Devotee Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 E-solar 200 λίτρα με full plate navi συλλέκτες 2 επί 1.65 τ.μ!!Εξαιρετικός..τον ίδιο έχω και 'γώ.
haris_216 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, vasilk είπε .......Και αυτό που σου περιέγραψαν ως "συνεργασία" έχει κάποια βάση και έχει να κάνει με το που βρίσκεται η είσοδος (και λιγότερα η έξοδος) του κλειστού κυκλώματος σε κάθε μπόιλερ. Σε άλλα μπόιλερ είναι στο πλάι, σε άλλα από μπροστά. Σε αυτό όμως βρίσκεις ευκολότερα λύση σε σχέση με το "κούμπωμα" του μπόιλερ στη βάση....... Προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι μόνο αυτό. Δηλαδή το πρακτικό της συνδεσμολογίας. Όπως έχει ειπωθεί αρκετές φορές στο νήμα, η ονομαστική χωρητικότητα των ηλιακών δεν είναι ποτέ η πραγματική. Και μάλιστα αρκετές φορές υπάρχει μεγάλη απόκλιση. Οι γνώστες του χώρου φαντάζομαι ότι μπορούν να επιβεβαιώσουν το ότι υπάρχουν "200άρια" με 170 λίτρα ή "120άρια" με 80. Άρα ενδεχομένως να παρουσιασθεί ακόμα και θέμα επάρκειας του συλλέκτη αν το παλιό μπόϊλερ έχει διαφορετική πραγματική χωρητικότητα από το (άλλης εταιρίας) καινούργιο 3 ώρες πριν, Wizard270 είπε Αν μπορεί κάποιος να μου δώσει μια συμβουλή, γιατί έχω τρελαθεί. Για αλλαγή ηλιακού (μόνο το μπόιλερ, όχι οι συλλέκτες) λόγω τρυπήματος (20 χρόνια γαρ...), πολύ γνωστή εταιρεία ηλιακών μου είπε ότι έχει ως αρχή να προτείνει στους πελάτες να ξαναβάλουν μπόιλερ της παλιάς μάρκας που θα ταιριάξει καλά, γιατί μπορεί να χρειαστούν προσαρμογές για να ακουμπήσει καλά το δικό τους με την υπάρχουσα βάση (ανεβάζοντας το κόστος) και επιπλέον δεν εγγυώνται την καλή "συνεργασία" του δικού τους μπόιλερ με τους παλιούς συλλέκτες ως προς την απόδοση. Το έχει ακούσει ξανά κανείς αυτό; Σχεδόν με αποθάρρυναν. Μήπως ήθελαν με τον τρόπο τους να αλλάξω και τους συλλέκτες; Μάλλον παρακινδυνευμένη εμπορική προσέγγιση (πόσο σίγουροι να είναι ότι, ειδικά αυτή την εποχή, θα μπει κάποιος σε τέτοιες διαδικασίες; ειδικά αν δεν προσπάθησαν ξεκάθαρα να σε βάλουν να αγοράσεις καινούργιο και μάλιστα το δικό τους). Πιο πολύ σαν ξεκάθαρη ενημέρωση το βλέπω, με δύο ερμηνείες. Θέλουν να είναι ειλικρινείς απέναντι σου (ρομαντικό σενάριο) ή θέλουν να είναι καλυμμένοι και να μην τους "κυνηγάς" αργότερα αν η νέα σύνθεση δε δουλέψει (ρεαλιστικό σενάριο). Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από haris_216 1
vasilk Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Wizard270 είπε Δηλαδή, το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να τους ζητήσω να έρθουν να το δουν και από κοντά και να μου εγγυηθούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ούτε στη βάση ούτε στο κύκλωμα; Αλλιώς, τι νόημα έχει να δώσει κάποιος τόσα χρήματα με αβέβαιο (κατά αυτούς) αποτέλεσμα; Καταλαβαίνεις τον προβληματισμό μου, το παλιό μπόιλερ είναι από μία μικρή και άγνωστη εταιρεία, τη Γέλκο (που δεν την έχω ακούσει γενικώς, ό,τι ξέρω είναι από εδώ: http://www.geladakis.gr/), και το είχα βρει έτοιμο, δεν το είχα αγοράσει εγώ και δεν ξέρω τώρα πώς να προχωρήσω. Δεν είναι απαραίτητο να έρθουν επί τόπου να το δουν. Όπως σου έγραψα και πριν, και με μια καλή φωτογραφία του παλιού μπόιλερ γίνεται δουλειά. Να φαίνεται η βάση, πως "κουμπώνει" πάνω της το μπόιλερ και που είναι είσοδος-έξοδος του κλειστού κυκλώματος. Βλέποντας αυτά θα σου πούνε αν το μπόιλερ τους μπορεί να μπει στη βάση σου ή όχι και αν θα χρειαστεί κάποια τροποποίηση. 7 λεπτά πριν, haris_216 είπε Προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι μόνο αυτό. Δηλαδή το πρακτικό της συνδεσμολογίας. Όπως έχει ειπωθεί αρκετές φορές στο νήμα, η ονομαστική χωρητικότητα των ηλιακών δεν είναι ποτέ η πραγματική. Και μάλιστα αρκετές φορές υπάρχει μεγάλη απόκλιση. Οι γνώστες του χώρου φαντάζομαι ότι μπορούν να επιβεβαιώσουν το ότι υπάρχουν "200άρια" με 170 λίτρα ή "120άρια" με 80. Άρα ενδεχομένως να παρουσιασθεί ακόμα και θέμα επάρκειας του συλλέκτη αν το παλιό μπόϊλερ έχει διαφορετική πραγματική χωρητικότητα από το (άλλης εταιρίας) καινούργιο Μπορεί να είναι και αυτό αλλά δεν νομίζω να "κολλάνε" εκεί και να εννοούν αυτό με το "να συνεργαστεί". Πιο πολύ φαντάζομαι εννοούν τα πρακτικά πράγματα. Μου αρέσει το "συνεργάζεται" που είπαν στον άνθρωπο. Πολύ επιστημονικά το έθεσαν. Ολόκληρη επιστήμη, λες και τι συνεργασία θα γίνει μεταξύ συλλέκτη και μπόιλερ.
gia_nnis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 35 λεπτά πριν, Wizard270 είπε Δεν έχω πρόβλημα με την απόδοση. Μα αν χρειάζονται αλλαγή και οι συλλέκτες, το συζητάω. Απλά, δεν ξέρω τι θεωρείται φυσιολογικό στη δική μου περίπτωση: αλλάζει όλο το σύστημα; Πες οτι ταιριαζεις καποιο μποιλερ αλλα το αποτελεσμα ειναι αρνητικο-αποδοση, μετα πρεπει να πληρωσεις παλι εργασια-αποξηλωση,κοστος βασης και συλλεκτων.. δηλαδη αν δεν κατσει δεν θα σου βγει πιο οικονομικα..!!! Για μενα αν οι συλλεκτες ειναι ταλαιπωρημενοι βαλε εναν καινουργιο που θα εχεις καλυτερη αποδοση.. Αν ειναι 20 ετων πιστευεις οτι μπορουν να κρατησουν τουλαχιστον αλλα 8 χρονια απροβληματιστα??? Εγω δεν νομιζω...
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ξαναμίλησα με την εταιρεία και μου είπαν ότι αν η πραγματική χωρητικότητα του παλιού μπόιλερ είναι αρκετά μικρότερη της ονομαστικής του και αν οι παλιοί συλλέκτες έχουν πιο αραιά τα σωληνάκια για να ταιριάξουν σε αυτή την ενδεχόμενη μικρότερη χωρητικότητα του μπόιλερ, τότε μπορεί να μην αποδίδουν οι συλλέκτες με το δικό τους μπόιλερ. Η προσαρμογή του μπόιλερ στη βάση θα κοστίσει περίπου 50 ευρώ. Συνεννοήθηκα να έρθει δωρεάν ο τεχνικός τους να τα δει όλα από κοντά. Θα ενημερώσω τι θα γίνει για να γνωρίζουν κι άλλοι. ΥΓ: Οι δικοί μου συλλέκτες έχουν 7 κάθετα σωληνάκια, ενώ ενός γείτονα που έχει έναν λίγο παλιό ηλιακό της εταιρείας που μιλάω με μπόιλερ 160 λίτρων (όπως κι εμένα), έχουν 8 κάθετα σωληνάκια. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από Επισκέπτης
haris_216 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) ΑΚΥΡΟ Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από haris_216
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ως άσχετος με ηλιακούς, ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Θα ενημερώσω λεπτομερώς για την επίσκεψη του τεχνικού τις επόμενες ημέρες. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από Επισκέπτης
shack Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Wizard270 είπε και επιπλέον δεν εγγυώνται την καλή "συνεργασία" του δικού τους μπόιλερ με τους παλιούς συλλέκτες ως προς την απόδοση Εγώ τοποθέτησα το μποϊλερ μέσα στην σκέπη και όχι πάνω στην βάση, χρησιμοποίηση σωλήνες περίπου 3 μέτρα επιπλέον (χαλκοσωλήνα Φ22), δηλαδή με λίγα λόγια καμιά σχέση με την εγκατάσταση του κατασκευαστή, μάλιστα το μποιλερ μπήκε με περιστροφή 90 μοιρών γιατί δεν χώραγε αλλιώς, και λειτουργεί παρόλη την απόσταση, έβαλα όμως καλή μόνωση στους σωλήνες. Με λίγα λόγια, αν υψομετρικά το μποϊλερ είναι πάνω από τους συλλέκτες, τα υπόλοιπα τα κάνει η φύση λόγω άνωσης. Εσένα που το μποϊλερ θα είναι ακριβώς πάνω από τους συλλέκτες γιατί να μην λειτουργεί; Να μην σε πάρω στο λαιμό μου, αλλά με αυτή την έννοια, εμένα δεν θα έπρεπε να κάνει τίποτα. Εγώ το μόνο που θα σκεφτόμουν είναι η κατάσταση το συλλεκτών και αν αξίζει να επενδύσω πάνω τους για άλλα 10-15+ χρόνια, καθώς και η καλή εφαρμογή του μποιλερ και η σύνδεση των ρακορ και τέτοια. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από shack 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, shack είπε Εγώ τοποθέτησα το μποϊλερ μέσα στην σκέπη και όχι πάνω στην βάση, χρησιμοποίηση σωλήνες περίπου 3 μέτρα επιπλέον (χαλκοσωλήνα Φ22), δηλαδή με λίγα λόγια καμιά σχέση με την εγκατάσταση του κατασκευαστή, μάλιστα το μποιλερ μπήκε με περιστροφή 90 μοιρών γιατί δεν χώραγε αλλιώς, και λειτουργεί παρόλη την απόσταση, έβαλα όμως καλή μόνωση στους σωλήνες. Με λίγα λόγια, αν υψομετρικά το μποϊλερ είναι πάνω από τους συλλέκτες, τα υπόλοιπα τα κάνει η φύση λόγω άνωσης. Εσένα που το μποϊλερ θα είναι ακριβώς πάνω από τους συλλέκτες γιατί να μην λειτουργεί; Να μην σε πάρω στο λαιμό μου, αλλά με αυτή την έννοια, εμένα δεν θα έπρεπε να κάνει τίποτα. Εγώ το μόνο που θα σκεφτόμουν είναι η κατάσταση το συλλεκτών και αν αξίζει να επενδύσω πάνω τους για άλλα 10-15+ χρόνια, καθώς και η καλή εφαρμογή του μποιλερ. Η εταιρεία θεωρεί ότι αν οι συλλέκτες φτιάχτηκαν για να ταιριάξουν με μπόιλερ που τυχόν έχει αρκετά μικρότερη πραγματική χωρητικότητα από την ονομαστική, μπορεί να αποδίδουν λίγο με τον νέο μπόιλερ που λένε ότι προσεγγίζει την ονομαστική χωρητικότητα (π.χ. μου είπαν ότι ο inox μπόιλερ 200 λίτρων έχει πραγματική χωρητικότητα 194 λίτρα). Θα τους πω να δουν και τους συλλέκτες. Μου είπαν ότι θέλουν να μην έχουν δυσαρεστημένο πελάτη γιατί αμέσως διαδίδεται η δυσαρέσκεια όταν συμβαίνει... Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από Επισκέπτης
Crazy Frog Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα σε όλους. Είμαι σε αναζήτηση ηλιακού 2lt και θα ήθελα την γνώμη σας! Το budget δεν με ενδιαφέρει απλώς θέλω να παρω ότι καλύτερο απόδοση / τιμή. Μου έχουν προτείνει cosmosun και ηλιοακμη ...ποιά η γνώμη σας;
gia_nnis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 46 λεπτά πριν, Crazy Frog είπε Καλησπέρα σε όλους. Είμαι σε αναζήτηση ηλιακού 2lt και θα ήθελα την γνώμη σας! Το budget δεν με ενδιαφέρει απλώς θέλω να παρω ότι καλύτερο απόδοση / τιμή. Μου έχουν προτείνει cosmosun και ηλιοακμη ...ποιά η γνώμη σας; https://www.skroutz.gr/s/2797387/Nobel-Classic-200lt-4m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html
troi.g Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, Crazy Frog είπε Καλησπέρα σε όλους. Είμαι σε αναζήτηση ηλιακού 2lt και θα ήθελα την γνώμη σας! Το budget δεν με ενδιαφέρει απλώς θέλω να παρω ότι καλύτερο απόδοση / τιμή. Μου έχουν προτείνει cosmosun και ηλιοακμη ...ποιά η γνώμη σας; Αν δεν έχεις πρόβλημα τιμής τότε μάλλον ο maltezos είναι μονόδρομος. 1
Devotee Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 18 ώρες πριν, Crazy Frog είπε Καλησπέρα σε όλους. Είμαι σε αναζήτηση ηλιακού 2lt και θα ήθελα την γνώμη σας! Το budget δεν με ενδιαφέρει απλώς θέλω να παρω ότι καλύτερο απόδοση / τιμή. Μου έχουν προτείνει cosmosun και ηλιοακμη ...ποιά η γνώμη σας;
ParhsG Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τους ηλιακους calpak να τους αποφυγω ή απλα δεν ειναι vfm; Επισης δεν εχω χωρο σε ταρατσα και εχουν μπει δυο παραλληλα σιδερα. Δε ξερω αν ειναι οκ για να μπει θερμοσιφωνας ετσι Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2019 από ParhsG
πάνοσ2 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 17 ώρες πριν, ParhsG είπε Τους ηλιακους calpak να τους αποφυγω ή απλα δεν ειναι vfm; Επισης δεν εχω χωρο σε ταρατσα και εχουν μπει δυο παραλληλα σιδερα. Δε ξερω αν ειναι οκ για να μπει θερμοσιφωνας ετσι Ο Calpak είναι καλή επιλογή, αλλά πληρώνεις και το όνομα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις