stelios18120 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, panosssss είπε Η σκάλα μου πάντως δεν είναι στενή, 'κανονική' θα τη χαρακτήριζα. Ακόμα χειρότερα γ αυτούς 😁
haris_216 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Επανέρχομαι με το θέμα βάρος/όγκου για να δούμε ότι υπάρχουν και άλλες παραδόσεις/απομακρύνσεις που δεν χρειάζονται γερανό και δεν ξηλώνουν το κτήριο. πχ Ψυγεία. Ιδιαίτερα ογκώδη, πολλά δε πολύ μεγαλύτερα από τον όποιο ηλιακό. Παραδίδονται συνέχεια από τις σκάλες χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Προσωπική εμπειρία, αφού επέβλεψα τη δική μου μετακόμιση αλλά και της μητέρας και του αδερφού μου. Όροφοι από 1ο μέχρι και 4ο μια χαρά πήγαν 2μετρα ψυγεία Pitsos χωρίς κανένα συμβάν (από τις σκάλες πάντα). Και, για να γίνω και λίγο μακάβριος, μην ξεχνάμε και τις "μεταφορές" των γραφείων τελετών όπου βγαίνουν από τα σπίτια άνθρωποι όλων των φύλων, ηλικιών αλλά και βάρους. Κι εκεί εκτός από το βάρος του ατόμου υπάρχουν και τα..."έξτρα". Και ακόμα περισσότερο ο τρόπος μεταφοράς που πρέπει να αποπνέει σεβασμό, ειδικά αφού παρακολουθούν πολλοί. Και ο γερανός συνήθως δεν είναι option ("μάλλον" το τερμάτισα με το τελευταίο παράδειγμα)
papoys1 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 50 λεπτά πριν, panosssss είπε Δεν χρειάζεται να ξεχειμωνιάσει σπίτι μου ο γερανός. Κατεβάζει τον παλιό, ανεβάζει τον καινούριο, έφυγε. Ε, μετά αν καταφέρουν και κάνουν ζημιά..τι να πω...Πάντως νομίζω ούτε κι οι 'δικοί μου' δεν θα το κατάφερναν αυτό... Φίλε πριν μια βδομάδα εγώ με το γιο μου ανεβάσαμε μπόιλερ για τον ηλιακό 160 λίτρων στον 4ο όροφο από τη σκάλα.Ούτε μάρμαρα χτυπήσαμε ούτε τοίχους γδάραμε και ειδικοί δεν είμαστε.Δύο στάσεις κάναμε σε πλατύσκαλο τον ακουμπήσαμε μαλακά (όπως είπε κάποιος έχει φελιζόλ στις άκρες) και όλα μια χαρά. Και να φανταστείς εγώ δεν είμαι μπρατσωμένο παιδαρέλι. Θα συμφωνήσω με το Στέλιο ότι αυτοί ήταν Ούγκανοι και όχι μαστόροι. 1
panosssss Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, ad1 είπε Καλησπέρα κ από μένα! Το διαμέρισμα είναι ισόγειο 3οροφης πολυκατοικίας. Με ενδιαφέρει Ηλιακός για ζευγάρι κ μελλοντικά για 3 άτομα... Λέω για 160 lt. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για 2 ή 2.5 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια. Είχα δει στον κωτσοβολο ένα solartherm 160/2 από 755 στα 499 αλλά δεν βρήκα πουθενά κριτικές κ μέχρι να το αποφασίσω ξαναπηγε στα 755!κριμα γτ είχε και 24ατοκες δόσεις. Γνωρίζει κανείς την εταιρεία αυτή; το έχει αγοράσει κανείς να μας πει καμία γνώμη; Τώρα είμαι ανάμεσα σε ένα mastersol 160/2.5 το οποίο έχει καλές κριτικές στα 499 με 3 άτοκες και ένα esolar στα περίπου ίδια λεφτά. Έχετε καμιά γνώμη για αυτές τις εταιρείες; Τέλος για να αποφασίσω αν θέλω να βάλω τριπλής ενέργειας παίζει ρόλο αν έχω και την κατάλληλη αναμονή πάνω στην ταράτσα;; Διάβασε κι εδώ. Και σε μερικούς που είχα καταλήξει εγώ: 1. Sonne Phaeton 160lt/2.4m², 640 € https://www.skroutz.gr/s/2802177/Sonne-Phaethon-160lt-2-4m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html#reviews 2. Maltezos SUNPOWER 160lt/2.6m², 713,60€ (προσφορά μόνο για σήμερα Black Friday) 3. Nobel Classic 160lt/2.6m² Glass, 757€ 4. SOL Violaris 160lt/2.5m² στα 489€! (κατέληξα στον τελευταίο) 2
ad1 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, panosssss είπε Διάβασε κι εδώ. Και σε μερικούς που είχα καταλήξει εγώ: 1. Sonne Phaeton 160lt/2.4m², 640 € https://www.skroutz.gr/s/2802177/Sonne-Phaethon-160lt-2-4m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html#reviews 2. Maltezos SUNPOWER 160lt/2.6m², 713,60€ (προσφορά μόνο για σήμερα Black Friday) 3. Nobel Classic 160lt/2.6m² Glass, 757€ 4. SOL Violaris 160lt/2.5m² στα 489€! (κατέληξα στον τελευταίο) Τον τελευταίο κοιτάω κ γω τώρα. Είδα ότι είχες θέμα με την εγκατάσταση. Σαν Ηλιακός κ απόδοση τι έχεις να πεις; Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2018 από ad1
panosssss Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, papoys1 είπε Φίλε πριν μια βδομάδα εγώ με το γιο μου ανεβάσαμε μπόιλερ για τον ηλιακό 160 λίτρων στον 4ο όροφο από τη σκάλα.Ούτε μάρμαρα χτυπήσαμε ούτε τοίχους γδάραμε και ειδικοί δεν είμαστε.Δύο στάσεις κάναμε σε πλατύσκαλο τον ακουμπήσαμε μαλακά (όπως είπε κάποιος έχει φελιζόλ στις άκρες) και όλα μια χαρά. Και να φανταστείς εγώ δεν είμαι μπρατσωμένο παιδαρέλι. Θα συμφωνήσω με το Στέλιο ότι αυτοί ήταν Ούγκανοι και όχι μαστόροι. Ε άμα παππούς πράμα τα κατάφερε τόσο καλά πρέπει να έχετε δίκιο, μάλλον έπεσα σε ούγκανους...Δεν το 'λεγες να φώναζα εσένα . Πάντως γεροδεμένοι ήτανε και οι δύο. 2 λεπτά πριν, ad1 είπε Τον τελευταίο κοιτάω κ γω τώρα. Είδα ότι είχες θέμα με την εγκατάσταση. Σαν Ηλιακός κ απόδοση τι έχεις να πεις; Δεν έχω ιδέα, χτες τον βάλανε και από τότε δεν έχει βγει ούτε ακτίνα ήλιος!
christopher0016 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 παίζει ρόλο και τι κουβαλάς από της σκάλες .. εντάξει ένας θερμοσίφωνας εύκολα πιστεύω πάει χωρίς να βρει.. άλλα 3φυλλη ντουλάπα δύσκολα...
Kostasallinone Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Τι λύσεις χρησιμοποιείται για την εναλλαγή ηλιακού και θερμοσίφωνα? Μέχρι στιγμής ανεβαίνω στο πατάρι και γυρίζω χειροκίνητα 3 βάνες, τώρα το χειμώνα είναι πολύ κουραστικό. Με έναν τεχνικό που μίλησα μου είπε για ηλεκτρικές βάνες που θέλει ξήλωμα ο θερμοσίφωνας και απο την αρχή για να αλλαχτούν οι βάνες, οπότε λέω μεγάλη δουλειά. Υπάρχει κάποια άλλη λύση? Λίγο που έψαξα βρήκα κάτι ηλεκτρικούς μηχανισμούς που κουμπώνουν πάνω στις βάνες στην υποδοχή που μπαίνουν τα χερούλια. Δηλαδη βγάζεις τα χερούλια και βάζεις αυτόν τον μηχανισμό, το έχει δοκιμάσει κάποιος? Τι λύσεις υπάρχουν?
christopher0016 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 13 λεπτά πριν, haris_216 είπε Και, για να γίνω και λίγο μακάβριος, μην ξεχνάμε και τις "μεταφορές" των γραφείων τελετών όπου βγαίνουν από τα σπίτια άνθρωποι όλων των φύλων, ηλικιών αλλά και βάρους. Κι εκεί εκτός από το βάρος του ατόμου υπάρχουν και τα..."έξτρα". Και ακόμα περισσότερο ο τρόπος μεταφοράς που πρέπει να αποπνέει σεβασμό, ειδικά αφού παρακολουθούν πολλοί. Και ο γερανός συνήθως δεν είναι option ("μάλλον" το τερμάτισα με το τελευταίο παράδειγμα) μια κασα χωράει παντού.. ποσά να ναι ο μακαρίτης 150 κιλά? τον σηκώνουν 2 μπρατσωμενοι άνετα. άσε που και να τον χτυπήσουν πουθενά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα τους κάνει παράπονα 🤣 σορρυ για το οφ τοπικ , άλλα δεν κρατιόμουν ήθελα να το γράψω
panosssss Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Kostasallinone είπε Με έναν τεχνικό που μίλησα μου είπε για ηλεκτρικές βάνες που θέλει ξήλωμα ο θερμοσίφωνας και απο την αρχή για να αλλαχτούν οι βάνες Αυτό δεν το κατάλαβα, γιατί να ξηλωθεί ο θερμοσίφωνας; Παράξενο μου φαίνεται. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2018 από panosssss
shack Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, christopher0016 είπε μια κασα χωράει παντού.. ποσά να ναι ο μακαρίτης 150 κιλά? τον σηκώνουν 2 μπρατσωμενοι άνετα. νομίζω 150 κιλά μακαρίτης συν κανά εικοσάκιλο η κάσα (δεν ξέρω φαντάζομαι), είναι πολλά τα κιλά, φαντάσου σκαλιά, πόρτες, στροφές. Πρέπει να είναι πολύ μπρατσωμένοι, ίσως και με αναβολικά. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2018 από shack
Kostasallinone Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 16 λεπτά πριν, panosssss είπε Αυτό δεν το κατάλαβα, γιατί να ξηλωθεί ο θερμοσίφωνας; Παράξενο μου φαίνεται. Για να τον αδειάσει και να έρθει έπειτα ηλεκτρολόγος.
stelios18120 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Βάλε μέσα στο μπάνιο (μετα απο τα κατάλληλα μαστορεματα πάντα) μια τριωδη Βάνα και θα γυρνάς αυτήν Δεν χρειάζονται πάντα ηλεκτρικά να τα κάνουμε όλα 😉 Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2018 από stelios18120 1
haris_216 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Βάλε μέσα στο μπάνιο (μετα απο τα κατάλληλα μαστορεματα πάντα) μια τριωδη Βάνα και θα γυρνάς αυτήν Δεν χρειάζονται πάντα ηλεκτρικά να τα κάνουμε όλα 😉 Αναχρονιστικέ τύπε. Εδώ όλες οι διαφημίσεις μας καλούν να αναβοσβήνουμε τα πάντα από το κινητό (η χρησιμότητα είναι άσχετο θέμα) κι εσύ μιλάς για χειροκίνητη τρίοδη;
Προτεινόμενες αναρτήσεις