Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, nuclear__ είπε

Καλημέρα. Ψάχνω για ηλιακό για νησί. Θα χρησιμοποιείται μόνο καλοκαίρι στην ουσία . ηλιοφάνεια έχει 12 ώρες.... Θέλω να δώσω βάση στο μποιλερ (200λτ) και όχι στους συλλεκτες που θεωρώ ότι δεν χαλάνε. Θα πάρω glass λόγω κόστους.

Έχοντας διαβάσει μέρος του topic καθώς είναι τεράστιο αλλά και μετά από πολύ ψάξιμο έλεγα για nobel. Μετά διάβασα ότι έχει μεταφέρει την παραγωγή στη Βουλγαρία, οπωτε ας πουλήσει εκεί. Ούτε τσίχλα δεν θα επερνα... Φτιάχνοντας μια λίστα με αντικειμενικά κριτήρια , ο cronius φαίνεται από τους καλύτερους . Πιο χοντρό έλασμα ,διπλή επίστρωση και αν κατάλαβα καλά 2 ράβδους μαγνησίου με 10 χρόνια εγγύηση. Ωστόσο τα νούμερα δεν λένε πάντα την αλήθεια .η esolar από ότι κατάλαβα παράγεται έξω ,οπωτε απορρίπτεται. Καλπάκ πολύ ακριβή... 

Με κριτήριο το μποιλερ κάποια επίκαιρη πρόταση ;

Να βαλεις μικρο συλλεκτη-μεγαλο μποιλερ αφου θα ειναι μονο για καλοκαιρι..

Να ξερεις το σμαλτο φθειρεται απο τις υψηλες πιεσεις(θερμοκρασιες) σε συνδιασμο με τα αλατα

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, nuclear__ είπε

Καλημέρα. Ψάχνω για ηλιακό για νησί. Θα χρησιμοποιείται μόνο καλοκαίρι στην ουσία . ηλιοφάνεια έχει 12 ώρες.... Θέλω να δώσω βάση στο μποιλερ (200λτ) και όχι στους συλλεκτες που θεωρώ ότι δεν χαλάνε. Θα πάρω glass λόγω κόστους.

Έχοντας διαβάσει μέρος του topic καθώς είναι τεράστιο αλλά και μετά από πολύ ψάξιμο έλεγα για nobel. Μετά διάβασα ότι έχει μεταφέρει την παραγωγή στη Βουλγαρία, οπωτε ας πουλήσει εκεί. Ούτε τσίχλα δεν θα επερνα... Φτιάχνοντας μια λίστα με αντικειμενικά κριτήρια , ο cronius φαίνεται από τους καλύτερους . Πιο χοντρό έλασμα ,διπλή επίστρωση και αν κατάλαβα καλά 2 ράβδους μαγνησίου με 10 χρόνια εγγύηση. Ωστόσο τα νούμερα δεν λένε πάντα την αλήθεια .η esolar από ότι κατάλαβα παράγεται έξω ,οπωτε απορρίπτεται. Καλπάκ πολύ ακριβή... 

Ο CRONIUS THERMO SOL έχει ο συλλέκτης του μόνωση υαλοβάμβακα και όχι πετροβάμβακα 

Δημοσ.

Δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα το θέμα μόνωσης λόγο της χρήσης του. Διάβασα και τις παραπομπές του gia-nni και βλέπω ότι και ο sol-vol έχει παρόμοια χαρακτηριστικά και 10 χρόνια εγγύηση .του λείπει μόνο η δεύτερη στήλη μαγνησίου. Το κύριο θέμα είναι η παραγωγική διαδικασία μεταξύ των δύο. Οπότε πάμε σε εμπειρίες από όσους τους έχετε .

Δημοσ.

Ο esolar και ο ekotherm εχουν 8 χρονια στο μποιλερ και 25 χρονια στον συλλεκτη με μονωση πετροβαμβακα, οi sol-violaris και  mastersol  10 στο μποιλερ 15 στον συλλεκτη με μονωση πετροβαμβακα , αν βραχει ο υαλοβάμβακας δεν αποδίδει η μονωση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Να βαλεις μικρο συλλεκτη-μεγαλο μποιλερ αφου θα ειναι μονο για καλοκαιρι..

Να ξερεις το σμαλτο φθειρεται απο τις υψηλες πιεσεις(θερμοκρασιες) σε συνδιασμο με τα αλατα"

Ναι σε κάτι τέτοιο προσανατολίζομαι.

Οπότε έχουμε για 200lt

sol-viol 629 euro ή 884 euro σε exclusive, μεγάλη διαφορα, φίλε gia-nnis ξέρεις σε τι διαφέρουν; από το site καταλαβαίνω ότι το exclusive έχει 2 panel λίγο καλύτερα έναντι ενός του φθηνότερου, και ίδιο boiler, αν ισχύει ,μου κάνει το φθηνό.

Cronius thermo pro στα 762 ευρω έναντι 829 της sommler , βάση πάνοσ2 πρέπει να είναι ίδια.

Mastersol 632 και ekotherm 600. (Τα βάζω μαζί καθώς ταιριάζουν οι περιγραφές τους.)

Ευχαριστώ για τη βοήθεια, από 2 έχω να συγκρίνω 6 😫

Θα πάρω κάνα τηλ. από αύριο μήπως καταλάβω μετρήσιμες διαφορές. Αν μπορεί να βοηθήσει κανείς στη σύγκριση ευπρόσδεκτος!

Επεξ/σία από nuclear__
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 3/2/2019 στις 9:31 ΠΜ, nuclear__ είπε

Πού τη διάβασες αυτήν την "παπάτζα";Οι συλλέκτες είναι "Δήμας" και τα καζάνια φτιάχνονται στον Ασπρόπυργο....

Δημοσ.

Δικό μου το λάθος. Εγώ μπήκα στο https://www.esolarshop.net/ και διάβασα. Πουθενά δεν αναφέρει για τις εγκαταστάσεις τους και όπως έγραψα... "υποθέτω" .Όσοι τα φτιάχνουν εδώ , το διαφημίζουν. Αν φάω μισή ώρα σε ένα site και δεν δω τίποτα ...τι να πω. Θα τον κοιτάξω τώρα που το είπες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, nikolas_kriti είπε

Καλημέρα ,ψάχνομαι για ηλιακό !!

sol violaris 160lt μου πρότειναν!!

εχει κανείς εμπειρία από τον συγκεκριμένο ;;;

Εγώ θα πρότεινα sammler A168

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε

Εγώ θα πρότεινα sammler A168

Σε ευχαριστώ για την απάντηση !!

θα το ψάξω και για αυτόν!!!

γιαβαυτο π αναφέρω εγώ κάποια γνώμη ;;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nikolas_kriti είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση !!

θα το ψάξω και για αυτόν!!!

γιαβαυτο π αναφέρω εγώ κάποια γνώμη ;;

Σκοπιανό καζάνι - συλλέκτης από Δημα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε

Σκοπιανό καζάνι - συλλέκτης από Δημα

Που σημαίνει ότι δεν είναι καλός ;;

αυτος π μ προτάθηκε είναι ποιοτικότερος;;

Δημοσ.

Το τι είναι καλό και τι όχι εξαρτάται.

Ο Sammler είναι πιστοποιημένος με Solar Key Mark τόσο στον συλλέκτη όσο και στο σύστημα.

Διαθέτει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, που είναι υποχρεωτικό τάξεως Β. Νομίζω ότι αυτό κατά 99.999% είναι το υψηλότερο σε ηλιακούς.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε

Το τι είναι καλό και τι όχι εξαρτάται.

Ο Sammler είναι πιστοποιημένος με Solar Key Mark τόσο στον συλλέκτη όσο και στο σύστημα.

Διαθέτει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, που είναι υποχρεωτικό τάξεως Β. Νομίζω ότι αυτό κατά 99.999% είναι το υψηλότερο σε ηλιακούς.

Σε ευχαριστώ παρά πολύ για την απάντηση !!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...