Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, panosssss είπε

Σήμερα έβγαλε 2-3 ώρες ήλιο νομίζω (Αθήνα είμαι). Πριν μια ώρα που το δοκίμασα έβγαζε αρκετά ζεστό νερό (λίγο πιο ζεστό αν ήταν δεν θα μπορούσα να κρατήσω το χέρι μου κάτω από τη βρύση).

Άρα μια χαρά απόδοση έχει!;)

Σημερα ειχε μια χαρα ηλιοφανεια.. Αν ειχες κρυο νερο στο μποιλερ και το μεσημερακι σου εδωσε αυτο που λες.. τοτε οκ! 

Η προυποθεση ειναι οτι δεν τον ανοιγεις καθολου μεχρι το μεσημερι..  Ποιο δυνατο ηλιο εχουμε 11 με 3

• Like 1
  • Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τι είχε παραπάνω από 3 ώρες; Περίεργο, γιατί έριχνα ματιές για να δω πόσο ήλιο έχει για να δω τι λέει ο θερμοσίφωνας :lol:...Ε τις προηγούμενες δυο μέρες συννεφιά είχε, οπότε κρύο νερό είχε. Θα τον έχω υπό παρακολούθηση και θα αναφέρω θερμοκρασίες, πιστεύω να είναι οκ.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, panosssss είπε

Τι είχε παραπάνω από 3 ώρες; Περίεργο, γιατί έριχνα ματιές για να δω πόσο ήλιο έχει για να δω τι λέει ο θερμοσίφωνας :lol:...Ε τις προηγούμενες δυο μέρες συννεφιά είχε, οπότε κρύο νερό είχε. Θα τον έχω υπό παρακολούθηση και θα αναφέρω θερμοκρασίες, πιστεύω να είναι οκ.

Πρεπει να σου εδωσε πανω απο 45 και κατω απο 50β

Το μονο σιγουρο αυριο και μεθαυριο δεν θα εχει καθολου ηλιο!!! Και δω αξιζει να εχεις 2 ηλιακους...  Υποτιθεται οτι απο τον αλλον δεν κανεις χρηση οποτε θα ειναι τουμπανο!!!

Δημοσ.

Όπως είπα ' λίγο πιο ζεστό αν ήταν δεν θα μπορούσα να κρατήσω το χέρι μου κάτω από τη βρύση', αυτό νομίζω σημαίνει 40˚C - 50˚C.

Δημοσ.

Στις 28/11/2018 στις 6:23 ΜΜ, gia_nnis είπε

Το μονο σιγουρο αυριο και μεθαυριο δεν θα εχει καθολου ηλιο!!! Και δω αξιζει να εχεις 2 ηλιακους...  Υποτιθεται οτι απο τον αλλον δεν κανεις χρηση οποτε θα ειναι τουμπανο!!!

Γιάννη δεν κατάλαβα λέξη :P. Αφού δεν θα έχει ήλιο γιατί αξίζει να έχεις δύο ηλιακούς;

Δημοσ.
Στις 28/11/2018 στις 6:23 ΜΜ, gia_nnis είπε

Θα εχεις δλδ δευτερο ηλιακο για 20 μερες που θα χρειαστει τον χρονο?? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panosssss είπε

Γιάννη δεν κατάλαβα λέξη :P. Αφού δεν θα έχει ήλιο γιατί αξίζει να έχεις δύο ηλιακούς;

Το σκεπτικο μου ειναι οτι κανεις περισσοτερη χρηση τον εναν απο τους 2 και στις 2-3 με συννεφια οταν μεινεις απο ζεστο γυρνας την βανα και παιρνεις απο τον αλλον..!!!

28 λεπτά πριν, vaggooss είπε

Θα εχεις δλδ δευτερο ηλιακο για 20 μερες που θα χρειαστει τον χρονο?? 

Κανεις δεν ειναι ευχαριστημενος το χειμωνα... Ολοι  εχουμε  ανασφαλεια και δεν ανοιγουμε για  πλακα το ζεστο.. μηπως και δεν μας φτασει  για ντουζ..

Αυτο αξιζει να το κανεις οταν μενεις σε μονοκατοικια..

Δημοσ.
5 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Το σκεπτικο μου ειναι οτι κανεις περισσοτερη χρηση τον εναν απο τους 2 και στις 2-3 με συννεφια οταν μεινεις απο ζεστο γυρνας την βανα και παιρνεις απο τον αλλον..!!!

Κανεις δεν ειναι ευχαριστημενος το χειμωνα... Ολοι  εχουμε  ανασφαλεια και δεν ανοιγουμε για  πλακα το ζεστο.. μηπως και δεν μας φτασει  για ντουζ..

Αυτο αξιζει να το κανεις οταν μενεις σε μονοκατοικια..

Είναι συμφέρων να δόσεις 600 ευρώ για δεύτερο ηλιακό για κάποιες συννεφιασμένες ημέρες ; ζεσταίνοντας το νερό με το ρεύμα πόσο θα χρεωθείς;  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις Wed Nov 28 2018 στις 6:23 ΜΜ, gia_nnis είπε

Γιατί να μην έχεις έναν ταχύθερμαντήρα σε σειρά; Εγώ το σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Επειδή από την στιγμή που ανοίγω μέχρι να έρθει ζεστό νερό περνούν 15 τουλάχιστον δευτερόλεπτα έλεγα να αγόραζα ταχυθερμαντηρα με είσοδο ζεστού νερού έως 70 βαθμούς. Έτσι δεν με απασχολεί ποτέ αν έχει ζεστό νερό, δεν περιμένω καθόλου, δεν καταναλώνω περιττό νερό. Ίσως χρειαστεί μια θερμοστατικη να μην στείλει πάνω από 70 και φυσικά το κόσμος ρεύματος και του ίδιου του θερμαντήρα. Αλλά σαφώς βελτιώνεις την ποιότητα ζωής σου. Μιλάω για περίπτωση μονοκατοικίας νέας με πρόβλεψη για ταχυθερμαντηρα. 

Ακούω τις απόψεις σας. Στέλιο τι λες; 

Επεξ/σία από anikologr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Δεν κρατάει τόσες μέρες το ζεστό νερό. Είπαμε, οκ, μονωμένα είναι τα μπόιλερ αλλά τόσο καλή μόνωση δεν έχει εφευρεθεί ακόμα.

anikologr ο ταχυθερμαντήρας πολύ λογικότερη λύση, συμφωνώ.

Επεξ/σία από panosssss
Δημοσ.
7 ώρες πριν, adsl2+ είπε

Είναι συμφέρων να δόσεις 600 ευρώ για δεύτερο ηλιακό για κάποιες συννεφιασμένες ημέρες ; ζεσταίνοντας το νερό με το ρεύμα πόσο θα χρεωθείς;  

Ναι οταν θα μπορεις να χαλας περισσοτερα λιτρα την ημερα.. Φαντασου οτι αλλος μπορει αναβει αντισταση για χερια-προσωπο!!!

Αυτη τη στιγμη οπως ειναι ο καιρος(Αθηνα)  αντιστοιχει για καθε ατομο 1 ηλιακος 160λ 2.5τμ!!! Στην πραγματικοτητα αυτον τον ηλιακο τον χρησιμοποιουν απο 3 ατομα και πανω! 

Με δευτερο ηλιακο θα εχεις περισσοτερα λιτρα ζεστου νερου απ οτι με εναν μεγαλυτερο!!!

Για καποιον που εχει γυναικες μεσα και δεν υπολογιζουν θα αξιζε κατι τετοιο.. ή και για ατομα που θα ηθελαν να ειναι ανετοι τον χειμωνα!!!

Βεβαια εδω υπαρχει και το τιμημα αναλογα τις συνθηκες... ο κοπος του σκεπασματος!

5 ώρες πριν, panosssss είπε

Δεν κρατάει τόσες μέρες το ζεστό νερό. Είπαμε, οκ, μονωμένα είναι τα μπόιλερ αλλά τόσο καλή μόνωση δεν έχει εφευρεθεί ακόμα.

anikologr ο ταχυθερμαντήρας πολύ λογικότερη λύση, συμφωνώ.

Μια χαρα μπορει να κρατησει..  

Ειχα ρωτησει για ταχυθερμαντηρα καλο και να μην εχει θεμα με τα αλατα για συνδεση με ηλιακο κατι μου πεταξε με αποσκληρυντη.. πανω απο 1000ευρω!!!

Δημοσ.
7 ώρες πριν, anikologr είπε

Γιατί να μην έχεις έναν ταχύθερμαντήρα σε σειρά; Εγώ το σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Επειδή από την στιγμή που ανοίγω μέχρι να έρθει ζεστό νερό περνούν 15 τουλάχιστον δευτερόλεπτα έλεγα να αγόραζα ταχυθερμαντηρα με είσοδο ζεστού νερού έως 70 βαθμούς. Έτσι δεν με απασχολεί ποτέ αν έχει ζεστό νερό, δεν περιμένω καθόλου, δεν καταναλώνω περιττό νερό. Ίσως χρειαστεί μια θερμοστατικη να μην στείλει πάνω από 70 και φυσικά το κόσμος ρεύματος και του ίδιου του θερμαντήρα. Αλλά σαφώς βελτιώνεις την ποιότητα ζωής σου. Μιλάω για περίπτωση μονοκατοικίας νέας με πρόβλεψη για ταχυθερμαντηρα. 

Ακούω τις απόψεις σας. Στέλιο τι λες; 

Όταν με ρωτάς προσωπικά την άποψη μου,να με quoταρεις η να με tagαρεις ώστε να το δω και να απαντήσω,γιατί βλέπω άπειρα μηνύματα 😁😉

Η άποψη μου εμένα είναι ότι ειναι σωστή η διάταξη με το ταχυθερμαντηρα γιατί δεν περιμένεις καθόλου,έχεις άμεσα ζεστό νερό και δεν πάει χαμένο και το νερό των 10-15 δεύτερολεπτων (που αν το σκεφτείς ότι κανείς 2 μπάνια την μέρα στο τέλος του μήνα είναι πολλά λίτρα χαμενα) βέβαια όμως πρέπει να σκεφτείς το κόστος του ταχυθερμαντηρα + κόστος θερμοστατικης 😉

Αν σε συμφέρει προχωράς κανονικά. Πάντα κάνουμε εργασιες και τροποποιήσεις ανάλογα τις εκάστοτε ανάγκες του καθενός 😉✌️

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Όταν με ρωτάς προσωπικά την άποψη μου,να με quoταρεις η να με tagαρεις ώστε να το δω και να απαντήσω,γιατί βλέπω άπειρα μηνύματα 😁😉

Η άποψη μου εμένα είναι ότι ειναι σωστή η διάταξη με το ταχυθερμαντηρα γιατί δεν περιμένεις καθόλου,έχεις άμεσα ζεστό νερό και δεν πάει χαμένο και το νερό των 10-15 δεύτερολεπτων (που αν το σκεφτείς ότι κανείς 2 μπάνια την μέρα στο τέλος του μήνα είναι πολλά λίτρα χαμενα) βέβαια όμως πρέπει να σκεφτείς το κόστος του ταχυθερμαντηρα + κόστος θερμοστατικης 😉

Αν σε συμφέρει προχωράς κανονικά. Πάντα κάνουμε εργασιες και τροποποιήσεις ανάλογα τις εκάστοτε ανάγκες του καθενός 😉✌️

Παιδια καλησπερα θελω να βαλω ηλιακο επισηςεχω κεραμοσκεπη αλλα δε ξερω να φτιαξω βαση 4 μετρα κοστος γυρω στο 700αρι επιπλεον ή  να τον βαλω επανω στη κεραμοσκεπη... 

Προς το παρον εχω θερμοσιφωνα στο παταρι 80 λιτρα. 

Καποιος μ ειπε να βαλω μονο το συλλεκτη επανω στα κεραμυδια και το μποιλερ στο παταρι αλλα δε ξερω αν χωρεσει 160 λιτρα

Πειτε απο την εμπειρια σας καποια ιδεα.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, kayato είπε

Παιδια καλησπερα θελω να βαλω ηλιακο επισηςεχω κεραμοσκεπη αλλα δε ξερω να φτιαξω βαση 4 μετρα κοστος γυρω στο 700αρι επιπλεον ή  να τον βαλω επανω στη κεραμοσκεπη... 

Προς το παρον εχω θερμοσιφωνα στο παταρι 80 λιτρα. 

Καποιος μ ειπε να βαλω μονο το συλλεκτη επανω στα κεραμυδια και το μποιλερ στο παταρι αλλα δε ξερω αν χωρεσει 160 λιτρα

Πειτε απο την εμπειρια σας καποια ιδεα.. 

Υπάρχει ειδική βάση για κεραμοσκεπή δεν χρειάζεται να την φτιάξεις εσύ.

+ Η κεραμοσκεπή σου πόσο μέγεθος έχει και δεν χωράει ένα boiler επάνω;

*(Η μάρκες που λέει στις φωτό είναι τυπικές δεν προτείνω καμιά εγω! Τις έβαλα απλά για παράδειγμα!)

nobel 2keram-1024x768.jpg

fa-no-sr-120_2.0-iso4-800x800.jpg

images.jpeg

Επεξ/σία από stelios18120
  • Thanks 1
Δημοσ.

Χωρίς να είμαι υδραυλικός αλλά έχοντας μία ελάχιστη επαφή με το θέμα "ταχυθερμοσίφωνας" (έχω τοποθετήσει καναδυό στην οικογένεια) θα διαφωνήσω με σύνδεση σε σειρά με τον ηλιακό για δύο λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι, αν το θυμάμαι καλά, ότι στις οδηγίες αναφέρουν ότι στην είσοδο πρέπει να μπαίνει κρύο νερό και όχι ζεστό. Δεν ξέρω ακριβώς το λόγο αλλά πιστεύω ότι ίσως να έχει να κάνει με τα εξαρτήματα στο τμήμα εισαγωγής νερού τα οποία είναι συνήθως πλαστικά και ίσως να μην..."χαρούν" όταν έρθουν σε επαφή με 60άρια κι 70άρια του ηλιακού. Βέβαια ο φίλος παραπάνω μιλάει για ταχυθερμοσίφωνα που να δέχεται 70άρια. Κι εδώ έρχομαι στο 2ο λόγο.

Ο δεύτερος είναι αυτό που είπε και ο Στέλιος αναφορικά με το αν έχει νόημα σε οικονομικό επίπεδο. Ένα ταχυθερμοσίφωνας που να κάνει δουλειά σε μπάνιο έχει τουλάχιστον 150 ευρώ (κι ανεβαίνει). Αν πας δε σε συγκεκριμένο μοντέλο με αντοχές σε θερμοκρασίες στο νερό εισόδου τότε είσαι σίγουρα στο 200+. Αν συνυπολογίσεις αυτό το κόστος, την εγκατάσταση, την κατανάλωση ρεύματος και την θερμοστατική, η οποία σημειωτέον επίσης πρέπει να είναι καλή (aka ακριβή) αφού οι φθηνές της αγοράς μετά από 1-2 χρόνια (αν όχι νωρίτερα) βγάζουν θέματα, τότε μάλλον αποκλείεται να το πατσίσεις με το νερό που θα γλυτώσεις.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι και αυτή η εφαρμογή (όπως η φάση με την ανακυκλοφορία που συζητήθηκε πριν λίγο καιρό) είναι απλά για ευκολία και όχι για οικονομία. Κάποιος μπορεί να πει ότι είναι καλή σε οικολογικό επίπεδο, αφού δεν χάνεται νερό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει όταν για να μην χαθεί νερό ξοδεύεται ηλεκτρικό το οποίο δεν παράχθηκε από ανανεώσιμες πηγές

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...