tornado Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, vasilk είπε Με έναν όροφο ανάμεσα είσαι μια χαρά. Τι νομίζεις, ότι οι περισσότεροι μένουν κάτω από την ταράτσα; Οι περισσότεροι έχουν 2-3-4 ορόφους. Κάποιος είχε γράψει για 6 ορόφους. εγω ειμαι 6 οροφους, αλλα το νερο μου ερχεται ζεστο περιπου στα 15 δευτερα - κατ εκτιμηση δεν το εχω μετρησει. 15 δευτερα, παντως ειμαι καλα, περιμενα να τρεχει σχεδον λεπτο παρα καμποσο και το σκεφτομουν.... Πως μπαινει το θερμομετρο? αυτος που μου τον εβαλε, μου εβγαλε ενα κουστουμι 200 ευρω και οπως το σκεφτηκα το αφησα να παει στο καλο
qwertyuiop2 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Το θερμόμετρο όντως πώς μπαίνει, δεδομένου ότι είμαι πχ 2ο όροφο και στον 4ο θα πάει ο ηλιακός; Wifi προφανώς δεν πιάνει εκεί, άρα;
gia_nnis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, panosssss είπε Λοιπόν, η γυναίκα μου έπλυνε τα πιάτα στις 5 η ώρα. Είχε αρκετά ζεστό νερό οπότε υπέθεσε ότι θα κάνει μια χαρά μπάνιο. Μπαίνει στις 7:30 για μπάνιο και έκανε με χλιαρό νερό, στην ουσία ξεπάγιασε! Δηλαδή (υποθέτω) γύρω στους 40ºC πρέπει να ήταν το νερό. Νομίζω ότι βάσιμα πλέον μπορώ να πω (και συγκρίνοντας π.χ. με του vasilk) ότι ΔΕΝ έχει καλή μόνωση το μπόιλερ. Θα φτιάξω κυριλέ θερμόμετρο (ξέρω από ηλεκτρονικά) να έχω πλήρη στοιχεία μπας και καταλάβουμε τι μας γίνεται! 1)Αν ηταν στους 40β θα ηταν πολυ ευχαριστημενη..!!! Σιγουρα ηταν πιο κατω.. 2)Στις 5 ειχε αρκετα καλο νερο και στις 7:30 χλιαρο... Αν απο αυτο θεωρεις οτι εχει καποιο θεμα ο ηλιακος τοτε δεν εχεις καταλαβει πως δουλευει ενας ηλιακος... Μαστορας μου εχει πει αν θελεις να εκμεταλλευεσαι πληρως το ζεστο νερο τον χειμωνα να το ξοδευω ολο την ιδια ωρα..!!! Αν κανεις διακεκομμενη χρηση θα παρεις λιγοτερα λιτρα ζεστου μεσα στη μερα... Αν παλι το φας ολο και την επομενη μερα εχει ηλιο με συννεφια τοτε κατα μεγαλο ποσοστο δεν θα εχει την καταλληλη θερμοκρασια για ντουζ.. Αν παλι θελεις να εχει συνεχεια ζεστο ακομα και με συννεφια!!! γινε βουλευτης και ολα αυτα θα ειναι παρελθον!!!😉
makevius Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Η θερμοκρασία νερού εξαρταται ακόμα και απο την κατανάλωση που έχεις κάνει την προηγούμενη μέρα. Η πιο σωστή μέτρηση είναι στην έξοδο του ζεστού νερού πάνω στον ηλιακό για να αποκλειστούν τυχών διαρροές και απώλειες στις σωληνώσεις, όπως και της θερμοκρασία της επιστροφής απο τον συλλεκτη στο δοχείο. Εκει θα καταλάβεις πολλα. Αν είναι καλή η μόνωση του δοχείου , αν δεν ανεβάζουν θερμοκρασία οι συλλέκτες κλπ. Το χειμώνα υπολογίζουμε απόδοση 2kw ανα ημέρα περίπου ανα τετραγωνικό συλλέκτη με ηλιοφάνεια. Σε 2,5 μ2 δηλαδή περίπου 4,8 kw που σημαίνει σε καζάνι 160 lt με αρχική θερμοκρασία νερού 20 βαθμών θα φτάσει 45. Αν είσαι εκέι ξεκινοντας με κρύο νερό το πρωί είναι καλά. Για χειμώνα πάντα. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2018 από makevius
spectaculator Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Επισκευάζονται οι ηλιακοί θερμοσίφωνες; Έχω έναν Calpac που πρέπει να έκλεισε δεκαετία. Μπορεί να επισκευαστεί ή καλύτερα καινούργιος;
stelios18120 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, spectaculator είπε Επισκευάζονται οι ηλιακοί θερμοσίφωνες; Έχω έναν Calpac που πρέπει να έκλεισε δεκαετία. Μπορεί να επισκευαστεί ή καλύτερα καινούργιος; Αναλόγως τι πρόβλημα έχει, και αν συμφέρει προχωράς σε επισκευή,αλλιώς πας για καινούργιο.
spectaculator Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 44 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Αναλόγως τι πρόβλημα έχει, και αν συμφέρει προχωράς σε επισκευή,αλλιώς πας για καινούργιο. Βασικά υπάρχει το καζάνι ένα σημείο που στάζει και δεν έχουν αλλαχθεί υγρά ποτέ.
adsl2+ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, spectaculator είπε Βασικά υπάρχει το καζάνι ένα σημείο που στάζει και δεν έχουν αλλαχθεί υγρά ποτέ. Ενδεχομένως να στάζει λόγω βροχής από την εσωτερική μόνωση πολυουρεθάνη ,πρώτα να το δει ειδικός και θα σου πει τη θα κάνεις. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2018 από adsl2+ 1
stelios18120 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 10 λεπτά πριν, spectaculator είπε Βασικά υπάρχει το καζάνι ένα σημείο που στάζει και δεν έχουν αλλαχθεί υγρά ποτέ. Καλύτερα να έρθει πρώτα μάστορας να το δει και μετά να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες,είτε πέταμα και αλλαγή boiler είτε επισκευή 1 1
spectaculator Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, adsl2+ είπε Ενδεχομένως να στάζει λόγω βροχής από την εσωτερική μόνωση πολυουρεθάνη ,πρώτα να το δει ειδικός και θα σου πει τη θα κάνεις. 7 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Καλύτερα να έρθει πρώτα μάστορας να το δει και μετά να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες,είτε πέταμα και αλλαγή boiler είτε επισκευή Σας ευχαριστώ παιδιά. Το κανόνισα ήδη για το σαββατοκύριακο. 2
stelios18120 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, spectaculator είπε Σας ευχαριστώ παιδιά. Το κανόνισα ήδη για το σαββατοκύριακο. Όταν έρθει ο μάστορας,αν το boiler είναι τρύπιο μην δοκιμάσετε ηλεκτροκολληση και τέτοια γιατί μετά θα τρέχει πάλι 😉 αν έχει καμία βλάβη η θέλει αλλαγή η φλάντζα η καμία άλλη μικροδουλεια οκ Καλύτερα η αλλαγή boiler η αν δεν συμφέρει οικονομικά αλλαγή ολοκλήρου ηλιακού,αν έχει και αλλα θέματα δηλαδή. 1
spectaculator Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 25 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Όταν έρθει ο μάστορας,αν το boiler είναι τρύπιο μην δοκιμάσετε ηλεκτροκολληση και τέτοια γιατί μετά θα τρέχει πάλι 😉 αν έχει καμία βλάβη η θέλει αλλαγή η φλάντζα η καμία άλλη μικροδουλεια οκ Καλύτερα η αλλαγή boiler η αν δεν συμφέρει οικονομικά αλλαγή ολοκλήρου ηλιακού,αν έχει και αλλα θέματα δηλαδή. Σ' ευχαριστώ! Θα είμαι μαζί του και ανάλογα με τη φάση θα του το υποδείξω.
_spirit_ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Sonne Χάλκινος 200lt/3,4m² Phaethon Επιλεκτικός 2πλης Ενέργειας αξίζει τα λεφτά του; Θα τοποθετηθεί στην Αθήνα σε ταράτσα με την οποία μας χωρίζουν 5 όροφοι, δηλαδή ~23μ, είμαστε 3 ενήλικοι στο σπίτι και με προοπτική αύξησης. Μας ενδιαφέρει να υπάρχει όντως νερό και να κρατήσει χωρίς να μπλέκουμε με συντηρήσεις πολλές κτλ. Επίσης κάποιος γνωστός μου είπε ότι έχει βάλει τον ηλιακό του να στέλνει νερό στον ηλεκτρικό του θερμοσίφωνα, οπότε απλά ανάβει τον ηλεκτρικό για λίγο και συμπληρώνει νερό όταν το κανονικό δεν του φτάνει. Γίνεται κάτι τέτοιο; Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2018 από _spirit_
Προτεινόμενες αναρτήσεις