Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kajagoogoo είπε

Καλησπέρα!

Υπάρχει περίπτωση ο ηλιακός να ρίχνει το ρελέ του διαμερίσματος;

όταν του στέλνεις ρεύμα ναι, αν υπάρχει κάποια διαρροή στο κύκλωμα.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Wizard270 είπε

@haris_216 Τελικά παρήγγειλα αυτόν με τους 2 συλλέκτες (0,90x1,50) στα 895€ (από 1003€, προσφορά που λήγει 28/2) και 89€ για εγκατάσταση.

Καλή επιλογή θεωρώ ότι είναι ο διπλός συλλέκτης. Φαντάζομαι για 160 λίτρα μιλάμε, ε; 

Καλορίζικος. Με το καλό να το βάλεις και να μας πεις εντυπώσεις. 

Εχε υπ'οψιν σου ότι όταν τα υγρά μπαίνουν πρώτη φορά χρειάζονται τουλάχιστον μια μέρα με καλή ηλιοφάνεια για να κινηθούν σε όλο το κύκλωμα και να φτάσει στο μέγιστο της απόδοσης (έτσι μου είχαν πει όταν προ 14 ετών έβαλα τον ηλιακό και μετά το διασταυρωσα και στις τοποθετήσεις ηλιακών της υπόλοιπης οικογένειας) 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, naive είπε

όταν του στέλνεις ρεύμα ναι, αν υπάρχει κάποια διαρροή στο κύκλωμα.

Δηλαδή, όταν ανάβω την αντίσταση, αν κατάλαβα καλά.

Επειδή πέφτει το ρελέ όταν έχει δυνατή βροχή και το σηκώνω καμμιά δεκαριά φορές ώσπου να μείνει στη θέση του, μέχρι να εντοπίσω (εγώ ή ο ηλεκτρολόγος) τί μπορεί να φταίει, προσπαθώ να αποκλείσω κάποιες (μάλλον απίθανες) περιπτώσεις, όπως τον ηλιακό (ο οποίος είναι παλιός και κακοσυντηρημένος, γι'αυτό το μυαλό μου πάει ακόμα κι εκεί).

Ευχαριστώ για την απάντηση, naive!

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, kajagoogoo είπε

Επειδή πέφτει το ρελέ όταν έχει δυνατή βροχή και το σηκώνω καμμιά δεκαριά φορές ώσπου να μείνει στη θέση του, μέχρι να εντοπίσω (εγώ ή ο ηλεκτρολόγος) τί μπορεί να φταίει, προσπαθώ να αποκλείσω κάποιες (μάλλον απίθανες) περιπτώσεις, όπως τον ηλιακό (ο οποίος είναι παλιός και κακοσυντηρημένος, γι'αυτό το μυαλό μου πάει ακόμα κι εκεί).

Αν το κάνει μόνο όταν βρέχει κάπου έχει γυμνό καλώδιο και βραχυκύκλωμα.

• Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, vaggooss είπε

Αν το κάνει μόνο όταν βρέχει κάπου έχει γυμνό καλώδιο και βραχυκύκλωμα.

Γυμνό καλώδιο κάπου στο οίκημα, όχι στον ηλιακό, σωστά;

Και ο ηλεκτρολόγος λέει για καλώδιο ή πρίζα στο μπαλκόνι/ταράτσα.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, kajagoogoo είπε

Aν ο χειρισμος που κανεις ειναι σε διπλη ασφαλεια/διακοπτη τοτε δεν υπαρχει περιπτωση να πεφτει το ρελε αν το εχεις κατεβασμενο.Αν ειναι μονη τοτε υπαρχει περιπτωση σε προβλημα θερμοσιφωνα ή γραμμης να στο ριχνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, haris_216 είπε

Καλή επιλογή θεωρώ ότι είναι ο διπλός συλλέκτης. Φαντάζομαι για 160 λίτρα μιλάμε, ε; 

Καλορίζικος. Με το καλό να το βάλεις και να μας πεις εντυπώσεις. 

Εχε υπ'οψιν σου ότι όταν τα υγρά μπαίνουν πρώτη φορά χρειάζονται τουλάχιστον μια μέρα με καλή ηλιοφάνεια για να κινηθούν σε όλο το κύκλωμα και να φτάσει στο μέγιστο της απόδοσης (έτσι μου είχαν πει όταν προ 14 ετών έβαλα τον ηλιακό και μετά το διασταυρωσα και στις τοποθετήσεις ηλιακών της υπόλοιπης οικογένειας) 

Ναι, με τα 160 λίτρα. Δεν το ήξερα αυτό για τη μία μέρα λειτουργίας με καλή ηλιοφάνεια, ευχαριστώ. Για να μη νομίζω ότι δε δουλεύει καλά από την 1η μέρα!

Μετά για το καλοκαίρι σκέφτομαι κάτι τέτοιο: http://polydomiki.gr/iliaka-sustimata/iliakoi-thermosifones/prostateutiko-kalumma-iliakou-sullekti-thermosifona/

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
9 ώρες πριν, kajagoogoo είπε

Γυμνό καλώδιο κάπου στο οίκημα, όχι στον ηλιακό, σωστά;

Και ο ηλεκτρολόγος λέει για καλώδιο ή πρίζα στο μπαλκόνι/ταράτσα.

Από την αρχή που ξεκινάει το καλώδιο μέχρι εκεί που τελειώνει θέλει ψάξιμο.

Αλλά το ποιο πιθανό είναι κάπου εξωτερικά εφόσον στο κάνει μόνο στην βροχή.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, kajagoogoo είπε

Αν ανάβεις τον ηλιακό και πέφτει την ωρα που είναι αναμμένος, ΝΑΙ μπορεί να είναι ο ηλιακός.

Αν τον έχεις κλειστό και πέφτει, δεν είναι ο ηλιακός, ειναι κάποια πρίζα ή αναμμένο φως στο μπαλκόνι (εφόσον γίνεται σε περιόδους βροχής)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, naive, vaggooss, vasilllis και sphinxgr.

Ήρθε ηλεκτρολόγος το πρωϊ για διάφορες δουλειές (ανάμεσα στις οποίες και αυτή) και βρήκαμε ένα ελεύθερο καλώδιο να κρέμμεται από το δώμα.

Ήταν από τα χοντρά καλώδια, με διακόπτη στον πίνακα. Το μόνωσε, το κουλούριασε κάτω από σκέπαστρο και αφήσαμε κατεβασμένο τον διακόπτη.

Στην επόμενη δυνατή βροχή θα δούμε αν έφταιγε αυτό ή αν πρέπει να συνεχίσουμε το ψάξιμο!

Καλό τσίκνισμα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, τα 'φερε έτσι η ζωή που ήρθε η ώρα να ρωτήσω κι εγώ σχετικά με αγορά ηλιακού, καθώς προβλέπεται να πάω σε άλλο διαμέρισμα, που δεν έχει αυτή τη στιγμή, καθώς ο ιδιοκτήτης δεν τον χρειαζόταν, και μου είπε ότι αν θέλω να τον βάλω εγώ.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής: Ζευγάρι με μωρό παιδί, που καταναλώνει αρκετό νερό στο μπάνιο (40-60m³ το τρίμηνο, ανάλογα την εποχή), νότια προάστια, τρίτος όροφος, με άλλον έναν όροφο από πάνω. Επίσης, (ότ)αν έρθει η ώρα να φύγω, το τι θα τον κάνω είναι ένα θέμα.

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Καλησπέρα, τα 'φερε έτσι η ζωή που ήρθε η ώρα να ρωτήσω κι εγώ σχετικά με αγορά ηλιακού, καθώς προβλέπεται να πάω σε άλλο διαμέρισμα, που δεν έχει αυτή τη στιγμή, καθώς ο ιδιοκτήτης δεν τον χρειαζόταν, και μου είπε ότι αν θέλω να τον βάλω εγώ.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής: Ζευγάρι με μωρό παιδί, που καταναλώνει αρκετό νερό στο μπάνιο (40-60m³ το τρίμηνο, ανάλογα την εποχή), νότια προάστια, τρίτος όροφος, με άλλον έναν όροφο από πάνω. Επίσης, (ότ)αν έρθει η ώρα να φύγω, το τι θα τον κάνω είναι ένα θέμα.

Εφόσον δεν είναι δικό σου το σπίτι, δεν νομίζω να αξιζει να βάλεις. Τώρα , εάν βάλεις και τα βρεις με τον ιδιοκτήτη στα ενοίκια τότε οκ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, troi.g είπε

Εφόσον δεν είναι δικό σου το σπίτι, δεν νομίζω να αξιζει να βάλεις. Τώρα , εάν βάλεις και τα βρεις με τον ιδιοκτήτη στα ενοίκια τότε οκ. 

Άξιζε να βάλει διότι σε βάθος χρόνου θα κάνει απόσβεση,εφόσον είναι με μικρό παιδάκι καταναλώνουν πολύ ζεστό νερό,οπότε αυξημένη ΔΕΗ.

Οπότε αξίζει η συγκεκριμένη περίπτωση να βάλει ηλιακό ;)

1 ώρα πριν, phanispal είπε

Όταν έρθει η ώρα να φύγεις (αν τον έχεις βάλει σε "εύκολο" σημείο στην ταράτσα) φέρνεις υδραυλικό,τον λύνει και τον βάζεις στο επόμενο σπίτι που θα πας (σε λογικό χρονικό διάστημα,όχι αν αλλάξεις σπίτι σε 20 χρόνια δεν αξίζει να τον πάρεις :) ) και βέβαια εννοείται ότι αν τα βρεις στα ενοίκια έχει καλώς,αλλιώς βάλε ένα φθηνό σετ (πχ με 400-500€) να κάνεις την δουλειά σου και να γλυτώνεις την  αυξημένη κατανάλωση ρεύματος.

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kajagoogoo είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, naive, vaggooss, vasilllis και sphinxgr.

Ήρθε ηλεκτρολόγος το πρωϊ για διάφορες δουλειές (ανάμεσα στις οποίες και αυτή) και βρήκαμε ένα ελεύθερο καλώδιο να κρέμμεται από το δώμα.

Ήταν από τα χοντρά καλώδια, με διακόπτη στον πίνακα. Το μόνωσε, το κουλούριασε κάτω από σκέπαστρο και αφήσαμε κατεβασμένο τον διακόπτη.

Στην επόμενη δυνατή βροχή θα δούμε αν έφταιγε αυτό ή αν πρέπει να συνεχίσουμε το ψάξιμο!

Καλό τσίκνισμα!

Επίσης, καλό τσικνισμα! 

Έχε υπόψη σου όταν δοκιμάζεις και το ρεύμα κόβεται και έρχεται συνεχώς να βγάζεις το ψυγείο και τα κλιματιστικα από τη πρίζα γιατί μπορεί να σου μείνουν στα χέρια. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...