Nikol1979 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 3 λεπτά πριν, 26ska είπε Χάχαχα είχα άλλες ανάγκες μέχρι πρότινος, αλλά την άνοιξη λέω να προχωρήσω και ενώ είχα καταλήξει στον esolar, τα χρήματα που ζητάει είναι πολλά για την τσέπη μου και κοιτάω και τον sol violaris, που από ότι κατάλαβα θα κάνω παραχώρηση στους συλλεκτες... τι εννοεις "παραχωρηση"?
gia_nnis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, 26ska είπε Χάχαχα είχα άλλες ανάγκες μέχρι πρότινος, αλλά την άνοιξη λέω να προχωρήσω και ενώ είχα καταλήξει στον esolar, τα χρήματα που ζητάει είναι πολλά για την τσέπη μου και κοιτάω και τον sol violaris, που από ότι κατάλαβα θα κάνω παραχώρηση στους συλλεκτες... Λογικα και ο Βιολαρης μπορει να σου δωσει τετοιος συλλεκτες και σιγουρα θα σε παει πιο οικονομικα απο esolar Οι διαφορες στην αποδοση ειναι μικρες μεταξυ τους.. Απλα ο αλλος εχει καλυτερη αξιοπιστια και πιο σταθερη αποδοση στο περας του χρονου Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από gia_nnis
26ska Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 24 λεπτά πριν, Nikol1979 είπε τι εννοεις "παραχωρηση"? Λέω ότι οι συλλεκτες του violaris ίσως να μην είναι τόσο καλοί, όσο του esolar, αν έχω καταλάβει καλά. 1 λεπτό πριν, gia_nnis είπε Λογικα και ο Βιολαρης μπορει να σου δωσει τετοιος συλλεκτες και σιγουρα θα σε παει πιο οικονομικα απο esolar Θα τον ρωτήσω... Πως λέγονται αυτοί οι συλλεκτες για να τον ρωτήσω; Αν και αν τους δούλευε δεν θα το έδειχνε στο site του;
gia_nnis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 5 λεπτά πριν, 26ska είπε Λέω ότι οι συλλεκτες του violaris ίσως να μην είναι τόσο καλοί, όσο του esolar, αν έχω καταλάβει καλά. Θα τον ρωτήσω... Πως λέγονται αυτοί οι συλλεκτες για να τον ρωτήσω; Αν και αν τους δούλευε δεν θα το έδειχνε στο site του; Δεν ειναι θεμα καλο ή κακο ειναι αλλη κατηγορια.. Και ο esolar δινει τον ιδιο συλλεκτη οπως του Bιολαρη.. Θα του πεις θελω αυτον με το μονοκομματο κασωμα-πρεσαριστο. Περα απο το μονοκομματο κασωμα εχει και καλυτερο απορροφητη..
26ska Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 9 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Δεν ειναι θεμα καλο ή κακο ειναι αλλη κατηγορια.. Και ο esolar δινει τον ιδιο συλλεκτη οπως του Bιολαρη.. Θα του πεις θελω αυτον με το μονοκομματο κασωμα-πρεσαριστο. Περα απο το μονοκομματο κασωμα εχει και καλυτερο απορροφητη.. Ο esolar δίνει τον ίδιο με του βιολαρη, ο Βιολαρης δίνει τον ίδιο με τον esolar όμως, με το μονοκόμματο κασωμα;
makevius Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Και οι δύο παίρνουν συλλέκτες απο τον Δήμα. Full plate navi λέγεται αυτός με το ενιαίο κάσωμα και energy evo ο πιο οικονομικός του. Σε τιμές βιολαρης και esolar είναι παραπλήσιοι. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από makevius 1
26ska Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 https://www.abenergy.gr/hliakoi-thermosifones-sol-violaris-solar/hliakoi-thermosifones-sol-violaris-glass-solar/hliakoi-thermosifones-sol-violaris-glass-diplhs-energeias/hliakos-thermosifonas-160lt-3.0-glass-sol-violaris-diplhs-energeias, ρε παιδιά αυτός που φοράει ο συγκεκριμένος ηλιακός του Βιολάρη ,με τον μονοκόμματο συλλέκτη δεν είναι,ο full plate navy,που είναι μπλε;Για δείτε λίγο τα χαρακτηριστικά. 1
troi.g Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 8 ώρες πριν, 26ska είπε Μπορείς να μου πεις και το γιατί αν σου είναι εύκολο; Πέρα από την τιμή ,το βασικότερο είναι το δοχείο το οποίο είναι τυπου τζακετ και στις δύο περιπτώσεις αλλά του πρώτου είναι 2 mm και του άλλου είναι 1,5 mm. Εάν είναι να φτάσεις στο 1000 ρίκο , για μένα δεν αξίζει να πάρεις glass , δώσε κάτι παραπάνω και πάρε inox.
makevius Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, 26ska είπε .. Για δείτε λίγο τα χαρακτηριστικά. Δεν είναι. Τους ηλιακούς με συλλέκτες navy θα τους βρεις στην κατηγορία exclusive που έχει.
26ska Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 2 λεπτά πριν, makevius είπε Δεν είναι. Τους ηλιακούς με συλλέκτες navy θα τους βρεις στην κατηγορία exclusive που έχει. Άρα πάει μια η άλλη με τον esolar στις τιμές.... exclusive ο Βιολάρης με navy, premium o esolar.Με λίγα λόγια για να πάρουμε με full plate navy,πρέπει να τα σκάσουμε,αξίζει για το συλλέκτη τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή;
makevius Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 200 - 300 ευρώ που έχουν διαφορά δεν νομίζω να κάνουν απόσβεση. Εγώ θα πήγαινα στην επιλογή του οικονομικού συλλέκτη που είναι και πάλι πολύ καλός και ίσως να έβαζα μισό τετραγωνικό πιο μεγάλο και θα μου μέναν και τα ρέστα. 2 1
26ska Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 26 λεπτά πριν, makevius είπε 200 - 300 ευρώ που έχουν διαφορά δεν νομίζω να κάνουν απόσβεση. Εγώ θα πήγαινα στην επιλογή του οικονομικού συλλέκτη που είναι και πάλι πολύ καλός και ίσως να έβαζα μισό τετραγωνικό πιο μεγάλο και θα μου μέναν και τα ρέστα. 200-300 ευρώ διάφορα εννοείς ο απλός συλλέκτη με τον μονοκόμματο σωστά;Αυτο αναρωτιέμαι κ εγώ αν αξίζει η διαφορά...
kid Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Για ένα διάστημα απουσίαζα απ το φορουμ αλλά βλέπω η συζήτηση παραμένει στο ίδιο μοτίβο της αναζήτησης του πιο φτηνού και όχι του πιο οικονομικού. Θα υπενθυμίσω μόνο κάτι που είπα και στην τελευταία φορά που έγραψα. Ο "πόλεμος" αυτή τη στιγμή είναι στις πολλές πολλές πολλές αντικαταστάσεις καζανιών των πολύ φτηνών "καταστημάτων" που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια στην αγορά των ηλιακών. Καλό είναι να αναζητάτε έναν καλό συλλέκτη , αλλά καλύτερο (σε βάθος χρόνου) θα αποδειχτεί η συνολικά σωστά διαστασιολογημένη επιλογή του συστήματος ...καθώς τα καζάνια πάσχουν αφού αποδείχτηκε την τελευταία δεκαετία ότι δεν αντέχουν όλα την υψηλή απόδοση των καλών επιλεκτικών συλλεκτών. @Nikol1979 με επιβεβαιώνεις κατα πολύ με τα λεγόμενά σου για γνωστή πλέον φίρμα φτηνών ηλιακών σε προηγούμενη σελίδα ΑΛΛΑ το ένα λάθος δε διορθώνεται με άλλο λάθος. Γνώμη μου να κοιτάξεις μια τοπική βιοτεχνία/επιχείρηση της Κρήτης που θα μπορέσει να σε καλύψει σε οτιδήποτε προκύψει μακροχρόνια.
sphinxgr Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Έχει κανείς ιδέα τι είναι καλό να βάζουμε στους συλλέκτες όταν δεν τους χρησιμοποιούμε? Ναι μεν υπάρχουν τα έτοιμα καλύμματα αλλά δεν με πείθουν ότι θα αντέξουν στο χρόνο. Μπορούμε να φτιάξουμε κάποιο μόνοι μας, το οποίο να είναι ανθεκτικό? Με τι υλικά?
phanispal Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Στις 2/3/2019 στις 4:00 ΠΜ, Alxnks είπε Λίγο άσχετο με το θέμα ηλιακός, αλλά από το να ψάχνεις κάθε τόσο και να φιλτράρεις σπίτια ανάλογα με το εάν έχουν ηλιακό ή όχι, πιθανούς περίεργους ιδιοκτήτες, εξοδα εγκατάστασης και επανεγκατάστασης....μήπως θα ήταν πιο value for money να κοιτάξεις τα λεφτά που δίνεις στα νοίκια να τα κάνεις δικό σου σπίτι και να έχεις μόνιμα το κεφάλι σου ήσυχο; Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα, που δεν είναι του παρόντος. Απλά θα πω ότι στην παρούσα φάση δε γίνεται ούτε πιστωτική να βγάλω, πόσο μάλλον να αγοράσω σπίτι. Ίσως στο μέλλον αλλάξει κάτι. Επανέρχομαι εν τω μεταξύ, για να πω ότι μίλησα με τον ιδιοκτήτη, και σε πρώτη φάση είπε ότι αν βάλω θα τα βρούμε. Επειδή έχουμε ακόμα ~3 μήνες μέχρι να φύγει αυτός και να μπω εγώ, δεν πίεσα με λεπτομέρειες, εικάζω πάντως ότι θα τα βρούμε στα ενοίκια ή κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι ότι αν όντως τα βρούμε και όταν φύγω του μείνει ο ηλιακός, τι να επιλέξω; Εννοώ ότι δε με παίρνει να δώσω και πολλά με τη λογική να πάρω κάτι πολύ καλό, και μάλιστα για κάτι που δε θα μου μείνει. Εγώ θέλω να κάνω τη δουλειά μου για όσο μείνω εκεί, που θεωρώ πως δε θα είναι και πολλά χρόνια. Οπότε πού λέτε να κινηθώ; Τόσο από άποψη λίτρων, εμβαδόν συλλεκτών, όσο και μάρκα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις