fredd0 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 46 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Σας έχασα λίγο!!!! Το δοχείο διαστολής εν ολίγοις κρατάει σταθερή πίεση 10bar? πάνω απο τους 65 βαθμούς θερμοκρασία η πίεση πάει πάνω απο 10bar? Ο μειωτής τι κάνει δηλαδή και γιατί χρειάζεται?! οχι βεβαια 10 bar ειναι τεραστια πιεση, εκει ανοιγουν τα παλια ασφαλιστικα (οι βαλβιδες ασφαλειας δηλαδη). Τα καινουργια ανοιγουν στα 6 βια στα 8 bar. Αυτη ειναι η ΜΕΓΙΣΤΗ πιεση, οχι η μονιμη.Οπως σου ειπα το δοχειο διαστολης κραταει σταθερη πιεση 4 bar. Αν ο ηλιακος σου ηταν στα 10 bar καθε βδομαδα θα αλλαζες βρυσες στο σπιτι, αυτες ειναιε τρελλες πιεσεις. O μειοτης χρειαζεται για να ειναι σταθερη η πιεση στην παροχη, απο το δικτυο, οταν γεμιζει νερο ο ηλιακος σου. Εδω που μενω εγω λογω πολλων ... πισινων οι πιεσεις στο δικτυο φτανουν και 8 bar. Αν στελνω 8 bar στο καζανι μου ε θα το διαλυσω, οποτε υπαρχει μειοτης που βεβαιωνει οτι μαξ θα στελνει 4 bar. Το 'πανω απο 65 βαθμους' ειναι μια χαζομαρα, δε ξερω απο που τα κατεβαζει τα νουμερα ο αλλος. Ελαχιστη θερμοκασια για καταπολεμηση λεγιονελλας ειναι 60 βαθμοι, κανονικα 'απαγορευεται' ζνχ να το συντηρεις κατω απο 60 βαθμους στασιμο γιατι ... κινδυνευεις για εδω. Σιγα μη χαλασει το καζανι στους 65, αυτα ειναι σαχλαμαρες. Και 70 και 80 μια χαρα αντεχει το καζανι, απλα καλο ειναι να μη το εχεις 3 μηνες (καλοκαιρι) στους 95, εκει καταπονειται. Οποτε καλο ειναι το καλοκαιρι να σκεπαζεις τον συλλεκτη μερικα.
gia_nnis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 14 λεπτά πριν, fredd0 είπε Το 'πανω απο 65 βαθμους' ειναι μια χαζομαρα, δε ξερω απο που τα κατεβαζει τα νουμερα ο αλλος. Σε ηλιακο 8 ετιας που καθαριστηκε πρωτη φορα η φθορα του σμαλτου ηταν ελαχιστη.. σε σχεση με αλλα μποιλερ που ενω κανουν service η κατασταση τους ηταν 3 χειροτερη(ψωρα στις κολλησεις)!!! Αλατα εβγαλε πολλα.. Αυτο συνεβει γιατι ο κατοχος ηταν τυπικος στο σκεπασμα το καλοκαιρι αλλα και οταν χρειαζοταν... Επισης αυξανουμε τα αλατα οσο περισσοτερο χρησιμοποιουμε την αντισταση! Α και αλλη μια σαχλαμαρα για συμπληρωμα αντιψυκτικου μετα απο 8 χρονια,δεν πηρε τιποτα.. ηταν φουλ!!! Το 65β ειναι μια ενδεικτικη θερμοκρασια οταν κανεις παραταση στο service γιατι οι παρατεταμενες υψηλες θερμοκρασιες σε συνδιασμο με τα αλατα μειωνουν τον χρονο ζωης του μποιλερ!
fredd0 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, gia_nnis είπε Σε ηλιακο 8 ετιας που καθαριστηκε πρωτη φορα η φθορα του σμαλτου ηταν ελαχιστη.. σε σχεση με αλλα μποιλερ που ενω κανουν service η κατασταση τους ηταν 3 χειροτερη(ψωρα στις κολλησεις)!!! Αλατα εβγαλε πολλα.. Αυτο συνεβει γιατι ο κατοχος ηταν τυπικος στο σκεπασμα το καλοκαιρι αλλα και οταν χρειαζοταν... Επισης αυξανουμε τα αλατα οσο περισσοτερο χρησιμοποιουμε την αντισταση! Α και αλλη μια σαχλαμαρα για συμπληρωμα αντιψυκτικου μετα απο 8 χρονια,δεν πηρε τιποτα.. ηταν φουλ!!! Το 65β ειναι μια ενδεικτικη θερμοκρασια οταν κανεις παραταση στο service γιατι οι παρατεταμενες υψηλες θερμοκρασιες σε συνδιασμο με τα αλατα μειωνουν τον χρονο ζωης του μποιλερ! συγγνωμη τη 'φθορα του σμαλτου' που την ξερεις, ξυλωσες το καζανι, το κοψες στη μεση και εβγαλες παχυμετρο να μετρησεις? Εχω την αισθηση οτι λες οτι σου κατεβει. ολα τα boiler (οκ οχι τα φασον κινεζικα μεσω σκοπιων) ειναι πιστοποιημενα μεχρι 95 βαθμους. Το 65 ειναι ενα αυθαιρετο νουμερο που σορρυ αλλα το βγαλες απο την κοιλια σου. Μπορω να σου αναφερω αμετρητα boiler που λειτουργουν δεκαετιες ως buffer tank σε ξυλολεβητες σε 80-85 βαθμους για μηνες και δε παθαινουν τιποτα. υγ μετα απο 8 χρονια φουλ στη λασπη ηταν το κλειστο κυκλωμα. Τα υγρα θελουν αλλαγη (οχι συμπληρωση) καθε 2-3 χρονια και πλυσιμο εσωτερικα, αλλιως καθεσαι με φουλ λασπη και βαρας παλαμακια για τη λασπη σου, που ειναι φουλ. 1
gia_nnis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, fredd0 είπε συγγνωμη τη 'φθορα του σμαλτου' που την ξερεις, ξυλωσες το καζανι, το κοψες στη μεση και εβγαλες παχυμετρο να μετρησεις? Εχω την αισθηση οτι λες οτι σου κατεβει. ολα τα boiler (οκ οχι τα φασον κινεζικα μεσω σκοπιων) ειναι πιστοποιημενα μεχρι 95 βαθμους. Το 65 ειναι ενα αυθαιρετο νουμερο που σορρυ αλλα το βγαλες απο την κοιλια σου. Μπορω να σου αναφερω αμετρητα boiler που λειτουργουν δεκαετιες ως buffer tank σε ξυλολεβητες σε 80-85 βαθμους για μηνες και δε παθαινουν τιποτα. υγ μετα απο 8 χρονια φουλ στη λασπη ηταν το κλειστο κυκλωμα. Τα υγρα θελουν αλλαγη (οχι συμπληρωση) καθε 2-3 χρονια και πλυσιμο εσωτερικα, αλλιως καθεσαι με φουλ λασπη και βαρας παλαμακια για τη λασπη σου, που ειναι φουλ. Εν κατακλειδι αμβισβητεις αυτο που εγραψα "οι παρατεταμενες υψηλες θερμοκρασιες σε συνδιασμο με τα αλατα μειωνουν τον χρονο ζωης του μποιλερ!" Οκ ειμαι λαθος.. ΑΚΥΡΟ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ!!! ΕΙΣΑΙ ΟΚ???
fredd0 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, gia_nnis είπε Εν κατακλειδι αμβισβητεις αυτο που εγραψα "οι παρατεταμενες υψηλες θερμοκρασιες σε συνδιασμο με τα αλατα μειωνουν τον χρονο ζωης του μποιλερ!" Οκ ειμαι λαθος.. ΑΚΥΡΟ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ!!! ΕΙΣΑΙ ΟΚ??? αμβισβητω το αυθαιρετο νουμερο που ορισες ως 'παρατεταμενη υψηλη θερμοκρασια'. Το να κρατας το boiler στους 95 βαθμους (να ανοιγοκλεινουν τα ασφαλιστικα δηλαδη) ΠΡΟΦΑΝΩΣ και επιφερει φθορες.Το ειπα και εγω, το λενε και ολοι. Το random 'μην ανεβαζεις θερμοκασια πανω απο 65' ναι το αμβισβητω. Οχι απλα το αμβισβητω, σου λεω ευθεως οτι ειναι σαχλαμαρα.
gia_nnis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, fredd0 είπε αμβισβητω το αυθαιρετο νουμερο που ορισες ως 'παρατεταμενη υψηλη θερμοκρασια'. Το να κρατας το boiler στους 95 βαθμους (να ανοιγοκλεινουν τα ασφαλιστικα δηλαδη) ΠΡΟΦΑΝΩΣ και επιφερει φθορες.Το ειπα και εγω, το λενε και ολοι. Το random 'μην ανεβαζεις θερμοκασια πανω απο 65' ναι το αμβισβητω. Οχι απλα το αμβισβητω, σου λεω ευθεως οτι ειναι σαχλαμαρα. Ναι το 65 το λεω για προστασια.. Γιατι το καλοκαιρι οι απαιτησεις μας για ζεστο νερο ειναι περιορισμενες και πολυ ευκολα μπορει να φτασει και τους 90β με σκεπασμα!!! Το χειμωνα δεν μας ενδιαφερει γιατι οπου και να φτασει η θερμοκρασια την κατεβαζουμε ευκολα λογω συνθηκων.. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2018 από gia_nnis
panosssss Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τι προτείνετε από τα παρακάτω; 1. Sonne Phaeton 160lt/2.4m², 640 € https://www.skroutz.gr/s/2802177/Sonne-Phaethon-160lt-2-4m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html#reviews 2. Maltezos SUNPOWER 160lt/2.6m², 713,60€ (προσφορά μόνο για σήμερα Black Friday) 3. Nobel Classic 160lt/2.6m² Glass, 757€ Λόγω Black Friday πρέπει να απαντήσω σήμερα!! Βιαστείτε χωριανοί! Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2018 από panosssss
sphinxgr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Στις 21/11/2018 στις 5:03 ΜΜ, Devotee είπε 25 λίτρων;...για ρίξε φωτό.... 2
makevius Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, panosssss είπε Τι προτείνετε από τα παρακάτω; 1. Sonne Phaeton 160lt/2.4m², 640 € https://www.skroutz.gr/s/2802177/Sonne-Phaethon-160lt-2-4m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html#reviews 2. Maltezos SUNPOWER 160lt/2.6m², 713,60€ (προσφορά μόνο για σήμερα Black Friday) 3. Nobel Classic 160lt/2.6m² Glass, 757€ Λόγω Black Friday πρέπει να απαντήσω σήμερα!! Βιαστείτε χωριανοί! Τήν πρώτη επιλογή την έβαλα πρόσφατα. Έρχετε με βαση που ο συλλέκτης έχει κλίση 34 μοίρες . Δε μου αρέσει αυτό. Κακή απόδοση τον χειμώνα , πολύ καλή το καλοκαίρι που δεν χρειάζεται. Θα έπερνα το 2 σαν πιο οικονομικό σε σχέση με το 3. 2 ώρες πριν, sphinxgr είπε Αυτό είναι δοχείο διαστολής στο ανοικτό κύκλωμα. Στο κλειστο έχεις βάλει ? Μπάινει επάνω στο μποιλερ
sphinxgr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 29 λεπτά πριν, makevius είπε Αυτό είναι δοχείο διαστολής στο ανοικτό κύκλωμα. Στο κλειστο έχεις βάλει ? Μπάινει επάνω στο μποιλερ Στο ανοιχτό εννοείς για το κρύο και στο κλειστο για το ζεστό? Μόνο αυτό έχω βάλει. Αυτό που έβαλα από τι προστατεύει?!
fredd0 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 10 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Στο ανοιχτό εννοείς για το κρύο και στο κλειστο για το ζεστό? Μόνο αυτό έχω βάλει. Αυτό που έβαλα από τι προστατεύει?! ανοιχτο κυκλωμα ειναι το κυκλωμα του νερου χρησης, αυτο που ερχεται απο την ΕΥΔΑΠ, μπαινει στον ηλιακο, ζεσταινεται, και καταληγει στο ντουζ σου κλειστο ειναι το κυκλωμα που κυκλοφορει στους συλλεκτες και γυρω απο το καζανι και θερμανει το νερο του ανοιχτου κυκλωματος, Αυτο που εβαλες προστατευει το καζανι απο τις διαστολες του νερου οταν ζεσταινεται το δοχειο διαστολης στο κλειστο κυκλωμα περιοριζει τις απωλειες θερμικου υγρου (αυτο που λενε οτι πρεπει να ελεγχεις/συμπληρωνεις καθε χρονο). Χρησιμο ειναι, οχι απαραιτητο. Αν καθε φθινοπωρο τσεκαρεις/συμπληρωνεις θα εισαι ενταξει
panosssss Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, panosssss είπε Τι προτείνετε από τα παρακάτω; 1. Sonne Phaeton 160lt/2.4m², 640 € https://www.skroutz.gr/s/2802177/Sonne-Phaethon-160lt-2-4m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html#reviews 2. Maltezos SUNPOWER 160lt/2.6m², 713,60€ (προσφορά μόνο για σήμερα Black Friday) 3. Nobel Classic 160lt/2.6m² Glass, 757€ Λόγω Black Friday πρέπει να απαντήσω σήμερα!! Βιαστείτε χωριανοί! Στα από πάνω προσθέστε 2 ακόμα επιλογές από μαγαζί (Ν. Ιωνία): 4. Sonne-Ilios Glasse 160lt/2.4m² phaethon 594€ 5 έτη εγγύηση. ('Sonne-Ilios' το γράφει και 'Glasse') 5. Sonne-Ilios γαλβανιζέ 160lt/2.4m² phaethon 549€ 8 έτη εγγύηση. Γαλβανιζέ: - τι μου είπε ο κύριος στη Sonne: μου πρότεινε το γαλβανιζέ επειδή αντέχει περισσότερο από το Glass. Για αυτό και η εταιρεία δίνει μεγαλύτερη εγγύηση στο γαλβανιζέ. - άλλος εγκαταστάτης: μην πάρεις γαλβανιζέ (αν είναι δυνατόν εν έτι 2018 να προτείνουν γαλβανιζέ!!!) αλλά να πάρεις Glass. Το γαλβανιζέ δεν είναι υγιεινό και μικροποσότητες πίνουμε, κατά λάθος, από το νερό του θερμοσίφωνα. - τρίτος εγκαταστάτης: το γαλβανιζέ δεν έχει κανένα πρόβλημα (αυτός δεν έχει γαλβανιζέ), εξάλλου μεγάλο ποσοστό των σωλήνων στη χώρα είναι γαλβανιζέ. Τι λέτε για το γαλβανιζέ; Αφού είναι οκ και έχει μεγαλύτερη αντοχή, γιατί έχει επικρατήσει το Glass; Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2018 από panosssss
makevius Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Ρίξε μια ματια σ αυτό http://www.monachos.gr/forum/showthread.php/4069-Τι-ηλιακό-θερμοσίφωνα-να-αγοράσω 8 λεπτά πριν, fredd0 είπε ανοιχτο κυκλωμα ειναι το κυκλωμα του νερου χρησης, αυτο που ερχεται απο την ΕΥΔΑΠ, μπαινει στον ηλιακο, ζεσταινεται, και καταληγει στο ντουζ σου κλειστο ειναι το κυκλωμα που κυκλοφορει στους συλλεκτες και γυρω απο το καζανι και θερμανει το νερο του ανοιχτου κυκλωματος, Αυτο που εβαλες προστατευει το καζανι απο τις διαστολες του νερου οταν ζεσταινεται το δοχειο διαστολης στο κλειστο κυκλωμα περιοριζει τις απωλειες θερμικου υγρου (αυτο που λενε οτι πρεπει να ελεγχεις/συμπληρωνεις καθε χρονο). Χρησιμο ειναι, οχι απαραιτητο. Αν καθε φθινοπωρο τσεκαρεις/συμπληρωνεις θα εισαι ενταξει Εγώ στη θέση σου θα το έβαζα. Έχεις κάνει μία καλή εγκατάσταση για 25- 30 ευρώ βάλτο να έχεις ολοκληρωμένη ασφάλεια .
fredd0 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, panosssss είπε Στα από πάνω προσθέστε 2 ακόμα επιλογές από μαγαζί (Ν. Ιωνία): 4. Sonne-Ilios Glasse 160lt/2.4m² phaethon 594€ 5 έτη εγγύηση. (Sonne-Ilios το γράφει και 'Glasse') 5. Sonne-Ilios γαλβανιζέ 160lt/2.4m² phaethon 549€ 8 έτη εγγύηση. Γαλβανιζέ: - τι μου είπε ο κύριος στη Sonne: μου πρότεινε το γαλβανιζέ επειδή αντέχει περισσότερο από το Glass. Για αυτό και η εταιρεία δίνει μεγαλύτερη εγγύηση στο γαλβανιζέ. - άλλος εγκαταστάτης: μην πάρεις γαλβανιζέ (αν είναι δυνατόν εν έτι 2018 να προτείνουν γαλβανιζέ!!!) αλλά να πάρεις Glass. Το γαλβανιζέ δεν είναι υγιεινό και μικροποσότητες πίνουμε, κατά λάθος, από το νερό του θερμοσίφωνα. - τρίτος εγκαταστάτης: το γαλβανιζέ δεν έχει κανένα πρόβλημα (αυτός δεν έχει γαλβανιζέ), εξάλλου μεγάλο ποσοστό των σωλήνων στη χώρα είναι γαλβανιζέ. Τι λέτε για το γαλβανιζέ; Αφού είναι οκ και έχει μεγαλύτερη αντοχή, γιατί έχει επικρατήσει το Glass; γαλβανιζε οχι ουτε οκ ειναι(απο θεμα υγειας) ουτε μεγαλυτερη αντοχη εχει
makevius Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 10 λεπτά πριν, panosssss είπε Στα από πάνω προσθέστε 2 ακόμα επιλογές από μαγαζί (Ν. Ιωνία): 4. Sonne-Ilios Glasse 160lt/2.4m² phaethon 594€ 5 έτη εγγύηση. (Sonne-Ilios το γράφει και 'Glasse') 5. Sonne-Ilios γαλβανιζέ 160lt/2.4m² phaethon 549€ 8 έτη εγγύηση. Γαλβανιζέ: - τι μου είπε ο κύριος στη Sonne: μου πρότεινε το γαλβανιζέ επειδή αντέχει περισσότερο από το Glass. Για αυτό και η εταιρεία δίνει μεγαλύτερη εγγύηση στο γαλβανιζέ. - άλλος εγκαταστάτης: μην πάρεις γαλβανιζέ (αν είναι δυνατόν εν έτι 2018 να προτείνουν γαλβανιζέ!!!) αλλά να πάρεις Glass. Το γαλβανιζέ δεν είναι υγιεινό και μικροποσότητες πίνουμε, κατά λάθος, από το νερό του θερμοσίφωνα. - τρίτος εγκαταστάτης: το γαλβανιζέ δεν έχει κανένα πρόβλημα (αυτός δεν έχει γαλβανιζέ), εξάλλου μεγάλο ποσοστό των σωλήνων στη χώρα είναι γαλβανιζέ. Τι λέτε για το γαλβανιζέ; Αφού είναι οκ και έχει μεγαλύτερη αντοχή, γιατί έχει επικρατήσει το Glass; Ρίξε μια ματια σ αυτό http://www.monachos.gr/forum/showthread.php/4069-Τι-ηλιακό-θερμοσίφωνα-να-αγοράσω
Προτεινόμενες αναρτήσεις