Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Αν σας χτυπήσει το ρεύμα με 4kw που έχει, χαιρετίσματα στον Άγιο Πέτρο.

Τα 4kw της αντίστασης δεν έχουν σχέση. Αυτό που σε "χτυπάει" είναι η τάση, δηλαδή τα 230v.

Κατά τα άλλα και εγώ συμφωνώ (και το τηρώ) ότι αποφεύγουμε να κάνουμε μπάνιο με "ανοιχτό θερμοσίφωνα". Υπάρχει βέβαια το ρελέ αλλά καλό είναι να μην παίζουμε με την τύχη μας γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

• Like 1
  • Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, daPro είπε

https://ibb.co/hLKdBj5

Είναι σωστή η σύνδεση?

Σωστή είναι.

Αν και κοιτάζοντάς την η σκέψη μπορεί να πάει να μπουν οι παροχές στα "1" και "2" και να βγουν τα καλώδια για την αντίσταση στα "3" και "4" η συνδεσμολογία που έχεις είναι σωστή καθώς πολλές φορές ο θερμοστάτης "κουμπώνει" πάνω στην αντίσταση και τότε τα "2" και "3" πέφτουν πάνω στα σημεία σύνδεσης της αντίστασης αφήνοντας τα δύο ακριανά για φάση και ουδέτερο.

Επεξ/σία από haris_216
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν και δεν μπορώ να κάνω ζουμ , πανω στον θερμοστάτη σωστή είναι. Απλά δεν φαίνεται πως έχεις πιάσει τα καλώδια πάνω στην αντίσταση. Επίσης εαν βλέπω καλά , τα καλώδια που έρχονται μέχρι την κλεμα , πρέπει να είναι 4mm και μετά έχεις βάλει 1.5mm ??

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Σωστή είναι.

Αν και κοιτάζοντάς την η σκέψη μπορεί να πάει να μπουν οι παροχές στα "1" και "2" και να βγουν τα καλώδια για την αντίσταση στα "3" και "4" η συνδεσμολογία που έχεις είναι σωστή καθώς πολλές φορές ο θερμοστάτης "κουμπώνει" πάνω στην αντίσταση και τότε τα "2" και "3" πέφτουν πάνω στα σημεία σύνδεσης της αντίστασης αφήνοντας τα δύο ακριανά για φάση και ουδέτερο.

Και οι δύο συνδεσμολογιες είναι σωστές?ποια η διαφορά?

10 λεπτά πριν, troi.g είπε

Αν και δεν μπορώ να κάνω ζουμ , πανω στον θερμοστάτη σωστή είναι. Απλά δεν φαίνεται πως έχεις πιάσει τα καλώδια πάνω στην αντίσταση. Επίσης εαν βλέπω καλά , τα καλώδια που έρχονται μέχρι την κλεμα , πρέπει να είναι 4mm και μετά έχεις βάλει 1.5mm ??

Αυτά τα καλώδια φορούσε από πριν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/2/2019 στις 6:09 ΜΜ, daPro είπε

Και οι δύο συνδεσμολογιες είναι σωστές?ποια η διαφορά?

Αυτά τα καλώδια φορούσε από πριν.

Ναι είναι σωστές

Στην πράξη πρόκειται για δύο "διαδρομές" του ρεύματος (από το "1" προς το "3" και από το "2" προς το "4") στις οποίες παρεμβάλεται ένας διακόπτης (ο θερμοστάτης). Από όποια πλευρά και να πας είναι οκ.

Να και μία φωτό για τον θερμοστάτη που "κουμπώνει" πάνω στην αντίσταση

image.png.a646030cd0ed6f47c26a62ee0ea93b70.png

Επεξ/σία από haris_216
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, daPro είπε

Σωστή είναι.

Γι αυτή την σύνδεση δεν γνωρίζω εάν είναι σωστή. Εγώ γνωρίζω ότι είναι όπως το λέει και ο haris_216 . 1 φάση  με 3 και 2 με 4 ουδέτερο. Στην περίπτωση σου δεν ξέρω πως είναι συνδεδεμένα πάνω στην αντίσταση. 

Δημοσ.
Στις 15/2/2019 στις 1:08 ΜΜ, troi.g είπε

Επειδή τον έχω δουλέψει, όλοι οι πελάτες είναι ικανοποιημένοι. Το βασικό είναι ότι όντως τον φτιάχνουν εξ ολοκλήρου αυτοί, και δεν είναι φασον όπως οι περισσότεροι που κολλάνε το αυτοκόλλητο τους, και με πολύ καλή εξυπηρέτηση σε οποιαδήποτε πρόβλημα προκύψει. Αυτόν προτείνω για φτηνή λύση, ή αν κάποιος μπορεί , τότε maltezo. Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη.

Γιατί η Bauer δεν βγάζει ανοξείδωτο;

Στις 15/2/2019 στις 12:28 ΜΜ, adsl2+ είπε

https://bauerhellas.com/ηλιακοί-θερμοσίφωνες-glass/ Μόνωση συλλέκτη :Υαλοβάμβακας 40mm . Για μενα τον απορρίπτω, θα διαλέξω με πετροβαμβακα την μόνωση του συλλέκτη 

Γιατί η άλλοι τη βάζου;😂😂😂😂😂😂😂

Δημοσ.

Σαφώς και βγάζει ανοξείδωτο, όπως και άλλοι κατασκευαστές , αλλά επειδή ανεβαίνει το κόστος , εγώ προτείνω maltezo . Για μένα είναι κορυφή. Το ακριβό του μοντέλο βέβαια, διότι για να γίνει ανταγωνιστικός έχει βγάλει και φτηνό μοντέλο που δεν αξίζει.

• Like 1
Δημοσ.

Για τετραμελή οικογένεια πιστεύω ότι και 160 lit είναι αρκετός. Όσο γι αυτόν που αναφέρεις,αν δεν κάνω λάθος , έχει ένα τζάμι από πάνω και από κάτω είναι γυμνό το θερμοσίφωνο και ο ήλιος ζεσταίνει απ'ευθείας το δοχείο. Δε νομίζω να αξίζει τον κόπο.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, tiniakos είπε

Σκεφτόμαστε για τον πρώτο μας ηλιακό.

Τι γνώμη έχετε για αυτό για τετραμελή οικογένεια.

https://www.idorthermiki.gr/ell/product/HELIOAKMI-Ηλιοακμή-Compact-200lt-Ηλιακός-θερμοσίφωνας-τριπλής-ενέργειας-με-επιλεκτικό-συλλέκτη-τιτανίου

Να πας σε 200άρη ασυζητητί!!!!Με τετραμελή και εγώ και γνωρίζω από πρώτο χέρι...ειδικά άν μιλάμε για δύο γυναίκες!!Τώρα για τον ηλιακό που σκέφτεσαι:άν θέλεις ντε και καλά να πάς σε compact,θα πάς σε AST και μόνο!!!!...που είναι η πρωτοπόρος στους compact!!!!!! https://a-s-t.gr/compact-system-2/

Δημοσ.

Κατ αρχήν ο AST απ'οσο γνωρίζω ( τον έχω βάλει στον αδελφό μου, και δεν τον προτείνω) βγαίνει μόνο 110 και 150 λίτρα. Μακριά από κόμπακτ διότι αν χαλάσει κάτι από τα δύο (συλλέκτης ή μποιλερ ) αναγκαστικά τον αλλάζεις ολόκληρο και επίσης στο 80% των περιπτώσεων θέλεις γερανό για να τον πας ταράτσα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...