panosssss Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 23 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε Ο Calpak είναι καλή επιλογή, αλλά πληρώνεις και το όνομα. Άρα υπερτιμημένη, άρα δεν είναι vfm, άρα όχι καλή επιλογή.
πάνοσ2 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Εμένα ο Calpak είναι ανταγωνιστής μου. Το τι είναι καλή επιλογή και το τι όχι το κρίνει ο καταναλωτής. Πιθανόν για έναν καταναλωτή να προέχει η ιστορία της εταιρείας και η ασφάλεια του brand που έχει.
panosssss Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Και τα μαργαριτάρια που πετάνε οι διάφοροι 'πωλητές' της εταιρείας... 1
πάνοσ2 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Τα μαργαριτάρια τα λένε όλοι οι πωλητές...
panosssss Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ από αυτόν τα άκουσα, από όλους ή άλλους όχι, οπότε δεν μπορώ να πω ότι ισχύει για 'όλους' ή για 'άλλους'. (μίλησα με είκοσι, πες, πωλητές όταν έψαχνα για ηλιακό) Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2019 από panosssss
gia_nnis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, panosssss είπε Εγώ από αυτόν τα άκουσα, από όλους ή άλλους όχι, οπότε δεν μπορώ να πω ότι ισχύει για 'όλους' ή για 'άλλους'. (μίλησα με είκοσι, πες, πωλητές όταν έψαχνα για ηλιακό) χθες και σημερα που εβγαλε ηλιο πως τα πηγε ο ηλιακος σου?
panosssss Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Μια χαρά, τώρα έχει 49,12ºC . Ο δικός σου;
gia_nnis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, panosssss είπε Μια χαρά, τώρα έχει 49,12ºC . Ο δικός σου; Με το χερι εμπειρικα καπου εκει 50-52β αλλα χθες τον αφησα καπου στους 30β που σιγουρα μετα απο καποιες ωρες θα επεσε κι αλλο η θερμοκρασια.. Ο δικος σου αν και αυτος που ειναι αποδιδει πολυ τιμια!!! Στην πραξη αν κανουν 2 ατομα ντουζ και εχει ακομα πανω απο 30β εισαι οκ!
panosssss Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, gia_nnis είπε Ο δικος σου αν και αυτος που ειναι αποδιδει πολυ τιμια!!! 'Αν και αυτός που είναι';;;;;; Τι εννοάς; Δεν είναι καλός ο ηλιακός μου; Θα σφαχτούμε, λέγε... ( 57,18ºC αυτή την ώρα...) Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2019 από panosssss
gia_nnis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 38 λεπτά πριν, panosssss είπε 'Αν και αυτός που είναι';;;;;; Τι εννοάς; Δεν είναι καλός ο ηλιακός μου; Θα σφαχτούμε, λέγε... ( 57,18ºC αυτή την ώρα...) Φορας 2.5τμ με απλο επιλεκτικο-φυλλαρακια και τα παει μια χαρα!!!
John1023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα Στους επιλεκτικούς συλλέκτες, η ενίσχυση της συλλεκτικής επιφάνειας με επίστρωση κράματος χρωμίου και νικελίου, πως συγκρίνεται έναντι του τιτανίου? Είναι λιγότερο ή περισσότερο αποδοτική ?
panosssss Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 58 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Φορας 2.5τμ με απλο επιλεκτικο-φυλλαρακια και τα παει μια χαρα!!! Έχω βάλει κι εγώ το χεράκι μου: έχω κάνει πολύ καλή μόνωση των δύο σωλήνων μεταξύ συλλέκτη - μπόιλερ, (θέλω να) πιστεύω πως παίζει σημαντικό ρόλο. Αν το 'χα αφήσει 'γυμνό' όπως ήτανε ουσιαστικά από τη μάνα του, δεν θα απέδιδε και τόσο καλά. Όταν λέω πολύ καλή μόνωση: από τη μάνα του ο κάθε σωλήνας είχε αυτή την απλή μόνωση σωλήνων που έχουνε (άρμαφλεξ;). Εγώ πρόσθεσα άλλα δύο σε κάθε σωλήνα (έκοψα κατά μήκος κάθε άρμαφλεξ και τύλιξα το σωλήνα) + τα 'σφράγισα' όλα αυτά με μονωτική ταινία (αυτή που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρολόγοι) + σε κάποια σημεία έβαλα αυτοκόλλητη ταινία βινυλίου + στις άκρες των σωλήνων, για αδιαβροχοποίηση, το έβαψα με πλαστικό χρώμα. Ε, όλη αυτή η μόνωση πιστεύω βελτίωσε αρκετά το αποτέλεσμα.
naive Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 28 λεπτά πριν, John1023 είπε Καλησπέρα Στους επιλεκτικούς συλλέκτες, η ενίσχυση της συλλεκτικής επιφάνειας με επίστρωση κράματος χρωμίου και νικελίου, πως συγκρίνεται έναντι του τιτανίου? Είναι λιγότερο ή περισσότερο αποδοτική ? Δεν το έχω ξαναακούσει για χρώμιο-νικέλο, αλλά να πρόκειται ενίσχυση με κράμα δεν το βλέπω πιθανό, αφού παραπέμπει σε επιπλεόν φύλλο που θα ήταν ακριβό και ανώφελο.Μάλλον έγκειται στα μαργαριτάρια των πωλητών που λέγαμε. Εκτιμώ ότι η επιλεκτική βαφή περιέχει αυτά τα στοιχεία, όπως περιέχει το η άλλη το τιτάνιο. Αν θες να συγκρίνεις, βρες τα φύλλα απόδοσης των συλλεκτών και σύγκρινε.
gia_nnis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 58 λεπτά πριν, panosssss είπε Έχω βάλει κι εγώ το χεράκι μου: έχω κάνει πολύ καλή μόνωση των δύο σωλήνων μεταξύ συλλέκτη - μπόιλερ, (θέλω να) πιστεύω πως παίζει σημαντικό ρόλο. Αν το 'χα αφήσει 'γυμνό' όπως ήτανε ουσιαστικά από τη μάνα του, δεν θα απέδιδε και τόσο καλά. Όταν λέω πολύ καλή μόνωση: από τη μάνα του ο κάθε σωλήνας είχε αυτή την απλή μόνωση σωλήνων που έχουνε (άρμαφλεξ;). Εγώ πρόσθεσα άλλα δύο σε κάθε σωλήνα (έκοψα κατά μήκος κάθε άρμαφλεξ και τύλιξα το σωλήνα) + τα 'σφράγισα' όλα αυτά με μονωτική ταινία (αυτή που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρολόγοι) + σε κάποια σημεία έβαλα αυτοκόλλητη ταινία βινυλίου + στις άκρες των σωλήνων, για αδιαβροχοποίηση, το έβαψα με πλαστικό χρώμα. Ε, όλη αυτή η μόνωση πιστεύω βελτίωσε αρκετά το αποτέλεσμα. Γιατι σου εβαλαν σκετο αρμαφλεξ χωρις καποια μονωση να προστατευει το αρμαφλεξ? Σε ρωταω γιατι το εχω δει σε εγκατασταση!
John1023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 59 λεπτά πριν, naive είπε Δεν το έχω ξαναακούσει για χρώμιο-νικέλο, αλλά να πρόκειται ενίσχυση με κράμα δεν το βλέπω πιθανό, αφού παραπέμπει σε επιπλεόν φύλλο που θα ήταν ακριβό και ανώφελο.Μάλλον έγκειται στα μαργαριτάρια των πωλητών που λέγαμε. Εκτιμώ ότι η επιλεκτική βαφή περιέχει αυτά τα στοιχεία, όπως περιέχει το η άλλη το τιτάνιο. Αν θες να συγκρίνεις, βρες τα φύλλα απόδοσης των συλλεκτών και σύγκρινε. To γράφει εδώ: http://advance-applications.gr/pdf/glass-series.pdf Το ακριβές λεκτικό είναι: ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Απορροφητής με επιλεκτική συλλεκτική επιφάνεια ενισχυμένη με επίστρωση κράματος χρωμίου και νικελίου με συντελεστή απορρόφησης ηλιακής ακτινοβολίας α=0,95 και εκπομπής ε=0,05 συγκολλημένος με τεχνολογία LASER για άμεση μετάδοση της θερμότητας προς το θερμικό υγρό. Να συγκρίνω τον συντελεστή απορρόφησης 0.95 με τον συντελεστή απορρόφησης του άλλου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις