gia_nnis Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Βρισκόμαστε και εμείς σε αντίστοιχη (εκτάκτως) διαδικασία , για αντικατάσταση ηλιακού 160 λίτρων με συλλέκτη 1χ2=2τ.μ. για 3μελή -4μελή οικογένεια (δύο μεσήλικες γονείς και δύο ενήλικα παιδιά που απουσιάζουν συχνά από το σπίτι). Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε περιθώριο πλάτους γύρω στο 1-1.10-1.20 το πολύ, καθώς στην ταράτσα είμαστε "στριμωγμένοι". Στο ύψος δεν έχουμε πρόβλημα. Το budget μας είναι ελαστικό, με την έννοια της αναζήτησης του "sweet spot" μεταξύ κόστους και αποδοτικότητας. Εντάξει, μπορεί ένας premium των 1200 ευρώ να κρατήσει 20 χρόνια, ένας Βουλγάρικος OEM των 300 να κρατήσει 5, αλλά ίσως υπάρχει και ένας των 500-600 στη μέση με διάρκεια 15 ετών. Κατά αντιστοιχία του ryzen 5 2600 για ένα μέσο χρήστη: Vfm. 😛 Υπό αυτή την έννοια, είμαστε μεταξύ nobel classic, mastersol plus, sol violaris στα 2,6 και 2,5 τ.μ. αντίστοιχα. Δεχόμαστε ότι ίσως τμήμα της άκρης του συλλέκτη θα "κρύβεται" από τους γειτονικούς ηλιακούς. Επομένως, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει feedback για αυτούς με την έννοια της αξιοπιστίας και του vfm που παρουσιάζει ο καθένας. Αξίζει πχ το έξτρα 200-250άρι του nobel; Θα μεταφραστεί σε καλύτερη απόδοση και διάρκεια χρήσης; Θα τοποθετηθεί στην Κηφισιά Αττικής, μία περιοχή με τουλάχιστον 3 βαθμούς χαμηλότερη μαξ θερμοκρασία καθημερινά από την Αθήνα και έως και 5-6 βαθμούς χαμηλότερη βραδινή, ειδικά τους πολύ καλοκαιρινούς και πολύ χειμερινούς μήνες. Η βαση σου ειναι 160λ 2.5τμ. Εγω θα σου προτεινα Βιολαρη με συλλεκτη navi
qwertyuiop2 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 58 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Η βαση σου ειναι 160λ 2.5τμ. Εγω θα σου προτεινα Βιολαρη με συλλεκτη navi Πώς και πού μπορεί να γίνει αυτή η παραμετροποίηση;
gia_nnis Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Επικοινωνησε με το μαγαζι.. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2018 από gia_nnis 1
ad1 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 27/11/2018 στις 7:12 ΜΜ, vasilk είπε Σαν απόδοση είναι μια χαρά και με πολύ αποδοτικό συλλέκτη (το έχουν αναφέρει άνθρωποι που έβαλαν). Για τα λεφτά του (είναι από τους φθηνούς) είναι πολύ καλή επιλογή. Για την εγκατάσταση έχουν ειπωθεί και από άλλους παράπονα, σκέψου και την περίπτωση δικού σου εγκαταστάτη. Από τα άλλα που κοιτάς, του Κωτσόβολου δεν ξέρουμε ούτε την μάνα ούτε τον πατέρα αλλά σίγουρα υπερτιμημένο για αυτό που είναι. Το Mastersol που ξέρουμε και την μάνα και λίγο πολύ τον πατέρα, προσωπική άποψη, μείνε μακριά. Το esolar είναι αντίστοιχο του sol violari και σε ποιότητα και σε τιμή, το κοιτάς και αυτό. Οι περισσότεροι ξηλώνουν τον ηλεκτρικό, στέλνουν ρεύμα στον ηλιακό και μένουν μόνο με αυτόν. Δεν σου κάνει μια τέτοια λύση; Αλλιώς ή ηλεκτροβάνες ή υδραυλικές επεκτάσεις των σωλήνων (μερεμέτια) και τριώδη σε προσβάσιμο σημείο (τουαλέτα, παράθυρο κτλ). Ότι έχει γραφτεί δηλαδή, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Ενώ ημουν ένα βημα πριν αγορασω τον Mastersol πηρα ένα τηλ στην Esolar και μου ειπαν ότι κανουν 7 ατοκες, κατι που δεν το ειχα δει να το γραφουν στο site. Εκανα μια συγκριση αναμεσα στα 2 αναφορικα με τα χαρακτηριστικα τους (Πάχος χάλυβα, Μόνωση Θερμοδοχείου) και αγορασα τον Esolar 160λιτρα, 3τμ στα 550Ε (https://www.esolarshop.net/hliakoi-thermosifwnes/hliakoi-thermosifwnes-glass/160l/hliakosglass160ep-detail.html ) Εκτος των χαρακτηριστικων μου αρεσε επισης η μεγαλυτερη διαρκεια εγγυησης και ότι χρειαζεται μονο αντικατασταση ανοδιου ανα 2 χρονια για να ισχυει η εγγυηση και το γεγονός ότι στον εγκαθιστουν με την παραδοση με κοστος 70Ε + κοστος σωληνώσεων 3,5Ε/μετρο που ηταν καλη τιμη θεωρω. Αναφορικα με την εξωτερικη επενδυση μου ειπαν ότι για την περιοχη μου δεν χρειαζεται inox οποτε επελεξα Αντισκωριακο χαλυβα RAL 9006. Ελπιζω να ειχαν δικιο! Από την ερευνα αγορας που εκανα θεωρω ότι ηταν vfm για οικονομικο ηλιακο παντα. Εχει κανεις παρομοιο ηλιακο να μου πει εντυπώσεις? Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2018 από ad1
kayato Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδια για την iliofar εχετε καποια αποψη?? ηλιακος 160 lt τριπλης 2.5 τ.μ στα 550 ευρω μια χαρα μου ακουγεται τι λετε?? Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2018 από kayato
gia_nnis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, kayato είπε Παιδια για την iliofar εχετε καποια αποψη?? ηλιακος 160 lt τριπλης 2.5 τ.μ στα 550 ευρω μια χαρα μου ακουγεται τι λετε?? Στις 26/9/2018 στις 12:34 ΜΜ, gia_nnis είπε Υπαρχουν 3 τυποι απορροφητων: O 1ος στην εικονα ειναι ο καλυτερος και θα τον δειτε σε ακριβους συλλεκτες.. Ο 2ος ειναι που λεμε με τα φυλλαρακια.. Ο οικονομικος του Δημα με την διαφορα οτι του Δημα δεν ειναι ενιαιο.. Ο 3ος ειναι μιας κακης απομιμησης του πρωτου..(βλεπετε και δεξια πως ειναι οπτικα) Για μενα οι καλυτεροι συλλεκτες ειναι να διαθετουν απορροφητη οπως στην 1η φωτο σε συνδιασμο με το μονοκομματο κασωμα οπως δηλαδη ειναι οι Apollon και Navi Τωρα για την μονωση στο μποιλερ να εχει 6εκ παχος και πυκνοτητα 50. Για το παχος του μανδυα και την σμαλτωση αν δεν το δεις με τα ματια σου και να γνωριζεις δεν μπορεις να πιστεψεις τιποτα... οτι ειναι ειναι.. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2018 από gia_nnis 1
Jason13 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 glythermin 75 ή υποκαταστατο για παλιο θερμωσιφωνα που μπορουμε να βρουμε;
26ska Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Καλημέρα έχω καταλήξει στην εταιρία για ηλιακό απλά έχω μια απορία. Ανάμεσα σε αυτόν https://www.esolarshop.net/hliakoi-thermosifwnes/hliakosglass200ep-detail.html και σε αυτόν https://www.esolarshop.net/component/virtuemart/hliakosglass200lt-premium-detail.html αξίζει ο premium τα πολύ παραπάνω χρήματα ή πιστεύετε ότι είναι μια χαρά η πιο οικονομική σειρά.
lazkal Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, 26ska είπε Καλημέρα έχω καταλήξει στην εταιρία για ηλιακό απλά έχω μια απορία. Ανάμεσα σε αυτόν https://www.esolarshop.net/hliakoi-thermosifwnes/hliakosglass200ep-detail.html και σε αυτόν https://www.esolarshop.net/component/virtuemart/hliakosglass200lt-premium-detail.html αξίζει ο premium τα πολύ παραπάνω χρήματα ή πιστεύετε ότι είναι μια χαρά η πιο οικονομική σειρά. ΔΕΝ αξίζει η διαφορά . Με τίποτα δεν θα αποσβέσεις τα επιπλέον χρήματα που θα δώσεις .
Devotee Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, 26ska είπε Καλημέρα έχω καταλήξει στην εταιρία για ηλιακό απλά έχω μια απορία. Ανάμεσα σε αυτόν https://www.esolarshop.net/hliakoi-thermosifwnes/hliakosglass200ep-detail.html και σε αυτόν https://www.esolarshop.net/component/virtuemart/hliakosglass200lt-premium-detail.html αξίζει ο premium τα πολύ παραπάνω χρήματα ή πιστεύετε ότι είναι μια χαρά η πιο οικονομική σειρά. Εγώ που έχω τον premium,σου λέω πως τ'αξίζει και με το παραπάνω....
stelios18120 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πάντως σε μερικούς θαυμάζω την υπομονή τους να βρούνε τον "τελειότερο ηλιακό" και ψάχνουν ψάχνουν ψάχνουν κανένα χρόνο η παραπάνω 🤔 θέλουν το απόλυτο vfm λες και θα αγοράσουν σπίτι η κανένα αμάξι 40-50χιλ Οκ δεν λέω να είμαστε και στο άλλο άκρο να πάρεις γουρούνι στο σακί γιατί θα δώσεις τα χρήματα σου,αλλα το "τέλειο" δεν υπάρχει κύριοι και σαν το λέω υπεύθυνα. Έχω βάλει ηλιακούς αξίας 2000€ και αντίστοιχα ηλιακους αξίας 500€ Ε μπορώ να σας πω ότι και οι δύο μπορούν να βγαλουν θέμα,και σοβαρό θέμα. Έχω πάει προσφατα σε Μαλτέζο αξίας 1400€ και ειχαν τρυπήσει οι συλλέκτες του σε διάστημα 8 ετών,και έχω πάει σε ηλιακό μάρκα με εκαψες αξίας 450€ και είχε κρατήσει 13 χρόνια και χωρίς service. Οπότε μην είστε με τον φακό και ψάχνετε ψιλά γράμματα,ψάχνετε μέσω ίντερνετ το τέλειο vfm και οτιδήποτε άλλο γιατί δεν υπάρχει. Σκεφτείτε περίπου είναι σαν ένα αμάξι, δίνεις 30000€ και βγάζει ζημιά και ένα άλλο Σαραβαλακι το έχει ο άλλος αγοράσει 2000€ και κρατάει μια χαρά. Ναι θα μου πεις, οκ ποιο πιθανό να παθει ζημιά το φθηνό αλλά παθαίνουν και τα ακριβά,οπότε μην είστε ψείρες γιατί τα πάντα συμβαίνουν 😁 Sorry για το σεντόνι άλλα βλέπω άτομα εδώ μέσα και μερικούς πελάτες που ψάχνουν μήνες ολόκληρους και μετά την παθαίνουν με ζημιές και εγκαταστάτες που κάνουν ζημιές και οτιδήποτε άλλο Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2018 από stelios18120 4
gia_nnis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, stelios18120 είπε Πάντως σε μερικούς θαυμάζω την υπομονή τους να βρούνε τον "τελειότερο ηλιακό" και ψάχνουν ψάχνουν ψάχνουν κανένα χρόνο η παραπάνω 🤔 θέλουν το απόλυτο vfm λες και θα αγοράσουν σπίτι η κανένα αμάξι 40-50χιλ Οκ δεν λέω να είμαστε και στο άλλο άκρο να πάρεις γουρούνι στο σακί γιατί θα δώσεις τα χρήματα σου,αλλα το "τέλειο" δεν υπάρχει κύριοι και σαν το λέω υπεύθυνα. Έχω βάλει ηλιακούς αξίας 2000€ και αντίστοιχα ηλιακους αξίας 500€ Ε μπορώ να σας πω ότι και οι δύο μπορούν να βγαλουν θέμα,και σοβαρό θέμα. Έχω πάει προσφατα σε Μαλτέζο αξίας 1400€ και ειχαν τρυπήσει οι συλλέκτες του σε διάστημα 8 ετών,και έχω πάει σε ηλιακό μάρκα με εκαψες αξίας 450€ και είχε κρατήσει 13 χρόνια και χωρίς service. Οπότε μην είστε με τον φακό και ψάχνετε ψιλά γράμματα,ψάχνετε μέσω ίντερνετ το τέλειο vfm και οτιδήποτε άλλο γιατί δεν υπάρχει. Σκεφτείτε περίπου είναι σαν ένα αμάξι, δίνεις 30000€ και βγάζει ζημιά και ένα άλλο Σαραβαλακι το έχει ο άλλος αγοράσει 2000€ και κρατάει μια χαρά. Ναι θα μου πεις, οκ ποιο πιθανό να παθει ζημιά το φθηνό αλλά παθαίνουν και τα ακριβά,οπότε μην είστε ψείρες γιατί τα πάντα συμβαίνουν 😁 Sorry για το σεντόνι άλλα βλέπω άτομα εδώ μέσα και μερικούς πελάτες που ψάχνουν μήνες ολόκληρους και μετά την παθαίνουν με ζημιές και εγκαταστάτες που κάνουν ζημιές και οτιδήποτε άλλο Αν δεν ειναι απο αστοχια υλικου.. τοτε εχει να κανει με τις πιεσεις(υπερθερμανση)
panosssss Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, 26ska είπε Καλημέρα έχω καταλήξει στην εταιρία για ηλιακό απλά έχω μια απορία. Ανάμεσα σε αυτόν https://www.esolarshop.net/hliakoi-thermosifwnes/hliakosglass200ep-detail.html και σε αυτόν https://www.esolarshop.net/component/virtuemart/hliakosglass200lt-premium-detail.html αξίζει ο premium τα πολύ παραπάνω χρήματα ή πιστεύετε ότι είναι μια χαρά η πιο οικονομική σειρά. 5 ώρες πριν, lazkal είπε ΔΕΝ αξίζει η διαφορά . Με τίποτα δεν θα αποσβέσεις τα επιπλέον χρήματα που θα δώσεις . 5 ώρες πριν, Devotee είπε Εγώ που έχω τον premium,σου λέω πως τ'αξίζει και με το παραπάνω.... Αποφασίστε!!
Devotee Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, panosssss είπε Αποφασίστε!! Βιάζεσαι;☺️ Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2018 από Devotee
panosssss Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Όχι βρε, πλάκα κάνω, τι να βιάζομαι. Απλώς μπερδεύτηκα από τις απαντήσεις αν κι εγώ τον...έχω 'δέσει τον γάιδαρό μου' (πήρα ηλιακό). Αλλά από περιέργεια με τρώει να μάθω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις