Devotee Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, panosssss είπε Όχι βρε, πλάκα κάνω, τι να βιάζομαι. Απλώς μπερδεύτηκα από τις απαντήσεις αν κι εγώ τον...έχω 'δέσει τον γάιδαρό μου' (πήρα ηλιακό). Αλλά από περιέργεια με τρώει να μάθω. ..για λέγε....
panosssss Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πήρα τον SOL Violaris 160lt/2.5m² στα 489€ + εγκατάσταση 100€. Δεν ξέρω από μόνωση τι λέει, από αυτά που λένε και τα παιδιά εδώ ίσως δεν έχει και τόσο καλή μόνωση το μπόιλερ...Δεν ξέρω, θα βάλω θερμόμετρο να ελέγξω καλύτερα την απόδοσή του. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2018 από panosssss
Devotee Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Αυτή η εποχή και δή αυτές οι μέρες (συννεφιά-διακεκομμένο ήλιο) πάντως,είναι οτι πρέπει για "τέστ ηλιακού"!!Γνώμη μου,μην ασχοληθείς ούτε με θερμόμετρα ούτε με τίποτα...θα χαλάς τη ζαχαρένια σου,το μυαλό σου θα είναι μόνο στο"πήρα καλό ή δεν πήρα καλό" και άκρη δεν θα βρίσκεις,μόνο σε έξτρα έξοδα θα μπαίνεις!!Οπότε,στο δια ταύτα:σκέπασμα του μισού συλλέκτη από αρχές Ιουνίου εώς μέσα-τέλη Σεπτεμβρίου...αλλαγή ανοδίου κάθε δύο χρόνια....τσεκάρισμα-συμπλήρωμα υγρών κάθε φθινόπωρο....καθαρισμό-service κάθε 6-7 χρόνια και θα τον έχεις για 25 χρόνια turbo!!!
panosssss Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, Devotee είπε Γνώμη μου,μην ασχοληθείς ούτε με θερμόμετρα ούτε με τίποτα...θα χαλάς τη ζαχαρένια σου,το μυαλό σου θα είναι μόνο στο"πήρα καλό ή δεν πήρα καλό" και άκρη δεν θα βρίσκεις,μόνο σε έξτρα έξοδα θα μπαίνεις!! Και τώρα χωρίς θερμόμετρο όλο αυτό σκέφτομαι!
vasilk Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 14 λεπτά πριν, Devotee είπε Γνώμη μου,μην ασχοληθείς ούτε με θερμόμετρα ούτε με τίποτα...θα χαλάς τη ζαχαρένια σου,το μυαλό σου θα είναι μόνο στο"πήρα καλό ή δεν πήρα καλό". Το να ξέρεις τι θερμοκρασία έχει ο ηλιακός σου ανά πάσα στιγμή δεν σου χαλάει τη ζαχαρένια. Αντιθέτως έχεις ένα άγχος λιγότερο να απασχολήσεις το μυαλό σου για το αν έχει ή όχι ζεστό νερό, ποσό έχει, για πόσους φτάνει και αν χρειάζεται να ανάψεις την αντίσταση. Ξέροντας μπορείς να κάνεις και καλύτερα διαχείριση. Προσωπικά το βρίσκω όχι απλώς καλό αλλά τέλειο. Και τα 10€ που μου κόστισε θα τα βγάλει σε 2-3 μήνες επειδή δεν θα ανάψω το ηλεκτρικό "καλού κακού" αλλά μόνο όταν ξέρω ότι δεν μου φτάνει. 1
panosssss Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) vasilk τι θερμοκρασίες είδες στο θερμόμετρο του ηλιακού σου σήμερα; Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2018 από panosssss
vasilk Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, 26ska είπε Καλημέρα έχω καταλήξει στην εταιρία για ηλιακό απλά έχω μια απορία. Ανάμεσα σε αυτόν https://www.esolarshop.net/hliakoi-thermosifwnes/hliakosglass200ep-detail.html και σε αυτόν https://www.esolarshop.net/component/virtuemart/hliakosglass200lt-premium-detail.html αξίζει ο premium τα πολύ παραπάνω χρήματα ή πιστεύετε ότι είναι μια χαρά η πιο οικονομική σειρά. Για πόσα τμ συλλέκτη μιλάμε και ποια είναι η διαφορά; Το σίγουρο είναι ότι το premium έχει καλύτερο συλλέκτη. Λίγο πιο αποδοτικό (όχι μεγάλη διαφορά) και η μεγαλύτερη διαφορά είναι στην κατασκευή από ενιαίο κάσωμα που το "θωρακίζει" καλύτερα από υγρασία οπότε θα έχει και καλύτερη μόνωση με τα χρόνια σε σχέση με τον άλλο συλλέκτη. Στο site γράφει και για "18% μεγαλύτερο θερμοδοχείο". Αν εννοεί το μανδύα (jacket) σημαίνει ότι γίνεται και καλύτερη μεταφορά της θερμότητας από το κλειστό κύκλωμα και άρα μπορεί να είναι λίγο πιο αποδοτικό. Ρώτα και την εταιρεία για τις διάφορες και τα οφέλη και βλέπεις αν αξίζει το παραπάνω λεφτά. 24 λεπτά πριν, panosssss είπε vasilk τι θερμοκρασίες είδες στο θερμόμετρο του ηλιακού σου σήμερα; Το πρωί ξεκίνησε από 40 και έφτασε μέχρι 55-56 (200λτ/4τμ, νότια προάστια, χωρίς χρήση) Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2018 από vasilk
panosssss Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, vasilk είπε Το πρωί ξεκίνησε από 40 και έφτασε μέχρι 55-56 (200λτ/4τμ νότια προάστια) Μια χαρά ακούγεται, σημείωσε και πόσο είναι και στις 10 το βράδυ (που κάνω εγώ μπάνιο ) να 'χουμε μια πλήρη άποψη. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2018 από panosssss
vasilk Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, panosssss είπε Μια χαρά ακούγεται, σημείωσε και πόσο είναι και στις 10 το βράδυ (που κάνω εγώ μπάνιο ) να 'χουμε μια πλήρη άποψη. Στις 10 το βράδυ θα είχε 52-53 αλλά σκοπεύουμε να κάνουμε μπάνιο εγώ και τα παιδιά σε λίγο οπότε θα ξοδέψουμε κάμποσο.
panosssss Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μια χαρά είναι 52-53. Εγώ έχω το κακό ότι πρέπει να τραβήξω πολύ νερό μέχρι να έρθει το ζεστό. (ανάμεσα σε μένα και την ταράτσα μεσολαβεί άλλος ένας όροφος) Οπότε θα ήταν πολύ χρήσιμο να ξέρω τη θερμοκρασία του νερού στον ηλιακό για να μην σπαταλήσω τόσο νερό άδικα σε περίπτωση που δεν είναι ζεστό. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2018 από panosssss 1
Devotee Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, vasilk είπε Το να ξέρεις τι θερμοκρασία έχει ο ηλιακός σου ανά πάσα στιγμή δεν σου χαλάει τη ζαχαρένια. Αντιθέτως έχεις ένα άγχος λιγότερο να απασχολήσεις το μυαλό σου για το αν έχει ή όχι ζεστό νερό, ποσό έχει, για πόσους φτάνει και αν χρειάζεται να ανάψεις την αντίσταση. Ξέροντας μπορείς να κάνεις και καλύτερα διαχείριση. Προσωπικά το βρίσκω όχι απλώς καλό αλλά τέλειο. Και τα 10€ που μου κόστισε θα τα βγάλει σε 2-3 μήνες επειδή δεν θα ανάψω το ηλεκτρικό "καλού κακού" αλλά μόνο όταν ξέρω ότι δεν μου φτάνει. Από κάποια στιγμή (μετά από έναν-δύο μήνες χρήσης) και μετά,καταλαβαίνεις "με το χέρι" τί νερό και για πόσα άτομα έχεις...
makevius Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, panosssss είπε Μια χαρά ακούγεται, σημείωσε και πόσο είναι και στις 10 το βράδυ (που κάνω εγώ μπάνιο ) να 'χουμε μια πλήρη άποψη. panosssss μέτρησε και εσυ το δικό σου νερό μεσημέρι και βράδυ να έχουμε μια ιδέα. Έχουμε ιδια λίτρα και τετραγωνικά άλλη εταιρεία όμως 😏
vasilk Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, panosssss είπε Εγώ έχω το κακό ότι πρέπει να τραβήξω πολύ νερό μέχρι να έρθει το ζεστό. (ανάμεσα σε μένα και την ταράτσα μεσολαβεί άλλος ένας όροφος) Με έναν όροφο ανάμεσα είσαι μια χαρά. Τι νομίζεις, ότι οι περισσότεροι μένουν κάτω από την ταράτσα; Οι περισσότεροι έχουν 2-3-4 ορόφους. Κάποιος είχε γράψει για 6 ορόφους. 1 ώρα πριν, Devotee είπε Από κάποια στιγμή (μετά από έναν-δύο μήνες χρήσης) και μετά,καταλαβαίνεις "με το χέρι" τί νερό και για πόσα άτομα έχεις... - Αμφιβάλλω. Τόσο μου πήρε εμένα με το θερμόμετρο για να μπορώ να εκτιμήσω με σχετική ακρίβεια. - Με το χέρι εκτιμάς μόνο τη θερμοκρασία του πάνω μέρος που λόγω διαστρωμάτωσης μπορεί να σε ξεγελάσει πολύ για το πόσο ζεστό νερό έχεις. - Με το χέρι μπορείς να εκτιμήσεις το πολύ μέχρι 48-50 βαθμούς. Πέρα από αυτά δεν γίνεται γιατί το νερό είναι καυτό. - Εγώ έχω θερμοστατική πάνω στο ηλιακό και το νερό μου έρχεται πάντα 45-46 βαθμούς. Είτε έχει 45, είτε έχει 85. Δεν γίνεται με το χέρι. - Για κάποιον που δεν πιάνουν τα χέρια του και πρέπει να πληρώσει ένα σοβαρό ποσό, οκ, ας μην το βάλει. Αλλά για κάποιον που πιάνουν τα χέρια του και ουσιαστικά το κόστος είναι μικρό λέει με χίλια.
panosssss Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Λοιπόν, η γυναίκα μου έπλυνε τα πιάτα στις 5 η ώρα. Είχε αρκετά ζεστό νερό οπότε υπέθεσε ότι θα κάνει μια χαρά μπάνιο. Μπαίνει στις 7:30 για μπάνιο και έκανε με χλιαρό νερό, στην ουσία ξεπάγιασε! Δηλαδή (υποθέτω) γύρω στους 40ºC πρέπει να ήταν το νερό. Νομίζω ότι βάσιμα πλέον μπορώ να πω (και συγκρίνοντας π.χ. με του vasilk) ότι ΔΕΝ έχει καλή μόνωση το μπόιλερ. 1 ώρα πριν, makevius είπε panosssss μέτρησε και εσυ το δικό σου νερό μεσημέρι και βράδυ να έχουμε μια ιδέα. Έχουμε ιδια λίτρα και τετραγωνικά άλλη εταιρεία όμως 😏 Θα φτιάξω κυριλέ θερμόμετρο (ξέρω από ηλεκτρονικά) να έχω πλήρη στοιχεία μπας και καταλάβουμε τι μας γίνεται!
vasilk Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 35 λεπτά πριν, panosssss είπε Λοιπόν, η γυναίκα μου έπλυνε τα πιάτα στις 5 η ώρα. Είχε αρκετά ζεστό νερό οπότε υπέθεσε ότι θα κάνει μια χαρά μπάνιο. Μπαίνει στις 7:30 για μπάνιο και έκανε με χλιαρό νερό, στην ουσία ξεπάγιασε! Δηλαδή (υποθέτω) γύρω στους 40ºC πρέπει να ήταν το νερό. Νομίζω ότι βάσιμα πλέον μπορώ να πω (και συγκρίνοντας π.χ. με του vasilk) ότι ΔΕΝ έχει καλή μόνωση το μπόιλερ. Θα φτιάξω κυριλέ θερμόμετρο (ξέρω από ηλεκτρονικά) να έχω πλήρη στοιχεία μπας και καταλάβουμε τι μας γίνεται! Το ότι το ζεστό νερό τελείωσε από τις 5 μέχρι 7:30 δεν νομίζω να έχει να κάνει με την μόνωση. Προφανώς έκανε λάθος εκτίμηση. Επειδή έκανες σύγκριση με εμένα. Εγώ έχω 4τμ συλλέκτη (και λίγο πιο αποδοτικό από το δικό σου), εσύ 2,5τμ. Εμένα ξεκίνησε από 40 βαθμούς το πρωί, εσένα σίγουρα από πολύ πιο χαμηλά. Άρα και σίγουρα δεν έφτασε τους 55 βαθμούς (μέση θερμοκρασία) που έφτασε εμένα. Την μόνωση θα την εκτιμήσεις από τους πόσους βαθμούς χάνει πχ από το βράδυ ως το πρωί. Αυτό όταν βάλεις το θερμόμετρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις