panosssss Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 6 ώρες πριν, nikolas_kriti είπε Καλημέρα ,ψάχνομαι για ηλιακό !! sol violaris 160lt μου πρότειναν!! εχει κανείς εμπειρία από τον συγκεκριμένο ;;; Εγώ τον έχω, μέχρι στιγμής ευχαριστημένος. Μόνο που ο εγκαταστάτης ήταν ολίγον για τον...λούτσο...οπότε αν βάλεις αυτόν βρες έναν δικό σου εγκαταστάτη που να ξέρεις και να εμπιστεύεσαι. Σύγκρινε τους δύο ηλιακούς (Sol Violaris & Sammler A168 & όποιον άλλο σκέφτεσαι ) στις λεπτομέρειές τους ώστε να καταλάβεις σε τι διαφέρουν και τι θα πάρεις.
nuclear__ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Από το ψάξιμο μου είδα ότι mastersol και esolar δίνουν 25 χρόνια εγγύηση στο πάνελ. Στο μποιλερ 8 . Στο sammler δεν μου άρεσε ότι πρέπει να αγοράζεις κάθε χρόνο από αυτούς ράβδο και υγρό για να ισχύει η εγγύηση ,το οποίο μου φάνηκε ακριβό .
adsl2+ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 22 λεπτά πριν, nuclear__ είπε Από το ψάξιμο μου είδα ότι mastersol και esolar δίνουν 25 χρόνια εγγύηση στο πάνελ. Στο μποιλερ 8 . Στο sammler δεν μου άρεσε ότι πρέπει να αγοράζεις κάθε χρόνο από αυτούς ράβδο και υγρό για να ισχύει η εγγύηση ,το οποίο μου φάνηκε ακριβό . Εγγυήσεις : ο sol violaris 10 boiler 15 οι συλλέκτες, ο esolar και ekotherm 8 boiler 25 οι συλλέκτες, o mastersol : Παρέχει 5ετή για το boiler των ηλιακών MasterSOL για συντήρηση κάθε 2 χρόνια (αλλαγή η ράβδος μαγνησίου ανοδικής προστασίας) ή 10ετή εγγύηση για συντήρηση κάθε 1 χρόνο (αλλαγή η ράβδος μαγνησίου και οι 2 βαλβίδες ασφαλείας) και 15ετή εγγύηση για τους ηλιακούς συλλέκτες. Εντός εγγύησης αναλαμβάνει την υποχρέωση της αντικατάστασης ή επισκευής, κατά την κρίση μας, με άλλον ίδιου.
nuclear__ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Για τον mastersol μίλησα εχθές ,μου είπαν 25 χρόνια για τα πρεσαριστό μοντέλα .
gia_nnis Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 6 ώρες πριν, nuclear__ είπε Για τον mastersol μίλησα εχθές ,μου είπαν 25 χρόνια για τα πρεσαριστό μοντέλα . Με τι προυποθεσεις..??? Λογικα θα στα παρουν απο τα service για να ισχυουν τα 25χρονια!!!
nuclear__ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 25 για το συλλέκτη.δεν νομίζω να θέλει κάποια συντήρηση. Το boiler 10 αν του βάλεις κάποια βαλβίδα και δοχείο υπερχηλισης. Πάντως νομίζω τα παίρνεις από όπου θέλεις(τις ράβδους κάθε χρόνο). Εγώ κλίνω λίγο προς εκοθερμ ! Τελευταία προσθήκη στη λίστα μου. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2019 από nuclear__
kstgr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Γενικά υποχρεωτική συντήρηση κάθε χρόνο είναι ο ορισμός της κοροιδίας. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φαγωθεί το ανόδιο μαγνησίου μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ούτε σε 2 χρόνια προφανώς 1
stelios18120 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, kstgr είπε Γενικά υποχρεωτική συντήρηση κάθε χρόνο είναι ο ορισμός της κοροιδίας. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φαγωθεί το ανόδιο μαγνησίου μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ούτε σε 2 χρόνια προφανώς Έχω άνοιξει ηλιακό σε διάστημα 16 μηνών και το ανοδιο ήταν φαγωμένο,είχε μείνει μόνο το σίδερο μέσα που το βιδωνουμε επάνω Και έχω ανοίξει ηλιακό μετά από 5 χρόνια και ήταν σχεδόν άθικτο. Παίζει ρόλο που είναι ο ηλιακός,τι νερά έχει και άλλους τέτοιους παράγοντες,οπότε μην είσαι απολύτως σε αυτά 1
louben Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 12 ώρες πριν, stelios18120 είπε Έχω άνοιξει ηλιακό σε διάστημα 16 μηνών και το ανοδιο ήταν φαγωμένο,είχε μείνει μόνο το σίδερο μέσα που το βιδωνουμε επάνω Και έχω ανοίξει ηλιακό μετά από 5 χρόνια και ήταν σχεδόν άθικτο. Παίζει ρόλο που είναι ο ηλιακός,τι νερά έχει και άλλους τέτοιους παράγοντες,οπότε μην είσαι απολύτως σε αυτά Εχω δυο Ηλιακους διπλα διπλα Αγνωστης μαρκας και οι δυο λογω παλαιοτητας (20+χρονια). Ο ενας 120αρης και ο αλλος 160ρης. Αλλαζω ανοδια καθε δυο χρονια. Στον 120 αρη το ανοδιο ειναι ελαχιστα φαγωμενο και στον 160αρη ειναι γουλι. Πως εξηγειται αυτο;
stelios18120 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 27 λεπτά πριν, louben είπε Εχω δυο Ηλιακους διπλα διπλα Αγνωστης μαρκας και οι δυο λογω παλαιοτητας (20+χρονια). Ο ενας 120αρης και ο αλλος 160ρης. Αλλαζω ανοδια καθε δυο χρονια. Στον 120 αρη το ανοδιο ειναι ελαχιστα φαγωμενο και στον 160αρη ειναι γουλι. Πως εξηγειται αυτο; Όντως περίεργο. Ποια περιοχή είσαι αν επιτρέπεται; Τα ανοδια τα αλλάζεις ταυτόχρονα; Είναι ίδιο μήκος;
louben Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 13 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Όντως περίεργο. Ποια περιοχή είσαι αν επιτρέπεται; Τα ανοδια τα αλλάζεις ταυτόχρονα; Είναι ίδιο μήκος; Κουνουπιδιανα χανια Κρητης. ΤΑ ανοδια εχουν το ιδιο μηκος ΑΠλα ο ενας Ηλιακος ειναι πιο " ταλαιπωρημενος" σε σχεση με τον αλλο (ενδικτικα η μονωση πρεπει να εχει παει περιπατο γιατι το χειμωνα δεν κραταει ζεστο το μποιλερ ουτε μετα απο 2 ωρες στο ρευμα το καλοκαιρι δουλευει οκ). Ο 120αρης ειναι αυτος που δεν "τρωει" τα ανοδια. Μπηκαν ταυτοχρονα απλα ο 120αρης φαινεται ινοξ (η λαμαρινα του μποιλερ) σε αντιθεση με τον 160αρη.
stelios18120 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, louben είπε Κουνουπιδιανα χανια Κρητης. ΤΑ ανοδια εχουν το ιδιο μηκος ΑΠλα ο ενας Ηλιακος ειναι πιο " ταλαιπωρημενος" σε σχεση με τον αλλο (ενδικτικα η μονωση πρεπει να εχει παει περιπατο γιατι το χειμωνα δεν κραταει ζεστο το μποιλερ ουτε μετα απο 2 ωρες στο ρευμα το καλοκαιρι δουλευει οκ). Ο 120αρης ειναι αυτος που δεν "τρωει" τα ανοδια. Μπηκαν ταυτοχρονα απλα ο 120αρης φαινεται ινοξ (η λαμαρινα του μποιλερ) σε αντιθεση με τον 160αρη. Inox δεν μπορείς να ξέρεις εξωτερικά αν είναι,γιατί μπορεί να φαίνεται "inox" και να μην είναι (πολλοί το κανουν,και φτάνει και στα όρια της εξαπάτησης αυτό όταν δεν το λες στον πελάτη....είχα γνωρίσει μια φορά έναν τύπο που δουλευε τον κόσμο,ότι είναι inox επειδή έβαζε απ' έξω αυτό που θέλεις να δεις,και μέσα ήταν απλός... ) Βάλε φωτό να τα δω και τα δύο μαζί να έχω μια ιδέα αν θέλεις,η μόνωση δεν έχει σχέση με το πόσο τρώγεται το ανοδιο,αυτό έχει να κάνει με τα νερά που εισέρχονται στο boiler μεσα. Πάντως αυτός που δεν κρατάει καθόλου,αν οι συλλέκτες σου είναι οκ (που λογικά εφόσον είναι 20ετιας δεν θα είναι) άλλαξε μόνο boiler για να μην σου ανέβει το κόστος (βέβαια καλό θα ήταν μια πλήρης αλλαγή ηλιακού ωστε να βάλεις και επιλεκτικους συλλέκτες)
louben Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 ΒΑσικα ειμαι με το δακτυλο στη σκανδαλη περιμενοντας το "εξοικονομω" για να αλλαξω ηλιακο, να βαλω θερμοπροσοψη σε ενα κομματι τεντες κτλ. Απλα το πανε καροτσακι εδω και καιρο και δεν βλεπω να βγαινει συντομα. Ελεγα να κανω και sort list με πιθανες επιλογες αλλα επειδη, οταν τελικα βγει ενδεχομενως να εχουν αλλαξει και οι ηλιακοι περιμενω. Επισης η περιπτωση μου εχει και καποιες ιδιαιτεροτητες (πχ μενω Χανια με υψηλη ηλιοφανεια αλλα οι ηλιακοι ειναι πολυ δυσκολα προσβασιμοι-δεν υπαρχει σκαλα για την ταρατσα- με αποτελεσμα να μην μπορω να καλυπτω τους συλλεκτες. Λογω των ανω οι φωτο θα καθυστερησουν. Ο επιλεκτικος συλλεκτης τι πλεονεκτημετα εχει σε σχεση με τον απλο. Υπαρχει λιστα με ηλιακους που εχουν επιλεκτικο συλλεκτη?
gia_nnis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, louben είπε Εχω δυο Ηλιακους διπλα διπλα Αγνωστης μαρκας και οι δυο λογω παλαιοτητας (20+χρονια). Ο ενας 120αρης και ο αλλος 160ρης. Αλλαζω ανοδια καθε δυο χρονια. Στον 120 αρη το ανοδιο ειναι ελαχιστα φαγωμενο και στον 160αρη ειναι γουλι. Πως εξηγειται αυτο; Λογικα Θα κανεις περισσοτερη χρηση του 160 και ανοιγμα αντιστασης..
stelios18120 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Λογικα Θα κανεις περισσοτερη χρηση του 160 και ανοιγμα αντιστασης.. Η πιο λογική απάντηση είναι αυτή Αλλά με προβληματίζει το ότι το 120λιτρα είναι άθικτο και το 160 το τρώει ολόκληρο. Τόσο πολύ διάφορα δεν το περίμενα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις