Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή αν αντικαταστήσω ένα μέρος των σωλήνων με πλαστικό σωλήνα, π.χ. από το θερμοσίφωνα να φεύγει πλαστικός σωλήνας για 3 μέτρα (ή μήπως χρειάζεται περισσότερα;) που στο τέλος του να ενώνεται με τον χάλκινο που πάει στο σπίτι, δεν θα υπάρχει θέμα ηλεκτρόλυσης;  Και δεν θα χρειάζεται η ράβδος μαγνησίου;

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, panosssss είπε

Δηλαδή αν αντικαταστήσω ένα μέρος των σωλήνων με πλαστικό σωλήνα, π.χ. από το θερμοσίφωνα να φεύγει πλαστικός σωλήνας για 3 μέτρα (ή μήπως χρειάζεται περισσότερα;) που στο τέλος του να ενώνεται με τον χάλκινο που πάει στο σπίτι, δεν θα υπάρχει θέμα ηλεκτρόλυσης;  Και δεν θα χρειάζεται η ράβδος μαγνησίου;

Συγκριτικά με το να έχεις σωλήνες χαλκού μέχρι το μπόιλερ είναι σίγουρα καλύτερα, ωστόσο το ανόδιο χρειάζεται γιατί μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά μέταλλα εντός του μπόιλερ (σερμπαντίνα, εξαρτήματα αντίστασης, προσμίξεις στο κράμα και τις συγκολλήσεις) και επειδή ηλεκτρολυτική διάβρωση μπορεί να δημιουργηθεί και κατά μήκος της επιφάνειας του ίδιου του σιδήρου, εάν ένα σημείο του οξειδωθεί από το οξυγόνο που είναι διαλυμένο στο νερό.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Σίδεροσωλήνες με χαλκό = ζημιά σε βάθος χρόνου.

Αυτό οι υδραυλικοί σου δεν στο είχαν πει;

Η δεν έκαναν αυτοί την εγκατάσταση του ηλιακού που έβαλες;

Ίσως δεν έγραψα αρκετά καλά το ποστ. Ξαναδιαβάστε το

Επίσης τα άλατα δημιουργούνται ό,τι φίλτρο και να βάλεις, ας μη γράφουμε τρομερές ανακρίβειες (αυτό πάει σε ποστ αλλου χρήστη)

5 ώρες πριν, naive είπε

Τι φίλτρο ρε παιδιά, τα κατακαθια δημιουργούνται από τα άλατα του νερού που δεν τα κρατάει το φίλτρο.  

Επίσης, βαριέμαι να τα ξαναγράφω αφού το θέμα ανακυκλώνεται, με 30 μέτρα πλαστικο σωλήνα να μεσολαβεί δεν τίθεται θέμα ηλεκτρολυσης των σωληνώσεων του σπιτιού. 

Εγώ με σιδηροσωλήνες του 1956 δεν ήθελα να το ρισκάρω πάντως, εφόσον βρίσκονταιο στο ίδιο σύστημα έστω και σε απόσταση, έστω και αν η φορά είναι από τη σιδηροσωλήνα προς την πλαστική και μετά στο χαλκό του μπόιλερ. Γι' αυτό προτίμησα INOX.

Επίσης, glass, ηλεκτροστατική βαφή και Inox, όλα έχουν μέσα στο μπόιλερ ανόδιο μαγνησίου και καλό είναι αυτό να αντικαθίσταται ανά διαστήματα.

Τα χάλκινα μπόιλερ δε χρειάζονται ανόδιο μαγνησίου, δεν έχει κανένα  απολύτως νόημα. Αν διάλεγα τελικά χάλκινο μπόιλερ θα έβαζα ανόδιο μαγνησίου πριν την είσοδο του κρύου νερού στο μπόιλερ ΟΧΙ για να προστατέψω το χάλκινο μπόιλερ, αλλά για να προστατέψω τις σιδηροσωλήνες που προηγούνται από το χαλκό του μπόίλερ.

Οπότε είπα κάτσε, αν είναι να βάλω  εξωτερικά ανόδιο μαγνησίου που θα πρέπει να το αλλάζω ανα διαστήματα τι κερδίζω τελικά με το χάλκινο μπόιλερ; Κι έτσι διάλεξα INOX.

Επεξ/σία από kstgr
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, kstgr είπε

Αν διάλεγα τελικά χάλκινο μπόιλερ θα έβαζα ανόδιο μαγνησίου πριν την είσοδο του κρύου νερού στο μπόιλερ ΟΧΙ για να προστατέψω το χάλκινο μπόιλερ, αλλά για να προστατέψω τις σιδηροσωλήνες που προηγούνται από το χαλκό του μπόίλερ.

Αυτό δεν έχει κανένα νόημα βέβαια... 

Δημοσ.

Συγνώμη για τα πολλά updates στο ποστ, να προσθέσω και κάτι άλλο που δεν ήξερα και είναι έξτρα κόστος και δουλειά:

Η εγγύηση που σου δίνει ο Μαλτέζος είναι γραπτή, έχει serial number, και κάποιες προυποθέσεις για να ισχύει.

Όσον αφορά τους ηλιακούς ΙΝΟΧ, δίνει 10 χρόνια εγγύηση αλλά ζητάει:

2 υποχρεωτικές συντηρήσεις, μία στα 4 χρόνια και μία στα 7, πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε από δικό τους συνεργείο και το κόστος των 2 συντηρήσεων είναι στάνταρ (αν θυμάμαι καλά 70 €)

Επίσης απαιτεί υποχρεωτική σύνδεση του ηλιακού με τη γείωση της ηλεκτρικής εγκατάστασης του σπιτιού. Δηλαδή στην περίπτωση μου, που δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσω την αντίσταση του ηλιακού και δεν τη σύνδεσα καν στο ρεύμα, μου προέκυψε ένα έξτρα κόστος να αγοράσω καλώδιο γείωσης, σπιράλ για να το προστατέψω και να το κατεβάσω μέχρι το διαμέρισμα και μετά να βρω τρόπο να το συνδέσω με τη γείωση του σπιτιού

Η λογική πάντως του να είναι γειωμένος ο ηλιακός είναι ότι έτσι μειώνονται περαιτέρω τα όποια δυναμικά ρεύματα που προκαλούν την ηλεκτροχημική διάβρωση των μετάλων.

Σελίδα 6:

https://www.maltezos.gr/files/pdf/directives_of_installation.pdf

3 λεπτά πριν, naive είπε

Αυτό δεν έχει κανένα νόημα βέβαια... 

Το νοημα ήταν ότι θα 'έτρωγε ο χαλκός το ανόδιο που προηγούνταν και δε θα έφτανε να φάει τις σιδηροσωλήνες οι οποίες απέχουν γύρω στα 15 μέτρα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kstgr είπε

Το νοημα ήταν ότι θα 'έτρωγε ο χαλκός το ανόδιο που προηγούνταν και δε θα έφτανε να φάει τις σιδηροσωλήνες οι οποίες απέχουν γύρω στα 15 μέτρα.

Ψάχνεις λύση σε ένα ανύπαρκτο πρόβλημα. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα οι σιδηροσωλήνες από το χαλκό σε τέτοια απόσταση, σε τρεχούμενο νερό και μάλιστα όταν προηγούνται στη ροή. 

Δημοσ.

Γεια σας!

Σκοπεύω να αλλάξω το καζάνι του ηλιακού μου, που ήταν μάρκας Γέλκο 20ετίας, επειδή τρύπησε, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμπειρία στη σημερινή εποχή από την ίδια εταιρεία (Αφοί Γελαδάκη  http://www.geladakis.gr/ ) και σε τι κόστος κυμαίνεται ένας εμαγιέ 160 λίτρων διπλής ενέργειας + τοποθέτηση. Θα εκτιμούσα προσωπικό μήνυμα για να μη θεωρηθεί ότι διαφημίζω εταιρείες. Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους. Πρώτη φορά εδώ. Ήρθε η ώρα να βάλω ηλιακό. Μου είπε ένας γνωστός για solar vacum. Την ξέρετε τη μάρκα; 

Δημοσ.

Αν μπορεί κάποιος να μου δώσει μια συμβουλή, γιατί έχω τρελαθεί. Για αλλαγή ηλιακού (μόνο το μπόιλερ, όχι οι συλλέκτες) λόγω τρυπήματος (20 χρόνια γαρ...), πολύ γνωστή εταιρεία ηλιακών μου είπε ότι έχει ως αρχή να προτείνει στους πελάτες να ξαναβάλουν μπόιλερ της παλιάς μάρκας που θα ταιριάξει καλά, γιατί μπορεί να χρειαστούν προσαρμογές για να ακουμπήσει καλά το δικό τους με την υπάρχουσα βάση (ανεβάζοντας το κόστος) και επιπλέον δεν εγγυώνται την καλή "συνεργασία" του δικού τους μπόιλερ με τους παλιούς συλλέκτες ως προς την απόδοση. Το έχει ακούσει ξανά κανείς αυτό; Σχεδόν με αποθάρρυναν. Μήπως ήθελαν με τον τρόπο τους να αλλάξω και τους συλλέκτες;

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Wizard270 είπε

Αν μπορεί κάποιος να μου δώσει μια συμβουλή, γιατί έχω τρελαθεί. Για αλλαγή ηλιακού (μόνο το μπόιλερ, όχι οι συλλέκτες) λόγω τρυπήματος (20 χρόνια γαρ...), πολύ γνωστή εταιρεία ηλιακών μου είπε ότι έχει ως αρχή να προτείνει στους πελάτες να ξαναβάλουν μπόιλερ της παλιάς μάρκας που θα ταιριάξει καλά, γιατί μπορεί να χρειαστούν προσαρμογές για να ακουμπήσει καλά το δικό τους με την υπάρχουσα βάση (ανεβάζοντας το κόστος) και επιπλέον δεν εγγυώνται την καλή "συνεργασία" του δικού τους μπόιλερ με τους παλιούς συλλέκτες ως προς την απόδοση. Το έχει ακούσει ξανά κανείς αυτό; Σχεδόν με αποθάρρυναν. Μήπως ήθελαν με τον τρόπο τους να αλλάξω και τους συλλέκτες;

Ισχύει σε μεγάλο βαθμό. Δεν ταιριάζουν όλα τα μπόιλερ σε όλες τις βάσεις. Υπάρχουν διάφορες βάσεις και διάφοροι τρόποι να "κουμπώνουν" πάνω τους τα μπόιλερ. Άρα πριν την αγορά του καινούργιου μπόιλερ πρέπει να εξασφαλιστεί ότι ταιριάζει και κουμπώνει στην υπάρχουσα βάση. Κάποια θα ταιριάζουν (μπορεί να είναι ίδιας ή και άλλης μάρκας), κάποια δεν θα ταιριάζουν.

Και αυτό που σου περιέγραψαν ως "συνεργασία" έχει κάποια βάση και έχει να κάνει με το που βρίσκεται η είσοδος (και λιγότερα η έξοδος) του κλειστού κυκλώματος σε κάθε μπόιλερ. Σε άλλα μπόιλερ είναι στο πλάι, σε άλλα από μπροστά. Σε αυτό όμως βρίσκεις ευκολότερα λύση σε σχέση με το "κούμπωμα" του μπόιλερ στη βάση.

Σε κάθε περίπτωση όμως να έχεις και να δείξεις μια φωτογραφία του παλιού μπόιλερ όταν θα ρωτάς για καινούργιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, vasilk είπε

Ισχύει σε μεγάλο βαθμό. Δεν ταιριάζουν όλα τα μπόιλερ σε όλες τις βάσεις. Υπάρχουν διάφορες βάσεις και διάφοροι τρόποι να "κουμπώνουν" πάνω τους τα μπόιλερ. Άρα πριν την αγορά του καινούργιου μπόιλερ πρέπει να εξασφαλιστεί ότι ταιριάζει και κουμπώνει στην υπάρχουσα βάση. Κάποια θα ταιριάζουν (μπορεί να είναι ίδιας ή και άλλης μάρκας), κάποια δεν θα ταιριάζουν.

Και αυτό που σου περιέγραψαν ως "συνεργασία" έχει κάποια βάση και έχει να κάνει με το που βρίσκεται η είσοδος (και λιγότερα η έξοδος) του κλειστού κυκλώματος σε κάθε μπόιλερ. Σε άλλα μπόιλερ είναι στο πλάι, σε άλλα από μπροστά. Σε αυτό όμως βρίσκεις ευκολότερα λύση σε σχέση με το "κούμπωμα" του μπόιλερ στη βάση.

Σε κάθε περίπτωση όμως να έχεις και να δείξεις μια φωτογραφία του παλιού μπόιλερ όταν θα ρωτάς για καινούργιο.

Δηλαδή, το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να τους ζητήσω να έρθουν να το δουν και από κοντά και να μου εγγυηθούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ούτε στη βάση ούτε στο κύκλωμα; Αλλιώς, τι νόημα έχει να δώσει κάποιος τόσα χρήματα με αβέβαιο (κατά αυτούς) αποτέλεσμα; Καταλαβαίνεις τον προβληματισμό μου, το παλιό μπόιλερ είναι από μία μικρή και άγνωστη εταιρεία, τη Γέλκο (που δεν την έχω ακούσει γενικώς, ό,τι ξέρω είναι από εδώ: http://www.geladakis.gr/), και το είχα βρει έτοιμο, δεν το είχα αγοράσει εγώ και δεν ξέρω τώρα πώς να προχωρήσω.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Wizard270 είπε

Οι συλλεκτες ποσο χρονων ειναι? Τοσο ευχαριστημενος εισαι με την αποδοση? Γιατι αν ειναι παλιοι θα στην κανουν και αυτοι και τοτε θα πεις επρεπε να εβαζα εναν καινουργιο!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι σε αναζήτηση ηλιακού 2lt και θα ήθελα την γνώμη σας! Το budget δεν με ενδιαφέρει απλώς θέλω να παρω ότι καλύτερο απόδοση / τιμή.

Μου έχουν προτείνει cosmosun και ηλιοακμη ...ποιά η γνώμη σας;

Επεξ/σία από Crazy Frog
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gia_nnis είπε

Οι συλλεκτες ποσο χρονων ειναι? Τοσο ευχαριστημενος εισαι με την αποδοση? Γιατι αν ειναι παλιοι θα στην κανουν και αυτοι και τοτε θα πεις επρεπε να εβαζα εναν καινουργιο!!!

Δεν έχω πρόβλημα με την απόδοση. Μα αν χρειάζονται αλλαγή και οι συλλέκτες, το συζητάω. Απλά, δεν ξέρω τι θεωρείται φυσιολογικό στη δική μου περίπτωση: αλλάζει όλο το σύστημα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...