Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, makevius είπε

Αυτοί οι βαθμοί ήταν του νερού στην βρύση. 3 όροφος εξαωροφη πολυκατοικία. Σ αυτά που λες συμφωνώ, αλλά κάθε φορά που ανοίγω το ζεστό νερό είναι καυτό μα κάθε φορά. Εγώ δεν το έχω δει αυτό  ακόμα και χωρίς να χαλάσω τίποτα την προηγουμενη μέρα. 

Εάν ο πατέρας σου ανοίγει το ζεστό μια δυο φορές την ημέρα και εσύ έχεις παιδιά άρα χρησιμοποιείς περισσότερο το ζεστό είναι λογικό να έχει ο πατέρας σου πάντα μεγαλύτερη θερμοκρασία στο ζνχ.

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Θα τους πάρω τηλέφωνο αύριο, έτσι για να δω τι θα βρούνε να πούνε. Πάντως έχω μπει στο τρυπάκι να φτιάξω άλλη βάση. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, πάνοσ2 είπε

Ρώτησα μια εταιρεία ηλιακών (από εκεί που προμηθεύομαι) και μου είπαν ότι τα κάνουν χαμηλά για να είναι πιο όμορφα

χαχαχα .Μπρός στα κάλλη τι ειναι ο πόνος (κρύο νερό ). 

Πήγα σήμερα σε ενα μηχανουργείο και κανόνισα να μοντάρουμε την βάση για να φτάσουμε γύρω στις 50 μοίρες.

Θα το έχουμε και για μπούσουλα αν αξίζει τελικά. Πάντως σε ενα site μηχανικών διάβαζα πως με αυτή την κλίση 35 μοίρες, χανω 0,5kw ανα τετραγωνικό σε μια ηλιόλουστη μέρα.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, makevius είπε

χαχαχα .Μπρός στα κάλλη τι ειναι ο πόνος (κρύο νερό ). 

Πήγα σήμερα σε ενα μηχανουργείο και κανόνισα να μοντάρουμε την βάση για να φτάσουμε γύρω στις 50 μοίρες.

Θα το έχουμε και για μπούσουλα αν αξίζει τελικά. Πάντως σε ενα site μηχανικών διάβαζα πως με αυτή την κλίση 35 μοίρες, χανω 0,5kw ανα τετραγωνικό σε μια ηλιόλουστη μέρα.

Δινεις παραπανω χρηματα για να παρεις κατι σωστο επωνυμο και θα πληρωσεις κιολας..?!!!

Αν η εξελιξη με την sonne ειναι αρνητικη να δωσεις τα στοιχεια σου σε insomnites που παινευονται τους επωνυμους ελληνικους ηλιακους.. να στο διευθετησουν αυτοι..!!!

Οχι 2 μετρα και 2 σταθμα.. αλλιως μουγκα-στρουγκα!!!

• Like 1
Δημοσ.
Στις 17/12/2018 στις 6:20 ΜΜ, gia_nnis είπε

Το δικο σου ειναι με καλωδιο?

Στις 17/12/2018 στις 6:25 ΜΜ, panosssss είπε

Όχι, με WiFi. Για να αποφύγω το καλώδιο.

Αν σου είναι εύκολο, δείξε μας ποιο έχεις πάρει?

Έχεις φωτό του αισθητηρίου να δω πως είναι!?

Δημοσ.

Εγώ έβαλα αυτό από ebay, με δύο ενδείξεις και περίπου 7 μέτρα καλώδιο, όπως έχει κάνει και άλλο μέλος. Τους αισθητήρεςτους έβαλα μέσα από την μόνωση, τον ένα πάνω τον άλλο κάτω. Δουλεύει μια χαρά. Απλά μετά από  12 ώρες λειτουργίας η κάτω ένδειξη δείχνει 50 βαθμούς λιγότερο... κινέζος 😏, δεν βαριέσαι μια πρόσθεση παραπάνω.

Επίσης βλέπω ότι μέσα σε 12 ώρες το μπόϊλερ χάνει 4 βαθμούς, βέβαια είναι μέσα στην σκεπή (+3,5 βαθμούς κελσίου είχε το πρωί εκείνο η σκεπή, έξω είχε -4,5) και επιπλέον το μπόϊλερ είναι τυλιγμένο με 5cm υαλοβάμβακα (έχει από μόνο του 6,5 cm πολυουρεθάνης).

Δημοσ.
Στις 17/12/2018 στις 2:32 ΜΜ, gia_nnis είπε

Η καλυτερη μονωση εχει παχος 6εκ με 50 πυκνοτητα

50 πυκνότητα που την βρήκες ρε αδερφέ;

• Like 1
Δημοσ.
Στις Tue Dec 18 2018 στις 3:57 ΜΜ, makevius είπε

Θα τους πάρω τηλέφωνο αύριο, έτσι για να δω τι θα βρούνε να πούνε. Πάντως έχω μπει στο τρυπάκι να φτιάξω άλλη βάση. 

Είμαι από Πάτρα. Το πρόβλημά σου λύνεται με τοποθέτηση δεύτερου συλλέκτη και όχι με αλλαγή κλήσης. Αν θες επειδή έκανα το ίδιο στείλε μου πμ να μιλήσουμε και τηλεφωνικά να σου πω τι εκανα εγώ.. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, D.PAT είπε

50 πυκνότητα που την βρήκες ρε αδερφέ;

Μόνωση Θερμοδοχείου: Χυτή Πολυουρεθάνη πάχους 60mm, υψηλής πυκνότητας (>50Kg/m3).

Δημοσ.
22 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Αν σου είναι εύκολο, δείξε μας ποιο έχεις πάρει?

Έχεις φωτό του αισθητηρίου να δω πως είναι!?

sphinxgr σου έστειλα πμ.

Δημοσ.
Στις 15/12/2018 στις 11:57 ΠΜ, panosssss είπε

Λοιπόν έβαλα το θερμόμετρο που σας έλεγα και οι θερμοκρασίες (σήμερα το πρωί) είναι οι παρακάτω όπως φαίνονται στο διάγραμμα:

Boiler_Temperature_Monitor_15_12_2018_11_48.png.4572b82be4020578503aef29a038fc08.png

10:32      26,25ºC

10:47      28,62ºC

11:42      28,68ºC

Πώς σας φαίνονται; Λίγο χαμηλή δεν είναι η θερμοκρασία; (το αισθητήριο το έβαλα εκεί που ήταν το αισθητήριο του θερμοστάτη (τον οποίο αφαίρεσα, έτσι κι αλλιώς δεν τον δουλεύω με το ρεύμα)).

Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι και εγώ για κάτι αντίστοιχο αλλά δεν ξερω από που να αρχίσω.

Ακολουθησες κάποιο tutorial; Μπορείς να με κατευθύνεις καθόλου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, pavlidisd είπε

Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι και εγώ για κάτι αντίστοιχο αλλά δεν ξερω από που να αρχίσω.

Ακολουθησες κάποιο tutorial; Μπορείς να με κατευθύνεις καθόλου;

Όπως έχω ξαναπεί είναι δική μου κατασκευή. Σου 'στειλα πμ.

Boiler_Temperature_Monitor_22_12_2028_13_33.png.440d110ab20ddf435a84595e9ff1adf1.png

13:07 κι έφτασε τους 43ºC !!! Πιστεύω μέχρι τις 17:00 θα ξεπεράσει τους 50ºC .

EDIT: ώρα 16:51   59,5ºC !!! Μια χαρά!!! Για ζεστό νερό δηλαδή και για να γλιτώσουμε και κάτι απ' τη θέρμανση γιατί για χριστουγεννιάτικος καιρός είναι χάλια, τι να λέμε...

Επεξ/σία από panosssss
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάζω την υλοποίηση που έκανα και εγώ για να βλέπω τη θερμοκρασία του ηλιακού.

Στον ηλιακό μου nobel classic είχα ζητήσει να έχει υποδοχή για αισθητήριο θερμοκρασίας (κυάθιο δηλαδή) το οποίο ήταν +20€. Ακόμα και αν δεν είχε, θα μπορούσα να αφαιρέσω το θερμοστάτη, μιας και δεν χρησιμοποιώ τον ηλιακό με ρεύμα και έτσι να έχω μια τρύπα στο καζάνι για να βάλω το αισθητήριο . 

Χρησιμοποίησα 50m utp εξωτερικού χώρου (μαύρο). Η μόνη μου ανησυχία ήταν πως θα έχω τεράστιες απώλειες λόγω απόστασης. Τελικά δεν είχα καμία απώλεια μιας και το επιβεβαίωσα και με άλλο θερμόμετρο, με 1 μέτρο καλώδιο. 

Αγόρασα λοιπόν, αυτό με 3€ https://www.aliexpress.com/item/AC-220V-10A-Temperature-Controller-Intelligent-Digital-Thermostat-50-110C-Cool-Hot-Regulator-Sensor-Switch-Probe/32872026720.html και έκοψα το καλώδιο τις εξόδου ρευματος (που δεν μου χρειάζεται - ουσιαστικά είναι θερμοστάτης που δίνει ρευμα μετά απο κάποια θερμοκρασία που του έχουμε ορίσει. Δεν είναι σκέτο θερμόμετρο) και επίσης έκοψα το καλώδιο του αισθητήρα του θερμομέτρου και το συνέδεσα με κλέμμες με το utp. Δουλευει τέλεια και χωρίς απώλειες!!! συνημμένα και φωτογραφία όπως το τοποθέτησα προσωρινά

ae_1545582016329.jpg

UTB8t3b8mD_IXKJkSalUq6yBzVXaO.jpg

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...