Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γερανό δεν χρησιμοποιεί κανένας.Όπως είπε ο Στέλιος παίζει από 100 έως 150.Πιθανώς στο leroy κάποιοι για να πάρουν τη δουλειά επειδή έχει πολλά κομμάτια κάνουν καλύτερη τιμή όπως π.χ. με 15 ευρώ σου μεταφέρει τα πράγματα σπίτι ενώ αν πάρεις μεταφορική θα σου ζητήσει κανένα 50άρι.Αλλά και αυτοί είναι όπου σε πιάσουν.

Και εγώ με τα χέρια το ανέβασα και στον 4ο μάλιστα με το γιο. Ευτυχώς είχε στις άκρες φελιζόλ σαν ρόδες που προεξήχαν από το μπόιλερ  οπότε σε γωνίες μάρμαρα που ακουμπούσε δεν έκανε ζημιά.

Τα πάκια μου πιάστηκαν μόνο από το βάρος.:P

Είπαμε η αγορά είναι πονηρή.Θέλει ψάξιμο , υπομονή και να αποφεύγουμε τις σειρήνες.

• Like 1
  • Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panosssss είπε

Νόμιζα ότι είναι στην τιμή ο γερανός, ότι είναι αυτονόητο να ανεβεί με γερανό. Δεν περίμενα με την καμία να το ανεβάσουν από τις σκάλες...Δεν φανταζόμουνα καν ότι μπορεί να ανέβει από τις σκάλες...

Μόλις ρώτησα στο Leroy Merlin και μου είπαν ότι είναι 80€ ο γερανός. Θα τα έδινα (τα 80€ κι όχι τα 150€, δεν ξέρω πώς τα 'βγαλες τόσο...:rolleyes:) για τον απλούστατο λόγο ότι οι γρατζουνιές που μου προξένησαν στα μάρμαρα (έσυραν πάνω στο μάρμαρο το παλιό μπόιλερ...:wacko:) είναι παραπάνω από 80€. Συν χτυπήματα στο φρεσκοβαμμένο τοίχο.

Άρα, παρόλο που δεν τα 'δωσα, αυτοί μου τα πήρανε.

Καλά αουγκανους έφερες να σου αλλάξουν ηλιακό; Ηλίθιοι ήταν η άσχετοι; Έσυραν μποιλερ πάνω σε μάρμαρα; Εγώ θα τους έβαζα χοντρό χέρι μην σου πω και μείωση χρηματων!!

Τι @@@ υπαρχουν εκεί έξω ρεεεε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι γερανοί ξεκινάνε από κάνα 70άρι, 80άρι και...ανεβαίνουν.

Υπάρχουν γερανοί, αναβατόρια και ειδικοί γερανοί για όταν η ταράτσα είναι πολύ ψηλά ή πολύ μέσα στο οικόπεδο (αν πχ έχει μεγάλο κήπο ή πρασιά μπροστά). Και βέβαια όλα αυτά με το αντίστοιχο κόστος.

Ειδικά σε περίοδο που κονταροχτυπιούνται οι εταιρίες ακόμα και σε επίπεδο το 10ευρου προσπαθώντας να έχουν πιο ανταγωνιστική τιμή απορώ πως μπορεί κάποιος να θεωρήσει σαν αυτονόητο το γερανό αφού αυτός θα προσέθετε σημαντικό κόστος.

Εκείνο το οποίο είναι αυτονόητο, και προσωπικά θα κυνηγούσα τον όποιο τεχνικό ή εταιρία, είναι ότι δεν πρέπει να γίνονται ζημιές. "Αν μάστορα δεν μπορείς να το κουβαλήσεις χωρίς να κάνεις ζημιά, απλά μου το λες". Ή αλλάζεις δουλειά.

Και φυσικά όταν κάνεις ζημιά απλά την αποκαθιστάς με δικά σου έξοδα.

ΥΓ Χωρίς να θέλω να προσβάλω τον φίλο παραπάνω, πραγματικά είναι εντυπωσιακό το τι ανέχεται ο κόσμος (όπως φαίνεται στις διάφορες συζητήσεις μέσα στα φόρουμ)

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, stelios18120 είπε

Καλά αουγκανους έφερες να σου αλλάξουν ηλιακό; Ηλίθιοι ήταν η άσχετοι; Έσυραν μποιλερ πάνω σε μάρμαρα; Εγώ θα τους έβαζα χοντρό χέρι μην σου πω και μείωση χρηματων!!

Τι @@@ υπαρχουν εκεί έξω ρεεεε

Δεν τους διάλεξα, ήταν 'πακέτο'  με τον ηλιακό...

1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Ειδικά σε περίοδο που κονταροχτυπιούνται οι εταιρίες ακόμα και σε επίπεδο το 10ευρου προσπαθώντας να έχουν πιο ανταγωνιστική τιμή απορώ πως μπορεί κάποιος να θεωρήσει σαν αυτονόητο το γερανό αφού αυτός θα προσέθετε σημαντικό κόστος.

Όπως είπα αγαπητέ, θεώρησα αυτονόητο το γερανό επειδή μου φαινόταν αδύνατο να μεταφερθεί ένα τόσο ογκώδες αντικείμενο στην ταράτσα με διαφορετικό τρόπο. Νόμιζα ότι η 'εγκατάσταση' εννοούσε ανέβασμα με γερανό. Πού να φανταστώ ότι εννοούσε κάτι άλλο; Δεν είμαι εγκαταστάτης ηλιακών για να γνωρίζω κάτι τέτοιο.

Εν πάση περιπτώσει, ευκαιρία είναι να  μάθετε όσοι σκοπεύετε να εγκαταστήσετε ηλιακό ότι:

- με τον όρο 'εγκατάσταση' δεν εννοούν και γερανό

- να προτιμήσετε γερανό, εκτός αν μένετε σε ισόγειο οπότε η ταράτσα σας είναι...χαμηλά. Ή αν δεν σας ενδιαφέρει αν σας κάνουν και καμιά ζημιά.

Αναφορά σε κείμενο

Επεξ/σία από panosssss
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panosssss είπε

Δεν τους διάλεξα, ήταν 'πακέτο'  με τον ηλιακό...

Όπως είπα αγαπητέ, θεώρησα αυτονόητο το γερανό επειδή μου φαινόταν αδύνατο να μεταφερθεί ένα τόσο ογκώδες αντικείμενο στην ταράτσα με διαφορετικό τρόπο. Νόμιζα ότι η 'εγκατάσταση' εννοούσε ανέβασμα με γερανό. Πού να φανταστώ ότι εννοούσε κάτι άλλο; Δεν είμαι εγκαταστάτης ηλιακών για να γνωρίζω κάτι τέτοιο.

Εν πάση περιπτώσει, ευκαιρία είναι να  μάθουν όσοι σκοπεύουν να εγκαταστήσουν ηλιακό ότι:

- με τον όρο 'εγκατάσταση' δεν εννοούν και γερανό

- να προτιμήσουν γερανό, εκτός αν μένετε σε ισόγειο οπότε η ταράτσα σας είναι...χαμηλά. Ή αν δεν σας ενδιαφέρει αν σας κάνουν και καμιά ζημιά.

Θα επιμείνω να διαφωνώ με το τελευταίο (υπογραμμισμένο). Δεν είναι "ή ελικόπτερο (οκ γερανός :P) ή ζημιές". Γιατί αν είναι αρπακολλατζήδες, ακόμα και με γερανό μπορεί να σου κάνουν διάφορα. Έτσι κι αλλιώς ο όποιος γερανός δεν έρχεται να ξεχειμωνιάσει σπίτι σου. Έρχεται, ανεβάζει, φεύγει. Δεν περιμένει το τέλος της εγκατάστασης. Άρα ο άγαρμπος ο τεχνικός, ο οποίος θα μείνει και ενδεχομένως θα ανέβει και και θα κατέβει 1-2 φορές ακόμα μέχρι να τελειώσει πάλι μπορεί να σου κάνει ζημιές. Μπαίνει μέσα στο σπίτι να τσεκάρει τη σύνδεση και σέρνει τα άρβυλά του που μπορεί να έχουν πέτρες ή γρέζια πάνω στο πάτωμα, κατεβαίνει με το ασανσέρ και του φεύγει από το χέρι που κρατάει 10 πράγματα ένα καλέμι και σπάει πλακάκι ή τρυπάει στο πατάρι να βγάλει σωλήνα στο φωταγωγό και "βγαίνει" στο διπλανό δωμάτιο (δεν τα λέω τυχαία. Ειδικά για το τελευταίο ξέρω περίπτωση).

Και ενημερωτικά, ένα ηλιακός άδειος είναι καμιά 130-140ριά κιλά. Το οποίο έρχεται σε κομμάτια (καζάνι, συλλέκτες, βάση). Αν δύο άτομα τεχνικοί δεν μπορούν να χειριστούν ένα πχ καζάνι 50-80 κιλών συσκευασμένο σε φελιζόλ στα δύο άκρα χωρίς να γκρεμίσουν το κτήριο, τότε να ψάξουν για άλλη δουλειά. Και μέχρι να το κάνουν, ας πληρώσουν καμιά ζημιά έτσι ώστε να έχουν "κίνητρο" να είναι προσεκτικοί.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να ξεχειμωνιάσει σπίτι μου ο γερανός.

Κατεβάζει τον παλιό, ανεβάζει τον καινούριο, έφυγε.

Ε, μετά αν καταφέρουν και κάνουν ζημιά..τι να πω...Πάντως νομίζω ούτε κι οι 'δικοί μου' δεν θα το κατάφερναν αυτό...:lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Θα επιμείνω να διαφωνώ με το τελευταίο (υπογραμμισμένο). Δεν είναι "ή ελικόπτερο (οκ γερανός :P) ή ζημιές". Γιατί αν είναι αρπακολλατζήδες, ακόμα και με γερανό μπορεί να σου κάνουν διάφορα. Έτσι κι αλλιώς ο όποιος γερανός δεν έρχεται να ξεχειμωνιάσει σπίτι σου. Έρχεται, ανεβάζει, φεύγει. Δεν περιμένει το τέλος της εγκατάστασης. Άρα ο άγαρμπος ο τεχνικός, ο οποίος θα μείνει και ενδεχομένως θα ανέβει και και θα κατέβει 1-2 φορές ακόμα μέχρι να τελειώσει πάλι μπορεί να σου κάνει ζημιές. Μπαίνει μέσα στο σπίτι να τσεκάρει τη σύνδεση και σέρνει τα άρβυλά του που μπορεί να έχουν πέτρες ή γρέζια πάνω στο πάτωμα, κατεβαίνει με το ασανσέρ και του φεύγει από το χέρι που κρατάει 10 πράγματα ένα καλέμι και σπάει πλακάκι ή τρυπάει στο πατάρι να βγάλει σωλήνα στο φωταγωγό και "βγαίνει" στο διπλανό δωμάτιο (δεν τα λέω τυχαία. Ειδικά για το τελευταίο ξέρω περίπτωση).

Και ενημερωτικά, ένα ηλιακός άδειος είναι καμιά 130-140ριά κιλά. Το οποίο έρχεται σε κομμάτια (καζάνι, συλλέκτες, βάση). Αν δύο άτομα τεχνικοί δεν μπορούν να χειριστούν ένα πχ καζάνι 50-80 κιλών συσκευασμένο σε φελιζόλ στα δύο άκρα χωρίς να γκρεμίσουν το κτήριο, τότε να ψάξουν για άλλη δουλειά. Και μέχρι να το κάνουν, ας πληρώσουν καμιά ζημιά έτσι ώστε να έχουν "κίνητρο" να είναι προσεκτικοί.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου 

Ο ηλιακός μας έρχεται σε κομμάτια και σιγά σιγά όλα πάνε ταράτσα,δεν είναι και κάτι το σπουδαιο αν έχεις ένα βοηθό να τα πας σιγά σιγά επάνω.

Συμφωνώ με το να πληρώσουν ότι ζημιές η οτιδήποτε έκαναν.

+ αν είσαι άχαρος,άσχετος και αγαρμπος καλο θα ήταν να αλλάξεις επάγγελμα. 😉

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.

Ρε παιδιά, δεν είναι τόσο απλό, είναι δυο κομμάτια πολύ μεγάλου βάρους και όγκου (μπόιλερ και συλλέκτης) σε ένα περιορισμένο χώρο (σκάλα). Είναι πολύ δύσκολο το ανέβασμά τους.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, panosssss είπε

Ρε παιδιά, δεν είναι τόσο απλό, είναι δυο κομμάτια πολύ μεγάλου βάρους και όγκου (μπόιλερ και συλλέκτης) σε ένα περιορισμένο χώρο (σκάλα). Είναι πολύ δύσκολο το ανέβασμά τους.

Όπως άλλωστε είναι πολύ δύσκολο να μανουβράρεις τράκτορα με συρόμενο στα πρακτορεία του Κηφισού ή να ανεβάζεις με ηλεκτρικό κλάρκ παλέτα με πλακάκια σε 5 μέτρα ύψος μέσα σε κατάστημα (ξέρω περίπτωση που "αεράτο" παλικάρι το ανέτρεψε μέσα σε γνωστό πολυκατάστημα)

Γι αυτό άλλωστε δεν είναι  όλες οι δουλειές για όλους. Και γι' αυτό μίλησα για αλλαγή δουλειάς, όταν δεν μπορούν να κάνουν αυτό που κάνουν οι άλλοι.

ΥΓ Ακόμα και αν θες να μην πάρεις στα σοβαρά εμένα, αφού μπορεί να θεωρείς ότι είμαι άσχετος, τουλάχιστον δες τι λέει ο stelios18120 που είναι του χώρου

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, panosssss είπε

Αυτό πώς το συμπέρανες;

Μην τρελαίνεσαι. Δεν εννοούσα κάτι κακό με αυτό.

Απλά επειδή βλέπω ότι επιμένεις για το πόσο δύσκολη είναι η δουλειά και σχεδόν να θεωρείς αυτονόητο ότι είναι λογικό ότι θα υπάρχουν ζημιές, εφόσον δεν έγινε χρήση γερανού, θεωρώ ότι θα "βαρύνει" περισσότερο η άποψη κάποιου που το κάνει σαν δουλειά.

Το τι θα πω εγώ ή ο papoys (που είπε ότι έκανε μία εγκατάσταση στο σπίτι του τελευταία) σαφώς κι έχει μικρότερο κύρος καθαρά λόγω διαφορετικού επαγγελματικού αντικειμένου (δεν είμαστε υδραυλικοί)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, panosssss είπε

Ρε συ panosss μην τρελενεσε με τον όγκο και το βάρος.

Μέχρι 160λιτρα δύο άτομα νορμάλ τον πάνε.(άντε στα 200 λίτρα να ζοριστεις ειδικά αν είναι στενή η σκάλα κτλπ)

Επισεις αν έχει συλλέκτες 2χ1 πχ 2 τεμάχια να ζοριστεις πάλι λόγω μέγεθους κτλπ κτλπ αλλά και αυτά πάνε με 2 άτομα επάνω (που γνωρίζουν την δουλειά,αλλιώς θα σπάσουν τα πάντα στο διάβα τους) 

Και γενικά 2 άτομα που είναι γνωστές πάνε μέχρι 200 λίτρα ηλιακό σχετικά οκ στην ταράτσα. Τώρα αν είναι θεοστενη η σκάλα θα ζοριστεις αλλά πάλι τα καταφέρνεις,αν είναι ανθρώπινος αδύνατο τότε μόνο φέρνεις γερανό. (Φαντάσου στα πχ 300 ηλιακα 2 φορές μου χρειάστηκε λόγω στενής σκάλας και 1 φορά λόγω γείτονα που ήταν της φασαρίας,έφερε ο πελάτης μου γερανό από πριν επειδή τον ξέρει ότι θα φωνάζει κτλπ)

Πάντως όπως σου είπα πανε πάνω ταράτσα αν ξέρεις πως θα τα κουμαντάρεις χωρίς να σπάσεις και να γδαρεις κάτι.

Ps

δεν είμαι άγιος,μια φορά έσπασα ένα φωτιστικό σε ένα όροφο πολυκατοικίας καταλάθος επειδή δεν το είδα,αλλά έστειλα ενα βοηθό και έφερε ένα και το έβαλα. Δεν θα μπορούσα να το αφήσω ετσι με τίποτα.

Δεν διαλυσα τον ηλιακό,ούτε έσπασα όλη την πολυκατοικία μέχρι να πάει επάνω 😉

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα κ από μένα! Το διαμέρισμα είναι ισόγειο 3οροφης πολυκατοικίας. Με ενδιαφέρει Ηλιακός για ζευγάρι κ μελλοντικά για 3 άτομα... Λέω για 160 lt. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για 2 ή 2.5 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια. 

Είχα δει στον κωτσοβολο ένα solartherm 160/2 από 755 στα 499 αλλά δεν βρήκα πουθενά κριτικές κ μέχρι να το αποφασίσω ξαναπηγε στα 755!κριμα γτ είχε και 24ατοκες δόσεις. Γνωρίζει κανείς την εταιρεία αυτή; το έχει αγοράσει κανείς να μας πει καμία γνώμη; 

Τώρα είμαι ανάμεσα σε ένα mastersol 160/2.5 το οποίο έχει καλές κριτικές στα 499 με 3 άτοκες και ένα esolar στα περίπου ίδια λεφτά. Έχετε καμιά γνώμη για αυτές τις εταιρείες; 

Τέλος για να αποφασίσω αν θέλω να βάλω τριπλής ενέργειας παίζει ρόλο αν έχω και την κατάλληλη αναμονή πάνω στην ταράτσα;; 

Δημοσ.

Οκ ρε Στέλιο, αφού είσαι της δουλειάς κάτι παραπάνω θα ξέρεις. Απλά εμένα ως άσχετος, μου φαινόταν αδύνατον να γίνει (γι αυτό το θεώρησα αυτονόητο το γερανό) και στην πράξη, κατά το ανέβασμα δηλαδή, είδα ότι δυσκολεύτηκαν πολύ (άρα δικαίως μου φαινόταν αδύνατο ή έστω πολύ δύσκολο) και χτύπησαν σε διάφορα σημεία. Η σκάλα μου πάντως δεν είναι στενή, 'κανονική' θα τη χαρακτήριζα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εντάξει σε όλους μπορεί να συμβεί να βρει ένα αντικείμενο κάπου  σε μετακόμιση  πόσο μάλλον όταν μιλάμε για βάρια ογκώδη αντικείμενα και στενές σκάλες.. γιαυτό πρέπει να είναι πακεταρισμένα σωστά ώστε εάν βρεί κάπου να μην πάθουν ζημίες. 

άλλα ρε παιδιά  να σύρουν τον παλιό θερμοσίφωνα στο μάρμαρο αυτό είναι ηλιθιότητα και αντιεπαγγελματική  συμπεριφορά , πρέπει να ζητήσεις να σου αλλάξουν το μάρμαρο . 

Επεξ/σία από christopher0016
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...