Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά παράγγειλα 2 διαφορετικούς για να κάνω και σύγκριση, μιας και θα χρειαστώ και άλλους σε 3 χρόνια.Θα μπουν στον ίδιο χώρο με τις ίδιες συνθήκες. Θα είναι καλό crash test για τους επόμενους που θα αναζητήσουν ! Έναν ekotherm και έναν esolar.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές

• Like 1
  • Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, louben είπε

Εχω δυο Ηλιακους διπλα διπλα Αγνωστης μαρκας και οι δυο λογω παλαιοτητας (20+χρονια). Ο ενας 120αρης και ο αλλος 160ρης.

Αλλαζω ανοδια καθε δυο χρονια. Στον 120 αρη το ανοδιο ειναι ελαχιστα φαγωμενο και στον 160αρη ειναι γουλι. Πως εξηγειται αυτο;

Έχεις και τους δύο γειωμένους; Μήπως στον 160άρη η γείωση δεν είναι σωστή;

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 6/2/2019 στις 11:41 ΜΜ, stelios18120 είπε

Έχω άνοιξει ηλιακό σε διάστημα 16 μηνών και το ανοδιο ήταν φαγωμένο,είχε μείνει μόνο το σίδερο μέσα που το βιδωνουμε επάνω 

Και έχω ανοίξει ηλιακό μετά από 5 χρόνια και ήταν σχεδόν άθικτο.

Παίζει ρόλο που είναι ο ηλιακός,τι νερά έχει και άλλους τέτοιους παράγοντες,οπότε μην είσαι απολύτως σε αυτά ;)

Μάλιστα. Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω αυτό που λες, κάθε άλλο. Πάλι κάθε χρόνο συντήρηση μου φαίνεται υπερβολικό ωστόσο.. δεν ξέρω. Σκέφτομαι και τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες που το 95%  δεν τους κάνει συντήρηση ποτέ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, kstgr είπε

Μάλιστα. Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω αυτό που λες, κάθε άλλο. Πάλι κάθε χρόνο συντήρηση μου φαίνεται υπερβολικό ωστόσο.. δεν ξέρω. Σκέφτομαι και τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες που το 95%  δεν τους κάνει συντήρηση ποτέ..

Δεν κάνουμε κάθε χρόνο συντήρηση,αλλά κάθε διετία.

Το αναφέρει και ο κάθε κατασκευαστής άλλωστε ώστε να είναι σε ισχύ η εγγύηση σου :) ;)

αν δεν κάνεις service ανά διετία πάει να ισχύει η εγγύηση,το λέει και πάνω στο boiler του ηλιακού (συνήθως) αλλά και στα χαρτιά του ηλιακού σου 100%

στους θερμοσίφωνες πάλι,δεν κάνουμε service,γιατί εκτός ότι είναι αρκετά πιο δύσκολο,δεν αξίζει κιόλας πχ να δώσεις 50€ service ενώ αν τον αφήσεις χωρίς service αντέχει (μέσο όρο) 7-8-9 χρόνια (μπορεί και παραπάνω παιζουν πολλά ρόλο) 

αν χαλάσει βάζεις απλά ένα καινουργιο θερμοσίφωνα.

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.

Εμένα λέει 2 υποχρεωτικά σέρβις για να ισχύει η 10ετής εγγύηση του Μαλτέζου INOX:

1 στα 4 χρόνια

και 1 ακόμα στα 7 χρόνια

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι.

Έχω παρατηρήσει πως οι ηλιακοί συλλέκτες δημιουργούν υγρασία - ίδρωμα εσωτερικά. Σημείωση ότι ο ηλιακός μου είναι σχεδόν καινούργιος. Επίσης έχω τσεκάρει τις οπές εξαερισμού στο πλάι οι οποίες είναι μία και μία και είναι καθαρές.

Γιατί παρατηρείτε αυτό? Είναι επικίνδυνο για διάβρωση, κτλ;

IMG_20171227_103055.jpg

IMG_20171227_103126.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, zoumbro είπε

Είναι επικίνδυνο για διάβρωση, κτλ;

Σίγουρα θα έχει θέμα μελλοντικά.  Μπορεί να μηνκάνουν καλή στεγανοποίηση τα λάστιχα , μπορεί να υπάρχει και κάπου διαρροή. Αφου είναι καινούργιος γιατί δε το ψάχνεις με την εγγύηση?

Τι μοντέλο είναι?

Επεξ/σία από makevius
  • Like 1
Δημοσ.

οι συλλέκτες δεν πρέπει να δημιυοργούν υγρασία εσωτερικά .Έχεις Θέμα μόνωσης .Κάπου χάνει το λάστιχο μόνωσης .Ναι, αν πιάνει υγρασία εσωτερικά , είναι θέμα (γρήγορου ) χρόνου η καταστροφή των συλλεκτών .Άσε που θα έχεις πτώση απόδοσης. Την πτώση θα την καταλάβεις από τον χρόνο που κάνουν οι συλλέκτες να θερμάνουν το νερό στο σώμα , σε μια μισοηλιακή μέρα , και όχι σε μια μέρα που έχει Φούλ Ήλιο. Η εγκλεισμένη υγρασία είναι κίνδυνος-θάνατος για τα πάντα, από λαμαρίνες μέχρι μπετόν και ντουβάρια. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, zoumbro είπε

Να ρωτήσω κάτι.

Έχω παρατηρήσει πως οι ηλιακοί συλλέκτες δημιουργούν υγρασία - ίδρωμα εσωτερικά. Σημείωση ότι ο ηλιακός μου είναι σχεδόν καινούργιος. Επίσης έχω τσεκάρει τις οπές εξαερισμού στο πλάι οι οποίες είναι μία και μία και είναι καθαρές.

Γιατί παρατηρείτε αυτό? Είναι επικίνδυνο για διάβρωση, κτλ;

IMG_20171227_103055.jpg

IMG_20171227_103126.jpg

φίλε μου είχα το ίδιο πρόβλημα με sonne ηλιακό που μάζευε πολλή υγρασία μέσα στο πάνελ , με αποτέλεσμα να μη ζεσταίνει πολύ. Ζήτησα αλλάγή στην εγγύηση. Κάνε το ίδιο, θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα σιγουρα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gdriver είπε

φίλε μου είχα το ίδιο πρόβλημα με sonne ηλιακό που μάζευε πολλή υγρασία μέσα στο πάνελ , με αποτέλεσμα να μη ζεσταίνει πολύ. Ζήτησα αλλάγή στην εγγύηση. Κάνε το ίδιο, θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα σιγουρα.

Εχω δει και γω sonne σχετικα καινουργιος με υγρασια..

• Like 1
Δημοσ.

Δύο τα πιθανά σενάρια για την υγρασία σε συλλέκτες. 

Το ένα (πιο συνηθισμένο) όχι καλή στεγανοποίηση του συλλέκτη. 

Το δεύτερο είναι να είχε σημαντική υγρασία η μόνωση (υαλοβάμβακας ή πετροβάμβακας) λόγω πχ αποθήκευσης και να το βγάζει μέσα στο συλλέκτη, αφού η ζέστη από τον ήλιο το μετατρέπει σε υδρατμούς

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε όλους.Θελω την βοήθεια σας γιατί είμαι τελείως άσχετος με το αντικείμενο.διαβαζω εδώ και κανά 4ωρο με αποτέλεσμα πονοκέφαλο και εκμάθηση ξένης γλώσσας.Μην σας ζαλίζω πρέπει να πάρω άμεσα ηλιακό θερμοσίφωνα.χρειαζομαι έναν 160λιτρα 3πλης ενέργειας.ειμαστε 4 άτομα σπίτι.ειχα έναν gauser από το 2007 αλλά τέλος.το budget δεν υπερβαίνει τα 800 ευρώ.Επισης εκτός από συγκεκριμένες προτάσεις τι θα πρέπει να κοιτάω σαν χαρακτηριστικά?

ευχαριστω Εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!!!!

(Μένουμε Αθήνα)

Επεξ/σία από Samyroula
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, troi.g είπε

Ρίξε μια ματιά στον bauer. Έχω βάλει αρκετούς και αξίζουν τα λεφτά τους.

https://bauerhellas.com/ηλιακοί-θερμοσίφωνες-glass/ Μόνωση συλλέκτη :Υαλοβάμβακας 40mm . Για μενα τον απορρίπτω, θα διαλέξω με πετροβαμβακα την μόνωση του συλλέκτη 

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή τον έχω δουλέψει, όλοι οι πελάτες είναι ικανοποιημένοι. Το βασικό είναι ότι όντως τον φτιάχνουν εξ ολοκλήρου αυτοί, και δεν είναι φασον όπως οι περισσότεροι που κολλάνε το αυτοκόλλητο τους, και με πολύ καλή εξυπηρέτηση σε οποιαδήποτε πρόβλημα προκύψει. Αυτόν προτείνω για φτηνή λύση, ή αν κάποιος μπορεί , τότε maltezo. Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...