naive Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 10 ώρες πριν, kstgr είπε Μεταλική επιφάνεια απ' έξω = κακό για μόνωση Πώς εξηγείς τα θερμός; 😁
kstgr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 13 ώρες πριν, naive είπε Πώς εξηγείς τα θερμός; 😁 Δεν υπάρχει μόνωση εκεί, υπάρχει κενό. https://en.wikipedia.org/wiki/Vacuum_flask Το μέταλοεπιλέγεται για λόγους διατήρησης κενού στο χώρο ανάμεσα στο εσωτερικό που βάζεις τον καφέ σου και το εξωτερικό όπου βρίσκεται το εξωτερικό περιβάλλον.
naive Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, kstgr είπε Δεν υπάρχει μόνωση εκεί, υπάρχει κενό. https://en.wikipedia.org/wiki/Vacuum_flask Το μέταλοεπιλέγεται για λόγους διατήρησης κενού στο χώρο ανάμεσα στο εσωτερικό που βάζεις τον καφέ σου και το εξωτερικό όπου βρίσκεται το εξωτερικό περιβάλλον. Το ίδιο ισχύει και για τους σωλήνες, Το εξωτερικό κάλυμμα είναι για να προστατεύσει τη μόνωση. Η μόνωση είτε έρχεται απευθείας σε επαφή με το περιβάλλον, είτε μέσω του αλουμινίου, είναι το ίδιο. Θα υπήρχε πρόβλημα αν το αλουμίνιο έφτανε για κάποιο λόγο να ακουμπήσει το σωλήνα. Σε εμένα δυστυχώς το λευκό έχει αρχίσει να φεύγει στα 8 χρόνια και το αφρολέξ από μέσα τρίβεται. Οπότε τώρα σκέφτομαι ή να την αλλάξω βάζοντας κάτι πιο γερό (όπως αυτό με το αλουμινόχαρτο) ή να το περάσω , με χοντρή ταινία απέξω (σαν αυτή που βάζουν στους σωλήηνες του ac) για να το σώσω.
makevius Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, naive είπε ή να το περάσω , με χοντρή ταινία απέξω Αν δεν έχει φθαρεί το αφρολέξ, αγόρασε μία αυτοκόλλητη αλουμηνοταινία σαν αυτές που τυλίγουν τα μπουριά στις σόμπες και τύλιξε το. Έχουν περίπου 1,5 ευρώ η μία 1
gia_nnis Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 16 ώρες πριν, naive είπε Το ίδιο ισχύει και για τους σωλήνες, Το εξωτερικό κάλυμμα είναι για να προστατεύσει τη μόνωση. Η μόνωση είτε έρχεται απευθείας σε επαφή με το περιβάλλον, είτε μέσω του αλουμινίου, είναι το ίδιο. Θα υπήρχε πρόβλημα αν το αλουμίνιο έφτανε για κάποιο λόγο να ακουμπήσει το σωλήνα. Σε εμένα δυστυχώς το λευκό έχει αρχίσει να φεύγει στα 8 χρόνια και το αφρολέξ από μέσα τρίβεται. Οπότε τώρα σκέφτομαι ή να την αλλάξω βάζοντας κάτι πιο γερό (όπως αυτό με το αλουμινόχαρτο) ή να το περάσω , με χοντρή ταινία απέξω (σαν αυτή που βάζουν στους σωλήηνες του ac) για να το σώσω. Ναι αυτο κανε.. Θελει τυλιγμα με ταινια pvc και μετα του περνας με ενα πινελακι πλαστικο χρωμα εξωτερικης και θα εισαι οκ για καποια χρονια..! Καποιοι λενε οι πλαστικες σωληνες εχουν απο μονες τους μονωση και δεν χρειαζεται να βαλεις αρμαφλεξ.. Σιγουρα αν η αποσταση ειναι μικρη οι απωλειες δεν θα ειναι μεγαλες... 1
naive Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Ναι αυτο κανε.. Θελει τυλιγμα με ταινια pvc και μετα του περνας με ενα πινελακι πλαστικο χρωμα εξωτερικης και θα εισαι οκ για καποια χρονια..! Καποιοι λενε οι πλαστικες σωληνες εχουν απο μονες τους μονωση και δεν χρειαζεται να βαλεις αρμαφλεξ.. Σιγουρα αν η αποσταση ειναι μικρη οι απωλειες δεν θα ειναι μεγαλες... δεν είναι μόνο οι απώλειες, είναι και για να μην παγώνουν το χειμώνα. 1
Philippe Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω ένα σύστημα βεβιασμένης Ηλιοακμή με το boiler στο υπόγειο και δεν του έχω αλλάξει ποτέ ράβδο μαγνησίου (15 χρόνια!). Αν δεν είχαν στείλει γράμμα πριν από λίγους μήνες θα το άφηνα κι άλλο.. Υπάρχει θέμα υγείας που το ΖΝΧ έχει άλατα και ενδεχομένως να έχουν διαβρωθεί τα μέταλλα στο boiler ή αφού το πρόλαβα και δεν τρύπησε θα είμαι ΟΚ αν κάνω το service τώρα; Δεν βλέπω το νερό να είναι καφέ πάντως.. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2019 από Philippe
panosssss Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πλαστικό χρώμα εξωτερικής χρήσης μαύρο υπάρχει έτοιμο; (θέλω μαύρο για να απορροφάει τη θερμότητα του ήλιου) Είχα πάει στο Leroy Merlin κι είχα ζητήσει και μου είπανε ότι...μόνο με παραγγελία γίνεται...έτοιμο υπάρχει μόνο άσπρο...κι αυτό ισχύει σε όλα τα χρωματοπωλεία...κι επειδή σκέφτηκα ότι θα μου πάρει ώρα πήρα εσωτερικής χρήσης. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2019 από panosssss
naive Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, panosssss είπε Πλαστικό χρώμα εξωτερικής χρήσης μαύρο υπάρχει έτοιμο; (θέλω μαύρο για να απορροφάει τη θερμότητα του ήλιου) Είχα πάει στο Leroy Merlin κι είχα ζητήσει και μου είπανε ότι...μόνο με παραγγελία γίνεται...έτοιμο υπάρχει μόνο άσπρο...κι αυτό ισχύει σε όλα τα χρωματοπωλεία...κι επειδή σκέφτηκα ότι θα μου πάρει ώρα πήρα εσωτερικής χρήσης. Η θερμότητα δε θα περνάει στο νερό του σωλήνα λόγω της μόνωσης. Ίσως να μειώσεις και τη ζωή του υποστρώματος που θα βάψεις επειδή θα ταλαιπωρείται από μεγαλύτερη θερμοκρασία.
panosssss Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Όταν θα έχει ήλιο, το μαύρο χρώμα θα έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία. Άρα η μόνωση θα 'περιβάλλεται' από μεγαλύτερη θερμοκρασία. Και φυσικά η θερμότητα 'περνάει' εν τέλει και στο νερό, η (κάθε) μόνωση απέχει μακράν από το τέλειο. Αυτό για το καλοκαίρι όντως δεν πρέπει να είναι καλό γιατί πρέπει να ισχύει αυτό που λες περί ταλαιπωρίας. Αλλά και οι προηγούμενες που είχα κάνει έτσι είχανε αντέξει μια χαρά για 8 χρόνια (στα 8 χρόνια δεν χαλάσανε, απλά εγώ άλλαξα θερμοσίφωνα και ανανέωσα τη μόνωση).
gia_nnis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 9 ώρες πριν, Philippe είπε Έχω ένα σύστημα βεβιασμένης Ηλιοακμή με το boiler στο υπόγειο και δεν του έχω αλλάξει ποτέ ράβδο μαγνησίου (15 χρόνια!). Αν δεν είχαν στείλει γράμμα πριν από λίγους μήνες θα το άφηνα κι άλλο.. Υπάρχει θέμα υγείας που το ΖΝΧ έχει άλατα και ενδεχομένως να έχουν διαβρωθεί τα μέταλλα στο boiler ή αφού το πρόλαβα και δεν τρύπησε θα είμαι ΟΚ αν κάνω το service τώρα; Δεν βλέπω το νερό να είναι καφέ πάντως.. Το αφησες πολυ.. Οτι εχει φαγωθει(διαβρωθει) και με τον καθαρισμο δεν το σωνεις.. Δικη μου αποψη απο θεμα υγειας δεν εχεις προβλημα(δεν το πινεις). Δεν ξερω ποσα χρονια πρεπει να περασουν για να δεις τετοια προβληματα στο νερο γιατι οι κακαρατζες ειναι κατω και συ παιρνεις νερο απο το πανω μερος.. Ενας παραγοντας που θα καθυστερησεις το τρυπημα ειναι να το κρατας σε χαμηλες πιεσεις.. Δηλαδη οταν σου αποδιδει υψηλες θερμοκρασιες το επιβαρυνεις.. 1
Philippe Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Έλεγα αν δεν το σώζω μήπως είναι καλύτερα να το καταργήσω τελείως και να βάλω απλό ηλιακό. Δεν αποδίδει και καλά επειδή το δοχείο είναι στο υπόγειο, οι καθρέφτες στην ταράτσα και εγώ στον 4ο, οπότε το ζεστό νερό κάνει χιλιόμετρα πάνω-κάτω.
gia_nnis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Philippe είπε Έλεγα αν δεν το σώζω μήπως είναι καλύτερα να το καταργήσω τελείως και να βάλω απλό ηλιακό. Δεν αποδίδει και καλά επειδή το δοχείο είναι στο υπόγειο, οι καθρέφτες στην ταράτσα και εγώ στον 4ο, οπότε το ζεστό νερό κάνει χιλιόμετρα πάνω-κάτω. Για ποσα ατομα? Αυτος εδω vfm https://www.abenergy.gr/index.php?route=product/product&path=128_129_130&product_id=180 1
Philippe Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Όντως πολύ vfm αυτοί, πού τους ξετρύπωσες!? Τόσο φτηνοί που είναι, δεν αξίζει ούτε συντήρηση να κάνω στο υπάρχον σύστημα. Λόγω περιορισμένου χώρου με βλέπω για μονό καθρέφτη και για 2-3 άτομα μάλλον 160lt επαρκούν, οπότε εδώ είμαστε: https://www.abenergy.gr/hliakos-thermosifonas-160lt-2.6-glass-sol-violaris-energypro-diplhs-energeias
nuclear__ Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Καλημέρα. Ψάχνω για ηλιακό για νησί. Θα χρησιμοποιείται μόνο καλοκαίρι στην ουσία . ηλιοφάνεια έχει 12 ώρες.... Θέλω να δώσω βάση στο μποιλερ (200λτ) και όχι στους συλλεκτες που θεωρώ ότι δεν χαλάνε. Θα πάρω glass λόγω κόστους. Έχοντας διαβάσει μέρος του topic καθώς είναι τεράστιο αλλά και μετά από πολύ ψάξιμο έλεγα για nobel. Μετά διάβασα ότι έχει μεταφέρει την παραγωγή στη Βουλγαρία, οπωτε ας πουλήσει εκεί. Ούτε τσίχλα δεν θα επερνα... Φτιάχνοντας μια λίστα με αντικειμενικά κριτήρια , ο cronius φαίνεται από τους καλύτερους . Πιο χοντρό έλασμα ,διπλή επίστρωση και αν κατάλαβα καλά 2 ράβδους μαγνησίου με 10 χρόνια εγγύηση. Ωστόσο τα νούμερα δεν λένε πάντα την αλήθεια .η esolar από ότι κατάλαβα παράγεται έξω ,οπωτε απορρίπτεται. Καλπάκ πολύ ακριβή... Με κριτήριο το μποιλερ κάποια επίκαιρη πρόταση ; 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις