mithrid Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 βρηκα εναν ELCO,επιλεκτικο,160λτ,σημερα σε προσφορα στα leroy merlin 750ε.αξιζει πιστευετε? επισης,θελω για 3ατομα ηλιακο και συμφωνα με τα λεγομενα εδω μεσα πρεπει να ψαξω για 2πλης ενεργειας,160λιτρα,επιλεκτικο blue tinox,double glass.καμια προταση?ειδα και την ηλιοσακ με τιμη 920ε,αλλα χρεωνει κ μεταφορικα. προτασεις εχουμε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jpaokx Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 βρηκα εναν ELCO,επιλεκτικο,160λτ,σημερα σε προσφορα στα leroy merlin 750ε.αξιζει πιστευετε?επισης,θελω για 3ατομα ηλιακο και συμφωνα με τα λεγομενα εδω μεσα πρεπει να ψαξω για 2πλης ενεργειας,160λιτρα,επιλεκτικο blue tinox,double glass.καμια προταση?ειδα και την ηλιοσακ με τιμη 920ε,αλλα χρεωνει κ μεταφορικα. προτασεις εχουμε? Οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ, εγω προτεινα την PIRSOL που ειναι στην Θεσσαλονίκη εδω και 30 χρονια και εχει συνεργασιες σε πολλα μερη. Αν θες να μαθεις περισσοτερα ρωτα με. Φιλε μου, εξαρταται τι θελεις και ποσα εισαι διατεθημενος να ξοδεψεις. Μη κοιταξεις μονο την τιμη μιας και μπορει να σου βγει ελλατωματικο και να χρειαστει να ξαναπληρωσεις. Απο πολλους ακουω για χαλκινους συλλεκτες. Απο προσωπικη εμπειρια, εγω προτεινω με πρεσσαριστο συλλεκτη που φτανει στους 90-94 βαθμους. Δες επισης τις εγγυησεις, τα μεταφορικα, την αποδοτικοτητα, την αντοχη του και τις αντιστοιχες πιστοποιησεις που εχει το καθε ηλιακο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kid Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 jpaokx εισαι επαγγελματίας του χώρου; Πάντως συμφωνώ στο ότι δεν πρέπει να κοιτάμε μονο την τιμή...διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ στους πρεσαριστους συλλέκτες...πρόκειται για μαύρη λαμαρίνα που σκουριάζει σε αντίθεση με το χαλκό που δε σκουριάζει και είναι θεωρητικά και πρακτικα αθάνατος απο σκουριά...και στην τελική ακόμα και αν τρυπήσει [πχ απο αστοχία υλικου] κολλιέται σε αντίθεση με τη μαυρη [σγουριασμένη] λαμαρίνα!!! Δεν είναι τυχαίο που η συντριπτική πλειοψηφία των κατασκευαστών προτιμουν το χαλκό. Ακόμα και ένας απλός εγκαταστάτης εύκολα θα σου πει...πόσους έχει πετάξει απο σκουρια... Και η υψηλή θερμοκρασία επιτυγχάνεται εύκολα με έναν ποιοτικό επιλεκτικο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ILIO Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 jpaokx εισαι επαγγελματίας του χώρου;Πάντως συμφωνώ στο ότι δεν πρέπει να κοιτάμε μονο την τιμή...διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ στους πρεσαριστους συλλέκτες...πρόκειται για μαύρη λαμαρίνα που σκουριάζει σε αντίθεση με το χαλκό που δε σκουριάζει και είναι θεωρητικά και πρακτικα αθάνατος απο σκουριά...και στην τελική ακόμα και αν τρυπήσει [πχ απο αστοχία υλικου] κολλιέται σε αντίθεση με τη μαυρη [σγουριασμένη] λαμαρίνα!!! Δεν είναι τυχαίο που η συντριπτική πλειοψηφία των κατασκευαστών προτιμουν το χαλκό. Ακόμα και ένας απλός εγκαταστάτης εύκολα θα σου πει...πόσους έχει πετάξει απο σκουρια... Και η υψηλή θερμοκρασία επιτυγχάνεται εύκολα με έναν ποιοτικό επιλεκτικο! Συμφωνώ απόλυτα με τον kid , οι πρεσσαριστοί συλλέκτες έχουν την χειρότερη αντοχή , έχω πετάξει πολλούς ακόμα και Καλπάκ , stibel eltron, δεν επισκευάζονται και οι επιλεκτικοί έχουν πολύ καλυτερη απόδοση και ασύγκριτα μεγαλύτερη αντοχή. ---------- Προσθήκη στις 19:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:39 ---------- Οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ, εγω προτεινα την PIRSOL που ειναι στην Θεσσαλονίκη εδω και 30 χρονια και εχει συνεργασιες σε πολλα μερη. Αν θες να μαθεις περισσοτερα ρωτα με.Φιλε μου, εξαρταται τι θελεις και ποσα εισαι διατεθημενος να ξοδεψεις. Μη κοιταξεις μονο την τιμη μιας και μπορει να σου βγει ελλατωματικο και να χρειαστει να ξαναπληρωσεις. Απο πολλους ακουω για χαλκινους συλλεκτες. Απο προσωπικη εμπειρια, εγω προτεινω με πρεσσαριστο συλλεκτη που φτανει στους 90-94 βαθμους. Δες επισης τις εγγυησεις, τα μεταφορικα, την αποδοτικοτητα, την αντοχη του και τις αντιστοιχες πιστοποιησεις που εχει το καθε ηλιακο. Στην Αθήνα τον ηλιακό που διαφημίζεις δεν τον έχω δει πουθενά, πολλοί μικροί κατασκευαστές είναι 30 χρόνια και αν δεν έχουν πιστοποιητικά , δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι καλοί απλά μπορεί να μην έχουν πάει να πιστοποιηθούν. Ο PIRSOL πάντως που προτείνεις, στο site του δεν λέει τίποτα για πιστοποιητικά ούτε από ΕΒΗΕ , ούτε ISO , ούτε CE , ούτε Keycert , ούτε cener , ούτε από Δημόκιτο , ούτε από ΕΛΟΤ, ούτε Ενεργιακή κλάση. Έχει κάτι από αυτά που μπορείς να τα βρείς αλλού εκτός site ή δεν το έψαξα καλά; Στην Θεσσαλονίκη τους δουλέυεις εσύ; Οι πρεσσαριστοί συλλέκτες από χαλυβδοέλασμα όπως θα σου πούν και πολλοί στο forum δεν έχουν καθόλου καλή φήμη. Αυτούς τους έχεις δουλέψει και η εμπειρία σου σου λέει ότι είναι είναι καλοί ή το λες μόνο για την απόδοση; Ελπίζω να μην σε ζάλισα με τις ερωτήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 (επεξεργασμένο) βρηκα εναν ELCO,επιλεκτικο,160λτ,σημερα σε προσφορα στα leroy merlin 750ε.αξιζει πιστευετε?επισης,θελω για 3ατομα ηλιακο και συμφωνα με τα λεγομενα εδω μεσα πρεπει να ψαξω για 2πλης ενεργειας,160λιτρα,επιλεκτικο blue tinox,double glass.καμια προταση?ειδα και την ηλιοσακ με τιμη 920ε,αλλα χρεωνει κ μεταφορικα. προτασεις εχουμε? Ο συλλέκτης blue tinox δεν είναι κατηγορία αλλά μάρκα. Υπάρχουν διάφοροι επιλεκτικοί συλλέκτες αντίστοιχοι. Προσωπικά δεν είμαι υπέρ ούτε του double glass, αλλά είναι μια από τις επιλογές. Πάντως στην αγορά είναι ο τύπος με τη μικρότερη εγγύηση (συνήθως δίνουν 5 χρόνια). Όσον αφορά το υλικό του συλλέκτη, εγώ κοίταξα για χάλκινο γιατί είναι όλο το σύστημά μου χάλκινο, οπότε βάζοντας άλλο μέταλλο θα είχα έντονη ηλεκτρολυτική διάβρωση σε αυτό. Τώρα που το νερό κυκλοφορεί μόνο σε χάλκινα μέσα (και στα δύο κυκλώματα), δε μπορεί να δημιουργηθεί ηλεκτρολυτικό κελί. Όλοι οι θερμοσίφωνες πάντως που είχα επιλέξει ως υποψήφιους για αγορά είχαν χάλκινους συλλέκτες. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του χαλκού είναι και η μεγάλη θερμική αγωγιμότητά του, οπότε μου κάνει εντύπωση που αναφέρεται ότι ο πρεσσαριστός πιάνει μεγαλύτερη απόδοση. Μου έκανε εντύπωση πάντως αυτό που είπε ο kid για την επισκευή με συγκόλληση του συλλέκτη.Μπορεί να γίνει επί τόπου (αποσυναρμολογώντας τον στην ταράτσα); Πόσο κοστίζει μια τέτοια επισκευή; Αξίζει σχετικά με την αγορά καινούργιου συλλέκτη; Επίσης, gponiris, λάβε υπόψη ότι η τοποθέτηση του ηλιακού θα στοιχίσει και 200-300 € επιπλέον, ανάλογα τη θέση του στην ταράτσα και αν θα είναι 2πλής ή 3πλής. ---------- Προσθήκη στις 23:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:41 ---------- Στην Αθήνα τον ηλιακό που διαφημίζεις δεν τον έχω δει πουθενά, πολλοί μικροί κατασκευαστές είναι 30 χρόνια και αν δεν έχουν πιστοποιητικά , δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι καλοί απλά μπορεί να μην έχουν πάει να πιστοποιηθούν. Ο PIRSOL πάντως που προτείνεις, στο site του δεν λέει τίποτα για πιστοποιητικά ούτε από ΕΒΗΕ , ούτε ISO , ούτε CE , ούτε Keycert , ούτε cener , ούτε από Δημόκιτο , ούτε από ΕΛΟΤ, ούτε Ενεργιακή κλάση Και μάλλον ούτε οι ίδιοι ξέρουν τι είναι όλα αυτά απ' ότι φαίνεται στο site τους Δεν έχω τίποτα με τη συγκεκριμένη μάρκα, άλλωστε πρώτη φορά την ακούω, αλλά μόνο συναισθηματικοί λόγοι θα μπορούσαν να με κάνουν να την προτιμήσω. Είναι προφανές ότι πρόκειται για μάντρα που κάνει μόνο φασόν συναρμολόγηση. No offense και κακώς αναφερόμαστε σε συγκεκριμένες μάρκες απλά επειδή το έφερε η κουβέντα. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2010 από naive Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mithrid Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 2πλης ενεργειας θα ειναι.η εγκατασταση του ηλιακου που θα καταληξω θα γινει απο τους υδραυλικους που κανουν αυτες τις μερες την ανακαινηση στο μπανιο μου,οποτε γλιτωνω την τοποθετηση. σκεφτομαι σοβαρα τον ηλιοσακ 160λιτρα μιας και ειναι κορυφη συμφωνα με τις προτεινομενες επιλογες των περισσοτερων. οι αναμονες που εβγαλαν οι υδραυλικοι για την ταρατσα ειναι απο πλαστικους (πολυ...κατι) σωληνες.πιστευετε οτι ειναι ιδανικοι για ηλιακο.εχω μια αμφιβολια αν κ μου ειπαν οτι κανουν τελεια τη δουλεια τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jpaokx Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Ξεκινω λοιπον: Αν και δεν ειμαι ο καταλληλος για να εξηγησω πολλα πραγματα, εχω συγγενεις/φιλους/γνωστους που ασχολουνται εκτενεστερα και πιο ειδικα σε τεχνικης και κατασκευαστικης φυσεως εδώ και δεκαετιες. Η εταιρια εδρευει στην θεσσαλονικη, οχι στην αθηνα και βρισκεται απο το 1979. Απλα συνεργαζεται με καποιους υδραυλικους απο εκει. Προμηθευει 2 τυπους: ειτε με χαλκινους (επιλεκτικους ή μη) ειτε πρεσσαριστους. Καλυτερη αποδοση οι χαλκινοι φυσικα και ΔΕΝ εχουν. Οι θερμοκρασιες που αγγιζει ειναι στους 80 βαθμους σε σχεση με τους πρεσσαριστους που φτανουν 90-94 βαθμους οπως ειπα. Η δε απορροφητικοτητα τους είναι εμφανεστερη τον χειμωνα, οπου τοτε καταλαβαινεις την αποδοση του ηλιακου. Τα χαλκινα αργουν να ζεστανουν σε σχεση με τα πρεσσαριστα που δεν εχουν τετοιο προβλημα. Η διαφορα τους παιδια στην αντοχη ειναι στο οτι το ενα (πρεσσαριστο) διαρκει 15 χρονια (υπό φυσιολογικες συνθηκες) και το αλλο 20 (δλδ στην αντοχη συμφωνω με εσας αλλα σιγα την διαφορα)! Καθομαι και διαβαζω για τις μετρησεις αναμεσα σε χαλκινα. Θα δειτε την διαφορα αναμεσα σε αυτους τους διαφορετικους τυπους, όχι αναμεσα σε επιλεκτικα!!! Στα χαλκινα πρεπει να εχεις και το νου σου καθε χρονο για να το συντηρεις με αντιψυκτικο σε σχεση με τα πρεσσαριστα που αντεχουν στο κρυο. Οσο για την σκουρια, πιανει με την υγρασια πολυ ευκολα. Δεν ξερω τι μονωση ειχαν αυτα που δουλεψατε αλλα αυτα που πουλα η εν λογω εταιρια στα τοσα χρονια δεν ειχε ποτε προβλημα παρα μονο σε τρυπηματα σε χαλκινα ή σε σπασιμο στο τζαμι, δλδ μικρης σημασιας ζημιες που υπηρχαν ειτε κολληματα ειτε μικρες αντικαταστασεις. Δεν ξερω με ποιες εταιριες εχετε δουλεψει αλλα ολα ειναι θεμα αξιοπιστιας και διαχρονικοτητας. Οι υπολοιπες εταιριες ειτε καταρεουν ειτε κρατανε και οσες κρατανε ειναι λογω της σωστης τοποθετησης, ποιοτητας και εξυπηρετησης. Οσον αφορα τις πιστοποιησεις, εχουν πιστοποιηση τα boiler με το CE και οι συλλεκτες με ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ", ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΝ 12975-2/ISO 9806-1,ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17025. Όσον αφορα την εγγυηση, θα ειδατε στο site (υποθετω) οτι παρεχεται 5 χρονια εγγυηση. Νομιζω πως ημουν πολυ σαφης στις ερωτησεις σας. Ρε naive, εσενα το προβλημα σου ποιο είναι δλδ? Γιατι αυτό το μενος? Τι παει να πει για συναισθηματικους λογους? Δεν καταλαβα καλα. Δηλαδη τωρα που εξηγησα τις πιστοποποιησεις, λυθηκαν οι δυσανασχετησεις σου? Αν εχεις ακομα αποριες, παρτους τηλεφωνο. Μη μας ζαλιζεις. Παρεπιμπτοντως (μιας και το εφερε η κουβεντα), η PIRSOL το ’80 ηταν η καλυτερη εταιρια στον Δημοκριτο. Το 80 υπηρχαν μονο 3 εταιριες: 2 από την βορεια ελλαδα και μια από την αθηνα. Οσο για το ΕΒΗΕ είναι σαν το Πασοκ, αν καταλαβαινεις τι εννοω (κομματοσκυλα). Μη λεμε ο,τι μας κατεβει για τις πιστοποιησεις… Και αν θελει κανεις περισσοτερα χαρακτηριστικα σε θεματα αποδοσεως, ας με ρωτησει ο οποιοσδηποτε. Δεν θελω να προκαλεσω αλλα από τον naïve κατεληξα με αυτόν τον τροπo. Οι υπολοιποι ειχαν καλες τοποθετησεις για διαλογο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jon11 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Πρώτα από όλα χαίρομαι που σας βρήκα Έχω έναν καυστήρα Saturn o ποιο μικρός σε θερμίδες ατομικός ο όποιος έχει και παροχή ζεστού νερού με εσωτερική serpatina ,παρέχει ανεξάρτητα ζεστό νερό από την θέρμανση η και μαζί. Η μέση κατανάλωση πετρελαίου είναι 2 litra την ώρα και θέλω να με συμβουλέψετε αν συνέφερε να βάλω ηλιακό διπλής η τριπλής ενεργείας σημειωτέων ότι η απόσταση ηλιακού και καυστήρα είναι περίπου 10-15 μέτρα. Έχω καταλήξει μετά από έρευνα σε pyramis 160l-elco -calpac-maltezo-sonnie Ευχαριστώ εκ τον προτέρων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adiaforia Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Αγορασα καινούριο σπίτι και δεν έχει ηλιακό. Ο κατασκευαστής μου είπε ότι δεν χρειάζεται γιατί έχει βάλει μπόιλερ και το διαμέρισμα είναι στον πρώτο όροφο. (επταόροφη πολυκατοικία) Στο πατρικό μου είχαμε ηλιακό όμως εδώ και 20 χρόνια και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς ηλιακό. Ποια η αποψή σας? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Ρε naive, εσενα το προβλημα σου ποιο είναι δλδ? Γιατι αυτό το μενος? Τι παει να πει για συναισθηματικους λογους? Δεν καταλαβα καλα. Δηλαδη τωρα που εξηγησα τις πιστοποποιησεις, λυθηκαν οι δυσανασχετησεις σου? Αν εχεις ακομα αποριες, παρτους τηλεφωνο. Μη μας ζαλιζεις. Παρεπιμπτοντως (μιας και το εφερε η κουβεντα), η PIRSOL το ’80 ηταν η καλυτερη εταιρια στον Δημοκριτο. Το 80 υπηρχαν μονο 3 εταιριες: 2 από την βορεια ελλαδα και μια από την αθηνα. Οσο για το ΕΒΗΕ είναι σαν το Πασοκ, αν καταλαβαινεις τι εννοω (κομματοσκυλα). Μη λεμε ο,τι μας κατεβει για τις πιστοποιησεις… Και αν θελει κανεις περισσοτερα χαρακτηριστικα σε θεματα αποδοσεως, ας με ρωτησει ο οποιοσδηποτε. Δεν θελω να προκαλεσω αλλα από τον naïve κατεληξα με αυτόν τον τροπo. Οι υπολοιποι ειχαν καλες τοποθετησεις για διαλογο. Μένος βλέπω μόνο από τη πλευρά σου, και δε σου ζήτησε κανείς να κάνεις το δικηγόρο της συγκεκριμένης εταιρείας, το ότι το κάνεις με τόσο πάθος ίσως να σημαίνει και κάτι παραπάνω από αγνές προθέσεις να ενημερώσεις τους συμφορουμίτες. Και με "ρε" σε παρακαλώ να ξεκινάς όταν απευθύνεσαι στους κολλητούς σου. "Συναισθηματικοί λόγοι" σημαίνει ότι την εταιρεία την έχει ο πατέρας μου, ο κολλητός μου, γουστάρω της εταιρείες της βόρειας Ελλάδας, κλπ. Την παρομοίωση για την ΕΒΗΕ δεν την καταλαβαίνω, ούτε γνωρίζω περισσότερα από όσα αναφέρουν στο site τους. Μέσα σε αυτά πάντως, λένε ότι για να είσαι μέλος πρέπει να έχεις εργοστάσιο κατασκευής. ---------- Προσθήκη στις 10:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:22 ---------- Αγορασα καινούριο σπίτι και δεν έχει ηλιακό. Ο κατασκευαστής μου είπε ότι δεν χρειάζεται γιατί έχει βάλει μπόιλερ και το διαμέρισμα είναι στον πρώτο όροφο. (επταόροφη πολυκατοικία) Στο πατρικό μου είχαμε ηλιακό όμως εδώ και 20 χρόνια και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς ηλιακό. Ποια η αποψή σας? Έξι όροφοι είναι μεγάλη απόσταση, θα αργεί πολύ να φτάσει το νερό. Από τη στιγμή που έχεις μπόιλερ, και εγώ είμαι υπέρ του να μη βάλεις ηλιακό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adiaforia Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Μένος βλέπω μόνο από τη πλευρά σου, και δε σου ζήτησε κανείς να κάνεις το δικηγόρο της συγκεκριμένης εταιρείας, το ότι το κάνεις με τόσο πάθος ίσως να σημαίνει και κάτι παραπάνω από αγνές προθέσεις να ενημερώσεις τους συμφορουμίτες. Και με "ρε" σε παρακαλώ να ξεκινάς όταν απευθύνεσαι στους κολλητούς σου."Συναισθηματικοί λόγοι" σημαίνει ότι την εταιρεία την έχει ο πατέρας μου, ο κολλητός μου, γουστάρω της εταιρείες της βόρειας Ελλάδας, κλπ. Την παρομοίωση για την ΕΒΗΕ δεν την καταλαβαίνω, ούτε γνωρίζω περισσότερα από όσα αναφέρουν στο site τους. Μέσα σε αυτά πάντως, λένε ότι για να είσαι μέλος πρέπει να έχεις εργοστάσιο κατασκευής. ---------- Προσθήκη στις 10:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:22 ---------- Έξι όροφοι είναι μεγάλη απόσταση, θα αργεί πολύ να φτάσει το νερό. Από τη στιγμή που έχεις μπόιλερ, και εγώ είμαι υπέρ του να μη βάλεις ηλιακό. Ναι αλλά όπως με έχουν ενημερώσει αν βάλω λίγο μεγαλύτερης απόδοσης ηλιακό το πρόβλημα των οροφων ξεπερνιέται κάπως. Δηλαδή προτιμώ να περιμένω λίγο να ερθει το ζεστο νερο παρά να πληρώνω ΔΕΗ. Υπάρχει κανείς με παρόμοια εμπειρία? Να έχει δηλαδή σπίτι πρώτου δευτέρου ορόφου σε μεγάλη οικοδομή? Όσο για τον ηλιακό σκέφτομαι να πάρω τον ίδιο που είχαμε στο πατρικό μου. Εχει βελτιωθεί και αρκετά απο τότε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 (επεξεργασμένο) Ναι αλλά όπως με έχουν ενημερώσει αν βάλω λίγο μεγαλύτερης απόδοσης ηλιακό το πρόβλημα των οροφων ξεπερνιέται κάπως. Δηλαδή προτιμώ να περιμένω λίγο να ερθει το ζεστο νερο παρά να πληρώνω ΔΕΗ. Υπάρχει κανείς με παρόμοια εμπειρία? Να έχει δηλαδή σπίτι πρώτου δευτέρου ορόφου σε μεγάλη οικοδομή? Όσο για τον ηλιακό σκέφτομαι να πάρω τον ίδιο που είχαμε στο πατρικό μου. Εχει βελτιωθεί και αρκετά απο τότε. Δεν είναι θέμα απόδοσης, αλλά χωρητικότητας, αφού θα πηγαίνει αρκετό νερό χαμένο επειδή θα μένει να κρυώνει στις σωληνώσεις ανάμεσα στον ηλιακό και τη βρύση. Από ένα πρόχειρο υπολογισμό που έκανα, αυτό το νερό θα είναι γύρω στα 5 λίτρα. Υπολόγισε λοιπόν ότι θα πετάς τόσο νερό όταν όταν ανοίγεις τη βρύση του ζεστού μετά από ώρα από την προηγούμενη φορά, ενώ μπορείς να μετρήσεις και τη χρονική καθυστέρηση περιμένοντας να γεμίσει ένα 5-λιτρο δοχείο. Αν αυτά δεν αναχαιτίζουν την οικονομία και την ευκολία που προσφέρει ο ηλιακός, προχώρα. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2010 από naive Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adiaforia Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δεν είναι θέμα απόδοσης, αλλά χωρητικότητας, αφού θα πηγαίνει αρκετό νερό χαμένο επειδή θα μένει να κρυώνει στις σωληνώσεις ανάμεσα στον ηλιακό και τη βρύση. Από ένα πρόχειρο υπολογισμό που έκανα, αυτό το νερό θα είναι γύρω στα 5 λίτρα. Υπολόγισε λοιπόν ότι θα πετάς τόσο νερό όταν όταν ανοίγεις τη βρύση του ζεστού μετά από ώρα από την προηγούμενη φορά, ενώ μπορείς να μετρήσεις και τη χρονική καθυστέρηση περιμένοντας να γεμίσει ένα 5-λιτρο δοχείο. Αν αυτά δεν αναχαιτίζουν την οικονομία και την ευκολία που προσφέρει ο ηλιακός, προχώρα. Πάντως έχω καταλήξει να πάρω επιλλεκτικό ηλιακό για καλύτερη απόδοση. Δεν συμφωνώ στο θέμα χωρητικότητας που λές. Βρήκα κάποιον στο ΧΡΥΣΟ ΟΔΗΓΟ που δίνει 200 λίτρα με δεξαμενή αποθήκευσης μόλις 20 λίτρα!!! (είκοσι) Κάτι σαν ταχυθερμοσύφωνας δηλαδή αλλά με ενέργεια τον ήλιο. (έχει συλλέκτες κενού αέρος σαν λάμπες!) Βέβαια δεν ξέρω την εταιρία και απο την άλλη δεν μου άρεσε οπτικά στην φωτογραφία που είδα το ηλιακό. Μέχρι τώρα είμαι ανάμεσα στην ΗΛΙΟΑΚΜΗ http://www.helioakmi.com ή στην ΗΛΙΟΦΑΝ http://www.agelopoulos.gr Βλέπω να διαφέρουν λίγο στην ποιότητα απο τους υπόλοιπους και έχουν καινοτομίες. Τα πιστοποιητηκά που έχουν είναι σχεδόν τα ίδια και απο μια έρευνα που έκανα το βασικότερο είναι το SOLAR KEYMARK. Μένει να δούμε τιμές και εγγύηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Τα 200 και τα 20 λίτρα προφανώς αναφέρονται στη χωρητικότητα του βαρελιού και στη χωρητικότητα του κλειστού κυκλώματος, αντίστοιχα. Καλό είναι να ρίξεις μια ματιά σε προηγούμενες σελίδες αυτού του θρεντ, όπου θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες. Μεταξύ των άλλων θα βρεις και πληροφορίες για τους συλλέκτες κενού που αναφέρεις. Δυστυχώς το θρεντ έχει γίνει τεράστιο και χαώδες, αλλά με το να το επαναλαμβάνουμε το κάνουμε ακόμα δυσκολότερο να διαβαστεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adiaforia Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Τα 200 και τα 20 λίτρα προφανώς αναφέρονται στη χωρητικότητα του βαρελιού και στη χωρητικότητα του κλειστού κυκλώματος, αντίστοιχα. Καλό είναι να ρίξεις μια ματιά σε προηγούμενες σελίδες αυτού του θρεντ, όπου θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες. Μεταξύ των άλλων θα βρεις και πληροφορίες για τους συλλέκτες κενού που αναφέρεις. Δυστυχώς το θρεντ έχει γίνει τεράστιο και χαώδες, αλλά με το να το επαναλαμβάνουμε το κάνουμε ακόμα δυσκολότερο να διαβαστεί. Όχι το βαρέλι είναι 20 λίτρα εκ των οποίων τα 5 είναι το κλειστό κύκλωμα με απόδοση που φτάνει και 300 λίτρα. Volume of contained water 20lit (5 lit in closed circuit) έτσι το αναγράφει και στο ιντερνετ. MAG λέγεται το ηλιακό. Πάντως έτσι κι αλλιώς δεν θα καταλλήξω σε σωλήνες κενού και δεν μου αρέσει οπτικά το συγκεκριμένο σύστημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις