sphinxgr Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Από 20 βαθμούς το πρωί, σε μερα με ήλιο, πάει 70. Θέλω όμως καιρό ακόμα για να βγάλω καθαρά αποτελέσματα 2
vasilk Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 21 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Από 20 βαθμούς το πρωί, σε μερα με ήλιο, πάει 70. Θέλω όμως καιρό ακόμα για να βγάλω καθαρά αποτελέσματα Τις επόμενες μέρες θα έχει ηλιοφάνεια οπότε θα έχεις την ευκαιρία να το δεις και αν έχεις εικόνα γράψε τι έκανε. Γιατί αν όντως ανεβάζει +50 το δικό σου υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης για το δικό μου που ανεβάζει κάπου +30 βαθμούς.
papoys1 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Απλά τον τραβάς έξω σιγά σιγά. Ούτε βίδα ούτε τίποτα. Έτσι είναι μια λύση. Εγώ τον παρήγγειλα με ξεχωριστή υποδοχή και έτσι έχει και 2η τρύπα αποκλειστικά για τον αισθητήρα θερμοκρασίας +20€. Δεν το είχα σκεφτεί όμως, απλα να βγάλω το θερμοστάτη. Για αυτό το γράφω τώρα, για όποιον έχει ηλιακό. Είναι φοβερά απλό. * με 4 μέτρα συλλεκτική επιφάνεια ο nobel classic μια μέρα χωρίς σύννεφα το χειμώνα, μου ανεβάζει +50 βαθμούς στο καζάνι. Όντως είναι υπερβολικα μεγάλη η επιφάνεια, εκτός αν καταναλώνεις το νερό κάθε ημέρα. ** το βράδυ με εξωτερική θερμοκρασία 5c το νερό στο καζάνι πέφτει 3 βαθμούς περίπου. Αν ήταν το βράδυ 55 δηλαδή, το πρωί θα είναι 52c. Προφανώς η μόνωση είναι φοβερή Εγώ ένα μπόιλερ που πήρα πριν 1 μήνα περίπου μάρκας Newton επειδή το δικό μου τρύπησε,στην πάνω μεριά εκτός από τις δύο τρύπες που έχουν όλοι για τα υγρά του κυκλώματος έχει και τρίτη τρύπα η οποία δεν ήξερα τι είναι και όταν ρώτησα μου είπε ότι είναι για αυτή τη δουλειά.Έβαλα προς το παρόν τάπα και αν κάποτε θέλω βάζω εργαλείο για να βλέπω τη θερμοκρασία.☺️ Δεν το γράφω για διαφήμιση το πήρα μέσω ενός συμφουρμίτη που γράφει εδώ στην καλύτερη τιμή της αγοράς και χαίρομαι που βλέπω ότι είχε και κάτι που εγώ δεν το ζήτησα. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2018 από papoys1
D.PAT Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 24/12/2018 στις 9:29 ΜΜ, sphinxgr είπε Η μόνη που έχω πρόχειρη, είναι το πως είναι η κατάσταση στον ηλιακό μου. Με μαύρο είναι το utp. Φαντάσου πως η τρύπα για το αισθητήριο είναι πίσω από το θερμοστάτη στη μέση της φώτο. Απλά τον τραβάς έξω, και βάζεις μέσα το αισθητήριο. Το καλώδιο του αισθητηριου το κάλυψα με θερμοσυστελλομενο για να αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες Καλά είναι να αλλάξεις αυτόν τον θερμοστατη, καζάνια με αυτόν τον θερμοστατη δεν περνάνε στα τεστ LVD για την σήμανση CE Στις 21/12/2018 στις 1:27 ΜΜ, gia_nnis είπε Μόνωση Θερμοδοχείου: Χυτή Πολυουρεθάνη πάχους 60mm, υψηλής πυκνότητας (>50Kg/m3). Ναι χυτή, πυκνότητα 50 κιλά που την βρίσκεις να την πάρω και εγώ Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2018 από D.PAT 1
sphinxgr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, D.PAT είπε Καλά είναι να αλλάξεις αυτόν τον θερμοστατη, καζάνια με αυτόν τον θερμοστατη δεν περνάνε στα τεστ LVD για την σήμανση CE Με ρεύμα αντε να τον χρησιμοποιώ 5 φορές το χρόνο το μέγιστο. Υποθέτω για τέτοια μικρή χρήση, δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθώ? Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2018 από sphinxgr
panosssss Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σήμερα με θερμοκρασία 2ºC με 7ºC ο ηλιακός έπιασε στις 16:15...30ºC!!! Αν είχα σωστότερη κλίση, αφαιρούσα ένα μικρό εμπόδιο (καμινάδα) που εμποδίζει τον ήλιο τις πρωινές ώρες του χειμώνα και είχα και μεγαλύτερη επιφάνεια συλλεκτών πιστεύω θα έπιανα και 50ºC μια τέτοια παγωμένη μέρα! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν μελετούσαμε σωστότερα την εγκατάσταση (ή αν οι εγκαταστάτες δεν ήταν αρπακολλατζήδες) ο ηλιακός (των περισσότερων) θα απέδιδε πολύ καλύτερα το χειμώνα, τότε δηλαδή που έχει σημασία η υψηλή απόδοση. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2019 από panosssss 2
anikologr Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 9 ώρες πριν, panosssss είπε Σήμερα με θερμοκρασία 2ºC με 7ºC ο ηλιακός έπιασε στις 16:15...30ºC!!! Αν είχα σωστότερη κλίση, αφαιρούσα ένα μικρό εμπόδιο (καμινάδα) που εμποδίζει τον ήλιο τις πρωινές ώρες του χειμώνα και είχα και μεγαλύτερη επιφάνεια συλλεκτών πιστεύω θα έπιανα και 50ºC μια τέτοια παγωμένη μέρα! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν μελετούσαμε σωστότερα την εγκατάσταση (ή αν οι εγκαταστάτες δεν ήταν αρπακολλατζήδες) ο ηλιακός (των περισσότερων) θα απέδιδε πολύ καλύτερα το χειμώνα, τότε δηλαδή που έχει σημασία η υψηλή απόδοση. Με τόσα αν λογικό είναι.. Εντάξει για κλίση και καμινάδα αλλά αν αναφέρεσαι και σε επιφάνεια συλλέκτη τότε μιλάς για άλλον ηλιακό..
shack Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τώρα που σε μερικές περιοχές της χώρας κάνει ολικό παγετό, πιστεύετε πως είναι απαραίτητο το άδειασμα του μπόϊλερ του ηλιακού ή δεν θα έχει πρόβλημα με τόση μόνωση; Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2019 από shack
πάνοσ2 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Αν έχει τοποθετηθεί η σωστή αναλογία αντιψυκτικού είναι πιθανό να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα.
shack Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε Αν έχει τοποθετηθεί η σωστή αναλογία αντιψυκτικού είναι πιθανό να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα. Δεν αναφέρομαι στο κλειστό κύκλωμα που σίγουρα έχει αντιψυκτικό, αναφέρομαι στο νερό χρήσης του μποιλερ (τα 160, 200 λτ ή όσα έχει ο καθένας) που συνδέεται με το δίκτυο ύδρευση, αν κάνει πολλές μέρες ολικό παγετό, δεν θα αρχίσει να παγώνει και αυτό σιγά σιγά; Εδώ (Οδηγίες της ΕΥΔΑΠ) ας πούμε στο σημείο 4 αναφέρεται σε άδειασμα του νερού.
gioren Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Στις 22/12/2018 στις 1:30 ΜΜ, panosssss είπε Όπως έχω ξαναπεί είναι δική μου κατασκευή. Σου 'στειλα πμ. 13:07 κι έφτασε τους 43ºC !!! Πιστεύω μέχρι τις 17:00 θα ξεπεράσει τους 50ºC . EDIT: ώρα 16:51 59,5ºC !!! Μια χαρά!!! Για ζεστό νερό δηλαδή και για να γλιτώσουμε και κάτι απ' τη θέρμανση γιατί για χριστουγεννιάτικος καιρός είναι χάλια, τι να λέμε... Μπορεις να με βοηθησεις και εμενα σχετικα? Φαίνεται φοβερό!! 1
kstgr Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Αδειάζοντας το νερό από το μπόιλερ πάνω από 3-4 ώρες δίνεις τη μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια στη διάβρωση του εσωτερικού του
papoys1 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 16 ώρες πριν, shack είπε Δεν αναφέρομαι στο κλειστό κύκλωμα που σίγουρα έχει αντιψυκτικό, αναφέρομαι στο νερό χρήσης του μποιλερ (τα 160, 200 λτ ή όσα έχει ο καθένας) που συνδέεται με το δίκτυο ύδρευση, αν κάνει πολλές μέρες ολικό παγετό, δεν θα αρχίσει να παγώνει και αυτό σιγά σιγά; Εδώ (Οδηγίες της ΕΥΔΑΠ) ας πούμε στο σημείο 4 αναφέρεται σε άδειασμα του νερού. Δεν νομίζω ότι αδειάζουν πουθενά τους ηλιακούς.Με τόση μόνωση , μανδύα που κυκλοφορεί το αντιψυκτικό που και αυτό λειτουργεί σαν 2η μόνωση νομίζω είναι αδύνατο να παγώσει. Καλό όμως είναι να έχεις και πολύ καλή μόνωση στις σωλήνες και τα εξαρτήματα που εφάπτονται του μπόιλερ γιατί από εκεί θα αρχίσει να παγώνει προχωρώντας στο εσωτερικό.Τώρα αν είσαι πολύ βόρεια με -15-20 ρίχτου από πάνω και 1-2 κουβέρτες για καλύτερη προστασία 1
πάνοσ2 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Θα πρέπει όσοι δεν έχουν κάνει συντήρηση στον ηλιακό να κάνουν, ιδιαίτερα αντιψυκτικό, για να μην σπάσουν οι συλλέκτες. Θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σημειωτέον ότι το αντιψυκτικό των αυτοκινήτων δεν κάνει, γιατί προκαλεί βλάβες στον ηλιακό, πέραν του ότι είναι τοξικό.
panosssss Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Στις 5/1/2019 στις 10:51 ΜΜ, gioren είπε Μπορεις να με βοηθησεις και εμενα σχετικα? Φαίνεται φοβερό!! Σου έστειλα πμ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις