Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά τα λες , αλλά και πάλι προτίμησε κάποιον ντόπιο , για πολλούς λόγους. Κατ αρχήν όλοι οι ηλιακοί έχουν τουλάχιστον πέντε χρόνια εγγύηση. Δεν τον κάλυψαν? Τώρα σκέψου να πάρεις κάποιον από εδώ και να τόν στείλεις εκεί. Αν του βγάλει πρόβλημα περιμένεις να τον καλύψουν, δε νομίζω. Εδώ βάζουμε ηλιακά στην Αθήνα και αν βγαλουν πρόβλημα σου λένε από την εταιρεία (οι περισσότερες) φερτο μας να στο φτιαξουμε. Και τα μεροκάματα του τεχνικού βάλε βγάλε ποιος τα πληρώνει? Γι αυτό σου προτείνω πάρε κάποιον απο ντόπιο μαγαζί. Ψάξε λίγο τι μάρκες έχουν και στείλε να σου πούμε .

• Like 3
  • Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Nikol1979 είπε

Καλησπερα σας παιδια! Χρειαζομαι τη βοηθεια σας γιατι στο λογο μου ειμαι ετοιμη να βαλω τα κλαματα...

Λοιπον ενας φιλος μου ζητησε να του βρω ηλιακο. Δεν ειμαστε για πολυ ακριβο, μαλλον προς mid-range.

Ειχα καταληξει στο MasterSol (μη γελατε, σας βλεπω). Ειδα καλη βαθμολογια απο ΠΟΛΛΕΣ κριτικες στο Σκρουτζ. Ενταξει λεω εδω ειμαστε.

Σαν κατι ομως να με ενοχλουσε και δε μπορουσα να ηρεμησω γιατι ο ανθρωπος χρειαζεται ενα ολοκληρο ηλιακο κι ενα μποιλερ, και ημουν τρομερα αγχωμενη μηπως τον συμβουλεψω λαθος και τον παρω στο λαιμο μου και χασει κοντα ενα χιλιαρικο και φταιω εγω. Φτιαχνω καφε λοιπον σημερα και λεω να κατσω να διαβασω να το ψαξω λιγο παραπανω. Βλεπω οτι σημαντικη πιστοποιηση ειναι η Solar Keymark. Μπαινω στη σελιδα της MasterSol, παω πιστοποιησεις, τη βλεπω, ωραια λεω, τελεια, την εχει. Παταω επανω να ανοιξει να τη δω καλα, τιποτα. Μπαινω στη δανεζικη σελιδα της πιστοποιησης, παταω φιλτρο Ελλαδα (οπως συμβουλευετε κι εσεις εδω σε ενα ποστ), πουθεναααααα η εταιρεια. Μου μπηκαν ψυλλοι στα αυτια. Εστειλα εμαιλ στην εταιρεια πιστοποιησης να δω τι στο καλο τρεχει. Ποιος ξερει αν θα μου απαντησουν και πότε. Μπηκα λοιπον εδω, βουτηξα θα ελεγα σε αυτο το χαωδες θρεντ με 450 και βαλε σελιδες, και εχω μαθει οτι κατασκευαζονται στα Σκοπια (αμα το μαθει αυτο ο ενδιαφερομενος θα με κρεμασει αναποδα) , οτι εχουν ψευτικες κριτικες, οτι δεν ειναι αξιοπιστοι κτλ κτλ.....

Εδω λοιπον βρισκομαι τωρα, λιγο πριν αρχισω να χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο.και λεω μηπως σας ενοχλησω λιγο κι εγω. Εκανα το διαβασμα μου δεν ειμαι τεμπελα, κλινω προς SOL VIOLARIS τωρα. Αναφερονται και στη σελιδα της Solar Keymark. Ειμαι οκ λετε?

Να σας ευχαριστησω προκαταβολικα οσους κανετε τον κοπο να βοηθησετε!! ☺️

ΥΓ= Α, μπορει να μου ζητησετε τιποτα στοιχεια για να μου απαντησετε πιο επισταμενα. Ο ηλιακος ειναι για να μπει σε κορφη βουνου στην Κρητη με πολλη ηλιοφανεια αλλα σε περιοχη με μεγαλο υψομετρο οπου εχει τρομερο κρυο! Για 3 ατομα.

Αναμφισβήτητα ο Βιολαρης ειναι μια τιμια προταση αλλα για σας εκει στην επαρχια το support ειναι ενα σημαντικο κομματι..!

Εγω για 3 ατομα προτεινω 200 με 4τμ για να ανταποκρινεται καλυτερα στις δυσκολες συνθηκες.. και το καλοκαιρακι αν δυσκολευεστε να τον ανακουφιζεται σκεπαζετε μερος του συλλεκτη..

• Like 4
Δημοσ.
Στις 13/4/2018 στις 10:52 ΠΜ, vasilk είπε

@gremon καλώς ήρθες και ελπίζω να συμβάλεις και εδώ με τις γνώσεις σου.

Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν ελληνικοί συλλέκτες με μόνωση πολυουρεθάνης, είπα ότι υπάρχουν ελάχιστοι. Πέρα από το δικό σου υπάρχουν 1-2 ακόμα.

Η ύπαρξη μόνωσης πολυουρεθάνεις στους συλλέκτες είναι κάτι πολύ εξειδικευμένο. Για να την ψάχνει ο φίλος πιο πάνω μάλλον διάβασε εσένα κάπου αλλού γιατί προσωπικά δεν έχω βρει άλλον να την συζητάει. Εσύ είσαι επαγγελματίας και από την πλευρά σου καλά κάνεις και προτείνεις το καλύτερο. Και εγώ πιστεύω πως μια διπλή μόνωση πολυουρεθάνης+πετροβάμβακα είναι καλύτερη. Πέρα από αυτό όμως πάντα υπάρχει και το οικονομικό. Για τον καταναλωτή η αγορά ηλιακού είναι κυρίως μια επένδυση. Δίνει σήμερα ένα ποσό για να το αποσβέσει σε λίγα χρόνια από την οικονομία στο ρεύμα. Αν η απόσβεση θέλει πάνω από 10 χρόνια η αγορά ηλιακού παύει να είναι επένδυση (μένουν μόνο τα οικολογικά κίνητρα). Μπορείς να μας δόσεις κάποια στοιχεία για τον συγκεκριμένο συλλέκτη για να μπορούμε να συζητήσουμε; Πόσο πιο ακριβός είναι από έναν αντίστοιχο συλλέκτη με μόνωση μόνο πετροβάμβακα και πόσο πιο αποδοτικός είναι;

Αν και φάνηκε έτσι, δεν πρότεινα στο φίλο να βάλει μεγαλύτερο συλλέκτη από τι χρειάζεται. Είπα να βάλει μεγαλύτερο ΑΝ έχει θέμα απόδοσης.

Οι 9/10 που αγοράζουν ηλιακό δεν έχουν την παραμικρή ιδέα τι είναι, πως δουλεύει, τι συντήρηση θέλει κτλ. Αγοράζουν αυτό που τους λέει ο υδραυλικός τους (χωρίς να έχουν ιδέα τι αγοράζουν), το βάζουν στην ταράτσα τους και το ξεχνάνε μέχρι να μην δουλεύει άλλο. Για αυτούς τους 9/10 δεν έχει νόημα η κάθε συμβουλή γιατί απλά δεν θα την δουν και διαβάσουν ποτέ. Εμείς που το συζητάμε εδώ είμαστε ο 1/10 και αγοράζουμε (ελπίζω) ξέροντας και τι να κάνουμε μετά. Αν κάποιος σκοπεύει να ασχοληθεί μαζί του και μετά την αγορά του, να βάζει τα δοχεία διαστολής, να τον προσέχει, να τον συντηρεί, να τον παρακολουθεί πότε ανεβάζει θερμοκρασίες, να τον σκεπάζει το καλοκαίρι κτλ, τότε έχει νόημα να βάζει και μεγάλους συλλέκτες.l

Καλημερα, Tι γνωμη εχετε για https://www.abenergy.gr/hliakoi-thermosifones-sol-violaris-solar/hliakoi-thermosifones-sol-violaris-glass-solar/hliakos-thermosifonas-160lt-3.0-glass-sol-violaris-diplhs-energeias

• Thanks 1
Δημοσ.

Αν και τον συγκεκριμένο δεν έχει τύχει να τον δω από κοντά, φαίνεται πολύ καλός για τα λεφτά του.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά για 4μελη οικογένεια πιστεύετε είναι καλή επιλογή ο συγκεκριμένος https://www.abenergy.gr/hliakoi-thermosifones-sol-violaris-solar/hliakoi-thermosifones-sol-violaris-glass-solar/hliakoi-thermosifones-sol-violaris-glass-diplhs-energeias/hliakos-thermosifonas-200lt-4.0-glass-sol-violaris-diplhs-energeias, ή αξίζει τα πολύ παραπάνω χρήματα ο συγκεκριμένος https://www.esolarshop.net/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=153&virtuemart_category_id=18&Itemid=825&syllekths=1;Ποιες οι διαφορές τους,έχει καλύτερους συλλέκτες ο esolar,πως δικαιολογείται η τεράστια διαφορά στην τιμή;

Επεξ/σία από 26ska
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, 26ska είπε

Ρε παιδιά για 4μελη οικογένεια πιστεύετε είναι καλή επιλογή ο συγκεκριμένος https://www.abenergy.gr/hliakoi-thermosifones-sol-violaris-solar/hliakoi-thermosifones-sol-violaris-glass-solar/hliakoi-thermosifones-sol-violaris-glass-diplhs-energeias/hliakos-thermosifonas-200lt-4.0-glass-sol-violaris-diplhs-energeias, ή αξίζει τα πολύ παραπάνω χρήματα ο συγκεκριμένος https://www.esolarshop.net/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=153&virtuemart_category_id=18&Itemid=825&syllekths=1;Ποιες οι διαφορές τους,έχει καλύτερους συλλέκτες ο esolar,πως δικαιολογείται η τεράστια διαφορά στην τιμή;

Ναι o esolar φοραει αυτους

Μονοκομματο κασωμα:Αξιοπιστια σε κατασκευη και αποδοση

Εγω βεβαια σε αυτα τα χρηματα θα πηγαινα σε αυτον https://www.skroutz.gr/s/2797387/Nobel-Classic-200lt-4m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html#reviews και με παζαρι θα σου βγει λιγο πιο οικονομικoς απο τον esolar!

Εγω θα ρωταγα τον Βιολαρη αν φερνει τετοιους συλλεκτες γιατι εχει καλυτερες τιμες σε ολα του σε σχεση με esolar

Επεξ/σία από gia_nnis
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, troi.g είπε

Ανάμεσα από αυτούς, για μένα προτίμησε τον πρώτο που αναφέρεις. 

Μπορείς να μου πεις και το γιατί αν σου είναι εύκολο; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 26ska είπε

Μπορείς να μου πεις και το γιατί αν σου είναι εύκολο; 

Για Αθηνα τον θελεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρε συ 26ska ακόμα ηλιακό ψάχνεις; 

Που να ήταν να αγοράσεις κανένα σπίτι εσύ 😛

(Καλοπροαίρετα το λέω)

Περίπου 2 χρόνια πέρασαν 😋😋

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.

Καλησπερα, σας ευχαριστω για τη βοηθεια παιδια..μαλλον για βιολαρης το παμε λοιπον.. το βαλε βγαλε δε μας πειραζει, δεν θα εχουμε κοστος εμεις απο αυτο. Το θεμα δεν ειναι να μπλεξουμε με υποστηριξη ή ποιος εχει την καλυτερη υποστηριξη εδω στην ακρη που ειμαστε, το θεμα ειναι ποιος ηλιακος θα μας βγαλει περισσοτερα χιλιομετρα πριν μας "ζητησει"...

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Nikol1979 είπε

, το θεμα ειναι ποιος ηλιακος θα μας βγαλει περισσοτερα χιλιομετρα πριν μας "ζητησει"...

Φθηνος με αποδοση και αξιοπιστια=ΣΚΕΠΑΣΜΑ

Αλλιως 160λ με 2τμ ή 200λ με 3τμ και παλι σκεπασμα οταν ομως δεν χρησιμοποιειται..

Αν δεν σου αρεσουν αυτα πας σε χαλκινο και σε συλλεκτες τυπου apollon μονοκομματο κασωμα.. και εδω ισχυει σκεπασμα οταν δεν χρησιμοποιειται..

• Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

Φθηνος με αποδοση και αξιοπιστια=ΣΚΕΠΑΣΜΑ

Αλλιως 160λ με 2τμ ή 200λ με 3τμ και παλι σκεπασμα οταν ομως δεν χρησιμοποιειται..

Αν δεν σου αρεσουν αυτα πας σε χαλκινο και σε συλλεκτες τυπου apollon μονοκομματο κασωμα.. και εδω ισχυει σκεπασμα οταν δεν χρησιμοποιειται..

μονοκομματο κασωμα δλδ ενα κομματι αντι για δυο? μπα ε? το υπεραπλουστευω? καλα θα διαβασω να δω τι σημαινει και αν υπαρχει μοντελο βιολαρη με τετοιο κασωμα.

Επισης, ποτε δεν χρησιμοποιειται ενας ηλιακος? σε κορφη βουνου ειναι, εδω εχουμε πολλη ηλιοφανεια...θα το δω ομως και αυτο. Σε ευχαριστω πολυ ☺️

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Nikol1979 είπε

μονοκομματο κασωμα δλδ ενα κομματι αντι για δυο? μπα ε? το υπεραπλουστευω? καλα θα διαβασω να δω τι σημαινει και αν υπαρχει μοντελο βιολαρη με τετοιο κασωμα.

Επισης, ποτε δεν χρησιμοποιειται ενας ηλιακος? σε κορφη βουνου ειναι, εδω εχουμε πολλη ηλιοφανεια...θα το δω ομως και αυτο. Σε ευχαριστω πολυ ☺️

3 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Ναι o esolar φοραει αυτους

Μονοκομματο κασωμα:Αξιοπιστια σε κατασκευη και αποδοση

Εγω βεβαια σε αυτα τα χρηματα θα πηγαινα σε αυτον https://www.skroutz.gr/s/2797387/Nobel-Classic-200lt-4m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html#reviews και με παζαρι θα σου βγει λιγο πιο οικονομικoς απο τον esolar!

Εγω θα ρωταγα τον Βιολαρη αν φερνει τετοιους συλλεκτες γιατι εχει καλυτερες τιμες σε ολα του σε σχεση με esolar

Στο βιντεο απο 0:24-0:35 μονοκομματο κασωμα

Δεν χρησιμοποιειται σημαινει δεν κανεις χρηση του.. επειδη προφανως δεν χρειαζεσαι ζεστο νερο ή εχεις φυγει απο το σπιτι για μερες(διακοπες)

Επεξ/σία από gia_nnis
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Βρε συ 26ska ακόμα ηλιακό ψάχνεις; 

Που να ήταν να αγοράσεις κανένα σπίτι εσύ 😛

(Καλοπροαίρετα το λέω)

Περίπου 2 χρόνια πέρασαν 😋😋

Χάχαχα είχα άλλες ανάγκες μέχρι πρότινος, αλλά την άνοιξη λέω να προχωρήσω και ενώ είχα καταλήξει στον esolar, τα χρήματα που ζητάει είναι πολλά για την τσέπη μου και κοιτάω και τον sol violaris, που από ότι κατάλαβα θα κάνω παραχώρηση στους συλλεκτες... 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...