Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kajagoogoo είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, naive, vaggooss, vasilllis και sphinxgr.

Ήρθε ηλεκτρολόγος το πρωϊ για διάφορες δουλειές (ανάμεσα στις οποίες και αυτή) και βρήκαμε ένα ελεύθερο καλώδιο να κρέμμεται από το δώμα.

Ήταν από τα χοντρά καλώδια, με διακόπτη στον πίνακα. Το μόνωσε, το κουλούριασε κάτω από σκέπαστρο και αφήσαμε κατεβασμένο τον διακόπτη.

Στην επόμενη δυνατή βροχή θα δούμε αν έφταιγε αυτό ή αν πρέπει να συνεχίσουμε το ψάξιμο!

Καλό τσίκνισμα!

Αυτό ήταν σίγουρα.

• Like 1
  • Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, troi.g είπε

Εφόσον δεν είναι δικό σου το σπίτι, δεν νομίζω να αξιζει να βάλεις. Τώρα , εάν βάλεις και τα βρεις με τον ιδιοκτήτη στα ενοίκια τότε οκ. 

3 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Άξιζε να βάλει διότι σε βάθος χρόνου θα κάνει απόσβεση,εφόσον είναι με μικρό παιδάκι καταναλώνουν πολύ ζεστό νερό,οπότε αυξημένη ΔΕΗ.

Οπότε αξίζει η συγκεκριμένη περίπτωση να βάλει ηλιακό ;)

Η συχνότητα που κάνουμε ντους είναι: σίγουρα από 1 φορά τη μέρα εγώ και η γυναίκα το χειμώνα, και όσο ζεσταίνει ο καιρός η συχνότητα αυξάνεται. Το καλοκαίρι δε, γίνεται μάχη. Στο περίπτερο στα 50 μέτρα να πεταχτώ, όταν γυρίσω θα μπω για ντους αφού θα έχω γίνει μούσκεμα με τους 35-45°C. Δε λέμε για κανονικό ντους με σαπούνισμα ΚΑΘΕ φορά, και σίγουρα όσο περισσότερη ζέστη έχει με τόσο πιο δροσερό νερό κάνεις συνήθως, αλλά όπως και να το κάνεις, μέχρι να το ρυθμίσεις μπλα μπλα ξοδεύεις κάποια ποσότητα.

Το παιδί περίπου τα ίδια, σίγουρα μία φορά τη μέρα μπανάκι, συν τα πλυσίματα στις αλλαγές πάνας, συν οτιδήποτε άλλο. Και το θέμα ειδικά με το μωρό είναι ότι δε μπορείς να το έχεις στο περίμενε μέχρι να ζεστάνει λίγο το νερό η αντίσταση.

Αλλά και για εμένα και τη γυναίκα, με τη συχνότητα που κάνουμε ντους, δεν παλεύεται όλη την ώρα να είμαστε στο περίμενε. Θα μου πεις, σε ένα βαθμό το λύνεις με χρονοδιακόπτη, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να μπαίνεις οποιαδήποτε ώρα στο σπίτι και απλά να μπαίνεις για ντους.

Στο διά ταύτα, πολύ χοντρικά, αν υπολογίσουμε στην ξεφτίλα 1 ώρα κατά μέσο όρο τη μέρα με την αντίσταση, έχουμε 4kWh/μέρα, ήτοι ~1.500kWh/χρόνο, που με πραγματική τιμή κιλοβατώρας γύρω στα 20 λεπτά, 300€/χρόνο θέλω μόνο για την αντίσταση. Που με τη χρήση που κάνουμε και το νερό που ξοδεύουμε, πιο πιθανό το κόβω να κυμαινόμαστε στα 500€. Έχω σκεφτεί ότι το χειμώνα θα ανάβω ούτως ή άλλως, αλλά συνήθως δεν είναι τόσες πολλές οι μέρες (για Αττική μιλάμε πάντα). ΟΚ φέτος μας «τέντωσε» στο κρύο και τη συννεφιά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, αλλά τα προηγούμενα χρόνια τα θυμάμαι καλύτερα. Αν υπολογίζω κάτι (πολύ) λάθος ευχαρίστως να με διορθώσετε.

Από εκεί και πέρα, το πρόβλημά μου είναι τι θα τον κάνω όταν έρθει η ώρα να φύγω, και δε δεχτεί ο ιδιοκτήτης να τον κρατήσει με κάποιο αντίτιμο, να πάρω ένα σεβαστό ποσοστό πίσω δηλαδή. Γιατί τώρα ας πούμε είμαι σε μια φάση που ψάχνω σπίτι με ηλιακό, αλλά άντε πες αν βρω μια ευκαιρία που δεν έχει αλλά γίνεται να βάλω, δε θα τη χάσω. Όταν θα ξαναψάχνω όμως για σπίτι, θα πρέπει να ψάχνω για κάποιο χωρίς ηλιακό, αλλά να γίνεται να βάλω και τον δικό μου, συν ξανά μανά έξοδα απεγκατάστασης και επανεγκατάστασης. Δεν ξέρω αν τα μεγαλοποιώ, αλλά μια ταλαιπωρία μου φαίνεται όλο αυτό, συν ότι όλο αυτό θα δυσκολέψει κι άλλο την εύρεση σπιτιού, που ήδη είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

3 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Όταν έρθει η ώρα να φύγεις (αν τον έχεις βάλει σε "εύκολο" σημείο στην ταράτσα) φέρνεις υδραυλικό,τον λύνει και τον βάζεις στο επόμενο σπίτι που θα πας (σε λογικό χρονικό διάστημα,όχι αν αλλάξεις σπίτι σε 20 χρόνια δεν αξίζει να τον πάρεις :) ) και βέβαια εννοείται ότι αν τα βρεις στα ενοίκια έχει καλώς,αλλιώς βάλε ένα φθηνό σετ (πχ με 400-500€) να κάνεις την δουλειά σου και να γλυτώνεις την  αυξημένη κατανάλωση ρεύματος.

Ξαναλέω μου φαίνεται βουνό όλο αυτό με την επανατοποθέτηση σε άλλο σπίτι, περισσότερο λόγω φιλτραρίσματος διαθέσιμων σπιτιών.

Στο ζουμί, αυτό που λες με το φθηνό σετ, με βάζει σε δίλημμα. Αν πάρω φθηνό και τελικά τον «παντρευτώ»; Έχουν μεγάλες διαφορές στην απόδοση ή δεν έχει και πολύ νόημα; Όχι ότι θα ήθελα να δώσω και πολύ περισσότερα φυσικά.

Επίσης, για πόσα λίτρα μιλάμε για τη χρήση και την κατανάλωση που περιέγραψα; Πόσοι συλλέκτες; Τα 160 λίτρα, που με αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα είναι ~130 τελικά, δεν είμαι σίγουρος ότι με καλύπτουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ξαναλέω μου φαίνεται βουνό όλο αυτό με την επανατοποθέτηση σε άλλο σπίτι, περισσότερο λόγω φιλτραρίσματος διαθέσιμων σπιτιών.

Στο ζουμί, αυτό που λες με το φθηνό σετ, με βάζει σε δίλημμα. Αν πάρω φθηνό και τελικά τον «παντρευτώ»; Έχουν μεγάλες διαφορές στην απόδοση ή δεν έχει και πολύ νόημα; Όχι ότι θα ήθελα να δώσω και πολύ περισσότερα φυσικά.

Επίσης, για πόσα λίτρα μιλάμε για τη χρήση και την κατανάλωση που περιέγραψα; Πόσοι συλλέκτες; Τα 160 λίτρα, που με αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα είναι ~130 τελικά, δεν είμαι σίγουρος ότι με καλύπτουν

Οπότε με βάση τον συλλογισμό σου (σωστός συλλογισμός για εμένα) αξίζει 1000% να βάλεις ηλιακό καθώς σε 1-2 χρόνια θα έχεις κάνει την απόσβεση του (όπως είπα παραπάνω)

Πάμε τώρα στα υπόλοιπα.

Καθόλου βουνό το μάζεμα και η επανατοποθέτηση άλλου (είπαμε βέβαια παίζει ρόλο και το μέρος του θα τον έχεις στήσει,αν τον έχεις βάλει σε κανένα ταρατσακι,η σε καμία άκρη της ταράτσας η οτιδήποτε άλλο τέτοιο,τότε ναι είναι δύσκολο,αλλιώς αν είναι σε νορμάλ συνθήκες και κανονική ταράτσα δεν είναι δύσκολο)

160 λίτρα (140 περίπου πραγματικα) με αυτά που μου ειπες θεωρώ δεν σε καλύπτουν οπότε πας στα 200 λίτρα με 4τμ συλλέκτες οπότε να είσαι άνετος.βεβαια εκεί ανεβαινουμε λίγο σε κόστος αλλα όχι κάτι δραματικό ώστε να είναι απαγορευτικό να το βαλεις η ότι δεν θα κάνεις απόσβεση. Τώρα μάρκα κτλπ κτλπ δεν προτείνω καθότι δεν θέλω να κάνω διαφήμιση... :)

(Περίπου 700-800€ και είσαι κομπλέ) ρίξε μια ματιά στο ίντερνετ και θα βρεις... :)

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.

ΟιΜπορεί και να είναι σωστοί όλοι σχεδόν οι υπολογισμοί, αν και γνώμη μου , δεν κάνεις απόσβεση σε 2 χρόνια , αλλα οκ. Το βασικότερο είναι ότι από την στιγμή που είσαι στο ενοίκιο ,πως μπορείς να διασφαλισεις ότι θα μείνεις χρόνια στο συγκεκριμένο σπίτι? 

Δημοσ.

Εγώ έχω να πω το πολύ το κυρελεησον το βαριέται και ο παπάς.

Εάν σπαταλάς 300 ευρώ τον χρόνο αδερφέ βάλε ηλιακό και στην τελική άφησε τον εκεί.

Σε 2 χρόνια εσύ θα έχεις κάνει απόσβεση .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, troi.g είπε

ΟιΜπορεί και να είναι σωστοί όλοι σχεδόν οι υπολογισμοί, αν και γνώμη μου , δεν κάνεις απόσβεση σε 2 χρόνια , αλλα οκ. Το βασικότερο είναι ότι από την στιγμή που είσαι στο ενοίκιο ,πως μπορείς να διασφαλισεις ότι θα μείνεις χρόνια στο συγκεκριμένο σπίτι? 

Ναι, δε λέω απαραίτητα ότι θα κάνω απόσβεση σε 2 χρόνια. Εξάλλου η ελάχιστη διάρκεια αρχικής μίσθωσης είναι 3 έτη.

Προφανώς και τίποτα και κανείς δε μου διασφαλίζει ότι θα μείνω χρόνια εκεί, αλλά πόση σημασία έχει; Δηλαδή τι, να τα δώσω στη ΔΕΗ και να έχω και την ταλαιπώρια του περίμενε να ζεστάνει η αντίσταση το νερό;

57 λεπτά πριν, vaggooss είπε

Εγώ έχω να πω το πολύ το κυρελεησον το βαριέται και ο παπάς.

Εάν σπαταλάς 300 ευρώ τον χρόνο αδερφέ βάλε ηλιακό και στην τελική άφησε τον εκεί.

Σε 2 χρόνια εσύ θα έχεις κάνει απόσβεση .

Τόσο παράλογο σου φαίνεται για ζευγάρι με παιδί να ανάβει κατά μέσο όρο το θερμοσίφωνα για 1 ώρα τη μέρα; Ή νομίζεις ότι η κιλοβατώρα κοστίζει 9 λεπτά;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Ναι, δε λέω απαραίτητα ότι θα κάνω απόσβεση σε 2 χρόνια. Εξάλλου η ελάχιστη διάρκεια αρχικής μίσθωσης είναι 3 έτη.

Προφανώς και τίποτα και κανείς δε μου διασφαλίζει ότι θα μείνω χρόνια εκεί, αλλά πόση σημασία έχει; Δηλαδή τι, να τα δώσω στη ΔΕΗ και να έχω και την ταλαιπώρια του περίμενε να ζεστάνει η αντίσταση το νερό;

Τόσο παράλογο σου φαίνεται για ζευγάρι με παιδί να ανάβει κατά μέσο όρο το θερμοσίφωνα για 1 ώρα τη μέρα; Ή νομίζεις ότι η κιλοβατώρα κοστίζει 9 λεπτά;

Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σ.

Δημοσ.

Αφού έχεις αποφασίσει ότι σε συμφέρει, τότε για μένα προτίμησε 160 με έναν συλλέκτη 2,5 τ.μ. ώστε να είναι πιο ευέλικτος στην επανατοποθετηση του εάν χρειαστεί. Επίσης στο σπίτι που λες έχει γραμμές στην ταράτσα για ηλιακό ? ή θα χρειαστεί να πάρεις νερά από το θερμοσίφωνο ?

Δημοσ.
Στις 28/2/2019 στις 12:18 ΠΜ, Wizard270 είπε

Ναι, με τα 160 λίτρα. Δεν το ήξερα αυτό για τη μία μέρα λειτουργίας με καλή ηλιοφάνεια, ευχαριστώ. Για να μη νομίζω ότι δε δουλεύει καλά από την 1η μέρα!

Μετά για το καλοκαίρι σκέφτομαι κάτι τέτοιο: http://polydomiki.gr/iliaka-sustimata/iliakoi-thermosifones/prostateutiko-kalumma-iliakou-sullekti-thermosifona/

Επειδη τα σκας.. Δεν ξερω τι θα σου βαλουν..

1)Εγω στη θεση σου θα ηθελα το αντιψυκτικο το καλο προπυλενογλυκόλη .. το διαφανες-γερμανικο..  Βαζεις δαχτυλο μεσα και οταν το τραβηξεις εχει ρευστοτητα σαν λαδι!

2)Να το κανει μιξη με νερο σε ενα δοχειο και να το βαζει..

3)Αν εχει ηλιο απο την στιγμη που θα στήσουν τους συλλεκτες να τους σκεπασουν μεχρι να μπουν τα υγρα..

4)Να σου βαλουν την καλη μονωση μποιλερ-συλλεκτες που χαλαει μετα απο πολλα χρονια..

Εγω προτιμω απιονισμενο νερο στο κλειστο.. Κοστος 2-3ευρω

Δημοσ.
Στις 28/2/2019 στις 7:19 ΜΜ, phanispal είπε

Η συχνότητα που κάνουμε ντους είναι: σίγουρα από 1 φορά τη μέρα εγώ και η γυναίκα το χειμώνα, και όσο ζεσταίνει ο καιρός η συχνότητα αυξάνεται. Το καλοκαίρι δε, γίνεται μάχη. Στο περίπτερο στα 50 μέτρα να πεταχτώ, όταν γυρίσω θα μπω για ντους αφού θα έχω γίνει μούσκεμα με τους 35-45°C. Δε λέμε για κανονικό ντους με σαπούνισμα ΚΑΘΕ φορά, και σίγουρα όσο περισσότερη ζέστη έχει με τόσο πιο δροσερό νερό κάνεις συνήθως, αλλά όπως και να το κάνεις, μέχρι να το ρυθμίσεις μπλα μπλα ξοδεύεις κάποια ποσότητα.

Το παιδί περίπου τα ίδια, σίγουρα μία φορά τη μέρα μπανάκι, συν τα πλυσίματα στις αλλαγές πάνας, συν οτιδήποτε άλλο. Και το θέμα ειδικά με το μωρό είναι ότι δε μπορείς να το έχεις στο περίμενε μέχρι να ζεστάνει λίγο το νερό η αντίσταση.

Αλλά και για εμένα και τη γυναίκα, με τη συχνότητα που κάνουμε ντους, δεν παλεύεται όλη την ώρα να είμαστε στο περίμενε. Θα μου πεις, σε ένα βαθμό το λύνεις με χρονοδιακόπτη, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να μπαίνεις οποιαδήποτε ώρα στο σπίτι και απλά να μπαίνεις για ντους.

Στο διά ταύτα, πολύ χοντρικά, αν υπολογίσουμε στην ξεφτίλα 1 ώρα κατά μέσο όρο τη μέρα με την αντίσταση, έχουμε 4kWh/μέρα, ήτοι ~1.500kWh/χρόνο, που με πραγματική τιμή κιλοβατώρας γύρω στα 20 λεπτά, 300€/χρόνο θέλω μόνο για την αντίσταση. Που με τη χρήση που κάνουμε και το νερό που ξοδεύουμε, πιο πιθανό το κόβω να κυμαινόμαστε στα 500€. Έχω σκεφτεί ότι το χειμώνα θα ανάβω ούτως ή άλλως, αλλά συνήθως δεν είναι τόσες πολλές οι μέρες (για Αττική μιλάμε πάντα). ΟΚ φέτος μας «τέντωσε» στο κρύο και τη συννεφιά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, αλλά τα προηγούμενα χρόνια τα θυμάμαι καλύτερα. Αν υπολογίζω κάτι (πολύ) λάθος ευχαρίστως να με διορθώσετε.

Από εκεί και πέρα, το πρόβλημά μου είναι τι θα τον κάνω όταν έρθει η ώρα να φύγω, και δε δεχτεί ο ιδιοκτήτης να τον κρατήσει με κάποιο αντίτιμο, να πάρω ένα σεβαστό ποσοστό πίσω δηλαδή. Γιατί τώρα ας πούμε είμαι σε μια φάση που ψάχνω σπίτι με ηλιακό, αλλά άντε πες αν βρω μια ευκαιρία που δεν έχει αλλά γίνεται να βάλω, δε θα τη χάσω. Όταν θα ξαναψάχνω όμως για σπίτι, θα πρέπει να ψάχνω για κάποιο χωρίς ηλιακό, αλλά να γίνεται να βάλω και τον δικό μου, συν ξανά μανά έξοδα απεγκατάστασης και επανεγκατάστασης. Δεν ξέρω αν τα μεγαλοποιώ, αλλά μια ταλαιπωρία μου φαίνεται όλο αυτό, συν ότι όλο αυτό θα δυσκολέψει κι άλλο την εύρεση σπιτιού, που ήδη είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Επίσης, για πόσα λίτρα μιλάμε για τη χρήση και την κατανάλωση που περιέγραψα; Πόσοι συλλέκτες; Τα 160 λίτρα, που με αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα είναι ~130 τελικά, δεν είμαι σίγουρος ότι με καλύπτουν.

Λίγο άσχετο με το θέμα ηλιακός, αλλά από το να ψάχνεις κάθε τόσο και να φιλτράρεις σπίτια ανάλογα με το εάν έχουν ηλιακό ή όχι, πιθανούς περίεργους ιδιοκτήτες, εξοδα εγκατάστασης και επανεγκατάστασης....μήπως θα ήταν πιο value for money να κοιτάξεις τα λεφτά που δίνεις στα νοίκια να τα κάνεις δικό σου σπίτι και να έχεις μόνιμα το κεφάλι σου ήσυχο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας παιδια! Χρειαζομαι τη βοηθεια σας γιατι στο λογο μου ειμαι ετοιμη να βαλω τα κλαματα...

Λοιπον ενας φιλος μου ζητησε να του βρω ηλιακο. Δεν ειμαστε για πολυ ακριβο, μαλλον προς mid-range.

Ειχα καταληξει στο MasterSol (μη γελατε, σας βλεπω). Ειδα καλη βαθμολογια απο ΠΟΛΛΕΣ κριτικες στο Σκρουτζ. Ενταξει λεω εδω ειμαστε.

Σαν κατι ομως να με ενοχλουσε και δε μπορουσα να ηρεμησω γιατι ο ανθρωπος χρειαζεται ενα ολοκληρο ηλιακο κι ενα μποιλερ, και ημουν τρομερα αγχωμενη μηπως τον συμβουλεψω λαθος και τον παρω στο λαιμο μου και χασει κοντα ενα χιλιαρικο και φταιω εγω. Φτιαχνω καφε λοιπον σημερα και λεω να κατσω να διαβασω να το ψαξω λιγο παραπανω. Βλεπω οτι σημαντικη πιστοποιηση ειναι η Solar Keymark. Μπαινω στη σελιδα της MasterSol, παω πιστοποιησεις, τη βλεπω, ωραια λεω, τελεια, την εχει. Παταω επανω να ανοιξει να τη δω καλα, τιποτα. Μπαινω στη δανεζικη σελιδα της πιστοποιησης, παταω φιλτρο Ελλαδα (οπως συμβουλευετε κι εσεις εδω σε ενα ποστ), πουθεναααααα η εταιρεια. Μου μπηκαν ψυλλοι στα αυτια. Εστειλα εμαιλ στην εταιρεια πιστοποιησης να δω τι στο καλο τρεχει. Ποιος ξερει αν θα μου απαντησουν και πότε. Μπηκα λοιπον εδω, βουτηξα θα ελεγα σε αυτο το χαωδες θρεντ με 450 και βαλε σελιδες, και εχω μαθει οτι κατασκευαζονται στα Σκοπια (αμα το μαθει αυτο ο ενδιαφερομενος θα με κρεμασει αναποδα) , οτι εχουν ψευτικες κριτικες, οτι δεν ειναι αξιοπιστοι κτλ κτλ.....

Εδω λοιπον βρισκομαι τωρα, λιγο πριν αρχισω να χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο.και λεω μηπως σας ενοχλησω λιγο κι εγω. Εκανα το διαβασμα μου δεν ειμαι τεμπελα, κλινω προς SOL VIOLARIS τωρα. Αναφερονται και στη σελιδα της Solar Keymark. Ειμαι οκ λετε?

Να σας ευχαριστησω προκαταβολικα οσους κανετε τον κοπο να βοηθησετε!! ☺️

ΥΓ= Α, μπορει να μου ζητησετε τιποτα στοιχεια για να μου απαντησετε πιο επισταμενα. Ο ηλιακος ειναι για να μπει σε κορφη βουνου στην Κρητη με πολλη ηλιοφανεια αλλα σε περιοχη με μεγαλο υψομετρο οπου εχει τρομερο κρυο! Για 3 ατομα.

Επεξ/σία από Nikol1979
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Για ποιο λόγο δεν ψάχνει εκείνος και το ανέθεσε σ εσένα ? Πες του  να προτιμήσει να πάρει κάποιον από εκεί κοντά, ώστε να τον καλυψει αν προκύψει κάποιο προβλημα. Προτίμησε στα 160 λίτρα .

Δημοσ.

Troi  αυτο ακριβως εκανε πριν 2 χρονια, του πουλησαν ενα master που χαλασε αμεσως. Ο λογος που ψαχνω εγω ειναι οτι θελω να βοηθησω εναν ανθρωπο που με εχει βοηθησει απειρες φορες, μα απειρες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...