 ευρώ (αγορά).

Σήμερα θα πάρω κανα 2 τεχνικούς για να μου δώσουν προσφορά εγκατάστασης.

6όροφη πολυκατοικία και μένω 4ο.

Οι σωληνώσεις θα κατέβουν απο το φωταγωγό.

Αν έχετε να μου προτείνετε κατάστημα για αγορά και τεχνικό δεν θα με χαλούσε.

Μένω κέντρο αθηνα.

Βοηθήστε.

Πρέπει να πάρω τηλ για σήμερα και να αποφασίσω γρήγορα!!!!!!!!!!

---------- Προσθήκη στις 10:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:41 ----------

Η τιμή που μου έδωσαν για 200 λίτρα είναι 1250 για μετρητοίς (με 30%) έκπτωση. Εναλλακτικά μου πρότειναν και το ανοξείδωτο ηλιακό με 1200 ευρώ και 10 ετή εγγύηση. (αυτό έχει 1400 και κάνουν 200 ευρώ έκπτωση) Δεν έδωσα προκαταβολή γιατί δεν συνιθίζω να παραγγέλνω εν' θερμό αλλά ομολογώ ότι με έπεισαν. Άλλωστε ήταν μεσα στις αρχικές επιλογές μου. Λογικά θα παραγγείλω το ΗΛΙΟΦΑΝ με τα 1250 ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα. Ελπίζω να βοήθησα με τις πληροφορίες που μάζεψα.

Για ποια μοντέλα μιλάς.

Οι τιμές αυτες για να τις πάρω είναι μονο απο την έκθεση η μπορώ να το κανονίσω και τηέφωνικά?

Λογικά δεν συμπεριλαμβάνονται μεταφορικά κ τοποθέτηση ε?

Επεξ/σία από konstantinosGT

Για ποια μοντέλα μιλάς.

Οι τιμές αυτες για να τις πάρω είναι μονο απο την έκθεση η μπορώ να το κανονίσω και τηέφωνικά?

Λογικά δεν συμπεριλαμβάνονται μεταφορικά κ τοποθέτηση ε?

Συγνώμη δεν είμουν εμπεριστατωμένος. Οι τιμές είναι με μεταφορά και τοποθέτηση. Οι τιμές τους με το 30% έκπτωση είναι μέχρι 31 Μαιου. http://www.agelopoulos.gr

καλημέρα σε όλους

είναι απορίας άξιο πως forum με καθαρά τεχνική κατεύθυνση όπως αυτό, όπου όλοι θα μπορούσαμε να εκθέσουμε γνώσεις και απόψεις χωρίς "φόβο και πάθος", καταλήγει να δημιουργεί εντάσεις και αντιπαραθέσεις. υποτίθεται πως όλοι βρικσκόμαστε εδώ για βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε. μάλλον θα φταίει αυτός ο αψύς μας χαρακτήρας. το μεσογειακό μας ταπεραμέντο.

επειδή δεν θα ήθελα να εμπλακώ σε καμιά αντιπαράθεση αλλά από την άλλη δεν θέλω να μην "καταθέσω" 2-3 στοιχεία τα οποία γνωρίζω ή αισθάνομαι θα πω τα εξής:

όποιος ξέρει η έχει γυαλί σε ηλιακό (ή ακόμα και ηλεκτρικό) θερμοσίφωνα τον παρακαλώ πολύ να με καλέσει να το δω να μου φύγει το μαράζι. αλλά είμαι λίγο απαιτητικός. θέλω γυαλί γυαλί. όχι "επιυάλωση", "υαλώδες φινίρισμα", κλπ. όλες αυτές οι "υαλώσεις" θεωρώ ότι είναι υπεκφυγές για να καλυψουμε το γεγονός ότι τώρα δεν μπαίνει γυαλένιο γυαλί!!! όπως έμπαινε στη δεκαετία του 60 και 70 στους ηλεκτρικούς.

σχετικά με το τιτάνιο, μακαρίζω αυτούς που έχουν αγοράσει τέτοιο ηλιακό. και αυτό γιατί είναι πολύ άνετοι οικονομικά ή έπιασαν κάποιον έμπορο "κώτσο" και του το πήραν φθηνά.

παιδιά, το τιτάνιο είναι ένα πολύ ελαφρύ, ανθεκτικό κράμα. Το πήγε η nasa στο διάστημα και οι γιατροί στις...αρθρώσεις! ταυτόχρονα όμως πρόκειται και για ένα πολύ ακριβό κράμα. ένας ηλιακός που θα ήταν από τιτάνιο (αλήθεια γιατί χριεάζεται ένα ηλιακός να χρησιμοποιεί ελαφρύ κράμα???) θα ήταν πανάκριβος για τους περισσότερους από εμάς. δεν λέω ότι μας λένε ψέματα αλλά ίσως δεν μαθαίνουμε όλη την αλήθεια. ίσως το marketing να χρησιμοποιεί μια ωραία λέξη (γυαλί, τιτάνιο) προκειμένου να πετύχει το στόχο του.

και τελειώνοντας να πω ότι εγώ όταν ακούω το ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ προϊόν να μου δίνει εγγύηση εφ' όρου ζωής (ότι κι αν σημαίνει αυτό) ή για αρκετές δεκαετίες, "κουμπώνομαι". πείτε με καχύποπτο αλλά....

καλημέρα σε όλους

είναι απορίας άξιο πως forum με καθαρά τεχνική κατεύθυνση όπως αυτό, όπου όλοι θα μπορούσαμε να εκθέσουμε γνώσεις και απόψεις χωρίς "φόβο και πάθος", καταλήγει να δημιουργεί εντάσεις και αντιπαραθέσεις. υποτίθεται πως όλοι βρικσκόμαστε εδώ για βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε. μάλλον θα φταίει αυτός ο αψύς μας χαρακτήρας. το μεσογειακό μας ταπεραμέντο.

επειδή δεν θα ήθελα να εμπλακώ σε καμιά αντιπαράθεση αλλά από την άλλη δεν θέλω να μην "καταθέσω" 2-3 στοιχεία τα οποία γνωρίζω ή αισθάνομαι θα πω τα εξής:

όποιος ξέρει η έχει γυαλί σε ηλιακό (ή ακόμα και ηλεκτρικό) θερμοσίφωνα τον παρακαλώ πολύ να με καλέσει να το δω να μου φύγει το μαράζι. αλλά είμαι λίγο απαιτητικός. θέλω γυαλί γυαλί. όχι "επιυάλωση", "υαλώδες φινίρισμα", κλπ. όλες αυτές οι "υαλώσεις" θεωρώ ότι είναι υπεκφυγές για να καλυψουμε το γεγονός ότι τώρα δεν μπαίνει γυαλένιο γυαλί!!! όπως έμπαινε στη δεκαετία του 60 και 70 στους ηλεκτρικούς.

σχετικά με το τιτάνιο, μακαρίζω αυτούς που έχουν αγοράσει τέτοιο ηλιακό. και αυτό γιατί είναι πολύ άνετοι οικονομικά ή έπιασαν κάποιον έμπορο "κώτσο" και του το πήραν φθηνά.

παιδιά, το τιτάνιο είναι ένα πολύ ελαφρύ, ανθεκτικό κράμα. Το πήγε η nasa στο διάστημα και οι γιατροί στις...αρθρώσεις! ταυτόχρονα όμως πρόκειται και για ένα πολύ ακριβό κράμα. ένας ηλιακός που θα ήταν από τιτάνιο (αλήθεια γιατί χριεάζεται ένα ηλιακός να χρησιμοποιεί ελαφρύ κράμα???) θα ήταν πανάκριβος για τους περισσότερους από εμάς. δεν λέω ότι μας λένε ψέματα αλλά ίσως δεν μαθαίνουμε όλη την αλήθεια. ίσως το marketing να χρησιμοποιεί μια ωραία λέξη (γυαλί, τιτάνιο) προκειμένου να πετύχει το στόχο του.

και τελειώνοντας να πω ότι εγώ όταν ακούω το ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ προϊόν να μου δίνει εγγύηση εφ' όρου ζωής (ότι κι αν σημαίνει αυτό) ή για αρκετές δεκαετίες, "κουμπώνομαι". πείτε με καχύποπτο αλλά....

Επειδή υποψιασμένος χθές και γώ έκανα όλες αυτές τις ερωτήσεις στην ΗΛΙΟΦΑΝ, αυτό που κατάλαβα απο τον πωλητή είναι ότι δεν είναι ο κάδος απο τιτάνιο αλλά επικάλυψη τιτανίου εσωτερικά. Αυτό λογικά το κάνει να είναι ανθεκτικό. Ο συλλέκτης είναι κάτι παρόμοιο νομίζω και το χρησιμοποιούν ευρέως οι περισσότερες εταιρίες. (επιλεκτικος απο τιτάνιο) Όσον αφορά την εγγύηση, δεν μου είπαν ότι το ηλιακό δεν θα χαλάσει ποτε, αλλά ότι έχει μακριβιότητα σαν συσκευή και αν πάθει οτιδήποτε είναι υπεύθηνοι αυτοί να το αντικαταστήσουν η να το φτιάξουν τελος πάντων. Απο την άλλη μεριά το επέλεξα γιατί σε αυτή την τιμή παίζουν τα περισσότερα επώνυμα ηλιακά και αυτό μου έκανε "κλικ" ακόμα και στην εμφάνισή του. (Μην βιαστεί κάποιος να μου απαντήσει οτι ο ηλιακός δεν χρειάζεται να έχει καλή εμφάνιση, γιατί ακόμαι και η γυναίκα μου είπε, : το καλο πράγμα φαίνεται") Επειδή εναν ηλιακό τον επιλέγουμε για οικονομία και απόσβεση αλλά και καθαρότερο περιβάλλον (σε αυτο πολυ αμφιβάλλω να έχουμε συνείδηση) η τιμή που τον πήρα (γιατί μόλις εκανα την μεταφορά της προκαταβολής μέσω web) με κάνει να αισθάνομαι σίγουρος ακόμαι και 30 χρόνια να κρατήσει.

Μπορείτε να μου ευχηθείτε καλοριζικος λοιπον και θα ενημερώσω απο Πέμπτη που θα τον έχω στην ταράτσα μου. Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη αν κούρασα και να ευχαριστήσω για όσους βοήθησαν.

οπως ειπαν haris_216 και adiaforia ειναι επικαλυψη τιτανιου και οχι τιτανιο,γιατι θα επρεπε να κοστιζει 100000ε και οχι 1000 ο ηλιακος.επισης οταν λενε glass εννοουν οτι γινεται επισμαλτωση(οπως ειναι και οι ηλεκτρικες συσκευες εξωτερικα) και οχι οτι ειναι γυαλι.η εγγυση ειναι εργοστασιακη και δεν καλυπτει τις ηλεκτρικες αντιστασεις(ερωτηση μου:αληθεια τι μπορει να συμβει απο αυτο και ποσο θα κοστισει?).στο θεμα βαρελιου και ο χαλκος οξειδωνεται οπως καθε μεταλλο,και δεν ξερεις πραγματικα αν το ελασμα εσωτερικα του καδου εχει συγκοληθει,οποτε προτεινεται και το ανοδιο εκ των εσω του καδου,τουλαχιστον στα μοντελα της ηλιοφαν.τελος ο χαλκος δημιουργει πρασινιλα εκ των εσω που ειναι βλαβερο για την υγεια(εκει ηθελα να πω...και τα σπιτια που εχουν χαλκινες σωληνες υδρευσης ειναι μια χαρα?)

ολα αυτα απαντηθηκαν απο ΗΛΙΟΦΑΝ σημερα στις 1 δια τηλεφωνου.νομιζω οτι θα τεινω προς τα εκει τελικα,αλλα ειμαι δυσκολος πελατης ακομα κ θελω να το εξαντλησω :)

Εγω σε 30 λεπτά πάω να δω πλυσταριο αν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για τοποθέτηση και στα καπάκια κάνω παραγγελία ΗΛΙΟΦΑΝ TITANIUM 200 lt Δ.Ε EXTRA PLUS.

Ελπίζω να έχω τον προβλεπόμενο χώρο.

Μου είπαν οτι χρειαζεται να έχω ελεύθερο χώρο 2m*1.26m και όλα ΟΚ.

Ισχύει ή πιάνει περισσότερο χώρο?

Για πείτε τίποτα μην πληρώσω και τον βάλω στην πλάτη μου!!!!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...