vasilk Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, ad1 είπε Τον τελευταίο κοιτάω κ γω τώρα. Είδα ότι είχες θέμα με την εγκατάσταση. Σαν Ηλιακός κ απόδοση τι έχεις να πεις; Σαν απόδοση είναι μια χαρά και με πολύ αποδοτικό συλλέκτη (το έχουν αναφέρει άνθρωποι που έβαλαν). Για τα λεφτά του (είναι από τους φθηνούς) είναι πολύ καλή επιλογή. Για την εγκατάσταση έχουν ειπωθεί και από άλλους παράπονα, σκέψου και την περίπτωση δικού σου εγκαταστάτη. Από τα άλλα που κοιτάς, του Κωτσόβολου δεν ξέρουμε ούτε την μάνα ούτε τον πατέρα αλλά σίγουρα υπερτιμημένο για αυτό που είναι. Το Mastersol που ξέρουμε και την μάνα και λίγο πολύ τον πατέρα, προσωπική άποψη, μείνε μακριά. Το esolar είναι αντίστοιχο του sol violari και σε ποιότητα και σε τιμή, το κοιτάς και αυτό. 56 λεπτά πριν, Kostasallinone είπε Τι λύσεις χρησιμοποιείται για την εναλλαγή ηλιακού και θερμοσίφωνα? ...... .......Τι λύσεις υπάρχουν? Οι περισσότεροι ξηλώνουν τον ηλεκτρικό, στέλνουν ρεύμα στον ηλιακό και μένουν μόνο με αυτόν. Δεν σου κάνει μια τέτοια λύση; Αλλιώς ή ηλεκτροβάνες ή υδραυλικές επεκτάσεις των σωλήνων (μερεμέτια) και τριώδη σε προσβάσιμο σημείο (τουαλέτα, παράθυρο κτλ). Ότι έχει γραφτεί δηλαδή, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.
Kostasallinone Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, vasilk είπε Οι περισσότεροι ξηλώνουν τον ηλεκτρικό, στέλνουν ρεύμα στον ηλιακό και μένουν μόνο με αυτόν. Δεν σου κάνει μια τέτοια λύση; Αλλιώς ή ηλεκτροβάνες ή υδραυλικές επεκτάσεις των σωλήνων (μερεμέτια) και τριώδη σε προσβάσιμο σημείο (τουαλέτα, παράθυρο κτλ). Ότι έχει γραφτεί δηλαδή, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Καλώς παιδιά, θα το κοιτάξω. Αυτή την λύση πρώτη φορά την ακούω ούτε μου την έχει προτείνει κάποιος και φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα με το να στείλεις ρεύμα στον ηλιακό.
naive Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Kostasallinone είπε Καλώς παιδιά, θα το κοιτάξω. Αυτή την λύση πρώτη φορά την ακούω ούτε μου την έχει προτείνει κάποιος και φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα με το να στείλεις ρεύμα στον ηλιακό. Πλάκα κάνεις έτσι; Κάθισε ο άλλος και σου έλεγε για τους αυτοματισμούς και δε σε ρώτησε πρώτα γιατί δεν τον συνδέεις στο ρεύμα; Το πρώτο που τσεκάρεις είναι αν υπάρχει αναμονή παροχής από τον πίνακά σου στην ταράτσα. Τότε είναι πολύ απλό, διαφορετικά θα χρειαστεί νέα γραμμή από τον πίνακα, που δεν είναι κάτι τραγικό. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2018 από naive
Kostasallinone Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Εννοώ απο τους μάστορες που ήρθαν σπίτι.
vasilk Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, naive είπε ........διαφορετικά θα χρειαστεί νέα γραμμή από τον πίνακα, που δεν είναι κάτι τραγικό. Γιατί από τον πίνακα; Όπως είναι η γραμμή του ηλεκτρικού στο πατάρι, την αποσυνδέει από τον ηλεκτρικό και την επεκτείνεις προς τον ηλιακό, παράλληλα με τους σωλήνες. 2
naive Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, vasilk είπε Γιατί από τον πίνακα; Όπως είναι η γραμμή του ηλεκτρικού στο πατάρι, την αποσυνδέει από τον ηλεκτρικό και την επεκτείνεις προς τον ηλιακό, παράλληλα με τους σωλήνες. Σωστό και αυτό, αναλόγως ποια θέση βολεύει καλύτερα.
26ska Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δηλαδή ρε παιδιά πόσο θα πάει ο γερανός, γιατί σε μένα για να ανέβεις στην ταράτσα έχει μια σιδερένια σκάλα από τον πέμπτο για πάνω, που είναι δύσκολο να ανέβει άνθρωπος μόνος του όχι να ανεβάσει ηλιακό...
stelios18120 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, 26ska είπε Δηλαδή ρε παιδιά πόσο θα πάει ο γερανός, γιατί σε μένα για να ανέβεις στην ταράτσα έχει μια σιδερένια σκάλα από τον πέμπτο για πάνω, που είναι δύσκολο να ανέβει άνθρωπος μόνος του όχι να ανεβάσει ηλιακό... Παίρνεις ένα τηλέφωνο σε διάφορους με γερανούς και μαθαίνεις (Περίπου 120-150€ χοντρικά σου λέω εγώ) 1
papoys1 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 13 λεπτά πριν, 26ska είπε Δηλαδή ρε παιδιά πόσο θα πάει ο γερανός, γιατί σε μένα για να ανέβεις στην ταράτσα έχει μια σιδερένια σκάλα από τον πέμπτο για πάνω, που είναι δύσκολο να ανέβει άνθρωπος μόνος του όχι να ανεβάσει ηλιακό... Το άσχημο είναι ότι σύμφωνα με αυτά που γράφεις 6ο όροφο είναι μεγάλο το ύψος άρα χρειάζεται και μεγάλο γερανός άρα ανεβαίνει και το κόστος. Εάν ήσουν μέχρι 2ο π.χ. και με κάποιο πιο μικρό έκανες τη δουλειά σου άρα θα πλήρωνες και λιγότερα.Ψάξε Χ.Ο. και κάνε κάποια τηλεφωνήματα ή επέλεξε αγορά από leroy π.χ. που όπως είπε κάποιος συμφουρμίτης χρεώνουν 80 για γερανό τον οποίο στέλνουν αυτοί. 2
26ska Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δυστυχώς ο ηλιακός που θέλω δεν τον έχει το leeroy,ειναι esolar.
stelios18120 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Η τιμή που σου είπα αφορά ότι είσαι αρκετά ψηλά. Αν ήσουν 1-2 θα σου έλεγαν πιστεύω κάτι λιγότερο. 1
fredd0 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 δε χρειαζεται απαραιτητα γερανος, ενα ανυψωτικο μετακομισεων κανει, παρε τηλεφωνα και ρωτα . Εμενα τα φωτοβολταικα πανελ και τα μιτζιφλικια τους με τετοιο τα ανεβασαν. Απλα στο τηλεφωνο ξεκαθαρησε τους το υψος της οικοδομης, απο οσο ξερω εχει ανυψωτικα που φτανουν και 30 μετρα.
26ska Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Γιατί αν ήμουν στο δεύτερο που λέτε πάλι στην ταράτσα δεν θα έμπαινε ο ηλιακός, τι σχέση έχει ο όροφος...
stelios18120 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, 26ska είπε Γιατί αν ήμουν στο δεύτερο που λέτε πάλι στην ταράτσα δεν θα έμπαινε ο ηλιακός, τι σχέση έχει ο όροφος... Η ταράτσα αν ήταν εννοούμε όχι το διαμέρισμα σου Πχ άλλο η ταράτσα να είναι 7 μέτρα από το έδαφος (2ος όροφος) και αλλο 18-20 μέτρα (6ος όροφος) Για αυτούς με τον γερανο,έχει σημασία Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2018 από stelios18120 2
panosssss Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, ad1 είπε Τον τελευταίο κοιτάω κ γω τώρα. Είδα ότι είχες θέμα με την εγκατάσταση. Σαν Ηλιακός κ απόδοση τι έχεις να πεις; Σήμερα έβγαλε 2-3 ώρες ήλιο νομίζω (Αθήνα είμαι). Πριν μια ώρα που το δοκίμασα έβγαζε αρκετά ζεστό νερό (λίγο πιο ζεστό αν ήταν δεν θα μπορούσα να κρατήσω το χέρι μου κάτω από τη βρύση). Άρα μια χαρά απόδοση έχει! Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2018 από panosssss 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις