Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ψάχνω λίγο κ θα πάρω τηλ! 

Εσύ Σάκη πήρες τελικά ηλιακό;

Πήρα αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που θέλουν διευκρίνηση. Δεν γράφω ακόμα κάτι μέχρι να ενημερωθώ και εγώ.

Επεξ/σία από sakis.kom
  • Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sakis.kom είπε

Πήρα αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που θέλουν διευκρίνηση. Δεν γράφω ακόμα κάτι μέχρι να ενημερωθώ και εγώ.

Έλεγα μήπως είχες πάρει το ίδιο με μενα κ μου έλεγες αν είχες τ ίδιο θέμα με τους συλλέκτες... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Εγω θα σου προτεινα εναν τετοιο https://www.sol-violaris.com/index.php?route=product/product&path=94_95&product_id=266 να ειστε ανετοι τον χειμωνα!  Το καλοκαιρι σκεπαζεις οσο χρεαζεται..

Αυτο που λες με τον θεμοσιφωνα να τον εχεις μονιμα συνδεδεμενο με τον ηλιακο???

5 m^2 δεν χωράνε με τίποτα και μετά θα έχω θέματα με σκεπάσματα το καλοκαίρι και δεν είναι εύκολο να ανεβοκατεβαίνουμε ταράτσα.. Αλλά και πάλι 300λτ μου φαίνεται υπερβολήγια τρία άτομα αλλά και για τέσσερα ακόμα.

2 ώρες πριν, makevius είπε

Να έχεις υπόψη σου οτι η sonne δινει βάση με κλίση 35 μοίρες και δεν έχεις επιλογή να επιλέξεις άλλη κλίση.  Διευκρίνησε το μη μπλέξεις .  

Επιμένω για 2 τετραγωνικά ανα 100 λίτρα γιατί εγω έβαλα πριν κανα μήνα 160 λίτρα με 2,5 μ2 της sonne glass  και δεν είμαι ικανοποιημένος απο την θερμοκρασία νερού.

Γιατί τόσο χαμηλή κλίση; Γνωρίζεις πώς το δικαιολογούν; Το γεωγραφικό μου πλάτος είναι 38 οπότε σύμφωνα δεν βολεύει ούτε με τον απλό τύπο και φυσικά  όχι με τον 0.9*γεωγρ. πλάτος + 29.

Ο glass με τον χάλκινο έχει διαφορά στην απόδοση; Σε ποια τοποθεσία βρίσκεσαι εσύ; Εγώ κέντρο Αθήνα.

Inox καζάνι αξίζει από πλευράς ποιότητας ή είναι μόνο θέμα αισθητικής;

Επεξ/σία από _spirit_
Δημοσ.

Αν είσαι Αθήνα γεωγραφικό πλάτος έχεις 38 μοίρες. Οι 24 μοίρες για να γελάσουμε και λίγο ειναι στην Ζάμπια!

Μου είπαν έτσι θα αποδίδει καλά όλο το χρόνο......με αυτή τη κλιση.

Δημοσ.

Εγώ από βίντεο που έχω δει με παρόμοιο δοχείο (χωρίς να ξέρω αν είναι και της Esolar έτσι) επιλέγω το Inox γιατί στο "απλό" είδα σκουριές στο σημείο που κλείνουν τα καπάκια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, makevius είπε

Αν είσαι Αθήνα γεωγραφικό πλάτος έχεις 38 μοίρες. Οι 24 μοίρες για να γελάσουμε και λίγο ειναι στην Ζάμπια!

Μου είπαν έτσι θα αποδίδει καλά όλο το χρόνο......με αυτή τη κλιση.

Ok, θα ρωτήσω στην sonne... Νόμιζα ότι το maps βγάζει συντεταγμένες με γεωγραφικό μήκος και πλάτος και όχι ανάποδα.. Πάω να βάψω ρίζα τώρα και να ετοιμαστώ για χορό στην Ζάμπια. 😛

19 λεπτά πριν, sakis.kom είπε

Εγώ από βίντεο που έχω δει με παρόμοιο δοχείο (χωρίς να ξέρω αν είναι και της Esolar έτσι) επιλέγω το Inox γιατί στο "απλό" είδα σκουριές στο σημείο που κλείνουν τα καπάκια.

Χμμ, κατάλαβα! Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από _spirit_
Δημοσ.
10 ώρες πριν, ad1 είπε

Αν γνωρίζει κάποιος θα ήθελα τη βοήθεια του. Έγινε η εγκατάσταση αλλά βλέπω 2 διαφορετικούς συλλέκτες. Έχω το φόβο μήπως ο ένας δεν είναι επιλεκτικός ή τέλος πάντων ότι ο ένας είναι πιο παλιάς τεχνολογίας κτλ. Φαίνεται στη φωτογραφία. Γνωρίζει κανείς;; 

IMG_20181207_001532.jpg

Ο δεξιός συλλέκτης μου φαίνεται ότι είναι το πιο φθηνό μοντέλο. Είναι με φυλλαράκια

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 26ska είπε

https://www.esolarshop.net/component/virtuemart/hliakosglass200lt-premium-detail.html, σε αυτόν εδώ πιστεύετε ότι είναι εντάξει η επιφάνεια συλλέκτη με 3.34 η α πάω στο 4.1,ειμαι κέντρο Αθήνας. 

ανεβα στην ταρατσα και δες αν εχεις εμποδια χοντρικα 11-3. Αυτες ειναι οι ωρες που 'αποδιδει' ο συλλεκτης. Αν εχεις εμποδια, βαζεις μεγαλυτερο, αν οχι δε χρειαζεται.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, fredd0 είπε

ανεβα στην ταρατσα και δες αν εχεις εμποδια χοντρικα 11-3. Αυτες ειναι οι ωρες που 'αποδιδει' ο συλλεκτης. Αν εχεις εμποδια, βαζεις μεγαλυτερο, αν οχι δε χρειαζεται.

Όταν λες εμπόδια; 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, _spirit_ είπε

Γιατί τόσο χαμηλή κλίση; Γνωρίζεις πώς το δικαιολογούν; Το γεωγραφικό μου πλάτος είναι 24 οπότε σύμφωνα δεν βολεύει ούτε με τον απλό τύπο και φυσικά  όχι με τον 0.9*γεωγρ. πλάτος + 29.

Η Ελλάδα έχει γεωγραφικό πλάτος περίπου από 34,5-35 έως 41-41,5 μοίρες. Η Αθήνα έχει περίπου 38 μοίρες. Τον τύπο (0.9*γεωγρ. πλάτος + 29) η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά τα βλέπω. Η "εύκολη" προσέγγιση θα ήταν να το βάζουμε σε κλήση ίση με το γεωγραφικό πλάτος που έχει την μεγαλύτερη απόδοση για όλο το χρόνο. Φυσικά είναι λάθος προσέγγιση γιατί δεν μας ενδιαφέρει η συνολική απόδοση όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι θέλουμε όσο γίνεται να την μειώσουμε και το χειμώνα όσο γίνεται να την αυξήσουμε. Αυτό το πετυχαίνουμε αν αυξήσουμε την κλήση του συλλέκτη. Το πόσο είναι μεγάλη κουβέντα γιατί ούτε να το πάμε στις 70 μοίρες είναι σωστό.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου άποψη είναι ότι στην Αθήνα μια κλήση 52-55 μοίρες είναι μια χρυσή τομή.

Στην πράξη όμως οι εταιρίες φτιάχνουν μια βάση περίπου 45 μοίρες και σε αυτή την κλήση θα περιοριστείς. Στους ψηλούς συλλέκτες 2μ ή 2,5μ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα γιατί οι εταιρίες φτιάχνουν την βάση με κλήση μικρότερη από 45 μοίρες (περίπου 40 μοίρες) γιατί αλλιώς θα έπρεπε να είναι πολύ ψηλή η βάση και ακόμα πιο ψηλά το μπόιλερ.

Άρα ή "κάθεσαι στα αυγά σου" στην κλήση που έχει η βάση σου ή αν είσαι ανήσυχο πνεύμα αρχίζεις τα "πειράγματα" με δική σου ευθύνη. 

1 ώρα πριν, _spirit_ είπε

Ο glass με τον χάλκινο έχει διαφορά στην απόδοση;

Το υλικό του δοχείου δεν καθορίζει την απόδοση του ηλιακού. Την απόδοση την καθορίζουν ο συλλέκτης (μικρός, μεγάλος, απόδοση) και η εγκατάσταση (προσανατολισμός, σκίαση κτλ).

Άρα με ίδιο συλλέκτη και ίδια εγκατάσταση την ίδια απόδοση θα έχεις είτε έχεις glass, είτε χάλκινο, είτε inox.

Αν με "inox καζάνι" εννοείς καζάνι με inox περίβλημα (που είναι 50€-80€ ακριβότερα) τότε η διαφορά είναι μόνο αισθητική.

Αν με "inox καζάνι" εννοείς το κανονικό inox καζάνι (που είναι φτιαγμένο το δοχείο με inox, που είναι αρκετά πιο ακριβό και όχι 50€-80€ ακριβότερα) τότε έχουν διαφορά και στην ποιότητα.

31 λεπτά πριν, 26ska είπε

https://www.esolarshop.net/component/virtuemart/hliakosglass200lt-premium-detail.html, σε αυτόν εδώ πιστεύετε ότι είναι εντάξει η επιφάνεια συλλέκτη με 3.34 η α πάω στο 4.1,ειμαι κέντρο Αθήνας. 

Αν σκοπεύεις να το σκεπάζεις για αρκετούς μήνες το χρόνο (να το κάνεις και όχι να το παραμελήσεις) έχει νόημα να πας σε 4τμ συλλέκτη γιατί θα σου το "ανταποδώσει" το χειμώνα. Αν θέλεις να το βάλεις στην ταράτσα και να το "ξεχάσεις" τότε καλύτερα τα 3,3τμ.

Σε αυτά τα λεφτά προσωπικά πήγα σε κάτι πιο επώνυμο (Nobel Classic)

25 λεπτά πριν, 26ska είπε

Όταν λες εμπόδια; 

Πολυκατοικίες, δέντρα, βουνά, κλιμακοστάσιο, άλλοι ηλιακοί στην ταράτσα. Οτιδήποτε κάνει σκιά στο μέρος που σκοπεύεις να το βάλεις.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, vasilk είπε

Η Ελλάδα έχει γεωγραφικό πλάτος περίπου από 34,5-35 έως 41-41,5 μοίρες. Η Αθήνα έχει περίπου 38 μοίρες. Τον τύπο (0.9*γεωγρ. πλάτος + 29) η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά τα βλέπω. Η "εύκολη" προσέγγιση θα ήταν να το βάζουμε σε κλήση ίση με το γεωγραφικό πλάτος που έχει την μεγαλύτερη απόδοση για όλο το χρόνο. Φυσικά είναι λάθος προσέγγιση γιατί δεν μας ενδιαφέρει η συνολική απόδοση όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι θέλουμε όσο γίνεται να την μειώσουμε και το χειμώνα όσο γίνεται να την αυξήσουμε. Αυτό το πετυχαίνουμε αν αυξήσουμε την κλήση του συλλέκτη. Το πόσο είναι μεγάλη κουβέντα γιατί ούτε να το πάμε στις 70 μοίρες είναι σωστό.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου άποψη είναι ότι στην Αθήνα μια κλήση 52-55 μοίρες είναι μια χρυσή τομή.

Στην πράξη όμως οι εταιρίες φτιάχνουν μια βάση περίπου 45 μοίρες και σε αυτή την κλήση θα περιοριστείς. Στους ψηλούς συλλέκτες 2μ ή 2,5μ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα γιατί οι εταιρίες φτιάχνουν την βάση με κλήση μικρότερη από 45 μοίρες (περίπου 40 μοίρες) γιατί αλλιώς θα έπρεπε να είναι πολύ ψηλή η βάση και ακόμα πιο ψηλά το μπόιλερ.

Άρα ή "κάθεσαι στα αυγά σου" στην κλήση που έχει η βάση σου ή αν είσαι ανήσυχο πνεύμα αρχίζεις τα "πειράγματα" με δική σου ευθύνη. 

Το υλικό του δοχείου δεν καθορίζει την απόδοση του ηλιακού. Την απόδοση την καθορίζουν ο συλλέκτης (μικρός, μεγάλος, απόδοση) και η εγκατάσταση (προσανατολισμός, σκίαση κτλ).

Άρα με ίδιο συλλέκτη και ίδια εγκατάσταση την ίδια απόδοση θα έχεις είτε έχεις glass, είτε χάλκινο, είτε inox.

Αν με "inox καζάνι" εννοείς καζάνι με inox περίβλημα (που είναι 50€-80€ ακριβότερα) τότε η διαφορά είναι μόνο αισθητική.

Αν με "inox καζάνι" εννοείς το κανονικό inox καζάνι (που είναι φτιαγμένο το δοχείο με inox, που είναι αρκετά πιο ακριβό και όχι 50€-80€ ακριβότερα) τότε έχουν διαφορά και στην ποιότητα.

Τον τύπο τον είχε αναφέρει κάποιος συμφορουμίτης,  δυστυχώς οι πηγές δεν δούλευαν για να αναφέρω κάτι πιο συγκεκριμένο.

Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις, αν καταλαβαίνω σωστά από την φωτογραφία της Sonne που επισυνάπτω, ο  Επιλεκτικός Χάλκινος phaethon Διπλής Ενέργειας  200lt/3,4m² στον οποίο έχω σχεδόν καταλήξει έχει ύψος πλάτος 2.15 και ύψος 1.60, ελπίζω λοιπόν να μην είναι πολύ ξαπλωτή η βάση του. Περιμένω απάντηση από τον πωλητή σχετικά.

Μιλούσα για το Εξωτερικό περίβλημα:  το οποίο προσφέρεται σε τέσσερις τύπους ανάλογα με τις ανάγκες σας (γκρι-inox-λευκό-κεραμιδί), το δοχείο θα είναι χάλκινο ούτως ή άλλως.

SWHC[1].jpg

Επεξ/σία από _spirit_
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vasilk είπε

Έχεις ακούσει κάποιον που να είχε πρόβλημα ανεβάζοντας τις μοίρες ?  Σκέφτομαι να το κάνω γιαυτό.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, makevius είπε

Έχεις ακούσει κάποιον που να είχε πρόβλημα ανεβάζοντας τις μοίρες ?  Σκέφτομαι να το κάνω γιαυτό.

κανενα προβλημα, εμενα οι βασεις των συλλεκτων πανε απο 30 εως 60 μοιρες, στις 55 ειναι ο καλυτερος συμβιβασμος για τα δικα μου δεδομενα (Β. Προαστια Αθηνας, σχετικα μεγαλο boiler στο λεβητοστασιο )

απλα δε ξερω κατα ποσο μπορει να εχει θεματα πρακτικα αν μιλας για ηλιακο με το μποιλερ απο πανω, εμενα ειναι βεβιασμενης οποτε δεν εχω τετοιο θεμα.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, ad1 είπε

Αν γνωρίζει κάποιος θα ήθελα τη βοήθεια του. Έγινε η εγκατάσταση αλλά βλέπω 2 διαφορετικούς συλλέκτες. Έχω το φόβο μήπως ο ένας δεν είναι επιλεκτικός ή τέλος πάντων ότι ο ένας είναι πιο παλιάς τεχνολογίας κτλ. Φαίνεται στη φωτογραφία. Γνωρίζει κανείς;; 

IMG_20181207_001532.jpg

Επίσημη απάντηση από την Esolar μετα από επικοινωνία με τη παραγωγή είναι ότι... Εγώ έπρεπε να έχω και τους 2 σαν το δεξιό (ανοιχτό μπλε) και ότι μου έκαναν σα δώρο τον αριστερό, ο οποίος είναι Navi!!!

Σε άλλον υδραυλικό που του έστειλα φώτο μ ειπε ότι ο δεξιός δεν είναι επιλεκτικός. Δεν ξέρω τι να πιστέψω και πως να το επαληθευσω. 

Τα σχόλια δικά σας.... 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...