vasilllis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 13 ώρες πριν, phanispal είπε Υπάρχει κάποιος κανόνας σχετικά με την επίτευξη αυτού; Αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα, απ' την άποψη ότι ο στόχος είναι να μείνει στον ιδιοκτήτη, αλλά και επειδή ούτως ή άλλως θα σκεπάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες. Το ότι δε σκοπεύω να τον κρατήσω δε συνεπάγεται ότι είμαι κάφρος και ότι θα τον αφήσω στο έλεος του θεού. ΟΚ, όταν θα χρειάζεται να ανάβω την αντίσταση όμως, μήπως όντως θα χρειάζεται κι άλλο χρόνο να ζεσταθεί; ο κανονας ειναι οσο πιο νωρις μπορειτε μπανιο και συνεχομενα τα ατομα.Αν ας πουμε ο ενας μπαινει στις 5 και ο αλλος στις 12:00 το βραδυ δεν θα υπαρχει νερο για δευτερο ατομο. Το καλοκαιρι ουτε τα 120λτ δεν χρειαζονται οποτε μην το σκεφτεσαι αυτο.
kajagoogoo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Καλημέρα! Κι εγώ προς Βιολάρη προσανατολίζομαι, προς το παρόν. Κάποιες ερωτήσεις: Μοντέλο ίδιας χωρητικότητας (160lt) και προδιαγραφών, προσφέρεται με 2 και 2,5 τμ συλλέκτη. Η λογική είναι η καλύτερη απόδοση τον χειμώνα; Στη δεύτερη περίπτωση το δοχείο δεν θα δέχεται μεγαλύτερες πιέσεις οπότε και το προσδόκιμο ζωής του θα είναι μικρότερο (αν δεν καλύπτεται το καλοκαίρι καταλλήλως); Τι περισσότερο (πέρα από το αισθητικό της υπόθεσης) προσφέρει στο δοχείο το εξωτερικό περίβλημα inox σε σχέση με τη γκρι ηλεκτροστατική βαφή; Κατά τη γνώμη σας, αξίζει τα επιπλέον χρήματα; Σας φαίνεται λογικό να είναι 160lt η ονομαστική χωρητικότητα και 150lt η (υποθέτω) πραγματική που αναγράφεται στην ενεργειακή ταμπέλα, όταν η μόνωση πολυουρεθάνης είναι 60mm (η μεγαλύτερη που είδα ως τώρα) και ο μανδύας άλλα 2mm (διαστάσεις δοχείου 530mm x 1250mm); Το βλέπω μόνο εγώ ή κι εσείς ότι σε κάποια εταιρικά site, στις προδιαγραφές του συλλέκτη ενός μοντέλου, αναφέρεται ότι είναι full plate (υποθέτω είναι το ίδιο με full face) ενώ κάποιες φωτογραφίες δείχνουν full plate και άλλες λωρίδες (strip ή fins); Διάβασα και τις (μέχρι τώρα) 457 σελίδες της συζήτησης κι έχω την εντύπωση ότι κάποιες από τις παραπάνω ερωτήσεις έχουν απαντηθεί, αλλά δεν είναι εύκολο να τις εντοπίσω. Ευχαριστώ! 1
sphinxgr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 21 ώρες πριν, vaggooss είπε Ένα πανί κοστίζει 10 ευρώ. Μην κοιτάμε να βγάλουμε μια από την μύγα ξυγκι ρε παιδιά. Μεταξύ μας δεν αναφέρθηκα ποτέ στον παράγοντα κόστος. Αναφέρθηκα στον παράγοντα αντοχή. Δεν με απασχολεί να χαλάσω και 100€. Με απασχολεί να μην ασχολούμε να αλλάζω συνέχεια πανί γιατί σκίζεται, χαλάει απο τον ήλιο κλπ
troi.g Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Στις 3/3/2019 στις 2:40 ΜΜ, 26ska είπε Αν θέλεις να ασχοληθείς, πάρε ενα-δύο φύλλα μονωτικο dow 5αρι , κόψε τα ακριβώς στη διάσταση του συλλέκτη και δέσε τα με σχοινί. 1
gia_nnis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, phanispal είπε Αυτό όμως μήπως είναι μία απ' τα ίδια με έναν άλλον μικρότερης χωρητικότητας που όμως το νερό θα έχει υψηλότερη θερμοκρασία; Επίσης, τι γίνεται όταν μιλάμε για περισσότερα λίτρα με περισσότερα τετραγωνικά συλλέκτη; Εδώ σ' έχασα. Τι εννοείς ακριβώς; Ότι χρειάζεται περισσότερη ώρα να ρυθμίσω το νερό στη θερμοκρασία που θέλω; Εννοείς ότι όταν έχουν προηγηθεί συνεχόμενες μέρες με ηλιοφάνεια και με την προϋπόθεση ότι έχει κρατήσει θερμοκρασία το νερό, όταν ακολουθήσουν μέρες συννεφιάς θα κρατήσει περισσότερο. Εσυ τραβας νερο απο το πανω μερος του μποιλερ και αναπληρωνει στο κατω(κρυο-νερο δικτυου). Ετσι με καποια χρονοκαθυστερηση σου σπαει την υπαρχουσα θερμοκρασια νερου! Μπορει να μην το εκφραζω σωστα λεγοντας μιξη.. Αναμειγνύεται το ζεστο με το κρυο και ετσι πεφτει η θερμοκρασια.. Μικροτερης χωρητικοτητας μπορει στην αρχη να φανει πιο ντουρος αλλα θα κατεβει πιο γρηγορα η θερμοκρασια.. ''Εννοείς ότι όταν έχουν προηγηθεί συνεχόμενες μέρες με ηλιοφάνεια και με την προϋπόθεση ότι έχει κρατήσει θερμοκρασία το νερό, όταν ακολουθήσουν μέρες συννεφιάς θα κρατήσει περισσότερο'' Ναι ακριβως αυτο. Αυτο με τα περισσοτερα λιτρα μεγαλυτερο συλλεκτη ειναι το ιδανικο αλλα ειναι στη μεση η τιμη αποκτησης!!! Γι αυτο λεω πιο πανω επειδη ο Βιολαρης εχει καλες τιμες αξιζει να δωσεις μερικα ευρω παραπανω για να κανεις πιο γρηγορα την αποσβεση.. 5 ώρες πριν, vasilllis είπε ο κανονας ειναι οσο πιο νωρις μπορειτε μπανιο και συνεχομενα τα ατομα.Αν ας πουμε ο ενας μπαινει στις 5 και ο αλλος στις 12:00 το βραδυ δεν θα υπαρχει νερο για δευτερο ατομο. Το καλοκαιρι ουτε τα 120λτ δεν χρειαζονται οποτε μην το σκεφτεσαι αυτο. Γνωριζοντας οτι και την επομενη μερα θα βγαλει ηλιο.. Αυτο το κανω εγω οταν ξερω οτι τις επομενες τουλαχιστον 2 μερες θα εχει συννεφια.. Το καταναλωνω ολο... 5 ώρες πριν, kajagoogoo είπε Καλημέρα! Κι εγώ προς Βιολάρη προσανατολίζομαι, προς το παρόν. Κάποιες ερωτήσεις: Μοντέλο ίδιας χωρητικότητας (160lt) και προδιαγραφών, προσφέρεται με 2 και 2,5 τμ συλλέκτη. Η λογική είναι η καλύτερη απόδοση τον χειμώνα; Στη δεύτερη περίπτωση το δοχείο δεν θα δέχεται μεγαλύτερες πιέσεις οπότε και το προσδόκιμο ζωής του θα είναι μικρότερο (αν δεν καλύπτεται το καλοκαίρι καταλλήλως); Τι περισσότερο (πέρα από το αισθητικό της υπόθεσης) προσφέρει στο δοχείο το εξωτερικό περίβλημα inox σε σχέση με τη γκρι ηλεκτροστατική βαφή; Κατά τη γνώμη σας, αξίζει τα επιπλέον χρήματα; Σας φαίνεται λογικό να είναι 160lt η ονομαστική χωρητικότητα και 150lt η (υποθέτω) πραγματική που αναγράφεται στην ενεργειακή ταμπέλα, όταν η μόνωση πολυουρεθάνης είναι 60mm (η μεγαλύτερη που είδα ως τώρα) και ο μανδύας άλλα 2mm (διαστάσεις δοχείου 530mm x 1250mm); Το βλέπω μόνο εγώ ή κι εσείς ότι σε κάποια εταιρικά site, στις προδιαγραφές του συλλέκτη ενός μοντέλου, αναφέρεται ότι είναι full plate (υποθέτω είναι το ίδιο με full face) ενώ κάποιες φωτογραφίες δείχνουν full plate και άλλες λωρίδες (strip ή fins); Διάβασα και τις (μέχρι τώρα) 457 σελίδες της συζήτησης κι έχω την εντύπωση ότι κάποιες από τις παραπάνω ερωτήσεις έχουν απαντηθεί, αλλά δεν είναι εύκολο να τις εντοπίσω. Ευχαριστώ! 1)Οι πιεσεις εχουν να κανουν με την χρηση του ηλιακου.. Δεν ειναι τυχαιο που λενε οταν θα πατε διακοπες να τον σκεπασετε.. Ακομα και με 2τμ να τον παρεις αν κανεις ελαχιστη χρηση παλι τον καταπονεις...!!! 2)Το inox ειναι καθαρα για να μην σκουριασει.. Και συνηθως στο προτεινουν οταν εισαι κοντα σε Θαλασσα... Παρε με βαφη και αν στην κανει μετα απο ψ χρονια σε καποια σημεια.. βαζεις εσυ λιγο χρωμα με πινελακι..!!!! 3)Ναι συνηθως ειναι λιγοτερα λιτρα.. 4)Αυτα ειναι εμπορικες ονομασιες.. Να πας να τα δεις απο κοντα και θα καταλαβεις τις διαφορες.. Υπαρχει με φυλλαρακια που ειναι ενιαιο και ο αλλος που στο πανω και κατω μερος εχει ξεχωριστα κομματια.. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2019 από gia_nnis 1
kajagoogoo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Ευχαριστώ για την απάντηση gia_nnis! Αυτό που αναφέρεις στο σημείο 4, όντως δεν το είχα αντιληφθεί. Όσο για τα λιγότερα λίτρα, αν όντως είναι 150 θα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Περίμενα να είναι λιγότερα!
gia_nnis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, kajagoogoo είπε Ευχαριστώ για την απάντηση gia_nnis! Αυτό που αναφέρεις στο σημείο 4, όντως δεν το είχα αντιληφθεί. Όσο για τα λιγότερα λίτρα, αν όντως είναι 150 θα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Περίμενα να είναι λιγότερα! Στις 7/12/2018 στις 12:17 ΠΜ, ad1 είπε Αν γνωρίζει κάποιος θα ήθελα τη βοήθεια του. Έγινε η εγκατάσταση αλλά βλέπω 2 διαφορετικούς συλλέκτες. Έχω το φόβο μήπως ο ένας δεν είναι επιλεκτικός ή τέλος πάντων ότι ο ένας είναι πιο παλιάς τεχνολογίας κτλ. Φαίνεται στη φωτογραφία. Γνωρίζει κανείς;; Υπαρχει με φυλλαρακια που ειναι ενιαιο και ο αλλος που στο πανω και κατω μερος εχει ξεχωριστα κομματια- Ο δεξης 1
26ska Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Κατέληξα στον esolar τελικα https://www.esolarshop.net/hliakoi-thermosifwnes/hliakoi-thermosifwnes-glass/200l/hliakosglass200lt-premium-detail.html,περιμένω να έρθει τεχνικός,να κάνει αυτοψία του χώρου κ να μου πει τελικό κόστος με εγκατάσταση.Τα παιδιά που με εξυπηρέτησαν στην Γλυφαδα που είναι το κατάστημα μου είπαν για σωλήνες κτλ ότι βγαίνει γύρω στο 50αρικο ο όροφος.Επισης ρώτησα για μικρότερη απόδειξη με μετρητά και το μόνο που μου έκοψε είναι ενα 100αρικο,οπότε θα προχωρήσω με άτοκες δόσεις.Πειμενω τον τεχνικό, να δει την ταράτσα και να δούμε που θα μπει,είναι μια σταλιά η ταράτσα,ζήτημα είναι αν παίρνει δεύτερο ηλιακό.
gia_nnis Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, 26ska είπε Κατέληξα στον esolar τελικα https://www.esolarshop.net/hliakoi-thermosifwnes/hliakoi-thermosifwnes-glass/200l/hliakosglass200lt-premium-detail.html,περιμένω να έρθει τεχνικός,να κάνει αυτοψία του χώρου κ να μου πει τελικό κόστος με εγκατάσταση.Τα παιδιά που με εξυπηρέτησαν στην Γλυφαδα που είναι το κατάστημα μου είπαν για σωλήνες κτλ ότι βγαίνει γύρω στο 50αρικο ο όροφος.Επισης ρώτησα για μικρότερη απόδειξη με μετρητά και το μόνο που μου έκοψε είναι ενα 100αρικο,οπότε θα προχωρήσω με άτοκες δόσεις.Πειμενω τον τεχνικό, να δει την ταράτσα και να δούμε που θα μπει,είναι μια σταλιά η ταράτσα,ζήτημα είναι αν παίρνει δεύτερο ηλιακό. Με το καλο και καλοριζικος! Τους συλλεκτες μην τους φοβασε.. Με το μποιλερ τι παιζει στην εγγυηση??? Σου λενε ανα 2 χρονια συντηρηση? Κοστος? Με περιβλημα inox ειναι αυτη η τιμη? Εγω παντως που ειχα παρει προσφορα απο esolar μου εβγαινε πιο ακριβος απο Βιολαρη
26ska Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 5 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Με το καλο και καλοριζικος! Τους συλλεκτες μην τους φοβασε.. Με το μποιλερ τι παιζει στην εγγυηση??? Σου λενε ανα 2 χρονια συντηρηση? Κοστος? Με περιβλημα inox ειναι αυτη η τιμη? Εγω παντως που ειχα παρει προσφορα απο esolar μου εβγαινε πιο ακριβος απο Βιολαρη Με inox είναι η τιμή ναι,ανά 2 χρόνια αλλαγή το ανοδιο,για το κόστος δεν το ρώτησα.
gia_nnis Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 33 λεπτά πριν, 26ska είπε Με inox είναι η τιμή ναι,ανά 2 χρόνια αλλαγή το ανοδιο,για το κόστος δεν το ρώτησα. Ενα ανοδιο εχει 4-7ευρω και μια φλαντζα 2-3ευρω. Εργασια αν το κανεις καθε 2 χρονια ειναι 20-25ευρω Αν σου παιρνουν μεχρι 40ευρω οκ. Κανονικα η πρωτη συντηρηση ειναι στα 3 χρονια και μετα ανα 2.Καποιες εταιριες το εχουν ετσι..
Devotee Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, 26ska είπε Κατέληξα στον esolar τελικα https://www.esolarshop.net/hliakoi-thermosifwnes/hliakoi-thermosifwnes-glass/200l/hliakosglass200lt-premium-detail.html,περιμένω να έρθει τεχνικός,να κάνει αυτοψία του χώρου κ να μου πει τελικό κόστος με εγκατάσταση.Τα παιδιά που με εξυπηρέτησαν στην Γλυφαδα που είναι το κατάστημα μου είπαν για σωλήνες κτλ ότι βγαίνει γύρω στο 50αρικο ο όροφος.Επισης ρώτησα για μικρότερη απόδειξη με μετρητά και το μόνο που μου έκοψε είναι ενα 100αρικο,οπότε θα προχωρήσω με άτοκες δόσεις.Πειμενω τον τεχνικό, να δει την ταράτσα και να δούμε που θα μπει,είναι μια σταλιά η ταράτσα,ζήτημα είναι αν παίρνει δεύτερο ηλιακό. Καλορίζικος...εξαιρετική αγορά!!Έχω ακριβώς τον ίδιο..αρχές Μάη κλείνω χρόνο.Να πεις του υδραυλικού να σου βάλει οπωςδήποτε δοχείο συμπλήρωσης-διαστολής (ενός ή δύο λίτρων είναι αυτό) !!!Και να σου τσεκάρει όταν με το καλό τελειώσει,οτι η βαλβίδα ανακούφισης ΔΕΝ είναι σφιγμένη τέρμα,αλλιώς θα "τρέχει" από το δοχείο!!Θα τον ευχαριστηθείς..μόνο μην ξεχάσεις να τους πείς να σου φέρουν καλύμματα...είναι κορυφαίας ποιότητας ,με γερούς ιμάντες,υποδοχές για τις γωνίες του συλλέκτη και καλοραμένα!!Μην ξεχνάς:από Τέλη Μαίου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου να σκεπάζεις τον έναν συλλέκτη!!!!!!Και όταν λείπεις για διακοπές (από τρείς ημέρες και πάνω),να σκεπάζεις και τους δύο!!!Και ένα tip:τα καλύμματα θα σου τα φέρουν κατα πάσα πιθανότητα διπλωμένα στα τέσσερα σε σακούλα...άνοιξέ τα και δίπλωσέ τα ρολαριστά ,σαν τόπι υφάσματος για να μην σου κάνουν τσάκιση!!!Εγώ τα φυλάω σε σακούλα χαλιών(μικρή) και θα τα κάνω ροτέισον κάθε χρόνο!!!!!Όσο για την εγγύηση:για το καζάνι σου δίνει 8 στο χαρτί αλλά στο σάιτ γράφουν 10!!Να τους ζητήσεις να σου στείλουν εγγράφως(όπως έκανα εγώ) και ταχ/κώς και με mail,την δίχρονη επέκταση!!Για τη δε συντήρηση,δεν χρειάζεται να έρχονται από την εταιρεία για να ισχύει η εγγύηση,μπορείς να την κάνεις και μόνος σου ή με δικό σου υδραυλικό,αρκεί να κρατάς τις αποδείξεις κάθε δύο χρόνια για παράδειγμα της αγοράς του ανοδίου!!!Εγώ για παράδειγμα,σκέφτομαι:με κάθε αλλαγή ανοδίου να τσεκάρω καιτα υγρά και κάθετρείς αλλαγές ανοδίου (6 χρόνια δηλ) καθαρισμό αλάτων και αλλαγή αντίστασης!!Άν τα τηρήσεις αυτά θα έχεις ηλιακό υγιή για πάρα πολλά χρόνια!!!!All in all:10/10.... Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2019 από Devotee 1
sphinxgr Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 6 λεπτά πριν, Devotee είπε μόνο μην ξεχάσεις να τους πείς να σου φέρουν καλύμματα...είναι κορυφαίας ποιότητας ,με γερούς ιμάντες,υποδοχές για τις γωνίες του συλλέκτη και καλοραμένα!! Είναι πακέτο μαζί με τον ηλιακό ή εξτρά?!
Devotee Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Είναι πακέτο μαζί με τον ηλιακό ή εξτρά?! Έξτρα βέβαια...αλλά με λίγο μπλά μπλά όλα γίνονται....στη χειρότερη,να τα πάρεις με άνευ ένα 30άρι και τα δύο!! υγ.τα καλύμματα είναι της εταιρείας DORO...ψάξτα στο διαδίκτυο για να δείς την ποιότητα......... Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2019 από Devotee
Alxnks Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, Devotee είπε Καλορίζικος...εξαιρετική αγορά!!Έχω ακριβώς τον ίδιο..αρχές Μάη κλείνω χρόνο.Να πεις του υδραυλικού να σου βάλει οπωςδήποτε δοχείο συμπλήρωσης-διαστολής (ενός ή δύο λίτρων είναι αυτό) !!!Και να σου τσεκάρει όταν με το καλό τελειώσει,οτι η βαλβίδα ανακούφισης ΔΕΝ είναι σφιγμένη τέρμα,αλλιώς θα "τρέχει" από το δοχείο!!Θα τον ευχαριστηθείς..μόνο μην ξεχάσεις να τους πείς να σου φέρουν καλύμματα...είναι κορυφαίας ποιότητας ,με γερούς ιμάντες,υποδοχές για τις γωνίες του συλλέκτη και καλοραμένα!!Μην ξεχνάς:από Τέλη Μαίου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου να σκεπάζεις τον έναν συλλέκτη!!!!!!Και όταν λείπεις για διακοπές (από τρείς ημέρες και πάνω),να σκεπάζεις και τους δύο!!!Και ένα tip:τα καλύμματα θα σου τα φέρουν κατα πάσα πιθανότητα διπλωμένα στα τέσσερα σε σακούλα...άνοιξέ τα και δίπλωσέ τα ρολαριστά ,σαν τόπι υφάσματος για να μην σου κάνουν τσάκιση!!!Εγώ τα φυλάω σε σακούλα χαλιών(μικρή) και θα τα κάνω ροτέισον κάθε χρόνο!!!!!Όσο για την εγγύηση:για το καζάνι σου δίνει 8 στο χαρτί αλλά στο σάιτ γράφουν 10!!Να τους ζητήσεις να σου στείλουν εγγράφως(όπως έκανα εγώ) και ταχ/κώς και με mail,την δίχρονη επέκταση!!Για τη δε συντήρηση,δεν χρειάζεται να έρχονται από την εταιρεία για να ισχύει η εγγύηση,μπορείς να την κάνεις και μόνος σου ή με δικό σου υδραυλικό,αρκεί να κρατάς τις αποδείξεις κάθε δύο χρόνια για παράδειγμα της αγοράς του ανοδίου!!!Εγώ για παράδειγμα,σκέφτομαι:με κάθε αλλαγή ανοδίου να τσεκάρω καιτα υγρά και κάθετρείς αλλαγές ανοδίου (6 χρόνια δηλ) καθαρισμό αλάτων και αλλαγή αντίστασης!!Άν τα τηρήσεις αυτά θα έχεις ηλιακό υγιή για πάρα πολλά χρόνια!!!!All in all:10/10.... να προσθεσω κατι ακομα στις πολυ καλες συμβουλες...πχ τη μια χρονια καλυπτεις για ολο το χρονικο διαστημα το ενα κατοπτρο (και σε απουσια και το δευτερο), την επομενη χρονια καλυπτεις το αλλο κατοπτρο ολο το χρονικο διαστημα (και σε απουσια και το δευτερο). ετσι ισομοιραζεις κατα το δυνατο την καταπονηση των καλοκαιριων μεταξυ των δυο κατοπτρων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις