Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 15/11/2018 στις 1:42 ΜΜ, vasilk είπε

Βαλτε ηλιακο να σωθειτε.. 

Στις 15/11/2018 στις 1:42 ΜΜ, vasilk είπε

Βαλτε ηλιακο να σωθειτε.. 

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου τον εγκατέστησαν πριν από λίγο!!

Τι δεν μου άρεσε:

1. τον ανέβασαν από τις...σκάλες...'στην πλάτη'...και με τον ίδιο τρόπο κατέβασαν τον παλιό... :blink: ...αυτό έχει δύο μείον:
  α. τους έφυγε ο κ#λος
  β. γ$$ήσανε τα πάντα στο πέρασμά τους, χτυπήσανε σε σκαλιά, τοίχους ταβάνια και φυσικά μπόιλερ και πάνελ

Νόμιζα ότι χρησιμοποιούνε γερανό γι αυτή τη δουλειά...αν το ήξερα θα το ζήταγα.

2. Εγγύηση..Μου δώσανε ένα χαρτί με τους όρους της εγγύησης και μερικά πράγματα δεν μου πολυαρέσουν όπως .πχ. 'αλλαγή μαγνησίου κάθε χρόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή'

Φυσικά δεν πρόκειται να το κάνω. Αν ήταν να ξοδεύω τόσα χρήματα θα έμενα στο ρεύμα ή στο φυσικό αέριο.

ΕΓΓΥΗΣΗ

Αναφορά σε κείμενο

Παρέχουμε εγγύηση καλής λειτουργίας των ηλιακών Συστημάτων SOL ως εξής:
15 χρόνια για τους συλλέκτες
10 χρόνια για το μπόιλερ glass με αλλαγή μαγνησίου κάθε χρόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή
6 μήνες για την αντίσταση και τον θερμοστάτη
15 χρόνια για τα χάλκινα
Η εγγύηση αρχίζει από την ημέρα εκδόσεως του παραστατικού

ΟΡΟΙ ΕΓΓΥΗΣΗΣ
Η Εταιρεία μας θα αντικαταστήσει δωρεάν το μπόιλερ ή τον συλλέκτη για την ομαλή λειτουργία της συσκευής, κατά την κρίση των τεχνικών μας, τα έξοδα όμως μετάβασης
και τα εργατικα βαρύνουν τον πελάτη
Η εγγύηση δεν καλύπτει: βλάβες που δυνατόν να συμβούν κατά την μεταφορά, την εγκατάσταση και βλάβες που προκλήθηκαν από τρίτους, οπως και ασφάλειες, μονώσεις
και διάφορα αναλώσιμα.
Δεν καλύπτει ζημιές από θεομηνίες ή καιρικές συνθήκες, σπάσιμο τζαμιών, μειωμένη απόδοση λόγω λανθασμένης εκλογής μεγέθους, λανθασμένη ηλεκτρική ή υδραυλική
σύνδεση, στήριξη, κλίση, προσανατολισμό, ακατάλληλη ή ανύπαρκτη βαλβίδα ασφαλείας, υποπίεση αντιψυκτικού υγρού κ.τ.λ.
ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ (αν έχει αντιψυκτικό δεν υπάρχει κανένας φόβος)
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση υποπίεσης του αντιψυκτικού υγρού και καλείται η εταιρεία, τα έξοδα βαρύνουν τον πελάτη.

Σε περίπτωση διαρροής ουδεμία ευθύνη φέρουμε οι τυχόν ζημιές που θα προκληθούν και πρέπει να λαμβάνονται μέτρα για αποχέτευση του νερού. Για συνδέσεις των ηλιακών με εγκαταστάσεις από χαλκό η εγγύηση είναι μόνο τρία χρόνια. Αν η ασφάλεια ανοίγει τακτικά, πρέπει να τοποθετηθεί μειωτής πιέσεως.
Κατά το σέρβις επιβάλλεται ο έλεγχος της βάσης στήριξης γιατί υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθεί από τον αέρα και έλεγχος για τη στεγανότητα των συλλεκτών με σιλικόνη. Τέλος τη νομική ευθύνη για τυχόν ζημιές, σε περίπτωση πτώσης του ηλιακού, η ηλεκτροπληξίας φέρει ο πελάτης για αυτό πρέπει στην ασφάλεια του σπιτιού να δηλώνει τη συσκευή, καθώς και την ευθύνη των συνεργείων για την τοποθέτηση ή επισκευή του ηλιακού, διότι η τεχνική είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και εργοδοτούνται από τον πελάτη.
Για την ασφάλεια της συσκευής για μακροχρόνια αντοχή και για να ισχύει η εγγύηση συνιστάται:
1. Αντικατάσταση της βαλβίδας ασφαλείας μία φορά τον χρόνο στα χάλκινα και έλεγχος του δοχείου διαστολής
2. Αντικατάσταση της βαλβίδας και της ράβδου μαγνησίου για τα Glass κάθε χρόνο περίπου
3. Σε κάθε service να γίνεται έλεγχος της βάσης στήριξης. Να βάζει σιλικόνη για τη στεγανοποίηση των συλλεκτών και σιλικόνη για τη στεγανοποίηση της ταράτσας, να ενημερώνεται και να υπογράφεται η κάρτα 2 από τον τεχνικό και να κρατάτε την απόδειξη του τεχνικού
4. Κατά την τοποθέτηση ο επικεφαλής του συνεργείου να υπογράφει την εγγύηση σαν υπεύθυνους, ότι έχει τοποθετηθεί σωστά και με ασφάλεια ο ηλιακός θερμοσίφωνας ή οι μεμονωμένοι συλλέκτες
5. Αν η εταιρεία κληθεί για οποιοδήποτε λόγο η επίσκεψη πληρώνεται από τον πελάτη
6. Τα συνεργαζόμενα με την εταιρεία μας συνεργεία έχουν ευθύνη για τυχόν διαρροές τρεις μήνες από την τοποθέτηση του ηλιακού θερμοσίφωνα
7. Στο κεντρικό σύστημα πρέπει να μπαίνει αντιψυκτικό κάθε αρχή του χειμώνα και να κλείνει ο αυτόματος πληρώσεως για όλο το χειμώνα, γιατί με την αναπλήρωση αραιώνει το αντιψυκτικό με φυσικό επακόλουθο το σπάσιμο των συλλεκτών από τον παγετό
8. Ο πελάτης με την παραγγελία μέσω διαδικτύου, συμφωνεί με τις προδιαγραφές που αναφέρονται, με την ευχέρεια να αλλάζονται όποτε κρίνει ο κατασκευαστής κάθονται οι δικοί μας επιχείρηση εμπορεύεται πολλά από τα προϊόντα.
9. Αρμόδιο δικαστήριο Για την επίλυση τυχόν διαφορών είναι τα δικαστήρια Αθηνών
10. Τα εμπορεύματα ταξιδεύουν για λογαριασμό και με κίνδυνο του αγοραστή

Επεξ/σία από panosssss
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, panosssss είπε

Φυσικά δεν πρόκειται να το κάνω. Αν ήταν να ξοδεύω τόσα χρήματα θα έμενα στο ρεύμα ή στο φυσικό αέριο.

ολα τα πραγματα χρειαζονται συντηρηση και ο ηλιακος δεν ειναι εξαιρεση. Το να δινεις 40 ευρω το χρονο για καθαρισμα, αλλαγη ραβδου μαγνησιου και συμπληρωμα υγρων κλειστου δεν ειναι καμια τρομερη σπαταλη, εσενα συμφερει να το κανεις

• Like 1
Δημοσ.

Ηλιακό δε βάζεις μόνο για να μη φουσκώνουν οι λογαριασμοί ρεύματος.

Βάζεις και για να γυρνάς στο σπίτι σου και να μπαίνεις απευθείας για μπάνιο, και όχι να χρειάζεται να περιμένεις για να ζεσταθεί το νερό.

• Like 3
Δημοσ.

1. είναι 'υπερβολική υπερβολή' :rolleyes: κάθε χρόνο, ακόμα κι αν τα κάνω μόνος μου (μόνος μου θα τα κάνω αφού και στον προηγούμενο μόνος μου τα έκανα).

2. ο λόγος που βάζεις ηλιακό είναι για να γλιτώνεις 40 το χρόνο από το ρεύμα ή το αέριο. Αν τα δίνεις σε 'συντήρηση' ποιο το νόημα;

3. το μόνο που μου φαίνεται λογικό για τα  επόμενα 3 χρόνια είναι να ελέγχω κάθε Σεπτέμβρη το κλειστό κύκλωμα και αν χρειάζεται να συμπληρώνω. Στον τρίτο χρόνο, οκ θα ανοίξω (εγώ, όχι κάποιο συνεργείο) για έλεγχο - καθάρισμα - αλλαγή ανοδίου.

Τον προηγούμενο από το 1994 ως το 2011 (17 χρόνια δηλαδή) τον είχα με μηδενική συντήρηση!!! Πρώτη φορά του έκανα το 2011.

Αν το πρόβλημα είναι 'να μην περιμένεις για να ζεσταθεί το ζεστό νερό', τότε με ένα Sonoff €5,78 κι ένα ρελέ €11,89 το ανάβεις μέσω ίντερνετ όποτε θες.

Με συνολικό κόστος €17,67 καθάρισες!

Ή ακόμα πιο απλά με ένα χρονοδιακόπτη.

Τέσπα διαφωνούμε.

• Like 2
Δημοσ.

αποτι βλεπω για να ενεργοποιησεις το συγκεκριμενο πρεπει να εισαι στο σπιτι (εντος εμβελειας δικτυου WiFi). Αρα δεν εχει νοημα η ύπαρξή του και δεν μπορει να επιτευχθει η ανα πασα στιγμη διαθεσιμοτητα ΖΝΧ που προσφερει ενας ηλιακος.

Επιπλεον αν η εξοικονομηση που προσφερει ενας ηλιακος ηταν της ταξης των 40€ τοτε δεν θα εβαζε ΚΑΝΕΙΣ.

Δημοσ.

Ναι, προσπάθησε να ζεστάνεις ένα 200άρι καζάνι με το ρεύμα και πες μου πόση ώρα θα σου πάρει και σε τι θερμοκρασία θα έχει φτάσει το νερό.

Αν μένεις μόνος σου χαίρω πολύ, έχεις έναν μικρό (~20 λίτρα) να στο ζεσταίνει σε 10 λεπτά και να κρατάει ίσα για ένα ντους.

Σε ένα νομό όπως η Αττική ο ηλιακός είναι αδιαπραγμάτευτος. Για 9-10 μήνες απλά δεν ασχολείσαι με το θέμα του ζεστού νερού, και τους άλλους 2-3 πάλι δε χρειάζεται να ανάβεις την αντίσταση κάθε μέρα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, maneni είπε

αποτι βλεπω για να ενεργοποιησεις το συγκεκριμενο πρεπει να εισαι στο σπιτι (εντος εμβελειας δικτυου WiFi). Αρα δεν εχει νοημα η ύπαρξή του και δεν μπορει να επιτευχθει η ανα πασα στιγμη διαθεσιμοτητα ΖΝΧ που προσφερει ενας ηλιακος.

Επιπλεον αν η εξοικονομηση που προσφερει ενας ηλιακος ηταν της ταξης των 40€ τοτε δεν θα εβαζε ΚΑΝΕΙΣ.

Το συγκεκριμένο ενεργοποιείται από οπουδήποτε είσαι μέσω εφαρμογής. Το έχω ήδη κάνει στο σπίτι μου εδω και χρόνια (για πολλά χρόνια απλά με χρονοδιακόπτη και εδώ και 3 χρόνια με sonoff) για τον ηλιακό με ρελέ ισχύος: https://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/iliko-ragas/cheirismos/rele-ragas/rele-ragas-230v/hager-hlektponomos-40a-230v-3a-1k-esc443_96568/

Επεξ/σία από Alxnks
Δημοσ.

αυτο που δειχνεις ειναι απλο ρελε και μαλιστα υπερδιαστασιολογημενο τοσο ως προς την ισχύ όσο και ως προς τις επαφες.

Ο οδηγός/συσκευή που ενεργοποιει το ρελέ είναι το ζητούμενο (συγκεκριμένα το κοστος)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, maneni είπε

αυτο που δειχνεις ειναι απλο ρελε και μαλιστα υπερδιαστασιολογημενο τοσο ως προς την ισχύ όσο και ως προς τις επαφες.

Ο οδηγός/συσκευή που ενεργοποιει το ρελέ είναι το ζητούμενο (συγκεκριμένα το κοστος)

Τελικά συμφωνούμε ότι με το sonoff μπορείς να το ενεργοποιησεις εκτός σπιτιού; Κόστος 5-6€.

Τι εννοείς απλό ρελέ; Ρελέ ισχύος είναι, το λέει άλλωστε και στην περιγραφή.

Τέλος πάντων, προτίμησα να ειναι αρκετά μεγαλύτερο σε ισχύ το ρελέ, για να μην καταπονούνται οι επαφές του με το άναψε/σβήσε με arc. Δεν έχει μπει στον πίνακα, έχει μπει στο πατάρι, οπότε δεν με ένοιαζε το μέγεθος του.

Επεξ/σία από Alxnks
Δημοσ.
2 ώρες πριν, panosssss είπε

Για συνδέσεις των ηλιακών με εγκαταστάσεις από χαλκό η εγγύηση είναι μόνο τρία χρόνια.

Αντικατάσταση της βαλβίδας ασφαλείας μία φορά τον χρόνο στα χάλκινα και έλεγχος του δοχείου διαστολής

Αντικατάσταση της βαλβίδας και της ράβδου μαγνησίου για τα Glass κάθε χρόνο περίπου

Σε κάθε service να γίνεται έλεγχος της βάσης στήριξης. Να βάζει σιλικόνη για τη στεγανοποίηση των συλλεκτών και σιλικόνη για τη στεγανοποίηση της ταράτσας, να ενημερώνεται και να υπογράφεται η κάρτα 2 από τον τεχνικό και να κρατάτε την απόδειξη του τεχνικού

Ο πελάτης με την παραγγελία μέσω διαδικτύου, συμφωνεί με τις προδιαγραφές που αναφέρονται, με την ευχέρεια να αλλάζονται όποτε κρίνει ο κατασκευαστής

Κατά τα άλλα δίνουν  εγγύηση... 😂

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panosssss είπε

1. είναι 'υπερβολική υπερβολή' :rolleyes: κάθε χρόνο, ακόμα κι αν τα κάνω μόνος μου (μόνος μου θα τα κάνω αφού και στον προηγούμενο μόνος μου τα έκανα).

2. ο λόγος που βάζεις ηλιακό είναι για να γλιτώνεις 40 το χρόνο από το ρεύμα ή το αέριο. Αν τα δίνεις σε 'συντήρηση' ποιο το νόημα;

3. το μόνο που μου φαίνεται λογικό για τα  επόμενα 3 χρόνια είναι να ελέγχω κάθε Σεπτέμβρη το κλειστό κύκλωμα και αν χρειάζεται να συμπληρώνω. Στον τρίτο χρόνο, οκ θα ανοίξω (εγώ, όχι κάποιο συνεργείο) για έλεγχο - καθάρισμα - αλλαγή ανοδίου.

Τον προηγούμενο από το 1994 ως το 2011 (17 χρόνια δηλαδή) τον είχα με μηδενική συντήρηση!!! Πρώτη φορά του έκανα το 2011.

Αν το πρόβλημα είναι 'να μην περιμένεις για να ζεσταθεί το ζεστό νερό', τότε με ένα Sonoff €5,78 κι ένα ρελέ €11,89 το ανάβεις μέσω ίντερνετ όποτε θες.

Με συνολικό κόστος €17,67 καθάρισες!

Ή ακόμα πιο απλά με ένα χρονοδιακόπτη.

Τέσπα διαφωνούμε.

Όλοι πλέον για να ισχύει η εγγύηση σου λένε αλλαγή μαγνησίου κάθε χρόνο.

Και εγώ μόνος τα αλλάζω,όχι κάθε χρόνο αλλά όταν έχω όρεξη.Είμαι υπεύθυνος και για τρεις (δικό μου - της κόρης - του γιού):D  και όσο πάνε.Δε συμφέρει να δίνεις 40 και 50 ευρώ κάθε χρόνο για συντήρηση.Μπορείς μόνος οκ. Δεν μπορείς άστον όσο πάει και χέσε την εγγύηση.

Δεν θέλω να το πω για διαφήμιση αλλά  στο καινούργιο μπόιλερ που πήρα από τη Newton για τον ηλιακό το μαγνήσιο δεν το έχει από τη μεριά με την αντίσταση και τις πολλές βίδες που τον έχουν οι περισσότεροι αλλά από την απέναντι πιο απλό και βγαίνει πιο εύκολα για αντικατάσταση ακόμη και από έναν ανίδεο,οπότε καλό είναι όσοι ψάχνετε για καινούργιο ηλιακό να κοιτάτε και αυτό το πράγμα για δική σας μελλοντική διευκόλυνση.Δεν έχω αυτή τη στιγμή φωτογραφία αν μπορέσω αύριο θα βγάλω μία.

Δημοσ.

Παππού συμφωνώ απολύτως!

Άκου 'εγγύηση' αν κάθε χρόνο μας δίνεις ένα ποσό!:P

Τέτοια εγγύηση σας δίνω κι εγώ παίδες. Για 100 (ολογράφως: εκατό) χρόνια.

2 ώρες πριν, maneni είπε

αποτι βλεπω για να ενεργοποιησεις το συγκεκριμενο πρεπει να εισαι στο σπιτι (εντος εμβελειας δικτυου WiFi).

Όχι μέσα στο σπίτι αλλά 'μέσα στο ίντερνετ'.

Απ' όπου έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ. Είσαι στην Κίνα, μπαίνεις στα ίντερνετσ ;) και τον ανάβεις. Και μόλις προσγειωθείς με το προσωπικό σου ελικόπτερο στο προσωπικό σου ελικοδρόμιο του προσωπικού σου ουρανοξύστη, το νεράκι είναι έτοιμο ζεστό να μπανιαριστείς ;).

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, panosssss είπε

Μου τον εγκατέστησαν πριν από λίγο!!

Τι δεν μου άρεσε:

1. τον ανέβασαν από τις...σκάλες...'στην πλάτη'...και με τον ίδιο τρόπο κατέβασαν τον παλιό... :blink: ...αυτό έχει δύο μείον:
  α. τους έφυγε ο κ#λος
  β. γ$$ήσανε τα πάντα στο πέρασμά τους, χτυπήσανε σε σκαλιά, τοίχους ταβάνια και φυσικά μπόιλερ και πάνελ

Νόμιζα ότι χρησιμοποιούνε γερανό γι αυτή τη δουλειά...αν το ήξερα θα το ζήταγα.

Θα έδινες + 150€ για γερανό?!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νόμιζα ότι είναι στην τιμή ο γερανός, ότι είναι αυτονόητο να ανεβεί με γερανό. Δεν περίμενα με την καμία να το ανεβάσουν από τις σκάλες...Δεν φανταζόμουνα καν ότι μπορεί να ανέβει από τις σκάλες...

Μόλις ρώτησα στο Leroy Merlin και μου είπαν ότι είναι 80€ ο γερανός. Θα τα έδινα (τα 80€ κι όχι τα 150€, δεν ξέρω πώς τα 'βγαλες τόσο...:rolleyes:) για τον απλούστατο λόγο ότι οι γρατζουνιές που μου προξένησαν στα μάρμαρα (έσυραν πάνω στο μάρμαρο το παλιό μπόιλερ...:wacko:) είναι παραπάνω από 80€. Συν χτυπήματα στο φρεσκοβαμμένο τοίχο.

Άρα, παρόλο που δεν τα 'δωσα, αυτοί μου τα πήρανε.

Επεξ/σία από panosssss
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...