gia_nnis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, naive είπε Δεν το έχω ξαναακούσει για χρώμιο-νικέλο, αλλά να πρόκειται ενίσχυση με κράμα δεν το βλέπω πιθανό, αφού παραπέμπει σε επιπλεόν φύλλο που θα ήταν ακριβό και ανώφελο.Μάλλον έγκειται στα μαργαριτάρια των πωλητών που λέγαμε. Εκτιμώ ότι η επιλεκτική βαφή περιέχει αυτά τα στοιχεία, όπως περιέχει το η άλλη το τιτάνιο. Αν θες να συγκρίνεις, βρες τα φύλλα απόδοσης των συλλεκτών και σύγκρινε. Για το ποσο αποδοτικος ειναι ενας συλλεκτης τι κοιταμε?
naive Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, John1023 είπε To γράφει εδώ: http://advance-applications.gr/pdf/glass-series.pdf Το ακριβές λεκτικό είναι: ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Απορροφητής με επιλεκτική συλλεκτική επιφάνεια ενισχυμένη με επίστρωση κράματος χρωμίου και νικελίου με συντελεστή απορρόφησης ηλιακής ακτινοβολίας α=0,95 και εκπομπής ε=0,05 συγκολλημένος με τεχνολογία LASER για άμεση μετάδοση της θερμότητας προς το θερμικό υγρό. Να συγκρίνω τον συντελεστή απορρόφησης 0.95 με τον συντελεστή απορρόφησης του άλλου? 42 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Για το ποσο αποδοτικος ειναι ενας συλλεκτης τι κοιταμε? Όλα αυτά είναι απλώς δηλώσεις χωρίς αξιοπιστία. Όλοι 95% λένε για τους επιλεκτικούς, αλλά αυτά είναι θεωρητικά. Εννοούν προφανώς βαφή που περιέχει χρωμιο-νικέλιο, για το αν είναι πιο αποτελεσματική απο του τιτανίου πρέπει να βρει κανείς εργαστηριακή έρευνα. Για μια αξιόπιστη ένδειξη της απόδοσης, ψάξτε μήπως βρείτε τους συλλέκτες που σας ενδιαφέρουν εδώ, http://www.solarkeymark.dk/ όπου προκύπτουν αντικειμενικά μετρημένες μετρήσεις απόδοσης. Στα πιστοποιητικά των συλλεκτών μπορείτε να συγκρίνετε την απόδοση σε KWh/τμ που έχουν, ενώ υπάρχουν και πιστοποιητικά για ολόκληρα συστήματα. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2019 από naive
gia_nnis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, naive είπε Όλα αυτά είναι απλώς δηλώσεις χωρίς αξιοπιστία. Όλοι 95% λένε για τους επιλεκτικούς, αλλά αυτά είναι θεωρητικά. Εννοούν προφανώς βαφή που περιέχει χρωμιο-νικέλιο, για το αν είναι πιο αποτελεσματική απο του τιτανίου πρέπει να βρει κανείς εργαστηριακή έρευνα. Για μια αξιόπιστη ένδειξη της απόδοσης, ψάξτε μήπως βρείτε τους συλλέκτες που σας ενδιαφέρουν εδώ, http://www.solarkeymark.dk/ όπου προκύπτουν αντικειμενικά μετρημένες μετρήσεις απόδοσης. Στα πιστοποιητικά των συλλεκτών μπορείτε να συγκρίνετε την απόδοση σε KWh/τμ που έχουν, ενώ υπάρχουν και πιστοποιητικά για ολόκληρα συστήματα. Γιατι κανεις δεν αναφερει το n0??? Δεν ειναι σημαντικο χαρακτηριστικο??? Μηπως εκει κρυβεται η αληθεια...!!!
panosssss Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 15 ώρες πριν, gia_nnis είπε Γιατι σου εβαλαν σκετο αρμαφλεξ χωρις καποια μονωση να προστατευει το αρμαφλεξ? Σε ρωταω γιατι το εχω δει σε εγκατασταση! Το αρμαφλέξ είναι μόνωση: Που απ' έξω είναι καλυμμένη με αυτό το άσπρο που την προστατεύει. Εμένα όμως μου φάνηκε απολύτως ανεπαρκές, γι αυτό την 'ενίσχυσα'.
stelios18120 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Μια χαρά κάλυψη κάνει το λευκό αρμαφλεξ. Δεν είναι καθόλου ανεπαρκης. Τώρα αν θέλεις το κάτι "παραπάνω" μπορείς να το ενισχύεις.
gia_nnis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, panosssss είπε Το αρμαφλέξ είναι μόνωση: Που απ' έξω είναι καλυμμένη με αυτό το άσπρο που την προστατεύει. Εμένα όμως μου φάνηκε απολύτως ανεπαρκές, γι αυτό την 'ενίσχυσα'. Ενταξει μια κανονικη μονωση σου εβαλαν.. Δεν εχεις απωλειες.. Στην πραγματικοτητα αυτο που εκανες δεν κερδιζεις κατι παραπανω.. Το μονο που θελει επειδη αυτο το ασπρο ειναι μαπα.. δηλαδη σε λιγοτερο απο 2 χρονια αρχιζει και ανοιγει-καταστρεφεται και με τον καιρο χαλαει το αρμαφλεξ.. Τυλιγεις απο πανω με μια ταινια pvc και το περνας με πλαστικο χρωμα εξωτερικης χρησης.. 18 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Μια χαρά κάλυψη κάνει το λευκό αρμαφλεξ. Δεν είναι καθόλου ανεπαρκης. Τώρα αν θέλεις το κάτι "παραπάνω" μπορείς να το ενισχύεις. Ξερεις πως λεγεται η καλη μονωση και δεν χαλαει??? Τετοιο μου εχουν βαλει στο μποιλερ-συλλεκτη και δεν κανει κιχ απο φθορα!
stelios18120 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Ενταξει μια κανονικη μονωση σου εβαλαν.. Δεν εχεις απωλειες.. Στην πραγματικοτητα αυτο που εκανες δεν κερδιζεις κατι παραπανω.. Το μονο που θελει επειδη αυτο το ασπρο ειναι μαπα.. δηλαδη σε λιγοτερο απο 2 χρονια αρχιζει και ανοιγει-καταστρεφεται και με τον καιρο χαλαει το αρμαφλεξ.. Τυλιγεις απο πανω με μια ταινια pvc και το περνας με πλαστικο χρωμα εξωτερικης χρησης.. Ξερεις πως λεγεται η καλη μονωση και δεν χαλαει??? Τετοιο μου εχουν βαλει στο μποιλερ-συλλεκτη και δεν κανει κιχ απο φθορα! Πώς λέγεται αυτή η μόνωση που δεν χαλάει ποτέ; Για πες μου Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2019 από stelios18120
panosssss Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Ενταξει μια κανονικη μονωση σου εβαλαν.. Δεν εχεις απωλειες.. Στην πραγματικοτητα αυτο που εκανες δεν κερδιζεις κατι παραπανω.. Δεν ξέρω, υπέθεσα ότι αυτό που έκανα μονώνει πολύ καλύτερα. Αλλά το τι πραγματικά ισχύει αποδεικνύεται μόνο με μετρήσεις.
Devotee Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 25/1/2019 στις 7:36 ΜΜ, Crazy Frog είπε Στα δύο χρόνια δεν θα χαλάσει το αρμαφλέξ.....να πεις πέντε και βάλε εντάξει....ε δεν είναι δα και κάνα τρελό έξοδο να δίνεις στα πέντε-έξι χρόνια 10-12 ευρώ για να περάσεις καινούρια!!Εκτός και αν έχεις 30 μέτρα σωλήνες,που θα θέλεις 100-120 ευρώ.... Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2019 από Devotee
gia_nnis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, stelios18120 είπε Πώς λέγεται αυτή η μόνωση που δεν χαλάει ποτέ; Για πες μου Δεν ξερω γι αυτο ρωταω! 7 λεπτά πριν, Devotee είπε Στα δύο χρόνια δεν θα χαλάσει το αρμαφλέξ.....να πεις πέντε και βάλε εντάξει....ε δεν είναι δα και κάνα τρελό έξοδο να δίνεις στα πέντε-έξι χρόνια 10-12 ευρώ για να περάσεις καινούρια!!Εκτός και αν έχεις 30 μέτρα σωλήνες,που θα θέλεις 100-120 ευρώ.... Στα 2 αρχιζει και χαλαει το εξωτερικο και μετα ξεκιναει η καθοδος του αρμαφλεξ με τον καιρο..
stelios18120 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Δεν ξερω γι αυτο ρωταω! Στα 2 αρχιζει και χαλαει το εξωτερικο και μετα ξεκιναει η καθοδος του αρμαφλεξ με τον καιρο.. Βάλε μου μια φωτό να την δω,και θα σου πω τι σου έβαλαν και τι υλικό είναι κτλπ κτλπ. (Έτσι όπως το είπες νόμιζα εσύ θα μου έλεγες 😁😋) Πάντως εγώ βάζω λευκό αρμαφλεξ και τυλίγω με λευκή ταινία + καμία φορα κάνουμε και ένα πέρασμα με πλαστικό χρώμα εξωτερικών χώρων. (πιο σπάνια βέβαια αυτό) Αν βέβαια θέλει κάτι άλλο ο πελάτης του βάζουμε.οτι μόνωση και ότι υλικό θέλει εκείνος Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2019 από stelios18120
gia_nnis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, stelios18120 είπε Βάλε μου μια φωτό να την δω,και θα σου πω τι σου έβαλαν και τι υλικό είναι κτλπ κτλπ. (Έτσι όπως το είπες νόμιζα εσύ θα μου έλεγες 😁😋) Πάντως εγώ βάζω λευκό αρμαφλεξ και τυλίγω με λευκή ταινία + καμία φορα κάνουμε και ένα πέρασμα με πλαστικό χρώμα εξωτερικών χώρων. (πιο σπάνια βέβαια αυτό) Αν βέβαια θέλει κάτι άλλο ο πελάτης του βάζουμε.οτι μόνωση και ότι υλικό θέλει εκείνος Σε υφη γλιστραει ειναι καπως γυαλιστερο και βγαινει σε λευκο αλλα το εχω δει και σε αποχρωση του ασημι.. Αυτο 8 χρονια τωρα κιχ!!!
makevius Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Υπάρχει armaflex με επικάλυψη αλουμινίου 2
kstgr Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Στις 29/1/2019 στις 6:51 ΜΜ, makevius είπε Υπάρχει armaflex με επικάλυψη αλουμινίου Μεταλική επιφάνεια απ' έξω = κακό για μόνωση
gia_nnis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, kstgr είπε Μεταλική επιφάνεια απ' έξω = κακό για μόνωση Ενταξει δεν ειναι ετσι..Την μονωση την κανει το αρμαφλεξ.. Εμεις λεμε το υλικο να προστατεψει το αρμαφλεξ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις