Slay898 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Για ένα ηλιακό 200lt 3-4τμ συλλέκτη και κόστος κάτω από 1000 ευρώ, τι προτείνετε; Βλέπω πολλούς να προτείνουν Βιολάρη ή esolar. Ισχύει ότι και οι δύο έχουν τον ίδιο συλλέκτη(Τζίμας); Είμαι λίγο χαμένος στις πληροφορίες...
sphinxgr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 26 λεπτά πριν, Slay898 είπε Για ένα ηλιακό 200lt 3-4τμ συλλέκτη και κόστος κάτω από 1000 ευρώ, τι προτείνετε; Βλέπω πολλούς να προτείνουν Βιολάρη ή esolar. Ισχύει ότι και οι δύο έχουν τον ίδιο συλλέκτη(Τζίμας); Είμαι λίγο χαμένος στις πληροφορίες... Εγω πάντως επέλεξα τον https://www.skroutz.gr/s/2797387/Nobel-Classic-200lt-4m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html Δεν έχει κάτι φοβερό και τρομερό σε σχέση με άλλους, αλλά θεώρησα πως είναι ένα κλικ καλύτερη επιλογή. *Ο 1 συλλέκτης είδαμε πως ήταν χτυπημένος λίγο απο πίσω, κατά την εγκατάσταση και έπειτα απο επικοινωνία με την εταιρία μας έστειλε άλλον εντός 1 εβδομάδας. Ερώτηση: Στον ηλιακό μου (nobel classic) ζήτησα (+20€) και υπάρχει αναμονή για αισθητήριο θερμοκρασία / κυάθιο , ώστε να βλέπω τη θερμοκρασία του νερού μέσα στο σπίτι.Τράβηξα και 50 μέτρα utp μαυρο εξωτερικού χώρου, μονόκλωνο cat5. Έχει κανείς να προτείνει κάποιο θερμόμετρο που μπορώ να συνδέσω στα 50μ UPT ώστε να βλέπω τη θερμοκρασία στο σπίτι? Το σημαντικότερο θέμα είναι να λειτουργεί με το UTP/απόσταση Tα ακόλουθα θα κάνουν αυτή τη δουλειά? 1) https://www.aliexpress.com/item/Temperature-Digital-LCD-Thermometer-for-Bathroom-water-temperature-Fridges-Freezers-Coolers-Chillers-Fish-tank-Mini-1M/32889909773.html 2) https://www.aliexpress.com/item/High-temperature-industrial-boiler-electronic-digital-thermometer-Thermometers-Water-temperature-meter-10M-wire-with-probe/32586848105.html 3) https://www.aliexpress.com/item/Digital-Solar-water-heater-temperature-controller-solar-system-thermostat-EW-801AH-1-with-sensor/32660630014.html 4) https://www.aliexpress.com/item/XH-W3001-W3001-Temperature-Controller-Digital-LED-Temperature-Controller-Thermometer-Thermo-Controller-Switch-Probe-220V/32823581628.html
gia_nnis Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Εγω πάντως επέλεξα τον https://www.skroutz.gr/s/2797387/Nobel-Classic-200lt-4m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html Δεν έχει κάτι φοβερό και τρομερό σε σχέση με άλλους, αλλά θεώρησα πως είναι ένα κλικ καλύτερη επιλογή. *Ο 1 συλλέκτης είδαμε πως ήταν χτυπημένος λίγο απο πίσω, κατά την εγκατάσταση και έπειτα απο επικοινωνία με την εταιρία μας έστειλε άλλον εντός 1 εβδομάδας. Εχει μονοκομματο κασωμα για καλυτερη στεγανοποιηση(μελλοντικα υγρασια εσωτερικα) και περιοριζει τις απωλειες.. Φοραει απο τους καλυτερους απορροφητες! Καλη πυκνοτητα σε πουλυουρεθανη στο μποιλερ(μονωση) Το προβλημα ειναι στο glass.. που αν δεν καθαριζεις-αλλαγη ανοδιο στα 4-5χρονια και δεν ριχνεις τις πιεσεις(σκεπασμα) μην περιμενεις 20ετια!!!
sphinxgr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, gia_nnis είπε Εχει μονοκομματο κασωμα για καλυτερη στεγανοποιηση(μελλοντικα υγρασια εσωτερικα) και περιοριζει τις απωλειες.. Φοραει απο τους καλυτερους απορροφητες! Καλη πυκνοτητα σε πουλυουρεθανη στο μποιλερ(μονωση) Το προβλημα ειναι στο glass.. που αν δεν καθαριζεις-αλλαγη ανοδιο στα 4-5χρονια και δεν ριχνεις τις πιεσεις(σκεπασμα) μην περιμενεις 20ετια!!! Σχετικά με το τελευταίο, το έχω κατά νου, αλλά δεν πρέπει στα 2 χρόνια να αλλάζω το ανόδιο (νερό Αθήνας) ? *επίσης έβαλα και 25λ δοχείο διαστολής για μεγαλύτερη αξιοπιστία
gia_nnis Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Σχετικά με το τελευταίο, το έχω κατά νου, αλλά δεν πρέπει στα 2 χρόνια να αλλάζω το ανόδιο (νερό Αθήνας) ? *επίσης έβαλα και 25λ δοχείο διαστολής για μεγαλύτερη αξιοπιστία Μειωνεις την αποσβεση ανα 2 χρονια καθαρισμο.. Ενα ανοδιο εχει πανω απο 5 και κατω απο 10ευρω και θα δωσεις απο 60ευρω και πανω για τον καθαρισμο! Φλαντζα στα 2 χρονια σιγουρα δεν χρειαζεσαι.. Ο classic φοραει καλης ποιοτητας ολοσωμη(οχι απλη) Με το δοχειο διαστολης πολυ καλα εκανες... Τα αλατα σε συνδιασμο με τις υψηλες θερμοκρασιες(πιεσεις) επιβαρυνουν το σμαλτο(glass) αρα για μενα η χρυση τομη ειναι χαμηλες πιεσεις-παραταση απο 2ετη στα 4-5 Εσυ κανε το πρωτο service για την εγγυηση-αστοχια υλικου.. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2018 από gia_nnis 1
Devotee Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Slay898 είπε Για ένα ηλιακό 200lt 3-4τμ συλλέκτη και κόστος κάτω από 1000 ευρώ, τι προτείνετε; Βλέπω πολλούς να προτείνουν Βιολάρη ή esolar. Ισχύει ότι και οι δύο έχουν τον ίδιο συλλέκτη(Τζίμας); Είμαι λίγο χαμένος στις πληροφορίες... Ποιός είναι ο Τζίμας; 2 ώρες πριν, gia_nnis είπε Εχει μονοκομματο κασωμα για καλυτερη στεγανοποιηση(μελλοντικα υγρασια εσωτερικα) και περιοριζει τις απωλειες.. Φοραει απο τους καλυτερους απορροφητες! Καλη πυκνοτητα σε πουλυουρεθανη στο μποιλερ(μονωση) Το προβλημα ειναι στο glass.. που αν δεν καθαριζεις-αλλαγη ανοδιο στα 4-5χρονια και δεν ριχνεις τις πιεσεις(σκεπασμα) μην περιμενεις 20ετια!!! Γιατί του Esolar (Δήμα) τί έχει; 2 ώρες πριν, sphinxgr είπε Σχετικά με το τελευταίο, το έχω κατά νου, αλλά δεν πρέπει στα 2 χρόνια να αλλάζω το ανόδιο (νερό Αθήνας) ? *επίσης έβαλα και 25λ δοχείο διαστολής για μεγαλύτερη αξιοπιστία 25 λίτρων;...για ρίξε φωτό.... Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2018 από Devotee
gia_nnis Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Devotee είπε Γιατί του Esolar (Δήμα) τί έχει; Αναλογα με ποιον συλλεκτη θα τον παρεις..! Καποιος εδω ειχε ποσταρει οτι συγκρινε οικονομικα τον καλο συλλεκτη και εβγαινε πολυ κοντα στην τιμη του nobel οποτε και προτιμησε τον nobel!
Slay898 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Ο υδραυλικος μου προτεινε sonne χαλκινο. Και γενικα οτι αξιζει να πας σε χαλκο γιατι εχει μεγαλη αξιοπιστια. Απο οτι εχω διαβασει εδω μεσα βεβαια, ακομα και αυτο χαλαει. Οποτε και μπαινει υο διλημα αν αξιζει να κανεις υπερβαση στον προυπολογισμο
sphinxgr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, Devotee είπε 25 λίτρων;...για ρίξε φωτό.... Αυτό μου έβαλε. https://www.reflex-winkelmann.com/en/products/produkt-detail/?tx_esreflexproducts_pi2[artikelnr]=7304000&cHash=39a50a2e1351452a404fe1fa3b776924 Έχεις άποψη αν είναι καλό, μεγάλο κλπ?! Εγώ προσωπικά δεν έχω. Μου είπε να το βάλω και του είπα βάλε ότι θες! 7 ώρες πριν, gia_nnis είπε Μειωνεις την αποσβεση ανα 2 χρονια καθαρισμο.. Ενα ανοδιο εχει πανω απο 5 και κατω απο 10ευρω και θα δωσεις απο 60ευρω και πανω για τον καθαρισμο! Φλαντζα στα 2 χρονια σιγουρα δεν χρειαζεσαι.. Ο classic φοραει καλης ποιοτητας ολοσωμη(οχι απλη) Με το δοχειο διαστολης πολυ καλα εκανες... Τα αλατα σε συνδιασμο με τις υψηλες θερμοκρασιες(πιεσεις) επιβαρυνουν το σμαλτο(glass) αρα για μενα η χρυση τομη ειναι χαμηλες πιεσεις-παραταση απο 2ετη στα 4-5 Εσυ κανε το πρωτο service για την εγγυηση-αστοχια υλικου.. Αρχικά σκεφτόμουν να ασχοληθώ και να κάνω εγώ εγώ τις συντηρήσεις. Υποθέτω την αλλαγή του ανοδιου θα την έκανα. Οταν λες καθαρισμό, τι εννοείς? Να καθαρίζεται τι? Χαμηλες πιέσεις πως επιτυγχανεις? Τι πρέπει να έχεις?
gia_nnis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 56 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Αυτό μου έβαλε. https://www.reflex-winkelmann.com/en/products/produkt-detail/?tx_esreflexproducts_pi2[artikelnr]=7304000&cHash=39a50a2e1351452a404fe1fa3b776924 Έχεις άποψη αν είναι καλό, μεγάλο κλπ?! Εγώ προσωπικά δεν έχω. Μου είπε να το βάλω και του είπα βάλε ότι θες! Αρχικά σκεφτόμουν να ασχοληθώ και να κάνω εγώ εγώ τις συντηρήσεις. Υποθέτω την αλλαγή του ανοδιου θα την έκανα. Οταν λες καθαρισμό, τι εννοείς? Να καθαρίζεται τι? Χαμηλες πιέσεις πως επιτυγχανεις? Τι πρέπει να έχεις? Αφου βγαλεις την αντισταση φευγει το νερο αλλα μενει το υπολοιπο μεχρι το υψος της τρυπας.. Με ενα χοντρο λαστιχο ρουφας.. και ξεκιναει και τρεχει(βγαινουν μαζι και αλατα) Αφου αδειασει μπορεις με μια κουταλα να μαζεψεις στον πατο τα αλατα.. Για τα υπολειμματα ξανα ανοιγεις το νερο να τρεξει μερικα λιτρα.. και ξαναβαζεις παλι το λαστιχο.. Το λαστιχο το κρατας χαμηλα πατο και το παιζεις σε διαφορα σημεια για να φευγουν μαζι και τα αλατα.. Καθαριζεις αντισταση.. αλλαζεις ανοδιο.. Πρεπει να μαθεις την διαμετρο m? Στο εμποριο τα περισσοτερα ειναι m8. πχ το μποιλερ apollon 160λ εχει m6!!! και φοραει 2 ανοδιο!!! Πιεσεις δημιουργουνται απο υψηλες θερμοκρασιες.. εσυ ομως εχεις δοχειο διαστολης! αλλα στα ποσα μπαρ ανοιγει? Το καλο ειναι να ανοιγει στα λιγα μπαρ.. 2
sphinxgr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 9 ώρες πριν, gia_nnis είπε Πιεσεις δημιουργουνται απο υψηλες θερμοκρασιες.. εσυ ομως εχεις δοχειο διαστολης! αλλα στα ποσα μπαρ ανοιγει? Το καλο ειναι να ανοιγει στα λιγα μπαρ.. Το ακόλουθο είναι. Νομίζω ανοίγει στα 10bar?! https://www.reflex-winkelmann.com/en/products/produkt-detail/?tx_esreflexproducts_pi2[artikelnr]=7304000&cHash=39a50a2e1351452a404fe1fa3b776924
gia_nnis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, sphinxgr είπε Το ακόλουθο είναι. Νομίζω ανοίγει στα 10bar?! https://www.reflex-winkelmann.com/en/products/produkt-detail/?tx_esreflexproducts_pi2[artikelnr]=7304000&cHash=39a50a2e1351452a404fe1fa3b776924 Απλα το καλοκαιρι κοιτα να μην υπερβαινει τους 65β! Στην πιατσα θ ακουσεις πολλα σεναρια: -Δεν χρειαζεται να τον σκεπαζεις.. εχει την βαλβιδα(προστασια) -Να κανεις οπωσδηποτε καθε 2 χρονια service.. Τωρα τελευταια ακουσα και αυτο απο υδραυλικο:Ο ηλιακος δεν χρειαζεται service! μονο συμπληρωμα του κλειστου και αυτο μονο οταν δεν αποδιδει! Η αποψη του ειναι αν το μποιλερ ειναι καλο ποιοτικος δεν παθαινει τιποτα ενω αν ειναι μαπα οτι και να το κανεις θα σου τρυπησει..!!!
fredd0 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 τα δοχεια διαστολης δεν ανοιγοκλεινουν, δεν ειναι βαλβιδες. Απλα κρατανε σταθερη πιεση στο συστημα αποροφοντας τις διαστολες οταν ανεβαινει η θερμοκρασια. Σε boiler ζνχ τα δοχεια ειναι 'εργοστασιακα' φουσκωμενα στα 4 bar και προφανως χρειαζεται και αντιστοιχος μειωτης στην παροχη για να εχει νοημα το δοχειο διαστολης, γιατι αν εσυ στελνεις 8 bar νερο απο το δικτυο χεσε μεσα πολυχρονη.
sphinxgr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Σας έχασα λίγο!!!! 58 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Απλα το καλοκαιρι κοιτα να μην υπερβαινει τους 65β! Στην πιατσα θ ακουσεις πολλα σεναρια: -Δεν χρειαζεται να τον σκεπαζεις.. εχει την βαλβιδα(προστασια) -Να κανεις οπωσδηποτε καθε 2 χρονια service.. Τωρα τελευταια ακουσα και αυτο απο υδραυλικο:Ο ηλιακος δεν χρειαζεται service! μονο συμπληρωμα του κλειστου και αυτο μονο οταν δεν αποδιδει! Η αποψη του ειναι αν το μποιλερ ειναι καλο ποιοτικος δεν παθαινει τιποτα ενω αν ειναι μαπα οτι και να το κανεις θα σου τρυπησει..!!! 6 λεπτά πριν, fredd0 είπε τα δοχεια διαστολης δεν ανοιγοκλεινουν, δεν ειναι βαλβιδες. Απλα κρατανε σταθερη πιεση στο συστημα αποροφοντας τις διαστολες οταν ανεβαινει η θερμοκρασια. Σε boiler ζνχ τα δοχεια ειναι 'εργοστασιακα' φουσκωμενα στα 4 bar και προφανως χρειαζεται και αντιστοιχος μειωτης στην παροχη για να εχει νοημα το δοχειο διαστολης, γιατι αν εσυ στελνεις 8 bar νερο απο το δικτυο χεσε μεσα πολυχρονη. Το δοχείο διαστολής εν ολίγοις κρατάει σταθερή πίεση 10bar? πάνω απο τους 65 βαθμούς θερμοκρασία η πίεση πάει πάνω απο 10bar? Ο μειωτής τι κάνει δηλαδή και γιατί χρειάζεται?!
Προτεινόμενες αναρτήσεις