Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Υπάρχει ειδική βάση για κεραμοσκεπή δεν χρειάζεται να την φτιάξεις εσύ.

+ Η κεραμοσκεπή σου πόσο μέγεθος έχει και δεν χωράει ένα boiler επάνω;

*(Η μάρκες που λέει στις φωτό είναι τυπικές δεν προτείνω καμιά εγω! Τις έβαλα απλά για παράδειγμα!)

nobel 2keram-1024x768.jpg

fa-no-sr-120_2.0-iso4-800x800.jpg

images.jpeg

Οι βασεις αυτες για να μπουν χρειαζεται σπασιμο κεραμιδιων?? 

Περνει μποιλερ πανω δεν εχει θεμα

Επεξ/σία από kayato
  • Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, kayato είπε

Παιδια καλησπερα θελω να βαλω ηλιακο επισηςεχω κεραμοσκεπη αλλα δε ξερω να φτιαξω βαση 4 μετρα κοστος γυρω στο 700αρι επιπλεον ή  να τον βαλω επανω στη κεραμοσκεπη... 

Προς το παρον εχω θερμοσιφωνα στο παταρι 80 λιτρα. 

Καποιος μ ειπε να βαλω μονο το συλλεκτη επανω στα κεραμυδια και το μποιλερ στο παταρι αλλα δε ξερω αν χωρεσει 160 λιτρα

Πειτε απο την εμπειρια σας καποια ιδεα.. 

Ηλιακός "ξάπλα" στα κεραμίδια, υπό την προϋπόθεση ότι έχει σωστό προσανατολισμό, αποδίδει οκ εκτός του χειμώνα. Όποιος σου πει κάτι διαφορετικό ή ψεύδεται ασύστολα ή ξέρει ότι έχεις....σαλέ και άρα μεγάλη κλίση στην κεραμοσκεπή :)

Αν θα βάλεις ηλιακό στην κεραμοσκεπή θα πρέπει να τον βάλεις με τη σωστή κλίση των 45 μοιρών. Θα δείχνει....άστα να πάνε, αλλά θα δουλεύει.

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Μια χαρα μπορει να κρατησει.. 

Η εμπειρία  μου από τον προηγούμενο αλλά και από τον τωρινό θερμοσίφωνα είναι ότι το χειμώνα μόνο αυθημερόν της ηλιοφάνειας μπορείς να κάνεις μπάνιο. Αν βγάλει ήλιο σήμερα, 10 ώρες (λέμε τώρα...:rolleyes:),  μόνο σήμερα μπορείς να κάνεις μπάνιο. Την επόμενη μέρα, αν έχει συννεφιά, το νερό θα είναι απλά χλιαρό, ΔΕΝ κάνεις μπάνιο ακόμα κι αν την προηγούμενη δεν έχεις ξοδέψει σταγόνα ζεστό.

Επεξ/σία από panosssss
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panosssss είπε

Η εμπειρία  μου από τον προηγούμενο αλλά και από τον τωρινό θερμοσίφωνα είναι ότι το χειμώνα μόνο αυθημερόν μπορείς να κάνεις μπάνιο. Αν βγάλει ήλιο σήμερα, 10 ώρες (λέμε τώρα...),  μόνο σήμερα μπορείς να κάνεις μπάνιο. Την επόμενη μέρα το νερό θα είναι απλά χλιαρό, ΔΕΝ κάνεις μπάνιο ακόμα κι αν την προηγούμενη δεν έχεις ξοδέψει σταγόνα ζεστό.

Αυτο δεν ειναι καλο... Δεν εχει καλη μονωση το καζανι αν δεν το ανοιξεις καθολου...

Δημοσ.

Σαφώς και παίζει ρόλο η μόνωση αλλά:

Χειμώνας = λίγες ώρες ηλιοφάνειας + πιο ασθενικός ήλιος + πιο κρύα ατμόσφαιρα + πιο κρύο νερό ΕΥΔΑΠ (άρα και μέσα στο καζάνι).

Όλα αυτά οδηγούν ναι μεν σε καυτό νερό αλλά σε θερμοκρασίες 50, 55, βία 60 βαθμών (σίγουρα καμία σχέση με τα 70+ του καλοκαιριού).

Συμπέρασμα; Ακόμα και να μην χρησιμοποιήσεις το ζεστό νερό της ημέρας είναι μάλλον απίθανο οι 55 βαθμοί, μετά από μία κρύα νύχτα να έχουν την άλλη μέρα θερμοκρασία μπάνιου.

• Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, panosssss είπε

Ο Γιάννης κι ο Στέλιος άλλα λένε όμως...

Αυτό που λέει ο Χάρης έχει δικιο,δεν αναιρείται γιατί παίζουν ρόλο οι εξωτερικές θερμοκρασίες + εισαγωγή παγωμένο νερό από την ΕΥΔΑΠ και διάφορα άλλα ακόμα,αλλά αν δεν έχεις καλή μόνωση ....δύσκολα τα πράγματα ειδικά χειμώνα...😐

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που συμπεραίνω εγώ είναι ότι ΔΕΝ έχω καλή μόνωση στο μπόιλερ...Την πάτησα.

Για πείτε τι ηλιακό έχετε; (Στέλιο και Γιάννη)

Επεξ/σία από panosssss
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα το χειμώνα (μετρημένα με θερμόμετρο) ο ηλιακός μου αν δεν κάνεις χρήση χάνει περίπου 10 βαθμούς την ημέρα. Δηλαδή αν σήμερα το μεσημέρι φτάσει 60 βαθμούς ακόμα και αν δεν βγει καθόλου ήλιο αύριο, αύριο το απόγευμα - βράδυ θα έχω 50 βαθμούς. Φυσικά εξαρτάται από το Δt (θερμοκρασία ΖΝΧ - θερμοκρασία περιβάλλοντος) αλλά χονδρικά κάπου εκεί έχω παρατηρήσει ότι είναι.

Tips: μονώστε καλά τις λεπτομέρειες γιατί κάνουν τη διαφορά το χειμώνα. Την είσοδο και την έξοδο του κλειστού κυκλώματος. Οι εγκαταστάτες μονώνουν μόνο τους σωλήνες. Μονώστε και τις συνδέσεις. Το ίδιο και στην έξοδο του ΖΝΧ. Για όποιον έχει διπλό συλλέκτη να μονώσει τις συνδέσεις των δύο συλλεκτών πάνω και κάτω. Θερμότητα χάνεται και από την τάπα και την ασφάλεια του κλειστού κυκλώματος στο πάνω μέρος του μπόιλερ. Αν βάλετε το χέρι πάνω τους θα το καταλάβετε. Και εκεί μπορεί να γίνει κάτι. Και στο καπάκι του μπόιλερ μπορείς να προσθέσεις λίγη μόνωση. Γενικά είναι κάποιες μικρές και φθηνές παρεμβάσεις (λίγο μονωτικό + λίγη ταινία) που σου προσθέτουν κάνα δυο βαθμούς κάθε μέρα τώρα το χειμώνα.

Ένα άλλο πράγμα που βοηθάει είναι μια θερμοστατική πάνω στο μπόιλερ ώστε το νερό που κατεβαίνει στους σωλήνες να μην είναι ότι βγαίνει από το μπόιλερ (60-70 βαθμούς) αλλά γύρω στους 45 βαθμούς. Λιγότερες απώλειες, μακροζωία στους σωλήνες + ασφάλεια ότι δεν θα καεί κανένα παιδί στο μπάνιο.

1 ώρα πριν, panosssss είπε

Δηλαδή λες να πήρα πατάτα μπόιλερ;:(

Ακόμα δεν το έβαλες. Περίμενε λίγο πριν βγάλεις συμπεράσματα. Τελευταία δεν υπήρχαν καλές μέρες ώστε να ζεσταθεί καλά ο ηλιακός (εκτός αν θυμάμαι καλά την Τετάρτη). Δώσε του λίγο χρόνο. Δες και αυτά που γράφω πιο πάνω. Οι σωλήνες σε τι κατάσταση είναι από θέμα μόνωσης;

Επεξ/σία από vasilk
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στους σωλήνες έχω κάνει σούπερ - ντούπερ μόνωση: εκτός του ήδη υπάρχοντος armaflex, πρόσθεσα και δεύτερο στρώμα armaflex. Τα τύλιξα όλα με μονωτική ταινία και στις εισόδους, στα άκρα δηλαδή, το 'έλουσα' με πλαστικό χρώμα (το οποίο όταν στεγνώσει σφραγίζει και δεν αφήνει την υγρασία να περάσει, κάτι σαν μια φτηνή εκδοχή του υγρού λάστιχου που στερεοποιείται, του plastidip). Όλο αυτό για να μην περάσει υγρασία μέσα στη μόνωση.

Με προβληματίζει όμως για την περίπτωση που με κάποιον τρόπο, περάσει η υγρασία μέσα. Δεν θα μπορεί να βγει.

Τέσπα, η ουσία είναι ότι έχουν πολύ καλή μόνωση οι σωλήνες.

Επεξ/σία από panosssss
Δημοσ.
21 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Το σκεπτικο μου ειναι οτι κανεις περισσοτερη χρηση τον εναν απο τους 2 και στις 2-3 με συννεφια οταν μεινεις απο ζεστο γυρνας την βανα και παιρνεις απο τον αλλον..!!!

Κανεις δεν ειναι ευχαριστημενος το χειμωνα... Ολοι  εχουμε  ανασφαλεια και δεν ανοιγουμε για  πλακα το ζεστο.. μηπως και δεν μας φτασει  για ντουζ..

Αυτο αξιζει να το κανεις οταν μενεις σε μονοκατοικια..

Δεν εχεις μποιλερ στον καυστηρα??? 

Για αυτες της ελαχιστες μερες? 

Δημοσ.

Βρισκόμαστε και εμείς σε αντίστοιχη (εκτάκτως) διαδικασία , για αντικατάσταση ηλιακού 160 λίτρων με συλλέκτη 1χ2=2τ.μ. για 3μελή -4μελή οικογένεια (δύο μεσήλικες γονείς και δύο ενήλικα παιδιά που απουσιάζουν συχνά από το σπίτι). Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε περιθώριο πλάτους γύρω στο 1-1.10-1.20 το πολύ, καθώς στην ταράτσα είμαστε "στριμωγμένοι".  Στο ύψος δεν έχουμε πρόβλημα.

Το budget μας είναι ελαστικό, με την έννοια της αναζήτησης του "sweet spot" μεταξύ κόστους και αποδοτικότητας. Εντάξει, μπορεί ένας premium των 1200 ευρώ να κρατήσει 20 χρόνια, ένας Βουλγάρικος OEM των 300 να κρατήσει 5, αλλά ίσως υπάρχει και ένας των 500-600 στη μέση με διάρκεια 15 ετών. Κατά αντιστοιχία του ryzen 5 2600 για ένα μέσο χρήστη: Vfm. 😛

Υπό αυτή την έννοια, είμαστε μεταξύ nobel classic, mastersol plus, sol violaris στα 2,6 και 2,5 τ.μ. αντίστοιχα. Δεχόμαστε ότι ίσως τμήμα της άκρης του συλλέκτη θα "κρύβεται" από τους γειτονικούς ηλιακούς.

Επομένως, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει feedback για αυτούς με την έννοια της αξιοπιστίας και του vfm που παρουσιάζει ο καθένας. Αξίζει πχ το έξτρα 200-250άρι του nobel; Θα μεταφραστεί σε καλύτερη απόδοση και διάρκεια χρήσης;

Θα τοποθετηθεί στην Κηφισιά Αττικής, μία περιοχή με τουλάχιστον 3 βαθμούς χαμηλότερη μαξ θερμοκρασία καθημερινά από την Αθήνα και έως και 5-6 βαθμούς χαμηλότερη βραδινή, ειδικά τους πολύ καλοκαιρινούς και πολύ χειμερινούς μήνες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...