26ska Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Devotee είπε Καλορίζικος...εξαιρετική αγορά!!Έχω ακριβώς τον ίδιο..αρχές Μάη κλείνω χρόνο.Να πεις του υδραυλικού να σου βάλει οπωςδήποτε δοχείο συμπλήρωσης-διαστολής (ενός ή δύο λίτρων είναι αυτό) !!!Και να σου τσεκάρει όταν με το καλό τελειώσει,οτι η βαλβίδα ανακούφισης ΔΕΝ είναι σφιγμένη τέρμα,αλλιώς θα "τρέχει" από το δοχείο!!Θα τον ευχαριστηθείς..μόνο μην ξεχάσεις να τους πείς να σου φέρουν καλύμματα...είναι κορυφαίας ποιότητας ,με γερούς ιμάντες,υποδοχές για τις γωνίες του συλλέκτη και καλοραμένα!!Μην ξεχνάς:από Τέλη Μαίου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου να σκεπάζεις τον έναν συλλέκτη!!!!!!Και όταν λείπεις για διακοπές (από τρείς ημέρες και πάνω),να σκεπάζεις και τους δύο!!!Και ένα tip:τα καλύμματα θα σου τα φέρουν κατα πάσα πιθανότητα διπλωμένα στα τέσσερα σε σακούλα...άνοιξέ τα και δίπλωσέ τα ρολαριστά ,σαν τόπι υφάσματος για να μην σου κάνουν τσάκιση!!!Εγώ τα φυλάω σε σακούλα χαλιών(μικρή) και θα τα κάνω ροτέισον κάθε χρόνο!!!!!Όσο για την εγγύηση:για το καζάνι σου δίνει 8 στο χαρτί αλλά στο σάιτ γράφουν 10!!Να τους ζητήσεις να σου στείλουν εγγράφως(όπως έκανα εγώ) και ταχ/κώς και με mail,την δίχρονη επέκταση!!Για τη δε συντήρηση,δεν χρειάζεται να έρχονται από την εταιρεία για να ισχύει η εγγύηση,μπορείς να την κάνεις και μόνος σου ή με δικό σου υδραυλικό,αρκεί να κρατάς τις αποδείξεις κάθε δύο χρόνια για παράδειγμα της αγοράς του ανοδίου!!!Εγώ για παράδειγμα,σκέφτομαι:με κάθε αλλαγή ανοδίου να τσεκάρω καιτα υγρά και κάθετρείς αλλαγές ανοδίου (6 χρόνια δηλ) καθαρισμό αλάτων και αλλαγή αντίστασης!!Άν τα τηρήσεις αυτά θα έχεις ηλιακό υγιή για πάρα πολλά χρόνια!!!!All in all:10/10.... Τον ρώτησα τον εγκαταστατη που ήρθε να πάρει τα μέτρα ,για το δοχείο διαστολής και μου είπε ότι δεν χρειάζεται εφόσον δεν υπάρχει πίεση στο νερό...είναι ο ίδιος που είχε έρθει σε σένα. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2019 από 26ska
makevius Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Ο devotee εννοεί δοχείο διαστολής στο κλειστό κύκλωμα για να μην χάνεις τα υγρά και θες συμπλήρωμα. Αυτό που σου είπε ο μάστορας είναι στο ανοιχτό κύκλωμα του νερού. 1
Devotee Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 14 ώρες πριν, makevius είπε Ο devotee εννοεί δοχείο διαστολής στο κλειστό κύκλωμα για να μην χάνεις τα υγρά και θες συμπλήρωμα. Αυτό που σου είπε ο μάστορας είναι στο ανοιχτό κύκλωμα του νερού. Αυτό ακριβώς...και να πείς στον Χρίστο να σου βάλει και ας λέει πως δεν χρειάζεται!!!!😉 1
troi.g Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Παιδιά άμα θέλετε να τον προστατέψετε από όλα, βάλτε μειωτη πίεσης, δοχείο διαστολής και τριοδη βαλβίδα ανάμιξης. Η βαλβίδα βέβαια προστατεύει και την εγκατάσταση και κάνει και λίγη οικονομία στο ζεστο νερό.
gia_nnis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 17 ώρες πριν, 26ska είπε Τον ρώτησα τον εγκαταστατη που ήρθε να πάρει τα μέτρα ,για το δοχείο διαστολής και μου είπε ότι δεν χρειάζεται εφόσον δεν υπάρχει πίεση στο νερό...είναι ο ίδιος που είχε έρθει σε σένα. Εδω βιντεακια απο ηλιακο esolar στην Θεσσαλονικη! Αξιζει να τα δειτε γιατι θα αποκομiσετε πολλες πληροφοριες: 1 1
26ska Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 4 ώρες πριν, troi.g είπε Παιδιά άμα θέλετε να τον προστατέψετε από όλα, βάλτε μειωτη πίεσης, δοχείο διαστολής και τριοδη βαλβίδα ανάμιξης. Η βαλβίδα βέβαια προστατεύει και την εγκατάσταση και κάνει και λίγη οικονομία στο ζεστο νερό. Μήπως αρκεί το δοχείο διαστολής; 6 ώρες πριν, Devotee είπε Αυτό ακριβώς...και να πείς στον Χρίστο να σου βάλει και ας λέει πως δεν χρειάζεται!!!!😉 Του το είπα κ θα φέρει...
troi.g Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Και μόνο το δοχείο διαστολής σαφώς και θα βοηθήσει. Αν και να σου πω την αλήθεια δεν συνηθίζεται. Όταν βάζουμε δοχείο θέλουμε περιπου το 10% του συνολικού νερού, δηλαδή στα 160 λιτρα , θα βάλουμε 16λιτρα δοχείο. Αν μπορείς να βάλεις μεγαλύτερο, ακόμα καλύτερα. Αν και σου ξαναλέω ότι δεν συνηθίζεται. Πάντως εάν βάλεις πρέπει το δοχείο να είναι για πόσιμο νερό, μην βάλεις κάνα κόκκινο... 1
kajagoogoo Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα! Κάπου στη συζήτηση αναφέρθηκε παλαιότερα ότι ο εγκαταστάτης είναι το Α και το Ω για την καλή λειτουργία του ηλιακού. Το ερώτημά μου, λοιπόν, είναι το εξής: Ποιά λάθη του εγκαταστάτη μπορούν να διορθωθούν εύκολα και χωρίς ιδιαίτερο κόστος και ποιά δεν μπορούν ή μπορούν με κόστος που καθιστά τις παρεμβάσεις ασύμφορες; Κι ένα ακόμα ερώτημα: Το ξήλωμα του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα γίνεται συνήθως από τον εγκαταστάτη ή πρέπει να έχω προνοήσει πριν την εγκατάσταση; Ευχαριστώ!
26ska Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Επίσης ο ηλεκτρικός πρέπει να ξηλωθεί αμεσα;Γιατι ο εγκαταστατης μου είπε να τον αφήσω,αφού έχω και το μποιλερ του καλοριφέρ και αν θέλω τον βγάζω αργότερα.Υπαρχει πρόβλημα αν παραμείνει ο ηλεκτρικός;
naive Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, kajagoogoo είπε Καλησπέρα! Κάπου στη συζήτηση αναφέρθηκε παλαιότερα ότι ο εγκαταστάτης είναι το Α και το Ω για την καλή λειτουργία του ηλιακού. Το ερώτημά μου, λοιπόν, είναι το εξής: Ποιά λάθη του εγκαταστάτη μπορούν να διορθωθούν εύκολα και χωρίς ιδιαίτερο κόστος και ποιά δεν μπορούν ή μπορούν με κόστος που καθιστά τις παρεμβάσεις ασύμφορες; Κι ένα ακόμα ερώτημα: Το ξήλωμα του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα γίνεται συνήθως από τον εγκαταστάτη ή πρέπει να έχω προνοήσει πριν την εγκατάσταση; Ευχαριστώ! Δεν νομίζω πως είναι κάτι περίπλοκο η εγκατάσταση που να θέλει ιδιαίτερες ικανότητες για να λέει κάποιος οτι η εγκατάσταση είναι το Α και το Ω. Σημεία προσοχής που μπορώ να σκεφτώ είναι: Στο βίδωμα της βάσης να μην τρυπήσει τη μόνωση της ταράτσας, Να βάλει το σωστό υγρό (προπυλαινογλυκόλη) Να μη σπάσει κανένα σωλήνα από το πολύ σφίξιμο Να αραιώσει το αντιψυκτικό πριν το ρίξει μέσα Αν κάνει τη σύνδεση με το ρεύμα, να μην αφήσει καλώδια ακάλυπτα να χάσκουν. Εκτός από το δεύτερο, που βάζουν αιθυλενογλυκόλη οι πιο πολλοί, τα άλλα είναι εντελώς στοιχειώδη, δε θα τα κάνει λάθος ένας υδραυλικός. Από εκεί και πέρα ασχολείσαι με το τι μόνωση θα μπει στους σωλήνες, τι σωλήνες θα είναι και πόσο νοικοκυρεμένα θα τους περάσει. Τον ηλεκτρικό μπορείς και να μην το βγάλεις. Ο υδραυλικός θα τον απομονώσει για να συνδέσει τον ηλιακό. Απο εκεί και πέρα, αν του πεις ότι θες να τον βγάλεις, θα στο κάνει πιστεύω. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2019 από naive 1
troi.g Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 12 λεπτά πριν, kajagoogoo είπε Καλησπέρα! Κάπου στη συζήτηση αναφέρθηκε παλαιότερα ότι ο εγκαταστάτης είναι το Α και το Ω για την καλή λειτουργία του ηλιακού. Το ερώτημά μου, λοιπόν, είναι το εξής: Ποιά λάθη του εγκαταστάτη μπορούν να διορθωθούν εύκολα και χωρίς ιδιαίτερο κόστος και ποιά δεν μπορούν ή μπορούν με κόστος που καθιστά τις παρεμβάσεις ασύμφορες; Κι ένα ακόμα ερώτημα: Το ξήλωμα του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα γίνεται συνήθως από τον εγκαταστάτη ή πρέπει να έχω προνοήσει πριν την εγκατάσταση; Ευχαριστώ! Βασικά λάθη δεν μπορούν γίνουν. Αυτό που μπορείς να προσέξεις είναι όταν ανοίξουν τις τρύπες στην ταράτσα , να τις μονωσουν ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στο μέλλον. Όπως και αν χρησιμοποιήσουν πλαστικές σωλήνες για την σύνδεση, καλό είναι να βάλουν 18χ2,5 για μεγαλύτερη παροχή,γιατί οι περισσότεροι βάζουν 15χ2,5 . Όσο για το ξηλωμα τού ηλεκτρικού γίνεται και επιτόπου, μετά από συνεννόηση πάντα. 15 λεπτά πριν, 26ska είπε Επίσης ο ηλεκτρικός πρέπει να ξηλωθεί αμεσα;Γιατι ο εγκαταστατης μου είπε να τον αφήσω,αφού έχω και το μποιλερ του καλοριφέρ και αν θέλω τον βγάζω αργότερα.Υπαρχει πρόβλημα αν παραμείνει ο ηλεκτρικός; Ο ηλεκτρικός πού έχεις είναι και μποιλερ? 1
kajagoogoo Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 6 λεπτά πριν, naive είπε Τον ηλεκτρικό μπορείς και να μην το βγάλεις. Ο υδραυλικός θα τον απομονώσει για να συνδέσει τον ηλιακό. Ναι, κι εγώ αυτό θα ήθελα αλλά, εκτός του ότι η γυναίκα προτιμάει να ξηλωθεί, σε παλαιότερη ανάρτηση διάβασα ότι για να παραμείνει, απαιτείται τρίοδη βάνα (κόστος γύρω στα 25 ευρώ), η οποία όμως κάποια στιγμή θα έχει διαρροές. Αν αυτό ισχύει, δεν ξέρω πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι. Παρεπιπτόντως, διάβασα επίσης ότι η αλλαγή, εκτός από χειροκίνητα, μπορεί να γίνει και "με ηλεκτροβάνα από τον πίνακα μαζί με την ασφάλεια του θερμοσίφωνα" (το μεταφέρω αυτούσιο από τις σημειώσεις που κράτησα). Ξέρετε αν αυτό μειώνει τον κίνδυνο διαρροής (αν υφίσταται, βέβαια, κίνδυνος) και πόσο μπορεί να κοστίζει; 18 λεπτά πριν, naive είπε Στο βίδωμα της βάσης να μην τρυπήσει τη μόνωση της ταράτσας, 19 λεπτά πριν, troi.g είπε όταν ανοίξουν τις τρύπες στην ταράτσα , να τις μονωσουν ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στο μέλλον. Υπάρχει υγρομόνωση. Μου είπανε ότι μονώνουν ό,τι τρυπάνε αλλά δεν θα είναι υγρομόνωση αυτό που θα βάλουν (λογικό μου φαίνεται). Διαφορετικά, είπανε για πλάκες πεζοδρομίου αλλά είναι επιπλέον βάρος που δεν είμαι σίγουρος αν το θέλω. 21 λεπτά πριν, troi.g είπε αν χρησιμοποιήσουν πλαστικές σωλήνες για την σύνδεση, καλό είναι να βάλουν 18χ2,5 για μεγαλύτερη παροχή,γιατί οι περισσότεροι βάζουν 15χ2,5 . Είπανε για τουμπόραμα λευκό (4 ευρώ/μέτρο). Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, παιδιά!
troi.g Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Δεν είναι απαραίτητο να βάλεις τριοδη, και γιατί να έχει διαρροή? Εν πάση περιπτώση , απλά κλείνεις τη Βάνα στο θερμοσίφωνο που δεν θες να χρησιμοποιήσεις. Αν θες Μπορείς να έχεις και τα δύο ταυτόχρονα, ανοιγοκλείνοντας τις βάνες τους.Βέβαια θα άξιζε τον κόπο εάν το ηλεκτρικό ήταν και μποιλερ. Σαφώς και ανοίγεις τρύπες στη μόνωση , και πριν βάλεις τα ουπατ βάζεις μονωτικό , βιδωνεις τη βάση , και ύστερα βάφεις γύρω από τα πατήματα. Μπορείς να πάρεις 1κιλο μονωτικό για ταράτσες. Όταν λένε τουμποραμα εννουν σωλήνα πολυαιθυλενίου. Γι αυτό σου είπα καλύτερα είναι 18χ2,5 και όχι 15χ2,5. Αν είναι πολυαιθυλένιο σαφώς και δεν βάζεις λευκό, μήπως σου είπαν για πολυστρωματικη? 1
mastorp Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Στις 3/3/2019 στις 2:15 ΜΜ, gia_nnis είπε Ναι o esolar φοραει αυτους Μονοκομματο κασωμα:Αξιοπιστια σε κατασκευη και αποδοση Εγω βεβαια σε αυτα τα χρηματα θα πηγαινα σε αυτον https://www.skroutz.gr/s/2797387/Nobel-Classic-200lt-4m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html#reviews και με παζαρι θα σου βγει λιγο πιο οικονομικoς απο τον esolar! Εγω θα ρωταγα τον Βιολαρη αν φερνει τετοιους συλλεκτες γιατι εχει καλυτερες τιμες σε ολα του σε σχεση με esolar Kαλημέρα, γνώμη, γνώμες, προτάσεις... https://www.skroutz.gr/s/8480238/Nobel-Aelios-CUS-300lt-4m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html
troi.g Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Καλημέρα. Γνώμη μου, ψιλομακρια από τη συγκεκριμένη μάρκα. Γιατί χρειάζεσαι 300αρι? και με 4m2 δε νομίζω να μπορεί να σε καλύψει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις