panosssss Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οκ, αλλά η ερώτηξις παραμένει: ποια γωνία θα μου μετρήσει το protractor; Αυτή που στην εικόνα είναι 43°; Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2019 από panosssss
makevius Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 43 λεπτά πριν, panosssss είπε Αυτή που στην εικόνα είναι 43° Σωστά 1
haris_216 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Βέβαια, για να είμαστε και λίγο πρακτικοί, δεν χρειάζονται όλα τα πράγματα ειδικά εργαλεία ή apps. Στην περίπτωση των συλλεκτών η επιθυμητή γωνία για την Ελλάδα για το βέλτιστο αποτέλεσμα χειμώνα-καλοκαίρι (πιο πολύ για χειμώνα αφού το καλοκαίρι έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει θέμα) είναι οι 45 μοίρες περίπου. Η συγκεκριμένη θέση τσεκάρεται ακόμα και με το...μάτι αφού βρίσκεται ακριβώς στη μέση μίας ορθής γωνίας (που είναι 90 μοίρες). Σίγουρα δεν έχουμε ακριβή αποτελέσματα αλλά μία απόκλιση 2, 3, 4, 5 μοιρών δεν θα έχει δραματικές διαφορές. 3
vaggooss Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 5 ώρες πριν, haris_216 είπε Βέβαια, για να είμαστε και λίγο πρακτικοί, δεν χρειάζονται όλα τα πράγματα ειδικά εργαλεία ή apps. Στην περίπτωση των συλλεκτών η επιθυμητή γωνία για την Ελλάδα για το βέλτιστο αποτέλεσμα χειμώνα-καλοκαίρι (πιο πολύ για χειμώνα αφού το καλοκαίρι έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει θέμα) είναι οι 45 μοίρες περίπου. Η συγκεκριμένη θέση τσεκάρεται ακόμα και με το...μάτι αφού βρίσκεται ακριβώς στη μέση μίας ορθής γωνίας (που είναι 90 μοίρες). Σίγουρα δεν έχουμε ακριβή αποτελέσματα αλλά μία απόκλιση 2, 3, 4, 5 μοιρών δεν θα έχει δραματικές διαφορές. Έτσι είναι. Πολύ σωστος
makevius Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Εγώ το είπα πιο πολύ για ακρίβεια γιατί 40 +-5 θα ήταν έτσι κ αλλιώς.
kayato Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Στις 12/1/2019 στις 4:49 ΜΜ, makevius είπε Εγώ το είπα πιο πολύ για ακρίβεια γιατί 40 +-5 θα ήταν έτσι κ αλλιώς. Παιδια εχετε αποψη για αυτον?? Μου το πρότειναν https://www.skroutz.gr/s/14884101/Nobel-Aelios-ALS-160lt-2-6m-Glass-Τριπλής-Ενέργειας.html 1
gia_nnis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 46 λεπτά πριν, kayato είπε Παιδια εχετε αποψη για αυτον?? Μου το πρότειναν https://www.skroutz.gr/s/14884101/Nobel-Aelios-ALS-160lt-2-6m-Glass-Τριπλής-Ενέργειας.html θεωρειται καλος για τα χρηματα του.. Φοραει και καλο απορροφητη! 1 1
petasis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Ήρθε η ώρα να αλλάξω ηλιακό. Έχω ένα καζάνι 30 χρόνια τώρα, έχει διογκωθεί λίγο αλλά δεν τρύπησε ποτέ. (Το είχε φτιάξει ο αδερφός μου, ανοξείδωτο, που τότε δούλευε σε εταιρία που έφτιαχνε ηλιακούς την δεκαετία του 90). Χάλασαν όμως για 2η φορά οι συλλέκτες, και λέω να αλλάξω ολόκληρο τον ηλιακό. Οπότε τι βάζουμε; Ο υδραυλικός προτείνει nobel. O παλιός ήταν 3ης ενέργειας (και με το καλοριφέρ). Το κόστος δεν είναι θέμα, θα ήθελα απροβλημάτιστη λειτουργία. Στον παλιό δεν είχα βάλει ποτέ ούτε καν μαγνήσιο. Το σπίτι έχει σιδηροσωλήνες για το νερό... Αν κατάλαβα καλά, αν θέλω πάλι ανοξείδωτο, θα κοιτάξω σε μαλτέζο (μόνο; ). Έριξα και μια ματιά στους χάλκινους της sonne, αλλά δεν είδα αναφορά σε θέρμανση και με το καλοριφέρ. (Και δεν ξέρω αν ο χαλκός θα ταιριάξει με την υπόλοιπη εγκατάσταση, αν και οι σωλήνες που πάνε στην ταράτσα είναι πλαστικές και 30 χρονών...) Γενικά, τι αγοράζουμε σήμερα;
adsl2+ Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Αν δεν σε νοιάζει το κόστος πας σε Μαλτέζος inox 1
stelios18120 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Inox Από εκεί και πέρα τσεκαρε μάρκες και τι προσφέρει ο καθένας και αν σε καλύπτει 1
πάνοσ2 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Το θέμα είναι ότι ΜΑΛΤΕΖΟΣ έχει πλέον εξαγοραστεί από Τραβασάρο και CosmoSolar
gia_nnis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, petasis είπε Ήρθε η ώρα να αλλάξω ηλιακό. Έχω ένα καζάνι 30 χρόνια τώρα, έχει διογκωθεί λίγο αλλά δεν τρύπησε ποτέ. (Το είχε φτιάξει ο αδερφός μου, ανοξείδωτο, που τότε δούλευε σε εταιρία που έφτιαχνε ηλιακούς την δεκαετία του 90). Χάλασαν όμως για 2η φορά οι συλλέκτες, και λέω να αλλάξω ολόκληρο τον ηλιακό. Οπότε τι βάζουμε; Ο υδραυλικός προτείνει nobel. O παλιός ήταν 3ης ενέργειας (και με το καλοριφέρ). Το κόστος δεν είναι θέμα, θα ήθελα απροβλημάτιστη λειτουργία. Στον παλιό δεν είχα βάλει ποτέ ούτε καν μαγνήσιο. Το σπίτι έχει σιδηροσωλήνες για το νερό... Αν κατάλαβα καλά, αν θέλω πάλι ανοξείδωτο, θα κοιτάξω σε μαλτέζο (μόνο; ). Έριξα και μια ματιά στους χάλκινους της sonne, αλλά δεν είδα αναφορά σε θέρμανση και με το καλοριφέρ. (Και δεν ξέρω αν ο χαλκός θα ταιριάξει με την υπόλοιπη εγκατάσταση, αν και οι σωλήνες που πάνε στην ταράτσα είναι πλαστικές και 30 χρονών...) Γενικά, τι αγοράζουμε σήμερα; Ποσα ατομα?
naive Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 10 ώρες πριν, petasis είπε Αν κατάλαβα καλά, αν θέλω πάλι ανοξείδωτο, θα κοιτάξω σε μαλτέζο (μόνο; ). Έριξα και μια ματιά στους χάλκινους της sonne, αλλά δεν είδα αναφορά σε θέρμανση και με το καλοριφέρ. (Και δεν ξέρω αν ο χαλκός θα ταιριάξει με την υπόλοιπη εγκατάσταση, αν και οι σωλήνες που πάνε στην ταράτσα είναι πλαστικές και 30 χρονών...) Όταν μπορεί να συνδεθεί με το καλοριφέρ λέγεται τριπλής ενεργείας. Βγάζει η sonne 30 χρονών, λογικά η υπόλοιπη εγκατάσταση είναι χάλκινη. Ωστόσο δεν υπάρχει θέμα.
petasis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, naive είπε Όταν μπορεί να συνδεθεί με το καλοριφέρ λέγεται τριπλής ενεργείας. Βγάζει η sonne 30 χρονών, λογικά η υπόλοιπη εγκατάσταση είναι χάλκινη. Ωστόσο δεν υπάρχει θέμα. Η εγκατάσταση είναι σιδηροσωλήνα. 6 ώρες πριν, gia_nnis είπε Ποσα ατομα? 4, δεν είναι η χωρητικότητά το θέμα. 160 λίτρα αρκούν. Πιο πολύ με ενδιαφέρει τι μάρκα...
kstgr Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 14 ώρες πριν, petasis είπε Ήρθε η ώρα να αλλάξω ηλιακό. Έχω ένα καζάνι 30 χρόνια τώρα, έχει διογκωθεί λίγο αλλά δεν τρύπησε ποτέ. (Το είχε φτιάξει ο αδερφός μου, ανοξείδωτο, που τότε δούλευε σε εταιρία που έφτιαχνε ηλιακούς την δεκαετία του 90). Χάλασαν όμως για 2η φορά οι συλλέκτες, και λέω να αλλάξω ολόκληρο τον ηλιακό. Οπότε τι βάζουμε; Ο υδραυλικός προτείνει nobel. O παλιός ήταν 3ης ενέργειας (και με το καλοριφέρ). Το κόστος δεν είναι θέμα, θα ήθελα απροβλημάτιστη λειτουργία. Στον παλιό δεν είχα βάλει ποτέ ούτε καν μαγνήσιο. Το σπίτι έχει σιδηροσωλήνες για το νερό... Αν κατάλαβα καλά, αν θέλω πάλι ανοξείδωτο, θα κοιτάξω σε μαλτέζο (μόνο; ). Έριξα και μια ματιά στους χάλκινους της sonne, αλλά δεν είδα αναφορά σε θέρμανση και με το καλοριφέρ. (Και δεν ξέρω αν ο χαλκός θα ταιριάξει με την υπόλοιπη εγκατάσταση, αν και οι σωλήνες που πάνε στην ταράτσα είναι πλαστικές και 30 χρονών...) Γενικά, τι αγοράζουμε σήμερα; Μπορείτε να βάλετε ηλιακό με χάλκινο καζάνι, αρκεί στην είσοδο του κρύου νερού να μπει ανόδιο μαγνησίου (όπως σε σωλήνες θέρμανσης) Επειδή ο χαλκός του καζανιού με τις σιδηροσωλήνες βρίσκονται στο ίδιο σύστημα θα υπάρξει σίγουρα κάποια διάβρωση Προσωπικά αυτό που έγραψα πιο πάνω ήτα ο λόγος που τελικά προτίμησα αντί για χάλκινο να βάλω inox και Μαλτέζο. BTW το ΄Σάββατο έκανα με τους υδραυλικούς μου συντήρηση στον ηλιακό στο πατρικό μου (ηλιοακμή 160 λίτρα DUROSMALT αγορασμένος Αύγουστο 2011) και έφριξα. Μόλις βρω χρόνο θα ανεβάσω φωτογραφίες και θα γράψω περισσότερα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις