Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ, αλλά η ερώτηξις  :shifty:  παραμένει: ποια γωνία θα μου μετρήσει το protractor;

angle-of-inclination.png

Αυτή που στην εικόνα είναι 43°;

Επεξ/σία από panosssss
  • Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Βέβαια, για να είμαστε και λίγο πρακτικοί, δεν χρειάζονται όλα τα πράγματα ειδικά εργαλεία ή apps.

Στην περίπτωση των συλλεκτών η επιθυμητή γωνία για την Ελλάδα για το βέλτιστο αποτέλεσμα χειμώνα-καλοκαίρι (πιο πολύ για χειμώνα αφού το καλοκαίρι έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει θέμα) είναι οι 45 μοίρες περίπου. Η συγκεκριμένη θέση τσεκάρεται ακόμα και με το...μάτι αφού βρίσκεται ακριβώς στη μέση μίας ορθής γωνίας (που είναι 90 μοίρες). Σίγουρα δεν έχουμε ακριβή αποτελέσματα αλλά μία απόκλιση 2, 3, 4, 5 μοιρών δεν θα έχει δραματικές διαφορές.

• Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, haris_216 είπε

Βέβαια, για να είμαστε και λίγο πρακτικοί, δεν χρειάζονται όλα τα πράγματα ειδικά εργαλεία ή apps.

Στην περίπτωση των συλλεκτών η επιθυμητή γωνία για την Ελλάδα για το βέλτιστο αποτέλεσμα χειμώνα-καλοκαίρι (πιο πολύ για χειμώνα αφού το καλοκαίρι έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει θέμα) είναι οι 45 μοίρες περίπου. Η συγκεκριμένη θέση τσεκάρεται ακόμα και με το...μάτι αφού βρίσκεται ακριβώς στη μέση μίας ορθής γωνίας (που είναι 90 μοίρες). Σίγουρα δεν έχουμε ακριβή αποτελέσματα αλλά μία απόκλιση 2, 3, 4, 5 μοιρών δεν θα έχει δραματικές διαφορές.

Έτσι είναι. Πολύ σωστος

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, kayato είπε

Παιδια εχετε αποψη για αυτον?? 

Μου το πρότειναν https://www.skroutz.gr/s/14884101/Nobel-Aelios-ALS-160lt-2-6m-Glass-Τριπλής-Ενέργειας.html

θεωρειται καλος για τα χρηματα του..  Φοραει και καλο απορροφητη!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ήρθε η ώρα να αλλάξω ηλιακό. Έχω ένα καζάνι 30 χρόνια τώρα, έχει διογκωθεί λίγο αλλά δεν τρύπησε ποτέ.

(Το είχε φτιάξει ο αδερφός μου, ανοξείδωτο, που τότε δούλευε σε εταιρία που έφτιαχνε ηλιακούς την δεκαετία του 90).

Χάλασαν όμως για 2η φορά οι συλλέκτες, και λέω να αλλάξω ολόκληρο τον ηλιακό. Οπότε τι βάζουμε;

Ο υδραυλικός προτείνει nobel. O παλιός ήταν 3ης ενέργειας (και με το καλοριφέρ). Το κόστος δεν είναι θέμα, θα ήθελα απροβλημάτιστη λειτουργία. Στον παλιό δεν είχα βάλει ποτέ ούτε καν μαγνήσιο. Το σπίτι έχει σιδηροσωλήνες για το νερό...

Αν κατάλαβα καλά, αν θέλω πάλι ανοξείδωτο, θα κοιτάξω σε μαλτέζο (μόνο; ). Έριξα και μια ματιά στους χάλκινους της sonne, αλλά δεν είδα αναφορά σε θέρμανση και με το καλοριφέρ.

(Και δεν ξέρω αν ο χαλκός θα ταιριάξει με την υπόλοιπη εγκατάσταση, αν και οι σωλήνες που πάνε στην ταράτσα είναι πλαστικές και 30 χρονών...)

Γενικά, τι αγοράζουμε σήμερα;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, petasis είπε

Ήρθε η ώρα να αλλάξω ηλιακό. Έχω ένα καζάνι 30 χρόνια τώρα, έχει διογκωθεί λίγο αλλά δεν τρύπησε ποτέ.

(Το είχε φτιάξει ο αδερφός μου, ανοξείδωτο, που τότε δούλευε σε εταιρία που έφτιαχνε ηλιακούς την δεκαετία του 90).

Χάλασαν όμως για 2η φορά οι συλλέκτες, και λέω να αλλάξω ολόκληρο τον ηλιακό. Οπότε τι βάζουμε;

Ο υδραυλικός προτείνει nobel. O παλιός ήταν 3ης ενέργειας (και με το καλοριφέρ). Το κόστος δεν είναι θέμα, θα ήθελα απροβλημάτιστη λειτουργία. Στον παλιό δεν είχα βάλει ποτέ ούτε καν μαγνήσιο. Το σπίτι έχει σιδηροσωλήνες για το νερό...

Αν κατάλαβα καλά, αν θέλω πάλι ανοξείδωτο, θα κοιτάξω σε μαλτέζο (μόνο; ). Έριξα και μια ματιά στους χάλκινους της sonne, αλλά δεν είδα αναφορά σε θέρμανση και με το καλοριφέρ.

(Και δεν ξέρω αν ο χαλκός θα ταιριάξει με την υπόλοιπη εγκατάσταση, αν και οι σωλήνες που πάνε στην ταράτσα είναι πλαστικές και 30 χρονών...)

Ποσα ατομα?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, petasis είπε

Όταν μπορεί να συνδεθεί με το καλοριφέρ λέγεται τριπλής ενεργείας. Βγάζει η sonne
  30 χρονών, λογικά η υπόλοιπη εγκατάσταση είναι χάλκινη. Ωστόσο δεν υπάρχει θέμα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, naive είπε

Όταν μπορεί να συνδεθεί με το καλοριφέρ λέγεται τριπλής ενεργείας. Βγάζει η sonne
  30 χρονών, λογικά η υπόλοιπη εγκατάσταση είναι χάλκινη. Ωστόσο δεν υπάρχει θέμα.

Η εγκατάσταση είναι σιδηροσωλήνα.

6 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Ποσα ατομα?

4, δεν είναι η χωρητικότητά το θέμα. 160 λίτρα αρκούν.

Πιο πολύ με ενδιαφέρει τι μάρκα...

Δημοσ.
14 ώρες πριν, petasis είπε

Μπορείτε να βάλετε ηλιακό με χάλκινο καζάνι, αρκεί στην είσοδο του κρύου νερού να μπει ανόδιο μαγνησίου (όπως σε σωλήνες θέρμανσης)

Επειδή ο χαλκός του καζανιού με τις σιδηροσωλήνες βρίσκονται στο ίδιο σύστημα θα υπάρξει σίγουρα κάποια διάβρωση

Προσωπικά αυτό που έγραψα πιο πάνω ήτα ο λόγος που τελικά προτίμησα αντί για χάλκινο να βάλω inox και Μαλτέζο.

BTW το ΄Σάββατο έκανα με τους υδραυλικούς μου συντήρηση στον ηλιακό στο πατρικό μου (ηλιοακμή 160 λίτρα DUROSMALT αγορασμένος Αύγουστο 2011) και έφριξα. Μόλις βρω χρόνο θα ανεβάσω φωτογραφίες και θα γράψω περισσότερα

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...