makevius Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Προτίμησε την αναλογία για κάθε 100 λίτρα 2 τετραγωνικά συλλέκτη 1
lazkal Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, _spirit_ είπε Sonne Χάλκινος 200lt/3,4m² Phaethon Επιλεκτικός 2πλης Ενέργειας αξίζει τα λεφτά του; Θα τοποθετηθεί στην ταράτσα με την οποία μας χωρίζουν 5 όροφοι, δηλαδή ~23μ, είμαστε 3 ενήλικοι στο σπίτι και με προοπτική αύξησης. Μας ενδιαφέρει να υπάρχει όντως νερό και να κρατήσει χωρίς να μπλέκουμε με συντηρήσεις πολλές κτλ. Επίσης κάποιος γνωστός μου είπε ότι έχει βάλει τον ηλιακό του να στέλνει νερό στον ηλεκτρικό του θερμοσίφωνα, οπότε απλά ανάβει τον ηλεκτρικό για λίγο και συμπληρώνει νερό όταν το κανονικό δεν του φτάνει. Γίνεται κάτι τέτοιο; Υποθέτω πως είσαι Αθήνα. Αν καταφέρεις να τον τοποθετήσουν με κλίση 52 - 55 μοίρες (δηλαδή πιο κάθετο από τις 45 που δινουν συμηθως με τις έτοιμες βάσεις), τότε είσαι οκ. Μην πας σε μεγαλύτερο συλλέκτη. Αυτή η γωνία θα σε καλύψει σχεδόν όλο το χρόνο.
_spirit_ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, lazkal είπε Υποθέτω πως είσαι Αθήνα. Αν καταφέρεις να τον τοποθετήσουν με κλίση 52 - 55 μοίρες (δηλαδή πιο κάθετο από τις 45 που δινουν συμηθως με τις έτοιμες βάσεις), τότε είσαι οκ. Μην πας σε μεγαλύτερο συλλέκτη. Αυτή η γωνία θα σε καλύψει σχεδόν όλο το χρόνο. Ναι Αθήνα, ξέχασα να το διευκρινήσω. Να ζητήσω δηλαδή πιο ειδική βάση; Ευτυχώς μπροστά δεν υπάρχει κάποια πολυκατοικία να μας κλείνει.. Θα βλέπει απευθείας ήλιο..
lazkal Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, _spirit_ είπε Ναι Αθήνα, ξέχασα να το διευκρινήσω. Να ζητήσω δηλαδή πιο ειδική βάση; Ευτυχώς μπροστά δεν υπάρχει κάποια πολυκατοικία να μας κλείνει.. Θα βλέπει απευθείας ήλιο.. Ναι πιο ειδική βάση. Όσο μεγαλώνεις την κλίση τόσο καλύτερα αποδίδει τον χειμώνα (τότε που σε νοιάζει δηλαδή - το καλοκαίρι και σκεπασμένο να τον έχεις θα έχεις ζεστό νερό). 1
gia_nnis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, _spirit_ είπε Sonne Χάλκινος 200lt/3,4m² Phaethon Επιλεκτικός 2πλης Ενέργειας αξίζει τα λεφτά του; Θα τοποθετηθεί στην Αθήνα σε ταράτσα με την οποία μας χωρίζουν 5 όροφοι, δηλαδή ~23μ, είμαστε 3 ενήλικοι στο σπίτι και με προοπτική αύξησης. Μας ενδιαφέρει να υπάρχει όντως νερό και να κρατήσει χωρίς να μπλέκουμε με συντηρήσεις πολλές κτλ. Επίσης κάποιος γνωστός μου είπε ότι έχει βάλει τον ηλιακό του να στέλνει νερό στον ηλεκτρικό του θερμοσίφωνα, οπότε απλά ανάβει τον ηλεκτρικό για λίγο και συμπληρώνει νερό όταν το κανονικό δεν του φτάνει. Γίνεται κάτι τέτοιο; Εγω θα σου προτεινα εναν τετοιο https://www.sol-violaris.com/index.php?route=product/product&path=94_95&product_id=266 να ειστε ανετοι τον χειμωνα! Το καλοκαιρι σκεπαζεις οσο χρεαζεται.. Αυτο που λες με τον θεμοσιφωνα να τον εχεις μονιμα συνδεδεμενο με τον ηλιακο??? Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2018 από gia_nnis
_spirit_ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, gia_nnis είπε Εγω θα σου προτεινα εναν τετοιο να ειστε ανετοι τον χειμωνα! Το καλοκαιρι σκεπαζεις οσο χρεαζεται.. Αυτο που λες με τον θεμοσιφωνα να τον εχεις μονιμα συνδεμενο με τον ηλιακο??? Ναι, αυτό μου ανέφερε ότι κάνει μία ένοικος της πολυκατοιικίας.. Στέλνει λέει το νερό από τον ηλιακό στον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα του παταριού της (βέβαια πιστεύω ότι έτσι παγώνει το νερό) εκτός αν του έχει κάποιου είδους τάπα και το κάνει επιλεκτικά. Δεν μπορώ να καταλάβω. Τέλος πάντων, σε κάθε περίπτωση τι συμφέρει ως προς κατανάλωση ρεύματος ή/και ταχύτητα αν δεν αρκεί το νερό; Να ανάβεις τον ηλεκτρικό (έχουμε έναν 80αρι nobel) ή να ανάβεις τον ηλιακό;
gia_nnis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, _spirit_ είπε Ναι, αυτό μου ανέφερε ότι κάνει μία ένοικος της πολυκατοιικίας.. Στέλνει λέει το νερό από τον ηλιακό στον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα του παταριού της (βέβαια πιστεύω ότι έτσι παγώνει το νερό) εκτός αν του έχει κάποιου είδους τάπα και το κάνει επιλεκτικά. Δεν μπορώ να καταλάβω. Τέλος πάντων, σε κάθε περίπτωση τι συμφέρει ως προς κατανάλωση ρεύματος ή/και ταχύτητα αν δεν αρκεί το νερό; Να ανάβεις τον ηλεκτρικό (έχουμε έναν 80αρι nobel) ή να ανάβεις τον ηλιακό; Ειναι κουτο αυτο.. γιατι αν ο ηλιακος εχει ζεστο νερο πρεπει να καταναλωσεις καποια λιτρα απο τον θερμοσιφωνα για να σου ερθει το ζεστο! Σε 160λ αν σου παγωσει το νερο μετα τα 40 λεπτα ξεκιναει και βγαζει χλιαρο ενω με εναν ηλεκτρικο στον ιδιο χρονο(ιδια καταναλωση) θα εχεις καυτο!!! 1
ad1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Αν γνωρίζει κάποιος θα ήθελα τη βοήθεια του. Έγινε η εγκατάσταση αλλά βλέπω 2 διαφορετικούς συλλέκτες. Έχω το φόβο μήπως ο ένας δεν είναι επιλεκτικός ή τέλος πάντων ότι ο ένας είναι πιο παλιάς τεχνολογίας κτλ. Φαίνεται στη φωτογραφία. Γνωρίζει κανείς;;
fredd0 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 παλιας τεχνολογιας δεν ειναι, απλα ο αριστερος στη φωτο ειναι ο 'ακριβος' navi συλλεκτης του δημα και ο δεξιος ο 'φτηνος' . Λιγο αρκουδια μεν, αλλα εσυ τι πληρωσες? Αν πληρωσες 'φτηνο' πηρες δωρο 1 ακριβο συλλεκτη, αν πληρωσες 'ακριβο' παρε τηλ και ριξε μπινελικια.
gia_nnis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ad1 είπε Αν γνωρίζει κάποιος θα ήθελα τη βοήθεια του. Έγινε η εγκατάσταση αλλά βλέπω 2 διαφορετικούς συλλέκτες. Έχω το φόβο μήπως ο ένας δεν είναι επιλεκτικός ή τέλος πάντων ότι ο ένας είναι πιο παλιάς τεχνολογίας κτλ. Φαίνεται στη φωτογραφία. Γνωρίζει κανείς;; Στις 26/9/2018 στις 12:34 ΜΜ, gia_nnis είπε Υπαρχουν 3 τυποι απορροφητων: O 1ος στην εικονα ειναι ο καλυτερος και θα τον δειτε σε ακριβους συλλεκτες.. Ο 2ος ειναι που λεμε με τα φυλλαρακια.. Ο οικονομικος του Δημα με την διαφορα οτι του Δημα δεν ειναι ενιαιο.. Ο 3ος ειναι μιας κακης απομιμησης του πρωτου..(βλεπετε και δεξια πως ειναι οπτικα) Για μενα οι καλυτεροι συλλεκτες ειναι να διαθετουν απορροφητη οπως στην 1η φωτο σε συνδιασμο με το μονοκομματο κασωμα οπως δηλαδη ειναι οι Apollon και Navi Στις 24/9/2018 στις 11:48 ΜΜ, sakis.kom είπε "Από περιέργεια, ρωτά τους ποιο συλλέκτη βάζουν στην φθηνή σειρά τους και από που τον παίρνουν (από Δήμα ή από αλλού)." Ναι, δεν με καίει, αλλά θέλω να το μάθω και εγώ. Στις εγκαταστάσεις τους βλέπω πως σε κάποιους συλλέκτες, στις γωνίες, φαίνονται κάποια πλαστικά(?). Σε άλλους συλλέκτες αυτά δεν τα έχουν. Στην Premium τα έχουν παντού στην πάνω πλευρά, γύρω-γύρω. 1 ώρα πριν, fredd0 είπε παλιας τεχνολογιας δεν ειναι, απλα ο αριστερος στη φωτο ειναι ο 'ακριβος' navi συλλεκτης του δημα και ο δεξιος ο 'φτηνος' . Λιγο αρκουδια μεν, αλλα εσυ τι πληρωσες? Αν πληρωσες 'φτηνο' πηρες δωρο 1 ακριβο συλλεκτη, αν πληρωσες 'ακριβο' παρε τηλ και ριξε μπινελικια. Ο αριστερα εχει καλυτερο απορροφητη.. Δεν ειναι navi! Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2018 από gia_nnis
ad1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, fredd0 είπε παλιας τεχνολογιας δεν ειναι, απλα ο αριστερος στη φωτο ειναι ο 'ακριβος' navi συλλεκτης του δημα και ο δεξιος ο 'φτηνος' . Λιγο αρκουδια μεν, αλλα εσυ τι πληρωσες? Αν πληρωσες 'φτηνο' πηρες δωρο 1 ακριβο συλλεκτη, αν πληρωσες 'ακριβο' παρε τηλ και ριξε μπινελικια. 5 ώρες πριν, gia_nnis είπε Ο αριστερα εχει καλυτερο απορροφητη.. Δεν ειναι navi! Navi δεν αγόρασα... αλλά ούτε μπορεί ν είναι navi γτ δεν έχει navi σε αυτή τη διάσταση. Είναι όμως δυνατόν να σ βάζει 2 διαφορετικούς συλλέκτες;; δεν τ αναφέρει πουθενά αυτό!! Θα πάρω τηλ ν ρωτησω
makevius Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, _spirit_ είπε Ναι Αθήνα, ξέχασα να το διευκρινήσω. Να ζητήσω δηλαδή πιο ειδική βάση; Ευτυχώς μπροστά δεν υπάρχει κάποια πολυκατοικία να μας κλείνει.. Θα βλέπει απευθείας ήλιο.. Να έχεις υπόψη σου οτι η sonne δινει βάση με κλίση 35 μοίρες και δεν έχεις επιλογή να επιλέξεις άλλη κλίση. Διευκρίνησε το μη μπλέξεις . Επιμένω για 2 τετραγωνικά ανα 100 λίτρα γιατί εγω έβαλα πριν κανα μήνα 160 λίτρα με 2,5 μ2 της sonne glass και δεν είμαι ικανοποιημένος απο την θερμοκρασία νερού. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2018 από makevius 1
sakis.kom Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) "Ο αριστερα εχει καλυτερο απορροφητη.. Δεν ειναι navi!" Δηλαδή? Μια περαιτέρω ανάλυση της διαφοράς τους, θα την ήθελα και εγώ. . "Είναι όμως δυνατόν να σ βάζει 2 διαφορετικούς συλλέκτες;; δεν τ αναφέρει πουθενά αυτό!! Θα πάρω τηλ ν ρωτησω". Και ενημέρωσε μας. Υπάρχει περίπτωση να έγινε μπέρδεμα και να σου δώσανε κάποιο από επιστροφή ή στοκ? Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2018 από sakis.kom
ad1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, sakis.kom είπε "Ο αριστερα εχει καλυτερο απορροφητη.. Δεν ειναι navi!" Δηλαδή? Μια περαιτέρω ανάλυση της διαφοράς τους, θα την ήθελα και εγώ. . "Είναι όμως δυνατόν να σ βάζει 2 διαφορετικούς συλλέκτες;; δεν τ αναφέρει πουθενά αυτό!! Θα πάρω τηλ ν ρωτησω". Και ενημέρωσε μας. Υπάρχει περίπτωση να έγινε μπέρδεμα και να σου δώσανε κάποιο από επιστροφή ή στοκ? Το ψάχνω λίγο κ θα πάρω τηλ! Εσύ Σάκη πήρες τελικά ηλιακό;
kid Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 9 ώρες πριν, gia_nnis είπε Εγω θα σου προτεινα εναν τετοιο https://www.sol-violaris.com/index.php?route=product/product&path=94_95&product_id=266 να ειστε ανετοι τον χειμωνα! Το καλοκαιρι σκεπαζεις οσο χρεαζεται.. Αυτο που λες με τον θεμοσιφωνα να τον εχεις μονιμα συνδεδεμενο με τον ηλιακο??? Συγνώμη που επεμβαίνω , αλλά συγκρίνεις το χάλκινο sonne με ένα glass αμφιβόλου προέλευσης και τον φαέθων με έναν απλό Δήμα-συλλέκτη και ένα 200lt με ένα 300lt ; 300lt για σπίτι 3 ατόμων;;;; Ως ιδιώτης το προτείνεις ή ως επαγγελματίας του χώρου φίλε Giannis; Επίσης, μιας και αναφέρθηκε λιγο παραπάνω. ΕΑΝ ένας συλλέκτης είναι πράγματι επιλεκτικός (γιατί δεν είναι όλοι οι μπλε...) τότε για Αθήνα και νότια τα 4τμ είναι υπερβολή ΕΚΤΟΣ κ σκεπάζονται συστηματικά. Τέλος, να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά τον κακό χαμό που γίνεται με τα καζάνια των φτηνών σκρουτζομάγαζων (και όχι μόνον) στην αγορά και τις ζημιές που βγάζουν. Είναι το θέμα που απασχολεί αυτή τη στιγμή την αγορά του ηλιακού στην Ελλάδα (οι πολλές ζημιές στα καζάνια) αλλά δε βλέπω να έχει φτάσει εδώ... αλλα απεναντίας οι "προτάσεις" επαναλαμβάνονται...και επαναλαμβάνονται. Ήδη κάποια κρούσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται και εδώ... απλά ένας σαν απ τους παλιούς του τοπικ οφείλω να προειδοποιήσω... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις