makevius Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 32 είχα πριν και μετά. Νόμιζα δε θα φτάσει. Πάντως μιας κ μιλάμε για σήμερα ο πατέρας μου με ηλιακό 20 ετιας είχε 55 βαθμούς το απόγευμα.
panosssss Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, makevius είπε Πάντως μιας κ μιλάμε για σήμερα ο πατέρας μου με ηλιακό 20 ετιας είχε 55 βαθμούς το απόγευμα. ο πατέρας σου μας ρίχνει στ' αυτιά σε όλους! Τι ηλιακό έχει; Πού είναι; Αθήνα; Περιοχή; Εγώ έκανα μπανάκι πριν κάνα 20λεπτο με 42,7 βαθμούς, πολύ καλά αλλά υπολείπομαι ΠΟΛΥ του πατέρα σου! Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από panosssss
makevius Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Πάτρα είμαι. Πιστεύω από τότε που βγήκανε οι επιλεκτικοι υπάρχει μια αίσθηση ότι κάνουν παπάδες. Εδώ και ενάμιση μήνα που τον έχω βάλει πάνω από 44 δεν έχω δει. Η είναι μουφα η αυτό είναι το όριο των δυνατοτήτων του συστήματος για τον χειμώνα. Sonne phaethon 160 lt 2,4 m2 Ρίξτε μια ματιά. Σε κάποιο σημείο συγκρίνει απόδοση συλλέκτη επιλεκτικού και απλού. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://ape.chania.teicrete.gr/gr/files/HPIESI_Pres_04_Solar_Collectors.pdf&ved=2ahUKEwj23JHV3affAhUQblAKHVE5CrY4ChAWMAF6BAgJEAE&usg=AOvVaw3UalNGtYlLNgA0RLd9KkIR
panosssss Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Ο πατέρας σου Πάτρα είναι; Τι ηλιακό έχει;
makevius Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, panosssss είπε Ο πατέρας σου Πάτρα είναι; Τι ηλιακό έχει; Ναι. Bavaria 150 lt με 3,5 m2 απλός μαύρος συλλέκτης Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από makevius
vasilk Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, makevius είπε Πάντως μιας κ μιλάμε για σήμερα ο πατέρας μου με ηλιακό 20 ετιας είχε 55 βαθμούς το απόγευμα. Τα χρόνια έχουν λίγη σημασία. Οι συλλέκτες δεν είναι σαν τα φωτοβολταϊκά που χάνουν την απόδοση με τα χρόνια. Αν ο πατέρας σου αγόρασε καλούς συλλέκτες πριν 20 χρόνια μια χαρά θα αποδίδουν και σήμερα και μετά από ακόμα 20 χρόνια. Οι 55 βαθμοί από μόνα τους δεν λένε τίποτα. Δεν μας είπες από πόσους βαθμούς ξεκίνησε το πρωί. Αν ξεκίνησε από 40 λογικό είναι να έφτασε τα 55. Δεν σημαίνει όμως ότι έχει καλύτερη απόδοση από κάποιο άλλο που ναι μεν έφτασε μέχρι 45 αλλά ξεκίνησε από τα 20. Επίσης δεν μας είπες που μετράει τα 55. Στο κέντρο, λίγο πιο κάτω, λίγο πιο πάνω ή στην έξοδο του ζεστού νερού. Γιατί λόγω διαστρωμάτωσης άλλη θερμοκρασία έχει στο κέντρο, άλλη λίγο πιο πάνω και άλλη στην έξοδο. Όπως επίσης και πόσα τετραγωνικά είναι ο συλλέκτης. Άλλο 2.5τμ, αλλά 3τμ, άλλο 4τμ. 11 λεπτά πριν, makevius είπε ι 😀 Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από vasilk 2
makevius Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Αυτοί οι βαθμοί ήταν του νερού στην βρύση. 3 όροφος εξαωροφη πολυκατοικία. Σ αυτά που λες συμφωνώ, αλλά κάθε φορά που ανοίγω το ζεστό νερό είναι καυτό μα κάθε φορά. Εγώ δεν το έχω δει αυτό ακόμα και χωρίς να χαλάσω τίποτα την προηγουμενη μέρα.
vasilk Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, makevius είπε Αυτοί οι βαθμοί ήταν του νερού στην βρύση. 3 όροφος εξαωροφη πολυκατοικία. Σ αυτά που λες συμφωνώ, αλλά κάθε φορά που ανοίγω το ζεστό νερό είναι καυτό μα κάθε φορά. Εγώ δεν το έχω δει αυτό ακόμα και χωρίς να χαλάσω τίποτα την προηγουμενη μέρα. 2.4τμ vs 3.5τμ είναι από μόνη της μεγάλη διαφορά και εξηγεί την διαφορά απόδοσης. Προσανατολισμός; Σκίαση; Μήπως του πατέρα σου έχει και καλύτερη θέση; Απώλειες στη διαδρομή; Μήπως ο πατέρας σου έχει καλύτερη μόνωση στους σωλήνες; Διαδρομή μέσα στο σπίτι όπου το νερό κυκλοφορεί σε αμόνωτους σωλήνες; Μήπως έχεις μεγάλη (ή έστω μεγαλύτερη από του πατέρα σου) διαδρομή μέσα στο σπίτι; Όπως βλέπεις είναι πολλά πράγματα που παίζουν ρόλο ακόμα και πέρα από τον ίδιο τον ηλιακό.
makevius Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δυστυχώς όπως είπα κ πιο πάνω αυτές πιστεύω είναι οι δυνατότητες του ηλιακού μου. Είμαι τελευταίο όροφο σε 7 ετιας πολυκατοικία. Έχω φέρει και άλλον υδραυλικό πέρα από τον εγκατάστατη δεν έχει βρει κάποιο λάθος στην εγκατάσταση. Το μόνο που σκέφτομαι είναι η κλίση του συλλέκτη που είναι στις 34 μοίρες. Δεν έχω κεραμοσκεπη είναι σε ταράτσα απλα τέτοια βάση δίνει η εταιρεία.
vasilk Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, makevius είπε Το μόνο που σκέφτομαι είναι η κλίση του συλλέκτη που είναι στις 34 μοίρες. Δεν έχω κεραμοσκεπη είναι σε ταράτσα απλα τέτοια βάση δίνει η εταιρεία. Φυσικά και είναι και αυτό. 34 μοίρες είναι πολύ "ξάπλα" για χειμώνα. Χάνεις τεράστιο ποσό ακτινοβολίας λόγω της μικρής γωνίας. Το είχα γράψει και άλλη φορά ότι αυτό (η μικρή γωνιά) είναι ένα θέμα το χειμώνα στους ψηλούς συλλέκτες. Στην ουσία, το χειμώνα (τότε που το χρειάζεσαι δηλαδή) σου ακυρώνουν ένα μέρος από το μέγεθος με την μικρή γωνιά που αναγκάζεσαι να το βάλεις. 1
lazkal Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 48 λεπτά πριν, vasilk είπε Φυσικά και είναι και αυτό. 34 μοίρες είναι πολύ "ξάπλα" για χειμώνα. Χάνεις τεράστιο ποσό ακτινοβολίας λόγω της μικρής γωνίας. Το είχα γράψει και άλλη φορά ότι αυτό (η μικρή γωνιά) είναι ένα θέμα το χειμώνα στους ψηλούς συλλέκτες. Στην ουσία, το χειμώνα (τότε που το χρειάζεσαι δηλαδή) σου ακυρώνουν ένα μέρος από το μέγεθος με την μικρή γωνιά που αναγκάζεσαι να το βάλεις. Στην ουσία ΔΕΝ εκμεταλεύεσαι τον ηλιακό τον χειμώνα . Αυτή η κλίση είναι για να σου αποδώσει τα μέγιστα το καλοκαίρι (που δεν έχεις πρόβλημα - και σκεπασμένος να είναι) . Ανέβασε την κλίση 20 μοίρες και θα δείς το φώς σου ... 1
vasilk Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 9 ώρες πριν, lazkal είπε Ανέβασε την κλίση 20 μοίρες και θα δείς το φώς σου ... Το πρόβλημα είναι οι βάσεις. Οι εταιρείες βγάζουν βάσεις με μικρή γωνιά. Στους χαμηλούς συλλέκτες 1.5μ ύψος τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα γιατί συνήθως οι βάσεις είναι κάπου 45 μοίρες. Στους ψηλούς συλλέκτες των 2μ-2.5μ όμως οι βάσεις είναι περίπου εκεί που γράφει και ο φίλος πιο πάνω, στις 35 μοίρες. Αγοράζει ο άλλος 2.5τμ συλλέκτη και το χειμώνα λόγω μικρής γωνίας έχει απόδοση ίσια με τον άλλον που έχει 1.5τμ αλλά το έχει βάλει σε μεγάλη γωνία. Πληρώνεις μεγάλο συλλέκτη, βάζεις μεγάλο συλλέκτη και στο τέλος σου το ακυρώνουν για το χειμώνα λόγω γωνίας της βάσης. Δείχνει την απόδοση το καλοκαίρι που δεν το θέλεις κιόλας γιατί σου δημιουργεί και υπερθέρμανση. Τι να κάνεις όμως; Αυτές είναι οι βάσεις και σου τις πουλάνε έτοιμες. Δεν τις φτιάχνουν με μεγαλύτερη γωνία. Θα φτιάξεις μόνος σου σε ότι γωνιά θέλεις; Ποιος θα το κάνει;
πάνοσ2 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, vasilk είπε Το πρόβλημα είναι οι βάσεις. Οι εταιρείες βγάζουν βάσεις με μικρή γωνιά. Στους χαμηλούς συλλέκτες 1.5μ ύψος τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα γιατί συνήθως οι βάσεις είναι κάπου 45 μοίρες. Στους ψηλούς συλλέκτες των 2μ-2.5μ όμως οι βάσεις είναι περίπου εκεί που γράφει και ο φίλος πιο πάνω, στις 35 μοίρες. Αγοράζει ο άλλος 2.5τμ συλλέκτη και το χειμώνα λόγω μικρής γωνίας έχει απόδοση ίσια με τον άλλον που έχει 1.5τμ αλλά το έχει βάλει σε μεγάλη γωνία. Πληρώνεις μεγάλο συλλέκτη, βάζεις μεγάλο συλλέκτη και στο τέλος σου το ακυρώνουν για το χειμώνα λόγω γωνίας της βάσης. Δείχνει την απόδοση το καλοκαίρι που δεν το θέλεις κιόλας γιατί σου δημιουργεί και υπερθέρμανση. Τι να κάνεις όμως; Αυτές είναι οι βάσεις και σου τις πουλάνε έτοιμες. Δεν τις φτιάχνουν με μεγαλύτερη γωνία. Θα φτιάξεις μόνος σου σε ότι γωνιά θέλεις; Ποιος θα το κάνει; Οι εταιρείες από τις οποίες οι πιο πολλοί αγοράζουν βάσεις πιθανό να μπορούσαν να την φτιάξουν. Ένας είναι ο Παναγόπουλος στον Ασπρόπυργο.
vastegial_74 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Θα ήταν καλός ένας αυτοματισμός που να ρυθμίζεις τη γωνία ανάλογα τις συνθήκες. 2
gia_nnis Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, makevius είπε Αυτοί οι βαθμοί ήταν του νερού στην βρύση. 3 όροφος εξαωροφη πολυκατοικία. Σ αυτά που λες συμφωνώ, αλλά κάθε φορά που ανοίγω το ζεστό νερό είναι καυτό μα κάθε φορά. Εγώ δεν το έχω δει αυτό ακόμα και χωρίς να χαλάσω τίποτα την προηγουμενη μέρα. Κοιτα αν εχεις πχ 25β και την επομενη μερα εχει καθαρο ηλιο πρεπει μετα τις 4 να σου δωσει 50β και πανω.. Να ενημερωσεις και την sonne για την κλιση να δουμε τι θα σου πει.. Υποτιθεται γι αυτο εβαλες επωνυμο ελληνικο ηλιακο για να εχεις την αναλογη αντιμετωπιση.. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2018 από gia_nnis 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις