Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Alxnks είπε

Δεν ξέρω πόσο καλύτεροι είναι οι καινούριοι συλλέκτες, εγώ πάντως διαβάζω εδώ μέσα να γράφουν για καινούριους ηλιακούς ότι δεν έχουν το χειμώνα νερό....τις τελευταίες  εβδομάδες με τις πολύ κρύες ημέρες, με τον ηλιακό που ανέφερα, έχουμε πολυ ζεστό νερό σε ημέρα ηλιοφάνειας (ενδεικτικά το νερό είναι ζεστό ακόμα και στη μέση ακριβώς της βρύσης αναμειξεως) και υπάρχει ζεστό νερό και την επόμενη μέρα (ακόμα κι αν είναι συννεφιασμένη/βροχερή). Οπότε μου φαίνε ται περίεργο, με τόσο καλύτερους πια συλλέκτες να μην υπάρχει καθόλου ζεστό νερό, όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές....τρέμω μην χρειαστεί κάποια στιγμή να αγοραστεί νέος ηλιακός με αυτά που διαβάζω, γιατί η αλήθεια είναι ότι οι συλλέκτες ειδικα τα δείχνουν πια τα χρονακια τους (κάτι εγκλωβισμένες υγρασίας κτλ...αν και είναι μερικά χρόνια έτσι, χωρίς να έχει προχωρήσει το "πρόβλημα")  και είναι λογικό πιστεύω.

Έχω από το 1992 ΜΑΛΤΕΖΟ 200αρη inox με διπλούς συλλέκτες , έχω ακριβώς το ίδιο ΄΄πρόβλημα΄΄,  άρχισα να σκεπάζω τους συλλέκτες εδώ και ένα χρόνο ,άλλαξα τρεις φορές ανόδιο , αντίσταση και πριν δέκα ημέρες τα υγρά και βγήκαν πεντακάθαρα, ελπίζω να μη τελειωνουν οι συλλέκτες!!

Επεξ/σία από adsl2+
  • Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, adsl2+ είπε

Έχω από το 1992 ΜΑΛΤΕΖΟ 200αρη inox με διπλούς συλλέκτες , έχω ακριβώς το ίδιο ΄΄πρόβλημα΄΄,  άρχισα να σκεπάζω τους συλλέκτες εδώ και ένα χρόνο ,άλλαξα τρεις φορές ανόδιο , αντίσταση και πριν δέκα ημέρες τα υγρά και βγήκαν πεντακάθαρα, ελπίζω να μη τελειωνουν οι συλλέκτες!!

Ακριβώς ίδιο πρέπει να έχουμε λοιπόν. Και να χαλάσουν στα επόμενα χρόνια, το μόνο σίγουρο είναι ότι 25+ χρόνια μας έχουν υπηρετήσει καλά και έχουν βγάλει τα λεφτά τους. Έχοντας το προσωπικό μου παράδειγμα (και τώρα και το δικό σου), τρομάζω με την "αξιοπιστία" και χρόνο ζωής νέων ηλιακών που διαβάζω κατά καιρούς εδώ μέσα. Βέβαια από ότι έχω προσέξει οι πιο πολλοί (αν όχι σχεδόν όλοι) αγοράζουν glass και όχι inox...το glass σίγουρα δεν βγάζει τόσα χρόνια, μην έχουμε αυταπάτες. Εμάς και να χαλάσουν οι συλλέκτες, τα μποιλερ πιστεύω θα είναι ακόμα μια χαρά μετά από τόσο καιρό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/11/2018 στις 10:46 ΠΜ, sphinxgr είπε

20181123_103252_20181123104528551.jpg

Έβαλα αυτόν τον ηλιακό. Η σύνδεση έγινε με 45 μέτρα πλαστικής σωλήνας (τουμπόραμα). Μετά απο 20 ημέρες έχω την πρώτη διαρροή σε μια βρύση ζεστού νερού , στο ρακόρ της. Ίσως είναι τυχαίο βέβαια.

1. Οι πλαστικοί σωλήνες έχουν μεγάλη συστολή / διαστολή. Αυτό αυξάνει την πίεση του δικτύου μου? Πρέπει να κάνω κάτι - και για αυτό πιθανότατα είχα διαρροή σε σύνδεση στη ζεστή γραμμή νερού?
  2. Πρέπει να βάλω θερμοστάτη στον ηλιακό (να δίνει πάντα στην έξοδο του ζεστου ο ηλιακός 65 βαθμούς για παράδειγμα), ώστε να μην ανεβαίνει η θερμοκρασία στους πλαστικούς σωλήνες και να τους καταπονεί?
  3.  Αυτό το δοχείο διαστολής, στα 4 bar αρχίζει να λειτουργεί? Στα 10bar τι κάνει δηλαδή σύμφωνα με τα specifications ?image.png.8db7adcd74ec310629a367e90ac41803.png
Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Έβαλα αυτόν τον ηλιακό. Η σύνδεση έγινε με 45 μέτρα πλαστικής σωλήνας (τουμπόραμα). Μετά απο 20 ημέρες έχω την πρώτη διαρροή σε μια βρύση ζεστού νερού , στο ρακόρ της. Ίσως είναι τυχαίο βέβαια.

1. Οι πλαστικοί σωλήνες έχουν μεγάλη συστολή / διαστολή. Αυτό αυξάνει την πίεση του δικτύου μου? Πρέπει να κάνω κάτι - και για αυτό πιθανότατα είχα διαρροή σε σύνδεση στη ζεστή γραμμή νερού?
  2. Πρέπει να βάλω θερμοστάτη στον ηλιακό (να δίνει πάντα στην έξοδο του ζεστου ο ηλιακός 65 βαθμούς για παράδειγμα), ώστε να μην ανεβαίνει η θερμοκρασία στους πλαστικούς σωλήνες και να τους καταπονεί?
  3.  Αυτό το δοχείο διαστολής, στα 4 bar αρχίζει να λειτουργεί? Στα 10bar τι κάνει δηλαδή σύμφωνα με τα specifications ?image.png.8db7adcd74ec310629a367e90ac41803.png

Για την διαρροη πιστευω πως ηταν τυχαιο..

Την πραγματικη υπερθερμανση την καταλαβαινεις οταν το νερο ειναι σε σημειο βρασμου.. Θα μυριζει το νερο απο τους πλαστικους σωληνες και μπορει να σου κανει σκασιματα-αερας..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 hours ago, sakis.kom said:

Αύριο έχω ενημερωθεί πως θα γίνει αντικατάσταση και των 2 πάνελ μου, με 2 "του κουτιού" ..

Δεν έγινε σήμερα λόγω βροχής. Αύριο.

Επεξ/σία από sakis.kom
Δημοσ.
11 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Η διαρροή μπορεί να μην ήταν και τόσο τυχαία. Όσο είχες τον ηλεκτρικό, το νερό ερχόταν στους 55-60 βαθμούς. Τώρα που έβαλες ηλιακό το νερό μπορεί να έρθει σε πολύ μεγαλύτερη θερμοκρασία. Πχ χθες που είχε πλήρη ηλιοφάνεια όλη την ημέρα το νερό στο πάνω μέρος του ηλιακού από που φεύγει για το διαμέρισμα θα ήταν κάπου 80 βαθμούς. Υψηλότερη θερμοκρασία, μεγαλύτερες διαστολές και συστολές, μεγαλύτερη καταπόνηση στις ενώσεις. Όχι ότι φταίει αποκλειστικά αυτό, αλλά συμβάλλει αρνητικά. Με την θερμοκρασία ανεβαίνει και η πίεση αλλά για εσένα που έχεις δοχείο διαστολής για το ανοιχτό κύκλωμα δεν νομίζω να επιβαρύνει την κατάσταση.

Η τοποθέτηση θερμοστατικής στην έξοδο του ΖΝΧ έχει πολλαπλά οφέλη. Πρώτον είναι αυτό που γράφεις, χαμηλότερη θερμοκρασία στους σωλήνες, μικρότερη καταπόνηση για τους σωλήνες. Επίσης χαμηλότερη θερμοκρασία στους σωλήνες σημαίνει και μικρότερες απώλειες. Και το σημαντικότερο νομίζω πως είναι λόγοι ασφαλείας. Δεν κινδυνεύουμε να καεί κανείς και ειδικά τα παιδιά από καυτό νερό. Αν βάλεις όμως, δεν θα το ρυθμίσεις στους 65 βαθμούς που γράφεις αλλά πιο χαμηλά. Θα το ρυθμίσεις κάπου ώστε μετά από τις απώλειες της διαδρομής να φτάσει στο διαμέρισμα κάπου 45 βαθμούς (το καλοκαίρι ίσως και λίγο λιγότερο).

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν έβαλα το θερμόμετρο που σας έλεγα και οι θερμοκρασίες (σήμερα το πρωί) είναι οι παρακάτω όπως φαίνονται στο διάγραμμα:

Boiler_Temperature_Monitor_15_12_2018_11_48.png.4572b82be4020578503aef29a038fc08.png

10:32      26,25ºC

10:47      28,62ºC

11:42      28,68ºC

Πώς σας φαίνονται; Λίγο χαμηλή δεν είναι η θερμοκρασία; (το αισθητήριο το έβαλα εκεί που ήταν το αισθητήριο του θερμοστάτη (τον οποίο αφαίρεσα, έτσι κι αλλιώς δεν τον δουλεύω με το ρεύμα)).

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, panosssss είπε

Λοιπόν έβαλα το θερμόμετρο που σας έλεγα και οι θερμοκρασίες (σήμερα το πρωί) είναι οι παρακάτω όπως φαίνονται στο διάγραμμα:

Boiler_Temperature_Monitor_15_12_2018_11_48.png.4572b82be4020578503aef29a038fc08.png

10:32      26,25ºC

10:47      28,62ºC

11:42      28,68ºC

Πώς σας φαίνονται; Λίγο χαμηλή δεν είναι η θερμοκρασία; (το αισθητήριο το έβαλα εκεί που ήταν το αισθητήριο του θερμοστάτη (τον οποίο αφαίρεσα, έτσι κι αλλιώς δεν τον δουλεύω με το ρεύμα)).

Θα πρέπει να λάβεις υπόψη ότι ο ήλιος είναι χαμηλά αυτή την περίοδο, με αποτέλεσμα ο ηλιακός θεμοσίφωνας να μην μπορεί να αποδώσει.

Δημοσ.

Οκ, ο κύριος λόγος που ποστάρω τις θερμοκρασίες είναι για να ποστάρετε κι εσείς να συγκρίνουμε.

Να δω πώς αποδίδει σε σχέση με τους άλλους, πού 'βρίσκομαι'. Οπότε ποστάρετε καμιά θερμοκρασία να δούμε τι ψάρια πιάνουμε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/12/2018 στις 11:13 ΠΜ, sphinxgr είπε

1. Η όποια διαστολή των σωλήνων δεν επηρεάζει την πίεση. Οι σωλήνες ταλαιπωρούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες και τις εναλλαγές κρύου-ζεστού. Ωστόσο νομίζω ότι είναι σύμπτωση η αστοχία που συνέβη μετά την εγκατάσταση του ηλιακού. 

2. Είμαι και εγώ υπέρ μιας θερμομικτικής βαλβίδας, για τους λογους που προαναφέρθηκαν. Καλύτερη ρύθμιση για σπίτι είναι γύρω στους 55βαθμούς, ώστε το νερό στο σπίτι να μην είναι επικίνδυνα καυτό, αλλά να γίνεται και η απαραίτητη απολύμανση στην κουζίνα και το μπάνιο, όταν χρειάζεται.

3. Στα 10bar ανοίγει η βαλβίδα ασφαλείας και εκτονώνει το νερό στο περιβάλλον. 

Επεξ/σία από naive
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα, νομίζω, είχε εξαιρετική απόδοση:
12:26, 30,75ºC
13:23, 38,87ºC
14:18  44,62ºC

Το δοκίμασα το νερό, όντως ήταν στους 45ºC (!!! ) παρόλο που ο ήλιος δεν ήταν και ιδιαίτερα δυνατός ούτε 'πολύς'. Χτες πρόσθεσα μόνωση στη μία από τις δύο σωλήνες του κλειστού κυκλώματος και σήμερα σε ένα κομμάτι των σωλήνων που κατεβαίνουν από την ταράτσα. Ίσως παίξανε ρόλο.

Επεξ/σία από panosssss
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, panosssss είπε

Σήμερα, νομίζω, είχε εξαιρετική απόδοση:
12:26, 30,75ºC
13:23, 38,87ºC
14:18  44,62ºC

Το δοκίμασα το νερό, όντως ήταν στους 45ºC (!!! ) παρόλο που ο ήλιος δεν ήταν και ιδιαίτερα δυνατός ούτε 'πολύς'. Χτες πρόσθεσα μόνωση στη μία από τις δύο σωλήνες του κλειστού κυκλώματος και σήμερα σε ένα κομμάτι των σωλήνων που κατεβαίνουν από την ταράτσα. Ίσως παίξανε ρόλο.

Καλα τα παει γιατι δεν εχουμε καθαρο ηλιο...

Να δεις τι παιζει με τη μονωση στο μποιλερ..

Επεξ/σία από gia_nnis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μόνωση με ανησυχεί γιατί:

Boiler_Temperature_Monitor_17_12_2018_12_02.png.7dc67d9a644e741b08fd43f8a23fc11f.png

Μέχρι τις 11:00 το πρωί ήταν γύρω στους 28, μετά μέχρι τις 14:00 ανέβηκε μέχρι τους 45, μετά μέχρι τις 21:00 κατέβηκε στους 32 (!!!13 βαθμοί μου φαίνεται μεγάλη πτώση (να σημειώσω πως έγινε και πλύσιμο πιάτων δυο φορές στις 14:30 και στις 18:00. Μόνο αυτές τις 2 φορές χρησιμοποιήθηκε ζεστό νερό), δεν έχουμε δα και κανένα τρομερό κρύο).

Το μπόιλερ, η μόνωσή του δηλαδή, με προβληματίζει....

Επεξ/σία από panosssss
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως να τον αδίκησα ως προς τη μόνωση του μπόιλερ:

Boiler_Temperature_Monitor_17_12_2018_11_52.png.089393a6519364d489fad484fc06e8c9.png

Ξεκινάει χτες βράδυ στις 21:00 με 32,5ºC και καταλήγει σήμερα 11:45 στους 28ºC . Όλο αυτό το διάστημα είναι χωρίς ήλιο. Άρα δεν τα πάει και τόσο άσχημα από μόνωση; Τι λέτε;

Επεξ/σία από panosssss
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, panosssss είπε

Ίσως να τον αδίκησα ως προς τη μόνωση του μπόιλερ:

Boiler_Temperature_Monitor_17_12_2018_11_52.png.089393a6519364d489fad484fc06e8c9.png

Ξεκινάει χτες βράδυ στις 21:00 με 32,5ºC και καταλήγει σήμερα 11:45 στους 28ºC . Όλο αυτό το διάστημα είναι χωρίς ήλιο. Άρα δεν τα πάει και τόσο άσχημα από μόνωση; Τι λέτε;

Έ,εντάξει..δεν θα έχει 6 πόντους πολυουρεθάνη...θα έχει 4."Χέστηκε η φοράς στο αλώνι"...Μια χαρά είσαι,μη χολοσκάς!!

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...