Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, petasis είπε

Πιο πολύ με ενδιαφέρει τι μάρκα...

Εγω δεν θα σου πω μαρκα..

Οι συλλεκτες να ειναι τυπου apollon (nobel) και απο μποιλερ χαλκινο με καλη εγγυηση... Βαλε και ενα εξωτερικο φιλτρο και εισαι οκ!

Προτεινω 200λ 4τμ

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 ώρες πριν, kstgr είπε

Μπορείτε να βάλετε ηλιακό με χάλκινο καζάνι, αρκεί στην είσοδο του κρύου νερού να μπει ανόδιο μαγνησίου (όπως σε σωλήνες θέρμανσης)

Επειδή ο χαλκός του καζανιού με τις σιδηροσωλήνες βρίσκονται στο ίδιο σύστημα θα υπάρξει σίγουρα κάποια διάβρωση

Προσωπικά αυτό που έγραψα πιο πάνω ήτα ο λόγος που τελικά προτίμησα αντί για χάλκινο να βάλω inox και Μαλτέζο.

BTW το ΄Σάββατο έκανα με τους υδραυλικούς μου συντήρηση στον ηλιακό στο πατρικό μου (ηλιοακμή 160 λίτρα DUROSMALT αγορασμένος Αύγουστο 2011) και έφριξα. Μόλις βρω χρόνο θα ανεβάσω φωτογραφίες και θα γράψω περισσότερα

Σίδεροσωλήνες με χαλκό = ζημιά σε βάθος χρόνου.

Αυτό οι υδραυλικοί σου δεν στο είχαν πει;

Η δεν έκαναν αυτοί την εγκατάσταση του ηλιακού που έβαλες;

Δημοσ.

Μια ερώτηση σχετικά με τη σειρά  FL του Μαλτέζου γιατί έχω μπερδευτεί.Είναι ανοξείδωτο το μπόιλερ με επίστρωση σμάλτου ή όχι; Αν είναι , τότε γιατί τους διαχωρίζει και έχει άλλη κατηγορία που τον λέει glass;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tarantules είπε

Μια ερώτηση σχετικά με τη σειρά  FL του Μαλτέζου γιατί έχω μπερδευτεί.Είναι ανοξείδωτο το μπόιλερ με επίστρωση σμάλτου ή όχι; Αν είναι , τότε γιατί τους διαχωρίζει και έχει άλλη κατηγορία που τον λέει glass;

Που είδες ανοξείδωτο το μπόιλερ με επίστρωση σμάλτου στη σειρά  FL , δες εδω:https://www.maltezos.gr/index.php/proionta/hliakoithermosifones/anokseidotoihliakoithermosifonestypoufl

Δημοσ.
21 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε

Το θέμα είναι ότι ΜΑΛΤΕΖΟΣ έχει πλέον εξαγοραστεί από Τραβασάρο και CosmoSolar

Για μένα, αν ισχύει, αυτό δεν είναι "θέμα". Τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση.

Οι εξαγορές, συγχωνεύσεις και λοιπά επιχειρηματικά τερτίπια είναι άκρως συνηθισμένα παγκοσμίως με αποτέλεσμα ο ένας να αγοράζει τον άλλο και στο τέλος και οι δύο να αγοράζονται από τρίτο (κλασσικό ελληνικό παράδειγμα που γνωρίζω από κοντά ο "Παυλίδης" ο οποίος έχει αγοραστεί και μετά το νέο σχήμα ξαναγοραστεί 2-3 φορές τις τελευταίες 2 δεκαετίες). Αν πεις δε για το χώρο της αυτοκίνησης εκεί γίνεται ο κακός χαμός και τίποτα δεν είναι όπως τα ξέραμε (οι παλαιότεροι).

Η όποια εξαγορά έχει δύο σενάρια.

1) Αγορά φίρμας και λογότυπου (και άρα φήμης και πελατειακής βάσης) και τίποτα άλλο. Σε αυτή την περίπτωση σαφώς και υπάρχει θέμα αφού το νέο προϊόν δεν έχει καμία σχέση με αυτό που "έχτισε" τη συγκεκριμένη εικόνα στην αγορά. Μάλιστα στο χώρο των ηλιακών υπάρχει συγκεκριμένο παλιό όνομα το οποίο συνεχίζει την πορεία με αυτό τον τρόπο. Παλιότερα είχε σχολιασθεί αρκετά στο παρόν νήμα και μάλιστα κάποιος (φαινόταν σα να είχε σχέση με τη νέα "εταιρία") είχε "στραβώσει" και ψιλοαπειλούσε κόσμο.

2) Αγορά της εταιρίας ως έχει (ουσιαστικά αλλαγή διοίκησης) χωρίς όμως ουσιαστικές παρεμβάσεις στα προϊόντα. Αυτό είναι το καλό, κατά τη γνώμη μου πάντα, σενάριο αφού δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική αλλαγή που να μας αφορά σαν καταναλωτές.

Άρα εκείνο που πρέπει να ψάχνουμε είνα το αν και κατά πόσο τα προϊόντα υπό το όποιο νέο καθεστώς παραμένουν τα ίδια ή έχουμε (αρνητικές) αλλαγές.

Αυτά σαν γενικότητα.

Τώρα για την συγκεκριμένη εταιρία, που γενικά θεωρείται αν όχι από τους leader του χώρου τουλάχιστον από τις πολύ καλές, θεωρώ ότι στα πλαίσια του ανταγωνισμού (καλού ή κακού) αν είχε γίνει κάποια τέτοια αλλαγή σίγουρα θα είχαν βγει σχετικές "βρώμες" στην αγορά προσπαθώντας να τον "χτυπήσουν".  Μέχρι τώρα τουλάχιστον, και στο παρόν νήμα αλλά και γενικότερα, το μόνο που βλέπω να λέγεται σαν αρνητικό για τον  Μαλτέζο είναι το θέμα κόστος. Δεν θυμάμαι κανένα να αναφέρει "κακό ηλιακό" που δεν αποδίδει, δεν αντέχει, κλπ. Μάλιστα, όταν κοιτούσα για τον δικό μου ηλιακό και είχα γυρίσει σε κάποιες εταιρίες, υπήρχαν ορισμένες που είχαν σαν βασικό επιχείρημα το "είναι σαν του Μαλτέζου". Ακόμα θυμάμαι κάποιο κατάστημα άλλης εταιρίας κάπου στην περιοχή της Αχαρνών όπου ο πωλητής τεκμηρίωνε το "σαν του Μαλτέζου" λέγοντας ότι το σχεδιασμό του δικού τους ηλιακού τον έκανε άνθρωπος που δούλευε παλιότερα στο Μαλτέζο.

• Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, adsl2+ είπε

Που είδες ανοξείδωτο το μπόιλερ με επίστρωση σμάλτου στη σειρά  FL , δες εδω:https://www.maltezos.gr/index.php/proionta/hliakoithermosifones/anokseidotoihliakoithermosifonestypoufl

Δεν είδα κάτι.Απλά ρωτάω.Δηλαδή δεν υπάρχει μπόϊλερ που να είναι ανοξείδωτο και επισμαλτωμένο απότι κατάλαβα.Είτε το ένα υπάρχει είτε το άλλο.Σωστά;

Ο ανοξείδωτος είναι καλύτερος σαν επιλογή απότι ο glass;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/1/2019 στις 9:25 ΠΜ, petasis είπε

Ήρθε η ώρα να αλλάξω ηλιακό. Έχω ένα καζάνι 30 χρόνια τώρα, έχει διογκωθεί λίγο αλλά δεν τρύπησε ποτέ.

........

..δεν είχα βάλει ποτέ ούτε καν μαγνήσιο. Το σπίτι έχει σιδηροσωλήνες για το νερό...

Ποια μάρκα μπόιλερ είχες που άντεξε 30 χρόνια;!!!

Ερώτηση προς γνώστες:  μήπως επειδή έχει σιδηροσωλήνες και όχι χαλκοσωλήνες δεν υπήρχε το φαινόμενο της 'ηλεκτρόλυσης'; (αφού σωλήνες και τοιχώματα μπόιλερ ήταν από το ίδιο υλικό; ). Και γι αυτό άντεξε τόσο πολύ;

(ως 'ηλεκτρόλυση' (το έχω ακούσει και ως 'μπαταρία') εννοώ την ηλεκτροχημική διάβρωση που συμβαίνει όταν υπάρχει σύνδεση διαφορετικών μετάλλων.)

Πηγή.

Αναφορά σε κείμενο

Σύνδεση διαφορετικών μετάλλων (π.χ. σιδηροσωλήνας με χαλκό)

Σε μια μικτή σωλήνωση που αποτελείται από π.χ. χαλκό και χάλυβα που έχουν έρθει σε απ' ευθείας επαφή, τα δύο μέταλλα, με βάση τη σειρά κατάταξης τους σχηματίζουν γαλβανικό στοιχείο, με τον σίδηρο να αποτελεί την άνοδο και τον χαλκό την κάθοδο.

Η ύπαρξη του γαλβανικού στοιχείου, με βάση όσα είπαμε παραπάνω, συνεπάγεται την μεταφορά ηλεκτρονίων από τον σίδηρο στο χαλκό και τη δημιουργία ιόντων σιδήρου που αντιδρούν με το οξυγόνο και την υγρασία του περιβάλλοντος κατά τον ίδιο τρόπο όπως και παραπάνω.

attachment.php?attachmentid=333&d=137249

Σε όλες τις περιπτώσεις (και εδώ αρχίζει το ενδιαφέρον για τις κατασκευές), με την πάροδο του χρόνου ελαττώνεται η μάζα του σιδήρου, με αποτέλεσμα την σταδιακή καταστροφή της κατασκευής.

Επεξ/σία από panosssss
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, tarantules είπε

Δεν είδα κάτι.Απλά ρωτάω.Δηλαδή δεν υπάρχει μπόϊλερ που να είναι ανοξείδωτο και επισμαλτωμένο απότι κατάλαβα.Είτε το ένα υπάρχει είτε το άλλο.Σωστά;

Ο ανοξείδωτος είναι καλύτερος σαν επιλογή απότι ο glass;

Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι έχω τον 200αρη inox από το 1992 ,έχοντας αλλάξει ανοδιο και αντίσταση δύο τρεις φορές 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Σίδεροσωλήνες με χαλκό = ζημιά σε βάθος χρόνου.

Αυτό οι υδραυλικοί σου δεν στο είχαν πει;

Η δεν έκαναν αυτοί την εγκατάσταση του ηλιακού που έβαλες;

Δεν έβαλα ακόμα ηλιακό. Έχω έναν με ανοξείδωτο καζάνι, πρέπει να τον αλλάξω, και ψάχνω.

Οπότε αν καταλαβαίνω καλά, να ξαναπάω σε ανοξείδωτο καζάνι.

Το σύστημα του καλοριφέρ είναι χαλκός, αλλά παίρνει νερό από τον θερμοσίφωνα μέσω πλαστικών σωλήνων. Βέβαια, να υποθέσω ο ρυθμιστής πίεσης αφήνει μόνο να μπει νερό προς το σύστημα του καλοριφέρ, και όχι το ανάποδο.

Ο υδραυλικός που θα τον βάλει πρότεινε νόμπελ, και από είδα, φτιάχνουν μόνο glass, δηλαδή σίδερο με επίστρωση εμαγιέ. Αν και αυτό πάει καμιά 20αριά χρόνια, δεν θα έχω πρόβλημα. Αλλά θα πάει; :-)

1 ώρα πριν, adsl2+ είπε

Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι έχω τον 200αρη inox από το 1992 ,έχοντας αλλάξει ανοδιο και αντίσταση δύο τρεις φορές 

Μαλτέζος ή άλλη μάρκα; Και η δικιά μου περίπτωση με καζάνι inox κάπως έτσι είναι. Αλλά δεν έχω ανοίξει να δω τι γίνεται μέσα...

2 ώρες πριν, panosssss είπε

Ποια μάρκα μπόιλερ είχες που άντεξε 30 χρόνια;!!!

Ερώτηση προς γνώστες:  μήπως επειδή έχει σιδηροσωλήνες και όχι χαλκοσωλήνες δεν υπήρχε το φαινόμενο της 'ηλεκτρόλυσης'; (αφού σωλήνες και τοιχώματα μπόιλερ ήταν από το ίδιο υλικό; ). Και γι αυτό άντεξε τόσο πολύ;

(ως 'ηλεκτρόλυση' (το έχω ακούσει και ως 'μπαταρία') εννοώ την ηλεκτροχημική διάβρωση που συμβαίνει όταν υπάρχει σύνδεση διαφορετικών μετάλλων.)

Πηγή.

Μάλλον δεν υπάρχει τώρα, λέγονταν ηλιοφεν, μικρή βιοτεχνία. Αλλά δούλευε εκεί ένας αδερφός μου, και το έφτιαξε αυτός το καζάνι. Αθάνατο, αλλά το νερό κυκλοφορεί στους συλλέκτες (όχι σε άλλο κύκλωμα), και ανά δεκαετία αλλάζαμε συλλέκτες.

Πάντως μαγνήσιο δεν έβαλα ποτέ, και μια φορά αλλάξαμε την αντίσταση.

Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά επειδή έκανα εργασίες στο μπάνιο, οι σιδηροσωλήνες είναι ακόμα (30 χρόνια μετά) σε άριστη κατάσταση. Ο υδραυλικός δεν πίστευε ότι δεν έχουν οξειδωθεί καθόλου. Βέβαια, ο πατέρας μου ήταν υδραυλικός, και έφτιαχνε το σπίτι του. Υποθέτω έβαλε ότι καλύτερο νόμιζε τότε.

Για την διάβρωση, παίζει ρόλο η σύνδεση; Αν δηλαδή παρεμβάλλεται πλαστικό, δεν υπάρχει διάβρωση; (θα έλεγα πάλι διάβρωση θα γίνει...)

11 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Εγω δεν θα σου πω μαρκα..

Οι συλλεκτες να ειναι τυπου apollon (nobel) και απο μποιλερ χαλκινο με καλη εγγυηση... Βαλε και ενα εξωτερικο φιλτρο και εισαι οκ!

Προτεινω 200λ 4τμ

Είναι δηλαδή τόσο καλοί οι συλλέκτες αυτοί;

Το εξωτερικό φίλτρο για πιο λόγο;

Επεξ/σία από petasis
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, petasis είπε

Δεν έβαλα ακόμα ηλιακό. Έχω έναν με ανοξείδωτο καζάνι, πρέπει να τον αλλάξω, και ψάχνω.

Οπότε αν καταλαβαίνω καλά, να ξαναπάω σε ανοξείδωτο καζάνι.

Το σύστημα του καλοριφέρ είναι χαλκός, αλλά παίρνει νερό από τον θερμοσίφωνα μέσω πλαστικών σωλήνων. Βέβαια, να υποθέσω ο ρυθμιστής πίεσης αφήνει μόνο να μπει νερό προς το σύστημα του καλοριφέρ, και όχι το ανάποδο.

Ο υδραυλικός που θα τον βάλει πρότεινε νόμπελ, και από είδα, φτιάχνουν μόνο glass, δηλαδή σίδερο με επίστρωση εμαγιέ. Αν και αυτό πάει καμιά 20αριά χρόνια, δεν θα έχω πρόβλημα. Αλλά θα πάει; :-)

Μαλτέζος ή άλλη μάρκα; Και η δικιά μου περίπτωση με καζάνι inox κάπως έτσι είναι. Αλλά δεν έχω ανοίξει να δω τι γίνεται μέσα...

Μάλλον δεν υπάρχει τώρα, λέγονταν ηλιοφεν, μικρή βιοτεχνία. Αλλά δούλευε εκεί ένας αδερφός μου, και το έφτιαξε αυτός το καζάνι. Αθάνατο, αλλά το νερό κυκλοφορεί στους συλλέκτες (όχι σε άλλο κύκλωμα), και ανά δεκαετία αλλάζαμε συλλέκτες.

Πάντως μαγνήσιο δεν έβαλα ποτέ, και μια φορά αλλάξαμε την αντίσταση.

Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά επειδή έκανα εργασίες στο μπάνιο, οι σιδηροσωλήνες είναι ακόμα (30 χρόνια μετά) σε άριστη κατάσταση. Ο υδραυλικός δεν πίστευε ότι δεν έχουν οξειδωθεί καθόλου. Βέβαια, ο πατέρας μου ήταν υδραυλικός, και έφτιαχνε το σπίτι του. Υποθέτω έβαλε ότι καλύτερο νόμιζε τότε.

Για την διάβρωση, παίζει ρόλο η σύνδεση; Αν δηλαδή παρεμβάλλεται πλαστικό, δεν υπάρχει διάβρωση; (θα έλεγα πάλι διάβρωση θα γίνει...)

Τον ηλιακό ΜΑΛΤΕΖΟΣ INOX 200 litra έχω

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, petasis είπε

Απο τους καλυτερους..  Φιλτρο για να μην χρειαστει να κανεις ποτε καθαρισμο...

Εδω ο τυπος apollon σε master sol:

Βγαζει και Δημας..

Οτι σε συμφερει καλυτερα σε τιμη...

Σκοπος ειναι να μην πληρωσεις τοσο πολυ το brand!

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

Φιλτρο για να μην χρειαστει να κανεις ποτε καθαρισμο...

Φίλτρο;
Τι φίλτρο;

Για δώσε περισσότερες πληροφορίες.

Δημοσ.

Σε χαλκινο συνηθως βαζουν εξωτερικο φιλτρο..

Δεν ειναι υποχρεωτικο.. Επειδη ο χαλκινος δεν εχει ανοδιο-δεν χρειαζεται καθαρισμο.. βαζεις ενα εξωτερικο φιλτρο..

Δημοσ.

Τι φίλτρο ρε παιδιά, τα κατακαθια δημιουργούνται από τα άλατα του νερού που δεν τα κρατάει το φίλτρο. 

Επίσης, βαριέμαι να τα ξαναγράφω αφού το θέμα ανακυκλώνεται, με 30 μέτρα πλαστικο σωλήνα να μεσολαβεί δεν τίθεται θέμα ηλεκτρολυσης των σωληνώσεων του σπιτιού. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...