Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 11/2/2019 στις 3:31 ΜΜ, Samyroula είπε

Καλησπερα σε όλους.Θελω την βοήθεια σας γιατί είμαι τελείως άσχετος με το αντικείμενο.διαβαζω εδώ και κανά 4ωρο με αποτέλεσμα πονοκέφαλο και εκμάθηση ξένης γλώσσας.Μην σας ζαλίζω πρέπει να πάρω άμεσα ηλιακό θερμοσίφωνα.χρειαζομαι έναν 160λιτρα 3πλης ενέργειας.ειμαστε 4 άτομα σπίτι.ειχα έναν gauser από το 2007 αλλά τέλος.το budget δεν υπερβαίνει τα 800 ευρώ.Επισης εκτός από συγκεκριμένες προτάσεις τι θα πρέπει να κοιτάω σαν χαρακτηριστικά?

ευχαριστω Εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!!!!

(Μένουμε Αθήνα)

Να βαλεις 200αρι με 3 ή 4τμ

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.Το πρωί ειχα ανοιχτό τον ηλιακό και έγινε διακοπή ρεύματος.Απο τότε δεν ζεσταίνει αρκετά το νερό.Σχεδον μία ώρα ανοιχτός και βγάζει χλιαρό.Ρευμα στέλνει αφού όταν το ανοίξω γυρνάει σαν τρελό το ρολόϊ.

Θα πάω αύριο πρωί ταράτσα να δω.Ελπιζω θερμοστάτης.

Επεξ/σία από daPro
Δημοσ.
1 ώρα πριν, daPro είπε

Καλησπέρα.Το πρωί ειχα ανοιχτό τον ηλιακό και έγινε διακοπή ρεύματος.Απο τότε δεν ζεσταίνει αρκετά το νερό.Σχεδον μία ώρα ανοιχτός και βγάζει χλιαρό.Ρευμα στέλνει αφού όταν το ανοίξω γυρνάει σαν τρελό το ρολόϊ.

Δεν νομίζω θερμοστάτης.

Μάλλον η αντίσταση τα έπαιξε γι'αυτό και σου έπεσε η ασφάλεια.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vaggooss είπε

Δεν νομίζω θερμοστάτης.

Μάλλον η αντίσταση τα έπαιξε γι'αυτό και σου έπεσε η ασφάλεια.

Μάλλον δεν τα έγραψα καλά..δεν έπεσε η ασφάλεια.

Ενώ είχα αναμμένο τον ηλιακό έγινε διακοπή ρεύματος.κ από τότε δεν ζεσταίνει αρκετά.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, daPro είπε

Μάλλον δεν τα έγραψα καλά..δεν έπεσε η ασφάλεια.

Ενώ είχα αναμμένο τον ηλιακό έγινε διακοπή ρεύματος.κ από τότε δεν ζεσταίνει αρκετά.

Και πάλι δεν νομίζω να είναι ο θερμοστάτης εφόσον συνεχίζει να καταναλώνει ρεύμα.για να καταναλώνει ρεύμα και να μην ζεσταίνει το νερό σημαίνει ότι δεν δουλεύει η αντίσταση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vaggooss είπε

Και πάλι δεν νομίζω να είναι ο θερμοστάτης εφόσον συνεχίζει να καταναλώνει ρεύμα.για να καταναλώνει ρεύμα και να μην ζεσταίνει το νερό σημαίνει ότι δεν δουλεύει η αντίσταση.

Μόλις άλλαξα τον θερμοστάτη που είναι το πιο εύκολο..κ αν συνεχίσει τα ίδια φωνάζω υδραυλικό/ηλεκτρολόγο

Δημοσ.
4 ώρες πριν, vaggooss είπε

έχεις δίκαιο.η αντίσταση ήταν.την άλλαξα όλα καλά.ευχαριστω

Δημοσ.
19 ώρες πριν, daPro είπε

Πως το εξηγειτε να καταναλωνει ρευμα αλλα να μην αποδιδει σωστα??? Που παει το ρευμα??? Κανονικα πρεπει να ριχνει την ασφαλεια..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Πως το εξηγειτε να καταναλωνει ρευμα αλλα να μην αποδιδει σωστα??? Που παει το ρευμα??? Κανονικα πρεπει να ριχνει την ασφαλεια..

Τώρα μεβαλες σε σκέψεις όντως γιατί δεν έριχνε την ασφάλεια..

Το νερό ήταν χλιαρό άρα κάτι έκανε αλλά για τόση ώρα έπρεπε να ήταν καυτό.η αντίσταση που έβγαλα μια χαρά φαίνεται εξωτερικά..

Δημοσ.

Για να ρίξει την ασφάλεια, πρέπει να ραγίσει η αντίσταση ώστε να έρθει σε επαφή με το νερό. Απλά προφανώς εσωτερικά έπαθε ζημιά η αντίσταση , και δεν πέρναγαν 4 kw  αλλά λιγότερα, για να ζεσταίνει λίγο το νερό. Μου έχει τύχει σε καινούργιο και δε ζεσταινε σωστά.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, troi.g είπε

Για να ρίξει την ασφάλεια, πρέπει να ραγίσει η αντίσταση ώστε να έρθει σε επαφή με το νερό. Απλά προφανώς εσωτερικά έπαθε ζημιά η αντίσταση , και δεν πέρναγαν 4 kw  αλλά λιγότερα, για να ζεσταίνει λίγο το νερό. Μου έχει τύχει σε καινούργιο και δε ζεσταινε σωστά.

19 ώρες πριν, daPro είπε

Τώρα μεβαλες σε σκέψεις όντως γιατί δεν έριχνε την ασφάλεια..

Το νερό ήταν χλιαρό άρα κάτι έκανε αλλά για τόση ώρα έπρεπε να ήταν καυτό.η αντίσταση που έβγαλα μια χαρά φαίνεται εξωτερικά..

Αρα με τα λεγομενα του troi.g..  μπορει το ρολοι στα ματια σου να γυρναγε γρηγορα αλλα προφανως αν καταναλωνε 4000watt θα ετρεχε ακομα πιο γρηγορα!

Δεν σου μετρησε ο μαστορας την αντισταση με πολυμετρο να δει τι παιζει..?

Δημοσ.

Δεν έφερα Μάστορα..έβγαλα την παλιά και έβαλα την καινούργια..4 καλώδια είναι.

Κάνετε ντους με ανοιχτό θερμοσίφωνα?ειναι επικίνδυνο?

• Confused 1
Δημοσ.

Τα καλώδια είναι 3 . Όχι 4. ΠΟΤΕ με αναμμένο θερμοσίφωνο μπάνιο. Αφου  την άλλαξες μόνος σου  είδες ότι τα ηλεκτρικά είναι σχεδόν μέσα  στο νερό. Αν γίνει μια διαρροή υπάρχει περίπτωση να περάσει το ρεύμα στο νερό. Οπότε σε χτυπάει το ρεύμα μεχρι τέλους. Βέβαια και το  ρελέ να πέσει στην περίπτωση που περάσει το ρεύμα , με το  τίναγμα που θα δεχθεις μπορει να γλιστρήσεις με αποτέλεσμα να χτυπησεις. Δεν κερδίζεις τίποτα, αντιθέτως χάνεις. Δεν είναι ταχυθερμοσιφωνας οπότε όση ώρα κάνεις μπάνιο καταναλώνεις άδικα 4 kw. ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτον

Δεν κάνουμε ΠΟΤΕ μπάνιο με ανοιχτό θερμοσίφωνα.

Δεύτερον

Τα καλώδια που συνδέονται μέσα είναι 3 όχι τέσσερα. (Φαση-ουδετερο-γειωση)

Τρίτον 

Αν σας χτυπήσει το ρεύμα με 4kw που έχει, χαιρετίσματα στον Άγιο Πέτρο.

Μεγάλη προσοχη,και ειδικά αν ενώνεται καλώδια μόνοι σας να ξέρετε πού πάει το καθετί. (Η εστω βάλτε μια φωτό να σας πει καποιος πιο έμπειρος από εδώ μέσα)

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...