Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Έχει κανείς ιδέα τι είναι καλό να βάζουμε στους συλλέκτες όταν δεν τους χρησιμοποιούμε?

Ναι μεν υπάρχουν τα έτοιμα καλύμματα αλλά δεν με πείθουν ότι θα αντέξουν στο χρόνο.

Μπορούμε να φτιάξουμε κάποιο μόνοι μας, το οποίο να είναι ανθεκτικό? Με τι υλικά?

Ένα πανί κοστίζει 10 ευρώ.

Μην κοιτάμε να βγάλουμε μια από την μύγα ξυγκι ρε παιδιά.

• Like 1
  • Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το ειδικό πανί που είναι να καλύψεις τους συλλέκτες 

Δίνεις 10-15€ και είσαι οκ

Αλλιώς πάρε ενα σεντόνι από το σπίτι σου και βάλε μονωτική ταινία για σιγουριά (και τσάμπα) 😂😂

1 ώρα πριν, phanispal είπε

Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα, που δεν είναι του παρόντος. Απλά θα πω ότι στην παρούσα φάση δε γίνεται ούτε πιστωτική να βγάλω, πόσο μάλλον να αγοράσω σπίτι. Ίσως στο μέλλον αλλάξει κάτι.

Επανέρχομαι εν τω μεταξύ, για να πω ότι μίλησα με τον ιδιοκτήτη, και σε πρώτη φάση είπε ότι αν βάλω θα τα βρούμε. Επειδή έχουμε ακόμα ~3 μήνες μέχρι να φύγει αυτός και να μπω εγώ, δεν πίεσα με λεπτομέρειες, εικάζω πάντως ότι θα τα βρούμε στα ενοίκια ή κάτι τέτοιο.

Το θέμα είναι ότι αν όντως τα βρούμε και όταν φύγω του μείνει ο ηλιακός, τι να επιλέξω;

Εννοώ ότι δε με παίρνει να δώσω και πολλά με τη λογική να πάρω κάτι πολύ καλό, και μάλιστα για κάτι που δε θα μου μείνει.

Εγώ θέλω να κάνω τη δουλειά μου για όσο μείνω εκεί, που θεωρώ πως δε θα είναι και πολλά χρόνια.

Οπότε πού λέτε να κινηθώ; Τόσο από άποψη λίτρων, εμβαδόν συλλεκτών, όσο και μάρκα.

Βάλε 160 λίτρα με 2Χ1.5τμ συλλέκτες με κανένα 400-500€ και είσαι οκ.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, 26ska είπε

https://www.abenergy.gr/hliakoi-thermosifones-sol-violaris-solar/hliakoi-thermosifones-sol-violaris-glass-solar/hliakoi-thermosifones-sol-violaris-glass-diplhs-energeias/hliakos-thermosifonas-160lt-3.0-glass-sol-violaris-diplhs-energeias, ρε παιδιά αυτός που φοράει ο συγκεκριμένος ηλιακός του Βιολάρη ,με τον μονοκόμματο συλλέκτη δεν είναι,ο full plate navy,που είναι μπλε;Για δείτε λίγο τα χαρακτηριστικά.

Στις 26/9/2018 στις 12:34 ΜΜ, gia_nnis είπε

Υπαρχουν 3 τυποι απορροφητων:

Screenshot_2018-09-26-12-14-52-1.png

Screenshot_2018-09-26-12-15-58-1.png

Screenshot_2018-09-26-12-15-22-1.png

O 1ος στην εικονα ειναι ο καλυτερος και θα τον δειτε σε ακριβους συλλεκτες..

Ο 2ος ειναι που λεμε με τα  φυλλαρακια.. Ο οικονομικος του Δημα με την διαφορα οτι του Δημα δεν ειναι ενιαιο..

Ο 3ος ειναι μιας κακης απομιμησης του πρωτου..(βλεπετε και δεξια πως ειναι οπτικα)

Για μενα οι καλυτεροι συλλεκτες ειναι να διαθετουν απορροφητη οπως στην 1η φωτο σε συνδιασμο με το μονοκομματο κασωμα οπως δηλαδη ειναι οι Apollon και Navi

2 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Έχει κανείς ιδέα τι είναι καλό να βάζουμε στους συλλέκτες όταν δεν τους χρησιμοποιούμε?

Ναι μεν υπάρχουν τα έτοιμα καλύμματα αλλά δεν με πείθουν ότι θα αντέξουν στο χρόνο.

Μπορούμε να φτιάξουμε κάποιο μόνοι μας, το οποίο να είναι ανθεκτικό? Με τι υλικά?

Τεντοπανο-ρεταλια..

13 ώρες πριν, 26ska είπε

200-300 ευρώ διάφορα εννοείς ο απλός συλλέκτη με τον μονοκόμματο σωστά;Αυτο αναρωτιέμαι κ εγώ αν αξίζει η διαφορά...

Σαν αποδοση δεν υπαρχουν αξιολογες διαφορες το εχω δει και εμπρακτος με insomniti που εβαλε βιολαρη 160λ 2.5τμ. Τα παει πολυ καλα ο ηλιακος του..!!!

Εγω αν δεν ειχα ηλιακο θα επαιζα με βιολαρη 250λ 5τμ και σε συνδιασμο με ΣΚΕΠΑΣΜΑ θα ειχα το καλυτερο VFM!!! Σε δυσκολες καιρικες συνθηκες θα ημουν VIP!!!!

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Βάλε 160 λίτρα με 2Χ1.5τμ συλλέκτες με κανένα 400-500€ και είσαι οκ.

Θεωρείς ότι θα με καλύψουν τα ~140 λίτρα για τη χρήση που περιέγραψα 2 σελίδες πίσω;

Δεν ξέρω και τι παίζει με τη χωρητικότητα. Υποθέτω ότι όσο μεγαλύτερη, τόσο πιο αργά/δύσκολα θερμαίνεται το νερό, ή αυτό αντισταθμίζεται απ' τη μεγαλύτερη επιφάνεια των συλλεκτών; Ή δεν παίζει κανένα ρόλο;

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, phanispal είπε

Θεωρείς ότι θα με καλύψουν τα ~140 λίτρα για τη χρήση που περιέγραψα 2 σελίδες πίσω;

Δεν ξέρω και τι παίζει με τη χωρητικότητα. Υποθέτω ότι όσο μεγαλύτερη, τόσο πιο αργά/δύσκολα θερμαίνεται το νερό, ή αυτό αντισταθμίζεται απ' τη μεγαλύτερη επιφάνεια των συλλεκτών; Ή δεν παίζει κανένα ρόλο;

Θεωρητικα ισχυει αυτο που λες.Το προβλημα αρχιζει οταν δεν υπαρχει ηλιος και πρεπει να ζεστανεις ενα μεγαλο δοχειο με ρευμα (και συγκεκριμενη ισχυ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/2/2019 στις 2:20 ΜΜ, phanispal είπε

Καλησπέρα, τα 'φερε έτσι η ζωή που ήρθε η ώρα να ρωτήσω κι εγώ σχετικά με αγορά ηλιακού, καθώς προβλέπεται να πάω σε άλλο διαμέρισμα, που δεν έχει αυτή τη στιγμή, καθώς ο ιδιοκτήτης δεν τον χρειαζόταν, και μου είπε ότι αν θέλω να τον βάλω εγώ.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής: Ζευγάρι με μωρό παιδί, που καταναλώνει αρκετό νερό στο μπάνιο (40-60m³ το τρίμηνο, ανάλογα την εποχή), νότια προάστια, τρίτος όροφος, με άλλον έναν όροφο από πάνω. Επίσης, (ότ)αν έρθει η ώρα να φύγω, το τι θα τον κάνω είναι ένα θέμα.

https://www.abenergy.gr/index.php?route=product/product&path=128_129_130&product_id=180

Οταν εχεις μικρο παιδι ολα ειναι ρευστα.. Αυτος δεν ειναι υπερβολη για τον χειμωνα με συννεφιες..

Αν βαλεις πιο μικρο θα πρεπει να περιοριστεις περισσοτερο σε χερια,προσωπο,πιατα για να εχεις ζεστο για ντουζ...

Αλλιως θα ανοιγεις περισσοτερο την αντισταση.. και αν ριξεις πολυ την θερμοκρασια του μποιλερ ειναι ενεργοβορο να το ζεστανεις.. Σε αυτο το σημειο αναλαμβανει  ο ηλεκτρικος θερμ.

Και ο 160 αν παγωσει παλι δεν αξιζει..

Επεξ/σία από gia_nnis
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Θεωρητικα ισχυει αυτο που λες.

Ότι αντισταθμίζεται απ' το μεγαλύτερο εμβαδόν των συλλεκτών εννοείς;

20 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Το προβλημα αρχιζει οταν δεν υπαρχει ηλιος και πρεπει να ζεστανεις ενα μεγαλο δοχειο με ρευμα (και συγκεκριμενη ισχυ).

Ναι ΟΚ, αυτό είναι λογικό.

10 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

https://www.abenergy.gr/index.php?route=product/product&path=128_129_130&product_id=180

Οταν εχεις μικρο παιδι ολα ειναι ρευστα.. Αυτος δεν ειναι υπερβολη για τον χειμωνα με συννεφιες..

Αν βαλεις πιο μικρο θα πρεπει να περιοριστεις περισσοτερο σε χερια,προσωπο,πιατα για να εχεις ζεστο για ντουζ...

Αλλιως θα ανοιγεις περισσοτερο την αντισταση.. και αν ριξεις πολυ την θερμοκρασια του μποιλερ ειναι ενεργοβορο να το ζεστανεις.. Σε αυτο το σημειο αναλαμβανει  ο ηλεκτρικος θερμ.

Και ο 160 αν παγωσει παλι δεν αξιζει..

Σ' ευχαριστώ.

Εδώ να πω ότι αυτές τις μέρες που έχει σερί ήλιο (Αττική υπενθυμίζω), το νερό τελειώνει προς το βράδυ, και ο ηλιακός είναι ούτε 3 ετών, αν θυμάμαι καλά είναι 160 λίτρα, έχει δύο συλλέκτες, αλλά δε γνωρίζω περισσότερα.

Αυτό για να πάρετε μια ιδέα του τι χρειάζομαι.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, phanispal είπε

Σ' ευχαριστώ.

Εδώ να πω ότι αυτές τις μέρες που έχει σερί ήλιο (Αττική υπενθυμίζω), το νερό τελειώνει προς το βράδυ, και ο ηλιακός είναι ούτε 3 ετών, αν θυμάμαι καλά είναι 160 λίτρα, έχει δύο συλλέκτες, αλλά δε γνωρίζω περισσότερα.

Αυτό για να πάρετε μια ιδέα του τι χρειάζομαι.

Η λογικη ειναι να ελαχιστοποιησεις οσο το δυνατον το κοστος  θερμανσης του νερου.. Δηλαδη να αναβεις οσο το δυνατον λιγοτερες ωρες τον χρονο την αντισταση..!

Το προβλημα ομως ειναι οτι αν βαλεις εναν γιγαντα για τις απαιτησεις σου τοτε μειωνεις την αξιοπιστια του μηχανηματος.. και δω ερχεσαι και το σωνεις με το σκεπασμα..!!!

Για μενα η χρυση τομη για την δικη σου περιπτωση ειναι 200 με 3τμ

Οι τιμες του Βιολαρη ειναι super και αξιζει να δωσεις λιγα ευρω παραπανω προκειμενου να κανεις πιο γρηγορα την αποσβεση..!!!

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, 26ska είπε

Του βιολαρη και του esolar ίδιες τιμές είναι πάνω κάτω τελικά, δεν έχει διαφορά... 

Κοιτας:

1)Τιμη ηλιακου με εξαρτηματα

2)Τιμη εγκαταστασης

3)Τιμη ανα μετρο σωληνα/καλωδιο   Η τιμη στο καλωδιο ως συνηθως ειναι στο 2.5αρι. Το σωστο ειναι να μπει 4αρι. Οχι οτι θα παθει κατι.. γιατι πονταρουν στην περιορισμενη χρηση του..

4)Διακπραγματευεστε καλυτερη τιμη...

Επισης το μπουκαλι να γραφει προπυ.. και οι μονωσεις μποιλερ-συλλεκτη να ειναι οι καλες...(δεν ξερω πως ονομαζονται)

Οι απλες μονωσεις στον 2 χρονο ξεκινανε να χαλανε...  Οποιος ξερει και θελει μπορει να τις περασει απο πανω(τυλιξει) με ταινια pvc και μετα πλαστικο χρωμα για μεγαλη παραταση στο χρονο..!

Δημοσ.
7 ώρες πριν, kid είπε

@Nikol1979 με επιβεβαιώνεις κατα πολύ με τα λεγόμενά σου για γνωστή πλέον φίρμα φτηνών ηλιακών σε προηγούμενη σελίδα  ΑΛΛΑ το ένα λάθος δε διορθώνεται με άλλο λάθος. Γνώμη μου να κοιτάξεις μια τοπική βιοτεχνία/επιχείρηση της Κρήτης που θα μπορέσει να σε καλύψει σε οτιδήποτε προκύψει μακροχρόνια. 

Καλησπερα Kid , σε επιβεβαιωνω οσον αφορα στους master εννοεις μαλλον, ναι? Αυτους λοιπον ντοπιος μας τους εγκατεστησε και την πατησαμε. Εγω δεν γνωριζω να κατασκευαζεται καποιος θερμοσιφωνας στην Κρητη, εννοεις να παρω το Βιολαρη αλλα απο ντοπιο μαγαζι? που θεωρεις οτι ετοιμαζομαι να κανω λαθος δηλαδη, αυτο δεν καταλαβα καλα...?? (και .σε ευχαριστω που μπαινεις στον κοπο! )

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Η λογικη ειναι να ελαχιστοποιησεις οσο το δυνατον το κοστος  θερμανσης του νερου.. Δηλαδη να αναβεις οσο το δυνατον λιγοτερες ωρες τον χρονο την αντισταση..!

Υπάρχει κάποιος κανόνας σχετικά με την επίτευξη αυτού;

Το προβλημα ομως ειναι οτι αν βαλεις εναν γιγαντα για τις απαιτησεις σου τοτε μειωνεις την αξιοπιστια του μηχανηματος.. και δω ερχεσαι και το σωνεις με το σκεπασμα..!!!

Αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα, απ' την άποψη ότι ο στόχος είναι να μείνει στον ιδιοκτήτη, αλλά και επειδή ούτως ή άλλως θα σκεπάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες. Το ότι δε σκοπεύω να τον κρατήσω δε συνεπάγεται ότι είμαι κάφρος και ότι θα τον αφήσω στο έλεος του θεού.

Για μενα η χρυση τομη για την δικη σου περιπτωση ειναι 200 με 3τμ

ΟΚ, όταν θα χρειάζεται να ανάβω την αντίσταση όμως, μήπως όντως θα χρειάζεται κι άλλο χρόνο να ζεσταθεί;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, phanispal είπε

Υπάρχει κάποιος κανόνας σχετικά με την επίτευξη αυτού;

Αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα, απ' την άποψη ότι ο στόχος είναι να μείνει στον ιδιοκτήτη, αλλά και επειδή ούτως ή άλλως θα σκεπάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες. Το ότι δε σκοπεύω να τον κρατήσω δε συνεπάγεται ότι είμαι κάφρος και ότι θα τον αφήσω στο έλεος του θεού.

ΟΚ, όταν θα χρειάζεται να ανάβω την αντίσταση όμως, μήπως όντως θα χρειάζεται κι άλλο χρόνο να ζεσταθεί;

Παραγοντες οπως να επιλεξεις τα σωστα λιτρα για τις αναγκες σου και να παρακολουθεις τον καιρο ωστε να αποφευγεις ασκοπη χρηση του..

Τα περισσοτερα λιτρα με τα ιδια τετραγωνικα συλλεκτη κερδιζεις περισσοτερα λιτρα ζεστου νερου χαμηλοτερης θερμοκρασιας ομως..!

Μεγαλυτερη χρονοκαθυστερηση μιξης ζεστου-κρυο με τον 200αρη

Σε μερες με ηλιοφανεια οταν θα χαλασει ο καιρος ο 200αρης θα ανταπεξελθει καλυτερα απο τον 160.

Επισης το καλοκαιρι θα εχεις χαμηλοτερες πιεσεις απο τον 160(βοηθαει στην αξιοπιστια..)

Δημοσ.
5 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Τα περισσοτερα λιτρα με τα ιδια τετραγωνικα συλλεκτη κερδιζεις περισσοτερα λιτρα ζεστου νερου χαμηλοτερης θερμοκρασιας ομως..!

Αυτό όμως μήπως είναι μία απ' τα ίδια με έναν άλλον μικρότερης χωρητικότητας που όμως το νερό θα έχει υψηλότερη θερμοκρασία;

Επίσης, τι γίνεται όταν μιλάμε για περισσότερα λίτρα με περισσότερα τετραγωνικά συλλέκτη;

Μεγαλυτερη χρονοκαθυστερηση μιξης ζεστου-κρυο με τον 200αρη

Εδώ σ' έχασα. Τι εννοείς ακριβώς; Ότι χρειάζεται περισσότερη ώρα να ρυθμίσω το νερό στη θερμοκρασία που θέλω;

Σε μερες με ηλιοφανεια οταν θα χαλασει ο καιρος ο 200αρης θα ανταπεξελθει καλυτερα απο τον 160.

Εννοείς ότι όταν έχουν προηγηθεί συνεχόμενες μέρες με ηλιοφάνεια και με την προϋπόθεση ότι έχει κρατήσει θερμοκρασία το νερό, όταν ακολουθήσουν μέρες συννεφιάς θα κρατήσει περισσότερο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...