Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν φθασει σε σημειο να παγωσει το νερο στη μονωμενη δεξαμενη του ηλιακου που κυκλοφορει και θερμο νερο στον εναλλακτη τοτε θα ειναι το τελευταιο που σε απασχολει αφου το δικτυο σου θα εχει τρομερα προβληματα απο σπασιματα....

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 4/1/2019 στις 9:27 ΜΜ, panosssss είπε

Σήμερα με θερμοκρασία  2ºC με 7ºC ο ηλιακός έπιασε στις 16:15...30ºC!!!

Boiler_Temperature_Monitor_04_01_2019.png.6c8d392034d92ffdbe197c460f6d9f7e.png

Αν είχα σωστότερη κλίση, αφαιρούσα ένα μικρό εμπόδιο (καμινάδα) που εμποδίζει τον ήλιο τις πρωινές ώρες του χειμώνα και είχα και μεγαλύτερη επιφάνεια συλλεκτών πιστεύω θα έπιανα και 50ºC μια τέτοια παγωμένη μέρα! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν μελετούσαμε σωστότερα την εγκατάσταση (ή αν οι εγκαταστάτες δεν ήταν αρπακολλατζήδες) ο ηλιακός (των περισσότερων) θα απέδιδε πολύ καλύτερα το χειμώνα, τότε δηλαδή που έχει σημασία η υψηλή απόδοση.

θυμησε μας ποιον ηλιακο εχεις.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, maneni είπε

αν φθασει σε σημειο να παγωσει το νερο στη μονωμενη δεξαμενη του ηλιακου που κυκλοφορει και θερμο νερο στον εναλλακτη τοτε θα ειναι το τελευταιο που σε απασχολει αφου το δικτυο σου θα εχει τρομερα προβληματα απο σπασιματα....

Δεν μιλώ για τον δικό μου ηλιακό, αποκλείεται να παγώσει,... Ένας που δεν έχει εναλλάκτη όμως και ο ηλιακός είναι εκτεθειμένος σε θερμοκρασίες από -14 έως -4, όπως προβλέπεται στην περιοχή μου, και αυτό για κάνα 2 μέρες, μπορεί και να έχει πρόβλημα. Πόσο θα κρατήσει η μόνωση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η energy pro σειρα του Βιολαρη ειναι η ποιο οικονομικη σειρά τους? Παντως φαίνεται οτι ειναι καλοι θερμοσιφωνες και αυτοι. 

Επεξ/σία από gioren
Δημοσ.
2 ώρες πριν, shack είπε

Δεν μιλώ για τον δικό μου ηλιακό, αποκλείεται να παγώσει,... Ένας που δεν έχει εναλλάκτη όμως και ο ηλιακός είναι εκτεθειμένος σε θερμοκρασίες από -14 έως -4, όπως προβλέπεται στην περιοχή μου, και αυτό για κάνα 2 μέρες, μπορεί και να έχει πρόβλημα. Πόσο θα κρατήσει η μόνωση;

ενας ηλιακος που δεν εχει εναλλακτη σημαινει οτι ειναι ανοικτου κυκλωματος οποτε πρωτα θα αστοχησει ο συλλεκτης...

Δημοσ.

Στίς προηγούμενες σελίδες είχα γράψει για την χαμηλη απόδοση του ηλιακού μου sonne phaethon 160 lt 2,4m2 . Είχα επικοινωνήσει με την εταιρεία με email στην αρχή όπου δεν απάντησαν. Κατόπιν πήρα τηλέφωνο που μίλησα με κάποιον άνθρωπο απο το service που έδειξε να μένει έκπληκτος με τις 34 μοίρες που έχει κλίση ο συλλέκτης τους, λές και έχουν και άλλη! Τέλοσπαντων του είπα δεν είμαι ικανοποιημένος κράτησε το τηλεφωνο μου και ποτέ δεν πήραν πίσω. Απο αυτή την εμπειρία μου καθώς και όπως έίχα γράψει πιό πίσω άλλη μόνωση γραφουν οτι έχει ο συλλέκτης τους στο site τους (πετροβάμβακας) και άλλα γράφουν στο πιστοποιητικό τους απο τον δημόκρητο https://www.sonne.gr/images/TEST-REPORT-PHAETHON-SA240-PERFORMANCE.pdf , υαλοβάμβακας 3 εκ στη πλάτη  κατάλαβα οτι τουλάχιστον στο θέμα αξιοπιστίας και υποστήριξης πάσχουν.

Αγόρασα μία βάση για 2 συλλέκτες με 50 ευρώ που έχει κλίση 43 μοίρες έβαλα επάνω και ένα συλλέκτη 15 ετίας όχι επιλέκτικό που έιχε ξεμέινει απο ένα τρύπιο μπόιλερ, τα σύνδεσα με τη βοήθεια ενός φίλου και έκανα την δουλειά μου.

Συμπερασματικά 160 λίτρα με 2,5 μ2 συλλέκτη για χειμώνα καλύπτει αν δεν έχεις πολλές απαιτήσεις και κάνεις συμβιβασμούς.

Δημοσ.

Αν γνωρίζει κανείς (ή είναι ο ίδιος) κανέναν καλό και αξιόπιστο τεχνίτη στην Αθήνα για να μου κάνει έναν έλεγχο απόδοσης σε υπάρχον ηλιακό, ας μου στείλει ΠΜ για να μην κάνουμε και διαφήμιση. Ευχαριστώ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DownUNDERground είπε

Αν γνωρίζει κανείς (ή είναι ο ίδιος) κανέναν καλό και αξιόπιστο τεχνίτη στην Αθήνα για να μου κάνει έναν έλεγχο απόδοσης σε υπάρχον ηλιακό, ας μου στείλει ΠΜ για να μην κάνουμε και διαφήμιση. Ευχαριστώ.

Έλεγχος απόδοσης δεν γίνεται. Απο υδρυαλικό, μόνο έλεγχος αν έχει γίνει σωστά η εγκατάσταση όπως και η εξαέρωση του κυκλώματος (άντε να δει πόσες μοίρες κλίση έχει και αν είναι στη σωστή μεριά - που το βλέπεις και απο τις γειτονικές πολυκατοικίες).

*απο κει και πέρα για να βγει αξιόπιστο αποτέλεσμα, θα έπρεπε να έχεις 2 ίδιους ηλιακούς και με θερμόμετρο στο καζάνι, να μετράς πόση θερμοκρασία ανεβάζει ο καθένας κάθε μέρα. (πχ είναι στο 30 το πρωί και πάει 55 το απόγευμα)

Τι ηλιακό έχεις?

πόσα χρόνια?

έχει γίνει συντήρηση ?

τι συμπτώματα βλέπεις που σε προβληματίζουν?

Αττική?

Μεγάλο μήκος σωλήνων?

Δημοσ.

Πάνω κάτω αυτά που αναφέρεις θέλω να ελέγξει. Τυχόν διαρροές στις σωληνώσεις των συλλεκτών κλπ. Οι μοίρες και η πλευρά δεν έχουν πρόβλημα.

Δημοσ.

Υπάρχει ένα τύπος ελέγχου. Το "τάπωμα".

Μέρα με ήλιο, ο ηλιακός αδειάζει το πρωί τελείως από το όποιο ζεστό νερό και μένει με νερό σε θερμοκρασία δικτύου. Αποσυνδέεται από τις παροχές (ή τουλάχιστον διασφαλίζεται ότι κανείς δεν θα κάνει χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας) και μετριέται η θερμοκρασία του. Το απόγευμα, όταν ο ήλιος πέφτει, ξαναγίνεται μέτρηση της θερμοκρασίας και τότε υπάρχει πλέον ακριβής μέτρηση για την απόδοσή του χωρίς να υπάρχουν άλλες παράμετροι που να το επηρεάζουν.

Όλες οι παραπάνω μετρήσεις γίνονται στην ταράτσα έτσι ώστε να είναι κατά το δυνατόν ακριβείς αφού αν πας να κάνεις μέτρηση στην βρύση η θερμοκρασία μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες (απόσταση από τον ηλιακό, είδος μπαταρίας ή και φθορά της, κλπ).

Φυσικά μην περιμένετε τους (περισσότερους) υδραυλικούς να κάνουν τέτοιες μετρήσεις αφού αυτό σημαίνει διπλά πηγαινέλα στο σπίτι και σίγουρα κανείς (ή τουλάχιστον όχι πολλοί) δεν θα είναι πρόθυμος να πληρώσει το σχετικό κόστος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάσω και σας θαυμάζω 😁😁😋

(Καλοπροαίρετα το γράφω το παρακάτω)

Ναι θα έρθει ο άλλος δύο φορές σπίτι σας με το όχημα του,θα κάνει μετρήσεις και ελενχους και θα πάρει πχ 10-15€ και ειδικά με τέτοιο καιρό  😂😂😂

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.
Στις 8/1/2019 στις 9:38 ΠΜ, makevius είπε

Στίς προηγούμενες σελίδες είχα γράψει για την χαμηλη απόδοση του ηλιακού μου sonne phaethon 160 lt 2,4m2 . Είχα επικοινωνήσει με την εταιρεία με email στην αρχή όπου δεν απάντησαν. Κατόπιν πήρα τηλέφωνο που μίλησα με κάποιον άνθρωπο απο το service που έδειξε να μένει έκπληκτος με τις 34 μοίρες που έχει κλίση ο συλλέκτης τους, λές και έχουν και άλλη! Τέλοσπαντων του είπα δεν είμαι ικανοποιημένος κράτησε το τηλεφωνο μου και ποτέ δεν πήραν πίσω. Απο αυτή την εμπειρία μου καθώς και όπως έίχα γράψει πιό πίσω άλλη μόνωση γραφουν οτι έχει ο συλλέκτης τους στο site τους (πετροβάμβακας) και άλλα γράφουν στο πιστοποιητικό τους απο τον δημόκρητο https://www.sonne.gr/images/TEST-REPORT-PHAETHON-SA240-PERFORMANCE.pdf , υαλοβάμβακας 3 εκ στη πλάτη  κατάλαβα οτι τουλάχιστον στο θέμα αξιοπιστίας και υποστήριξης πάσχουν.

Αγόρασα μία βάση για 2 συλλέκτες με 50 ευρώ που έχει κλίση 43 μοίρες έβαλα επάνω και ένα συλλέκτη 15 ετίας όχι επιλέκτικό που έιχε ξεμέινει απο ένα τρύπιο μπόιλερ, τα σύνδεσα με τη βοήθεια ενός φίλου και έκανα την δουλειά μου.

Συμπερασματικά 160 λίτρα με 2,5 μ2 συλλέκτη για χειμώνα καλύπτει αν δεν έχεις πολλές απαιτήσεις και κάνεις συμβιβασμούς.

Στις 27/12/2018 στις 2:13 ΠΜ, gia_nnis είπε

Για 2 ατομα ειναι 160λ 3τμ. Αν ειναι για 3-4 ειναι 200λ 4τμ

Μιλαω για δυσκολες συνθηκες για να υπαρχει ανεση..

Ξερω μαστορα με 200αρι στα 5.4τμ και μου κανει ο ορισμος της ανεσης!!! Αλλα ασχολειται συνεχεια με το σκεπασμα...

Και γω στις πιο πανω σελιδες ειχα γραψει αυτο.. και σιγουρα καποιοι θα με θεωρησαν υπερβολικο!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...